כולם ראו את הקאמפיין והפרודיה?

user4576

New member
פחחחח

לא עשינו קודש מ"לינקים" אלא מלבסס את דבריך על מידע מדוייק, בדוק ואמין ולאפשר לצד שמנגד לבחון אותו בצורה ביקורתית. וזה לא אנחנו שהמצאנו את הגישה הזו, הידוע גם בשמה "הגישה המדעית": http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%A2 זו הגישה שמקובלת היום בקרב האנשים האינטיליגנטיים שמעוניינים באמת ורוצים דיון רציני, להבדיל מהגישה הפופוליסטית (שרווחת אצל חברי כנסת, למשל) שבה מי שצועק יותר חזק הוא הצודק.

respecta1

New member
להביא לינקים

מאתרים נידחים, שאיזה פרשן מוקצה אומר, שמע ממש מדעי - אין יותר אמין מזה.

user4576

New member
אנחנו מביאים לינקים למקורות רישמיים

ועדות רישמיות של צה"ל, החלטות שהתקבלו ע"י אלופים בצה"ל, פרופסורים לכלכלה, ושופטים. ואתה טוען שאנחנו מביאים לינקים ל"מאתרים נידחים, שאיזה פרשן מוקצה אומר" - על מה לעזעזל אתה מדבר? מאיפה הבאת את זה?

user4576

New member
עשרות אלפים שלא היו ראשי אגף כוח אדם של צה"ל.

ואין להם מושג ירוק בעניין. יש מאות אלפי אנשים בישראל (רוב מי שהיה בצבא) שברור להם שבצה"ל יש המוני חיילים מבוזבזים שלא תורמים דבר וחצי דבר לביטחון המדינה.

respecta1

New member
יש עשרות אלפים כאלה

וואלה יופי שלא נראה להם, צה"ל הוא צבא קטן על פי כל קנה מידה, ובגודלו הוא לא קרוב להתמודד עם אלה שהוא צריך להתמודד איתם.. אז להגיד שיש יותר מדי אנשים בצבא, זה בדיחה ולא תו יותר.

user4576

New member
בצה"ל יש כמות מפלצתית של ג'ובניקים מיותרים

בכל קנה מידה. ההשוואות שלך לצבא הסיני הן מצחיקות עד עצובות. לא ייתכן שבצבאות נורמליים ברחבי העולם כל חייל קרבי ייצטרך 3 ג'ובניקים שייתמכו בו, ורק בישראל הוא ייצטרך 11...

respecta1

New member
סיני?

הצבא האמריקאי מיליון איש, הצבא המיצרי אם אני לא טועה גם יותר, האיראני הוא כמה מאות אלפים וגם הסורי. ושמיל מה שאמרת הוא שקר.. ממש לא על כל תפקיד בחי"ר מתחרים בין 2 ל3 אנשים.. אם אני לא טועה רק על גולני יש יותר ביקוש מהיצע ושם זה 2 על כל מקום.

בצה"ל בהחלט יש עודף של חיילים וזו עובדה

אם זה טוב או רע לגייס באופן חובה אני עדיין חושב זה טוב כי אין מה לעשות אחרת יהיה מיעוט ולא עודף. מה שכן בטוח שצריך לשנות את השיטה בתוך גיוס החובה. אולי להקל בשנים לחלק מהאנשים ובכך לחסוך כסף ולתגמל אנשים ש"פועלים יותר" וכו'.. אבל להגיד שאין עודף זה פשוט לעצום את העיניים. יש עודף גם בג'ובניקים וגם אצל קרביים. על כל תפקיד בחי"ר מתחרים בין 2 ל3 אנשים. הבעיה היחידה היא בשריון ותותחנים שם יש פחות מאדם על כל תפקיד - אבל זה לא כי יש מעט חיילים אלא כי אין ביקוש לחיילות האלו.

EmGee

New member
זה ממש לא נכון

מעטות הפלוגות חי"ר שיש בהן סד"כ מלא.

respecta1

New member
למה ההודעה פה נמחקה??

בקיצור - זה ממש לא נכון שעל כל תפקיד בחיר יש 2-3 מתחרים.. אם אני לא טועה רק על גולני יש יותר ביקוש מהיצע.. וגם שם זה 2 על כל תפקיד..

למעלה