כועסת

lala897

New member
כועסת../images/Emo46.gif

בעניין הסיפור המטורף על הסמינרים לחוזרים בתשובה: תסלחו לי אבל זה שלא עולה בדעתכם לשניה (מופנה לחילונים) להגיד- חבר'ה, אל תקחו ללב, זה מטורפת אחת, אף אחד לא באמת חושב כך. ההיפך הם מנסים לגרום לנו להוכיח שזה לא כך. להכניס אותנו לעמדת הגנה על הסמינרים כשזה ברור לכל בר דעת שזה שקרים, שטיפת מח ושטויות. תמיד הם יהיו בעמדת התוקף ואנחנו נצטרך להגן על עמדתינו. נגמרו המשחקים. אם אתם לא מסוגלים לבוא ו"להתנצל" על הטירוף הזה. אנחנו בטח לא חייבים לכם כלום בנושא. כשהחילונים מביאים סיםורים על "רבנים" שמעודדים אנסים בחוסר תגובה, אנחנו ישרים איתכם ואומרים לכם- האנשים האלה לא בסדר. אם לכם אין את היושר המינימלי לאמר כזה משפט- היא לא בסדר אז אין לי (לפחות) מה להגיד לכם בנושא הזה יותר מ-אתם ממש לא בסדר.

lala897

New member
אופס- התחלתי עם גוף נוכח ועברתי

לנסתר ושוב לנוכח- הכוונה בכולם לחילונים בינינו.

selgarat

New member
את תוקפת הכללות בהכללה

התעצבנת על הכללה כל שהיא שנעשתה (בגלל הלימודים אין לי ממש זמן אז אני לא אחזור הפעם לבדוק באיזו הכללה מדובר) נצא אפילו מהנחה שאת צודקת בעצבים שלך ושההכללה הזו במקום התיחסות ספציפית משגעת אותך כי היא באמת לא דבר הוגן לעשות לאנשים שיושבים כאן ימים ולילות ומנסים להסביר אחד לשני שבצד שלהם לצד האנשים המטורפים יש רוב שפוי. אבל תסתכלי על המכתב שלך, את לא מתעצבנת על האנשים שכתבו כאן את מה שעצבן אותך או את האנשים שמהתיחסו לנושא בעיתון או בטלוויזיה כמשהו שכל הדתיים עושים. את תוקפת את הציבור החילוני בכלליותו, אפילו במעידה לשונית שכחת לציין שמדובר רק בציבור החילוני ויצא שאת תוקפת את כולם ולכן נאלצת לתקן. אבל האם באמת את עצבנית על הציבור החילוני כולו או על האנשים הספציפיים שתקפו אותך ואת אמונתך על מעשים שעשה מישהו אחר. מהמכתב שלך רואים כמה מבלבלת צורת הדיבור בישראל, כמה קל לתקוף קבוצות ולא להתיחס לאנשים. כמה אנשים שרוצים לדבר בלי עצבים צריכים לפעמים לספוג את ההכללות האלו ולענות בצורה שמית וספציפית כמה שרק אפשר כדי להוציא את האנשים מחשיבת העדר הקבוצתי, מהכוח שהשייכות לקבוצה נותנת, ולעמוד אחד מול אחד בלי תחפושות ומגננות של שייכות לקבוצה. כי הרי להאשים את החילונים כולם יוצא ישר מתוך השייכות שלך לצד הדתי, ולכן את לא מאשימה בתור ללה אלא בתור אישה דתיה פגועה, וזו במקום מסויים מגננה, את לא חוספת את הפנים של אלו שאת מאשימה אותם וככה גם הפנים שלך נשארות מאחורי מסך הדתיות.

lala897

New member
לא תקפתי את כל החילונים

תקפתי את החילונים שבפורום שהגיבו בצורה לא צודקת (לדעתי) לסיפור הספציפי. התבלבלתי בגופים וזה.. בגלל צורת הכניסה שלי לפורום, אני נכנסת לשניה- ויוצאת.. כי רב הפעמים אני ממהרת.. (חוץ מבלילות
) לא התכוונתי להאשים את כל החילונים, זה לא הגישה שלי בכלל באופן כללי.

selgarat

New member
תודה חמודה

אני יודע שזו לא הגישה שלך, בגלל זה אמרתי את מה שאמרתי, בגלל שזה יוצא דופן בשבילך ורציתי שתראי שאפילו אנחנו נופלים בהכללות האלו לפעמים. אולי בגלל שכל כך קל לטעות בזה לא צריך להתיחס כל כך להכללה אלא לראות את הכוונה האמיתית שמאחורי המעידה, ולהמשיך לדבר כאילו המעידה לא קרתה כלל.

lala897

New member
אוקיי. קיבלתי.

בקיצור אתה אומר- לא צריך לתפוס את הבנאדם על המילה אלא להתייחס לכוונה הכללית. אוקיי.

Levos

New member
אני מסכים

הסיפור נשמע מופרך לחלוטין. אם אכן היו מעלים הצגה שכזאת לבטח כל המשתתפים היו פורצים בצחוק. לאיזה מצב נפשי צריך להגיע כדי לקרוע מעליך את בגדייך? אפילו אדם שהתבשר על מות משפחתו לא ינהג כך.

sarav55

New member
מה שמרגיז אותי

שתמיד אנחנו צריכים להיות בעמדת הגנה הם תוקפים ואנחנו מותקפים לזוג הזה יש להם בעיה שהבן שלהם חזר בתשובה והם לא מקבלים את זה שהבן היקר שלהם עבר לחזית ה' יתברך כי נפתחו לו העינים.

selgarat

New member
צודקת

עלה לי דימוי מכמה שיטות לחימה שיכול לעזור לנו לשנות את דימוי התוקפים ומותקפים. בכמה וכמה שיטות לחימה אומרים שכאשר מישהו תוקף אותך את לא צריכה לחסום או להתגונן אלא להשתמש בהתקפה שלו, באנרגיה הזו ולהמשיך אותה הלאה. גיליתי המון פעמים שאם אדם בא אליי עם רעיון, שמבחינתי הוא רעיון פוגע ומוטעה, ואני ממשיך את קו החשיבה שלו הלאה ומפתח איתו את הרעיון הוא מגלה לבד את המקום בו הוא לא מסכים עם עצמו, או שאני מבין יותר נכון את כוונתו ורואה שהרעיון שלו כלל לא הובא כדי לפגוע. בדרך כלל שתי התוצאות באות יחד.

פלסטיק

New member
לא הייתי בכנס הזה

כך שאני לא יכול להגיד אם זה נכון או לא נכון. אני מניח שגם את לא היית שם כך שגם את לא יכולה להעיד. כך שאם אדם מעיד שזה מה שהיה בכנס אני לא יכול להחליט שהוא חלם את זה בלילה. אם העיד יכול להיות שזה נכון. ברור שאת אל צריכה להתנצל על כך. אני בטוח שאת לא אירגנת את הכנס הזה. אולי את אשמה שאת נכנסת לעמדת מגננה? את הרי יכולה להגיד שאין לך מידע שדבר כזה קרה בדיוק כמו שלי אין מידע על כנס של רייקי ואני לא מתנצל על כך.

lala897

New member
סליחה????

אני מפלאת עליך! זה לא משנה אם הייתי או לא או אם אני הייתי או לא - זה חסר כל הגיון. תפעיל שיקול דעת. זה כל מה שאני רוצה. שיקול דעת נבון ותגיע למסקנה לבד שזה לא הגיוני. וגם כתבתי פה. אין לי מידע שדבר כזה קרה. ואין לי שום סיבה להאמין שזה קרה. לבקש ממני להוכיח שזה לא קרה, כאילו שהדבר הטבעי יהיה עם זה קרה אם זה לא- תוכיחי. זה אבסורד.

lala897

New member
אני ימקד יותר את מה שמפריע לי אצלך-

זה שאתה אומר"לא הייתי בכנס הזה אין לי מידע אם זה נכון או לא נכון" מראה שבנקודת מוצא שלך שני הדברים הגיוניים מבחינתך או קרה או שלא קרה. כמו שיבוא אלי בנאדם שהוא לא כ"כ אמין ויגיד לי שהוא היה ברחוב וראה את חברה שלי- אני יגיד הגיוני שזה קרה , הגיוני שזה לא קרה- לא הייתי שם אז אני לא יודעת. הגיוני לך שתיאור כזה יהלום כנס חזרה בתשובה, זה מסתדר לך במח. רק מה? אתה לא יודע אם המקור שסיפר את הסיפור כ"כ אמין. זה הבעיה. העובדה שזה מסתדר לך , שזה לא נשמע לך סיפור לא הגיוני מלכתחילה שאם יוכיחו לך שזה קרה תאמין. וזה תוצאה של שטיפת מח זולה ואינטנסיבית של אתר חופש ושל חבריו ותומכיו.

פלסטיק

New member
אלי פיימן רצח את ביתו הפעוטה

(אני מקווה שזכרתי את השם שלו בצורה נכונה) אם יבוא אלי חרדי (מה שקורה פעמים רבות) ויגיד הנה גבר חילוני (אני לא זוכר אם היה חילוני אבל נניח שכן) רצח את הבת שלו ולכן אתה גבר חילוני צריך להתבייש מה את חושבת צריכה להיות התגובה שלי? התגובה שלי היא שלא יבלבל את המוח, אין שום קשר ביני לבין אותו רוצח. הקשר היחידי הוא שאנחנו חיים באותה מדינה ואני מצפה משלטונות החוק לפעול בעניין, זה כל הקשר שלי. אז למה את לא אומרת שלא יבלבלו לך את המוח עם איזשהו מחב"ת הזוי (שאולי קיים ואולי לא), שאין לך שום קשר איתו? למה את מרגישה פתאום צורך להתגונן ולהתנצל? (וגם להתרגז)

lala897

New member
לא הבנת.

כשבאים אלי ואומרים לי למשל: אמנון יצחק אומר כך וכך, אני יגיד עם כל הכבוד , (ואני מכבדת אותו בדרכי שלי) אני לא מסכימה עם השיטה שלו להחזרה בתשובה, אני לא מזדהה איתו- אל תביא לי אותו כדוגמא. (וזה מה שבאמת אמרתי) אבל כשבאים ואומרים לך עורכי דין מתנהגים בצורה מטורפת ומוציאים ספר משמיץ ואתה מכבד את המקצוע, רב עורכי הדין שאתה מכיר הם אנשים הגונים וישרים, ואתה מעריך אותם- אתה לא תתעצבן? וגם אם האישה עצמה הציגה מקרה בודד של סמינר שהיא הלכה אליו, הספר האשים, אנשים שאין להם מושג מה זה חרדים - יקראו את הספר הזה ואוטומטית יעלו בהם רגשות תיעוב, דחיה כלפי החרדים. יצטייר להם תמונה בראש של כת מטורפת ומסוכנת. זה שזה מסתדר לך במח - מחזירים בתשובה, טירוף, כת, פחד. ולא צורם לך, אם כל זה שאתה לא מסכים עם החרדים. מאכזב אותי.

פלסטיק

New member
תגידי, הדג המדבר הוא כן הגיוני?

גילגול נשמות לכל מיני בעלי חיים זה הגיוני? כל מיני מים קדושים קמיעות וקללות זה הגיוני? שימוש ציני במוגבלות של ילדים (אוטיזם) הגיוני? יש לדברים האלו איזשהו קשר ליהדות? לפי דעתי (וכנראה לפי דעתך) לא רק שאין קשר ליהדות לפעמים זה גם נוגד אותה. אבל דעתי ודעתך איננה משנה לאותם מחבתים עם הניסים והנפלאות שלהם. סדינים על אנשים שעושים קולות מפחידים זה הגיוני? ברור שלא. יכול להיות שאיזשהו מחב"ת משתמש בזה? לאור הרקורד העשיר של רבים מהם בדברים לא הגיוניים והזויים לא הייתי פוסל את זה על הסף.

די להתווכח

בוודאי שזה קשקוש מה שכתוב על הסמינרים, אני בעצמי נוכחת בסמינרים לפעמים ואין שם כזה דבר. חוץ מזה, מה הבעיה להוכיח? הולכים לסמינר ובודקים. מה גם שחובת ההוכחה על ה"עדה" שחוותה זאת. אתן לכם דוגמא: המשטרה תופסת אדם ברחוב ומאשימה אותו ברצח. האם האדם צריך להוכיח משהו? עד שהשוטרים לא יראו שיש קשר בינו לבין הרצח, אין להם שום עילה לעצור אותו, נכון? לכן, חובת ההוכחה על השוטרים ולא על האדם. אם האשה באתר חופש טוענת לחוויה מסוימת, בבקשה שתוכיח. תודה על ההקשבה גליה

sarav55

New member
את יודעת נראה לי שהם אוכלים את הלב

בגלל שהמונים חוזרים ופותחים את העיניים שלהם בעקבות אותם סימנרים הם מפחדים מפני החזרה בתשובה של בניהם ולכן מאבדים פרופורציות בקשר לדת ומבהילים אנשים.

TJSBZ

New member
זה באמת מפחיד

אתה מגדל ילד, משקיע בו, מטפח אותו, מחנך אותו, ואז באים אנשים זרים ומשכנעים אותו לנתק איתך כל קשר.

sarav55

New member
לא נכון

מי שניתק קשר זה היו ההורים במקרה של משפחת מלר הם לא קיבלו אותו בדרך שבחר בה. אם החינוך שלך כל כך ברור איך הבן שלך ילך לרעות בשדות זרים?

למעלה