כועסת

TJSBZ

New member
אני דוקא בטוחה שהוא לא

את מזכירה לי משהו שאבי אמר פעם לחרד אחד שהוא מכיר: אני יודע איך חינכתי את בתי ובטוח בחינוך הזה. אני לא מפחד שהיא תפגוש בכך ותהפוך לחרדית. אבל אתה, כל כך אינך בטוח בחינוך שנתת לילדיך, שאתה חושש אפילו ממפגש ביניהם לבין החילונים. אתה חושש שרק מלשרת עם חילוני בצבא הם יחזרו בשאלה, רק מלדבר איתם או לראותם ברחוב אתה חושש שיחזרו בתשובה. עובדה, החברה המסוגרת, הנפחדת, החוסמת בפני הילדים את העולם שמחוצה לה, היא החברה החרדית לא החברה החילונית. בחברה החילונית ילדי גן כבר נחשפים לדת ולחרדים. שרה, אני לא מפחדת שמי מבני משפחתי יחזור בתשובה משתי סיבות: א. כפי שאבי אמר, אני בטוחה בחינוך שקיבלנו. וכשיהיו לי ילדים אני בטוחה שאחנך אותם היטב, ולא בקלות יעבירו אותם על חינוכם. ב. אם ככה טוב למישהו, יבושם לו. זה בדיוק ההבדל בינינו. אני מקבלת את השונה. אולי במקרה של המלרים ההורים הם אלה שניתקו קשר, אבל את יודעת כמוני שברוב המקרים אלה החוזרים בתשובה שמנתקים קשר עם משפחתם.

sarav55

New member
אז אם כך

את בכלל לא צריכה לפחד אפילו על עצמך אז מה דעתך ללכת לסימנר עם ערכים כמו שלך בטוח לא תחזרי בתשובה רק לשמוע קצת על הדת היהודית מתוך סקרנות הולכים לשמוע על כל מיני כתות מסטיות וכו' אז אולי קצת תפתחי את האוזניים שלך למה שאומרים הדתיים אולי יש איזה משהו בדברים שלהם

tamarhp

New member
אני מסכימה עם שרה

למה שלא תלכי לאיזה סמינר, אם את כל כך בטוחה בדרך שלך?

TJSBZ

New member
אני מוכנה ללכת לשמוע כל סמינר שהוא

בחינם (אין לי כסף), שמאפשר לי להביע את דעתי באופן חופשי ולא רק לשמוע את המחזירים, ובתנאי שאחת מכן תבוא לשמוע הרצאה פרטית ממני על אתיאיזם. הרי גם אתן טוענות שאתן בטוחות בדרככן, לא? יש עסק? יש לי חדשות בשבילכן בנות יקרות: אני כבר הייתי בכמה וכמה הרצאות על היהדות, על האסלאם, על הנצרות, ועל הבודהיזם. מעולם לא הייתי בשום סמינר מסיונרי של אף אחת מהדתות הללו, רק בהרצאות אקדמיות שמטרתן השכלה ולימוד ולא שינוי האדם. כבר גדולים וטובים וגם גדולות וטובות ניסו עלי את מיטב שיטות ההחזרה בתשובה, למעט שטיפת מח. זה לא עבד להם/ן. אתם יודעות מה, יותר מזה: אני מוכנה לדיון פומבי עם המחזיר בתשובה הכי גדול שלכן. יש לי שני תנאים: אני באה כמו שאני, כלומר אני לא אחבוש כובע, לא אלבש שמלה וכו' (אני ממילא לבושה בבגדים שאינם חושפניים), משום שכמו שאמרתי כבוד חייב להיות הדדי (קשה לכן עם זה, אני יודעת); הדיון יתנהל לפי כל כללי הדיון. או שהוא מדבר או שאני. אני לא אקטע אותו, והוא לא יקטע אותי. אף אחד לא ישתמש בגימיקים. רק כח הדיבור והשכנוע שלנו. נו, אז יש לנו עסק? הדבר שהכי מפחיד חרדים זה אתיאיסט, כי אתיאיסט הוא אדם שלמד ובחר לא לקבל על עצמו אף דת. ולקינוח: איך הדיון עבר מהדיון שאני פתחתי על כך שהדתיים מרשים לעצמם לרמוס ברגל גסה את רגשות החילונים בשם ההגנה על רגשותיהם הדתיים, לדיון בנכונות הפרטית שלי לשמוע את המחזירים בתשובה שלכן? הכל בשביל להתחמק מתשובה אמיתית לשאלה: באיזו זכות אתם רומסים את זכויותי בראש חוצות?

tamarhp

New member
בשר לתנאי שלך

תאמיני שכבר שמעתי הרבההההה דברים מאתאיסטים. היו לי ויכוחים מאדדדדד ארוכים איתם. אנחנו לא מעוניינים להחזיר אותך בתשובה או לכפות עליך, תנסי להבין.

tamarhp

New member
בשר=בקשר

המקלדת נדפקה לנו (אהמ.. מי דפק עליה בכוח? אהמ) אז יש בעיות...

TJSBZ

New member
אל תזלזלי

בהבנה שלי. הבנתי. אתם לא רוצים להחזיר בתשובה. אז מה כן? הרי קוראים להם "סמינרים להחזרה בתשובה". אשר לויכוחים שהיו לך עם אתיאיסטים, יופי. גם לי היו הרבה מאד חרדים שניסו להחזירני בתשובה, כולל עשר נשים מבני ברק שהתיישבו לי על הוריד בהפסקה משיעור שלימדתי שם. אז מה? הזמנת אותי לסמינר שלם, לא לויכוח אחד. אני מזמינה אותך לסמינר נגדי.

בואי! בחינם! עלי!

עשינו עסק? צרי קשר במסר אישי. ו... מחקו לי איזו הודעה שכנראה היתה מעליבה מדי. טוב, אולי בגלל שכעסתי על כך שנותנים להעליב את הדתיים ולא מוחקים להם הודעות. בכל אופן, סליחה אם פגעתי, אבל זה מתוך כעס, תביני. אז עשינו עסק?

פלסטיק

New member
אם המסיונריות חוקית אין לי בעיה

אבל למה מהכסף שלי? שיעשו מסיונריות על חשבונם. אני בטוח שהתנגדות לליגליזציה של מסיונריות תהיה דוקא עזה יותר מהצד החרדי ולא מהצד החילוני.

פלסטיק

New member
צריך לשחרר את אלי פיימן../images/Emo70.gif

למה? כי ראיתי המון אבות שלא רצחו את ילדיהם ולא הגיוני שאבא ירצח את הילדה שלו. את ראית סמינר אחד, היא ראתה סמינר אחר. האישה אומרת שראתה משהו. לא אמרתי שאני אוטומטית מאמין לכל דבר שהיא אמרה, אבל אני גם לא פוסל את עדותה על הסף רק בגלל שהיא לא נוחה לי. עדות היא דרך מאוד חשובה להוכחה.

sarav55

New member
אולי מהפחד שלה

פשוט פברקה דברים או היא מדמיינת מהמילים שנאמרו שם כל מיני דברים אוימים שלא היו הרי לא אתה ולא היא היו שם

פלסטיק

New member
ואולי אמרה אמת לאמיתה../images/Emo35.gif

אני אמרתי שלא הייתי שם ולכן לוקח את העדות בהסתייגות. את לא היית שם אבל כבר החלטת שהיא משקרת. בלי להכיר אותה, בלי לדעת מי היא. על סמך מה? כי העדות לא נראית לך?

sarav55

New member
אם אראה אותה אולי

אוכל לדעת אם זה אמת או לא זה בעצם לשיקולי אם היא דוברת אמת כנראה שאתה משוכנע שהיא דוברת אמת אני עדיין לא מכירה אותה

sarav55

New member
יש כאלה שהולכים להרצאה

ולפני כן ממלאים להם את הראש שההרצאה מפחידה והם מכניסים לראש כל מיני פרנויות שאחרים מוסרים להם ואז הם מלכתחילה יודעים שצריך לפחד והם מנסים לראות פחד בכל מילה שהמרצה אומר ואפילו אם אין פחד יש להם איזה דמיון מהמילים שהרב אמר משהו כדי להפחיד

lala897

New member
מחבת"ים שמשתמשים בניסים ונפלאות

כדי להחזיר בתשובה - אני נגד זה. כמובן. משתי סיבות: א. אני לא מאמינה בדברים האלה בעצמי. ב. אפשר להוכיח שהתורה אמיתית. ואני מכירה מחבת"ים שעושים זאת. אז בשביל מה סיפורי מעשיות? אבל סדינים עם קולות מפחידים זה סיפור אחר, שמשתילים דתיים כדי לבלוש אחריה זה סיפור אחר. למה? כי פה הם לוקחים סיפורים שלדעתם מוכיחים את הדת. אני לא חושבת שהסיפורים נכונים ולא רק זה לדעתי חלקם נוגדים את היהדות. אבל ליצור הצגה שלימה זה כבר לא מסתדר לי. אבל- גמרנו. מיצית את הנושא מבחינתי. אני כועסת על האישה הזאת כי לדעתי היא משמיצה כאן בצורה זולה ביותר. אני מאוכזבת ממכם שהגיוני לכם שדברים כאלה קורים. אני מבינה את הטענה שלך, אבל עדיין הייתי מצפה ממך תגובה שונה. אני מקווה שאתה מבין את הכעס שלי
פשוט זה נהיה יותר ויותר פורום מאבקים דתיים וחילונים כל אחד תוקף את השני. אני מרגישה זלזול מכמה אנשים פה. וצירוף של ההרגשה הזאת + הסיפור הזה פוצץ אותי. זה הכל.

lala897

New member
זהו?!

בחרתם להתעלם מההודעה??? אני יכולה להבין מחוסר התגובה שלכם שאני צודקת? שאין לכם מה להגיד להגנתכם?

vizini

New member
את מסתכלת על העניין לא נכון.

לדעתינו, עצם קיום "סמינרים" כאלה, הוא כשלעצמו דבר רע, עם שקרים שטיפת מוח ושטויות שנועדו להשפיע על אנשים חלשים. וזה ממש לא חשוב אם אירוע כזה התרחש או לא. הדבר הרע הוא קיום הסמינר ולא הסיפור על מה שהתרחש בו.

lala897

New member
חוצפן.

אתר חופש - עם שקרים, שטיפת מח, שטויות ועיוותים (כמו שראינו בעינינו) זה לגיטימי מבחינתך. סמינר שמסביר בהגיון את נכונות הדת בפני אנשים חכמים (מכירה אישית כמה מהם והם ממש לא חלשים
) זה מאד הגיוני. לדעתי הדרך שלי צודקת והדרך שלך בכלליות מוטעית למה שאני לא ארצה להוכיח לך שאני צודקת אם אני חושבת שזה יביא לך תועלת?

למעלה