כיצד היתם מגיבים, אם בן בת שלכם

ai27

Well-known member
אה, באמת? רק דמיינתי שאנשים שסירבו להתחסן נגד קוביד בחיסון שבגלל לא עובד פוטרו ממקום עבודתם?
רק דמיינתי מגמה כלל עולמית של צמצום השימוש במזומן מתוך מטרה להפסיק להשתמש בו בסופו של דבר?
רק דמיינתי את המעקב אחר מיקום אזרחים בתקופת הקורונה שהתחיל בישראל והתפשט גם למספר מדינות באירופה?
רק דמיינתי חוקי צנזורה דרקוניים שחוקקו בקנדה, אוסטרליה, והונגריה?
רק דמיינתי את אג'נדה 21 ואג'נדה 30?
לא. אבל אתה אותו סופרמן שתומך בשלילת חירויות כשהן פחות נוחות לך.
אלה מגמות עולמיות, זה לא רק קנדה, זה בכל מקום.
בכל העולם זה אותו סוציאליזם שמכווין אותם.
אבל אתה שם לב שמדובר בקריסת מערכות, ולא במחלה נקודתית?
גם כלכלה
גם דמוגרפיה
וגם זכויות...

SupermanZW

Well-known member
לא. אבל אתה אותו סופרמן שתומך בשלילת חירויות כשהן פחות נוחות לך.

בכל העולם זה אותו סוציאליזם שמכווין אותם.
אבל אתה שם לב שמדובר בקריסת מערכות, ולא במחלה נקודתית?
גם כלכלה
גם דמוגרפיה
וגם זכויות...
איזה חירויות הצעתי לשלול?

שמתי לב שהמגמה היא קריסת מערכות, ונראה שהולך להיות הרבה יותר גרוע.

ai27

Well-known member
איזה חירויות הצעתי לשלול?
תמיד היית אנטי-דת
האנטינטליזם והמרמור הגיעו בהמשך
שמתי לב שהמגמה היא קריסת מערכות, ונראה שהולך להיות הרבה יותר גרוע.
קודם נראה מה ילך בבחירות.
אני מסכים שעם קאמאלה בשלטון הולך להיות רע מאוד

SupermanZW

Well-known member
תמיד היית אנטי-דת
האנטינטליזם והמרמור הגיעו בהמשך

קודם נראה מה ילך בבחירות.
אני מסכים שעם קאמאלה בשלטון הולך להיות רע מאוד
לא הצעתי לשלול מאף אחד את הזכות לבחור בדת או את הזכות להביא ילדים, אני לעולם איני כופה את בחירותיי על אחרים.

ai27

Well-known member
לא הצעתי לשלול מאף אחד את הזכות לבחור בדת או את הזכות להביא ילדים
כתבת שבחרת בהגירה אחרי שהבנת שהפנטזיה על כפייה כזו לא תעבוד
אבל תמכת בה וזה לא השתנה
אני לעולם איני כופה את בחירותיי על אחרים.
הצלחת להבין שזה לא עובד וזאת התחלה
אבל אתה עדיין הולך שולל אחרי ההונאה והתעמולה

כדי להיות ליבטרן תצטרך באמת לוותר עליהם
ולא להסתפק בבריחה

SupermanZW

Well-known member
כתבת שבחרת בהגירה אחרי שהבנת שהפנטזיה על כפייה כזו לא תעבוד
אבל תמכת בה וזה לא השתנה

הצלחת להבין שזה לא עובד וזאת התחלה
אבל אתה עדיין הולך שולל אחרי ההונאה והתעמולה

כדי להיות ליבטרן תצטרך באמת לוותר עליהם
ולא להסתפק בבריחה
לא מבין מה אתה רוצה ממני. תמיד הייתי נגד כפיה דתית, אך לא הצעתי להחליפה בכפייה חילונית.

אני לא הולך שולל אחרי תעמולה, אני רואה מה מתבצע בפועל וזה מפחיד, ורק הולך ומחמיר, וכבר נתתי מספר דוגמאות.

ai27

Well-known member
לא מבין מה אתה רוצה ממני. תמיד הייתי נגד כפיה דתית, אך לא הצעתי להחליפה בכפייה חילונית.
נהפוך הוא
אני לא הולך שולל אחרי תעמולה, אני רואה מה מתבצע בפועל וזה מפחיד, ורק הולך ומחמיר, וכבר נתתי מספר דוגמאות.
עובדה שנפלת בפח ואתה מנהל אורח חיים אנטי נטלי

SupermanZW

Well-known member
נהפוך הוא

עובדה שנפלת בפח ואתה מנהל אורח חיים אנטי נטלי
איזה פח? לא מבין מה אתה רוצה. הכיוון שהעולם הולך אליו מאוד רע ואין סיכוי שישתנה לטובה, כי אנשים טובים לא רוצים לשלוט.

אני מנהל אורח חיים אנטי נטלי כי אני לא רוצה להביא ילדים לעולם הרע הזה, לא רוצה שיסבלו.

ai27

Well-known member
איזה פח? לא מבין מה אתה רוצה. הכיוון שהעולם הולך אליו מאוד רע ואין סיכוי שישתנה לטובה, כי אנשים טובים לא רוצים לשלוט
הפח הוא זה:
גורמים לאוכלוסיה איכותית ויצרנית להפסיק להתרבות
וכתוצאה מכך: הכל נהיה רע
אני מנהל אורח חיים אנטי נטלי כי אני לא רוצה להביא ילדים לעולם הרע הזה, לא רוצה שיסבלו.
כי נפלת בפח.
העולם היום פחות גרוע מכפי שהיה אלפי שנים
אבל היום תעמולת ההונאה מטמטמת אותך

ואתה חבוב
נפלת בפח

SupermanZW

Well-known member
הפח הוא זה:
גורמים לאוכלוסיה איכותית ויצרנית להפסיק להתרבות
וכתוצאה מכך: הכל נהיה רע

כי נפלת בפח.
העולם היום פחות גרוע מכפי שהיה אלפי שנים
אבל היום תעמולת ההונאה מטמטמת אותך

ואתה חבוב
נפלת בפח
אני לא מוכן ליצור קורבנות עבור המערכת. אם איני יכול להבטיח שלילדיי יהיו חיים טובים מוטב שלא אביא ילדים. כך אני רואה את זה.

אני זוכר שהיה הרבה יותר טוב בנעוריי, אני זוכר את תחילת ההידרדרות שהייתה איטית מתחילת המילניום עד תחילת 2020, מ2020 קצב ההידרדרות הוא רצחני.

Harrington

Well-known member
מנהל
האם אתה סבור ששינוי בסטאטוס שלי היה משנה את עמדתי?
זה לעולם נכון. העומדים מהצד יכולים להעריך, יכולים לשער, אבל הלכה למעשה הם לא יכולים בשום צורה לדעת אפילו כיצד הם עצמם היו נוהגים במצב שאינו רלוונטי עבורם. בוודאי שהם לא במעמד לשפוט אחרים.

SupermanZW

Well-known member
בהחלט, תיאוריה ואג'נדה זה דבר נחמד וכשנולד לך תינוק, אתה מבין איך האג'נדה שלך מתנפצת פיסה אחר פיסה.
תודה על תגובתך, אני מבין שלא כתבתי כמה דברים חשובים שנחוצים כדי להסביר את עמדתי. מבחינתי אין מדובר באג'נדה אלא בערכים מסויימים שחשובים לי מאוד, ביניהם בחירה חופשית, עקרון איי תוקפנות, אמונה כעניין פרטי שאסור לכפותו, וסובלנות מכילה כל עוד הצד השני מכבד את דרכך ואינו מנסה לכפות עליך את דרכו.

השאלה הפותחת שרשור זה דנה בעניין אמונתו של הילד, המנוגדת לאמנות הוריו. בסיטואציה כזו, לשיטתי, על ההורה לשאול את עצמו האם ניסיון לכפות על הילד את אמונתו יועיל או יזיק ליחסים ביניהם, התשובה ברורה, יזיק. מדוע ירצה הורה להזיק ליחסים עם ילדיו?

אמונה שונה אין משמעה שהילד הורס לעצמו את החיים כפי שמישהו כתב כאן. האם דתי בהכרח הורס לעצמו את החיים? האם חילוני בהכרח הורס לעצמו את החיים? ברור שלא, זה לא המקרה שדורש או מצדיק כפיה על הילד לבחור בדרך אחרת.

ai27

Well-known member
תודה על תגובתך, אני מבין שלא כתבתי כמה דברים חשובים שנחוצים כדי להסביר את עמדתי. מבחינתי אין מדובר באג'נדה אלא בערכים מסויימים שחשובים לי מאוד, ביניהם בחירה חופשית, עקרון איי תוקפנות, אמונה כעניין פרטי שאסור לכפותו, וסובלנות מכילה כל עוד הצד השני מכבד את דרכך ואינו מנסה לכפות עליך את דרכו.

השאלה הפותחת שרשור זה דנה בעניין אמונתו של הילד, המנוגדת לאמנות הוריו. בסיטואציה כזו, לשיטתי, על ההורה לשאול את עצמו האם ניסיון לכפות על הילד את אמונתו יועיל או יזיק ליחסים ביניהם, התשובה ברורה, יזיק. מדוע ירצה הורה להזיק ליחסים עם ילדיו?

אמונה שונה אין משמעה שהילד הורס לעצמו את החיים כפי שמישהו כתב כאן. האם דתי בהכרח הורס לעצמו את החיים? האם חילוני בהכרח הורס לעצמו את החיים? ברור שלא, זה לא המקרה שדורש או מצדיק כפיה על הילד לבחור בדרך אחרת.
לא.
אבל זה השילוב
למשל: להרבה יוצאים בשאלה יש דחף גבוה להצלחה באקדמיה כדי "להוכיח" שיש בבחירה שלהם תועלת

פולגאר

Well-known member

כתבת שאין מדובר באג'נדה, אולם על פי ההסבר שלך זה בדיוק אג'נדה ולהמחשה, אשאל אותך, מה ההבדל בין זה להורים שבזמן ההריון, מצהירים שהתינוק לא יראה מסכים לפחות עד גיל בית ספר?

SupermanZW

Well-known member
כתבת שאין מדובר באג'נדה, אולם על פי ההסבר שלך זה בדיוק אג'נדה ולהמחשה, אשאל אותך, מה ההבדל בין זה להורים שבזמן ההריון, מצהירים שהתינוק לא יראה מסכים לפחות עד גיל בית ספר?
מה דומה בין ההצהרה שציינת לבין מה שכתבתי?

אבי בן 1231

Well-known member
היו בוחרים דרך אחרת שנהוג בבית, למשל בית דתי וילדכם בחר בדרך חילונית??
בשלב ראשון הייתי קצת מתאכזב, בכל זאת זה ניתוק הרבה יותר גדול מאשר הצאצא מתחתן.
אך ............. הייתי מקבל את השינוי בהבנה ובחיבוק!!

למעלה