כיצד מבררים אם תמרור "אין עצירה" הוצב כדין?

BOMAN1

New member
כיצד מבררים אם תמרור "אין עצירה" הוצב כדין?

נרשם לי דו"ח על חניה בשטח "אין עצירה" לפי תמרור 6א2 (שמפורט בו איסור עצירה/חניה למספר מטרים). אני חושד שהתמרור הוצב שלא כדין, בין היתר משום שהוצב באמצע קטע מדרכה שאבן השפה שלה צבועה כחול לבן, מטרים ספורים לפניו יש תמרור המתיר חניה לפי ההסדרים הרגילים בעיר (תא-יפו), ומובן שגם מיד אחריו ממשיך סימון הכחול לבן, אבל זו לא הסיבה היחידה. הבנתי שהעיריה מחויבת להמציא לי ע"פ בקשתי תיעוד של תהליך אישור ההצבה, האם זה נכון לגבי תמרור מסוג זה? אם כן, למי צריך לפנות בעיריה ואיך?

shlang

New member
חבל על האגרה של 100 שח עבור ת.ע.צ.

לפי טענתך, חנית בתחום המסומן בכחול לבן ובנוסף היה תמרור האוסר עצירה, יש כאן סתירה בין תמרורים, בקש להשפט ובמשפט תטען שחנית כחוק בתחום המסומן בכחול לבן והמתיר חניה. תצלם את המקום

kompy

New member
אתה לא מתאר את הדברים כפי שהם בשטח

בנוסף לתמרור האין עצירה מוצב גם תמרור 439(תמרור מלל צהוב) המגביל את העצירה במקום, נכון או לא?
אם נכון, מה כתוב בו?
לא נכון, פעל לי עצתו של קודמי.

BOMAN1

New member
יש גם מלל צהוב מתחת לאין עצירה

כתוב שם שעצירה אסורה לטווח של 18 מטרים בין השעות 9 ל-15. המצב הוא כזה:
זה רחוב חד סטרי בעיר. בראשית הקטע הכחול לבן יש תמרור היתר חניה רגיל, לאחר מספר מטרים מוצב האין עצירה כנ"ל וה-18 מטרים למעשה מסתיימים בהצטלבות עם הרחוב הבא, אבל לכל האורך עדיין צבוע הכחול לבן. בבניין הסמוך נערכות עבודות שיפוץ, והפועלים העובדים שם מדי פעם מציבים את תמרור האין עצירה ומדי פעם מסלקים אותו ומניחים אותו בתוך חצר הבניין... לצערי אין לי צילום שלהם עושים זאת, אבל ראיתי אותם. אני בטוח ב-100% שכאשר חניתי (לפני 9 בבוקר) התמרור אין עצירה לא היה שם, וכך גם כאשר חזרתי לאוטו מספר שעות לאחר מכן. המסקנה היא שהפועלים הציבו אותו על המדרכה לאחר שהחניתי את הרכב, קראו לפקח שירשום את הדו"ח ולאחר זמן מה הכניסו אותו חזרה לחצר. והיות שמדובר באזור מותר לחניה באופן כללי, ברור שהרכב לא הפריע לתנועה בשום מובן.

BOMAN1

New member
זה לא השערות והנחות אלא ידיעה ברורה. אולי מחסור בראיות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
פנה לרשות עם הסיפור שהעליית כאן

רק בלי האשמות מהסוג שהם הזמינו את הפקח, ובקש ביטול הדוח
במידה ותענה בשלילה בקש להישפט (במידה וסיפורך נכון), בוא למשפט עם צילום המקום ללא תמרור ועם תמרור.

BOMAN1

New member
זה מה שחשבתי לעשות

רק שבמקום "במידה ותיענה בשלילה" יכולת לכתוב "לאחר שתיענה בשלילה". תשובת אגף החניה של עיריית ת"א-יפו ידועה מראש במקרים כאלה. רק לא הבנתי למה להביא צילום של המקום גם עם תמרור וגם ללא.

shlang

New member
רק חבל שבתחילה לא סיפרת את כל הסיפור שסיפרת בהמשך

BOMAN1

New member
זה לא משנה את התמונה

רציתי לברר את חוקיות התמרור מאחר שלפי ידיעתי שיפוצניקים אינם רשאים להציב תמרורים כאלה או להסירם כאוות נפשם... במדרכה שם יש חור שאיפשר להם להציב את התמרור ולהסירו כשהתחשק להם. רואים בבירור שהעמוד לא נעוץ במדרכה דרך קבע.

shlang

New member
משנה ועוד איך, לא סיפרת בתחילה מה שסיפרת בהמשך

שהפועלים הם שמציבים את התמרור מתי שבא להם

BOMAN1

New member
נו, ואז?

אז כמעט בטוח שהתמרור לא חוקי, אבל צריך לתפוס את העיריה בקלקלתה ולהוכיח את זה. בשביל זה צריך לדעת איך מבררים מידע על תמרור שהוצב. זה מה ששאלתי בתחילה.

shlang

New member
קבל תשובה - גש למח' ההנדסה בעיר או לנציב תלונות הציבור

של העיריה ובקש ממנו ת.ע.צ. לגבי התמרור המוצב ברח' X . אם התמרור הוצב כדין, יהיו לך את כל המידע, לא הוצב כדין - התמרור לא יצויין בת.ע.צ.. עלות תעודה זו - כ 100 שח שאם יתברר שהתמרור הוצב שלא כדין ונרשם לך דוח בשל כך - תוכל לדרוש את הכסף בחזרה בת"ק.
רק ת.ע.צ. קביל בבית משפט לעניין זה

ערןתומר

New member
אם אחרי השלט המדרכה מסומנת כחול לבן ברור שהדוח לא חוקי

לא צריך לשלם 100 ש"ח על תע"צ, מספיק צילום של המקום ואתה יוצא זכאי במשפט.

kompy

New member
איזו הנחה שגויה

עצם הצבת תמרור 433+439 בצמוד ל-817 מעיד ע"כ שרק בזמן שמצוין ב-439 העצירה אסורה ואילו בשאר היא מותרת.

shlang

New member
נכון. אם היה כותב מכתחילה שהיה גם תמרור 439

המגביל את שעות החניה ואת התמרור מציב כפי שמתחשק לו הקבלן שבונה במקום, תשובתי היתה שונה. אף קבלן לא יקבל אישור או סמכות לשים או להסיר תמרורים כרצונו, אני מאמין שאין גם אישור על כך בעירייה

kompy

New member
לדעתי התמרור הוצב כדין(לבקשת הקבלן)

אך הוא עושה בו שימוש אשר חורג ואף עוולה יש בו.

shlang

New member
זו אפשרות, כדי להקל על קבלן, מציבים תמרור באישור

ועדת תנועה המאשרת הצבת תמרור זמני במקום, אבל לא שקבלן יציב או יסיר את התמרור כראות עיניו כי יש כאן הכשלה של הנהג, התמרור חייב להיות קבוע ותוקפו בהתאם לשעות המצויינות בתמרור 439

ערןתומר

New member
אתה טועה

בלוח התמרורים כתוב במפורש ש-433 תקף עד 817.
הוספת 439 יוצרת סתירה ובלבול ונהג סביר לא יידע כיצד לנהוג במצב כזה- ולכן ראוי לסמן את המדרכה באדום אפור ולא בכחול לבן.
חוץ מזה במצב כזה כל נהג סביר עלול להיכשל ובכלל לא להבחין בתמרור 433.
בקיצור- יש כאן הטעיה וחוסר תום לב, גם מצד הפקח.

kompy

New member
אתה טועה ומטעה

439 יוצר הבהרה ולא סתירה(כם התנאים הכתובים בו.
לא קיים צביעת מדרכה "אדום-אפור", יש אדום-לבן. אם יש אדום-לבן, אין צורך ב-433.
נהג סביר בודק את סביבתו. אם המדרכה צבועה כחול-לבן, יש לבדוק את התנאים לחניה(תשלום, אזורית, הגבלה אחרת).
הפקח אינו צד בעניין.
לא הטעיה ולא חוסר תום-לב.

למעלה