כיצד מבררים אם תמרור "אין עצירה" הוצב כדין?

BOMAN1

New member
אני אמנם השואל, אבל אני חושב שאתה הטועה בנקודה זו

קודם כל, בהחלט קיים "אדום אפור". לא יודע כמה אתה מסתובב בתל-אביב, אבל אני מכיר עשרות מקומות בעיר בהם זה קיים, וכמעט תמיד - או תמיד - זה לאחר תמרור 433. כך שבמקרה זה 439 בהחלט יוצר סתירה עם ה-817 (כחול לבן) שאחריו. קשה לי לזכור שאי פעם נתקלתי במצב כזה בעיר. בעניין הזה אני עם ערן תומר שלדעתי העלה נקודה חשובה מאד, שנעלמה מעיניי קודם.

shlang

New member
אדום-אפור הינו סימון חסר משמעות ואינו תמרור כלל

הוא רק לצורך הדגשה של קטע מסוייג, אבל אין לו חשיבות מבחינת ת"ת

shlang

New member
אתה נגרר אחרי תשובות אשר יעזרו לך אבל לא נכונות

תמרור 439 מציבים במקום שאים תמרור יעודי ומטרתו לסייג את המצב בכביש, ייתכן סימון כחול לבן ותמרור 439 אשר יסייג את החניה כגון: לפריקה וטעינה בשעות מסויימות, חניה בתשלום, לדיירי הרחוב בשעות מסויימות וכו'. אתה צריך להתבסס על כך שהקבלן מציב את התמרור לפי צרכיו ורצונו בלבד וזה אסור

BOMAN1

New member
אני מבין גם את המלצתך ויש בה הגיון, הבעיה שזה קשה להוכחה.

ערןתומר

New member
אתה הוא הטועה

433 תקף עד 817, ואין לזה שום סייג.
לכן במקרה הזה התמרור כאילו לא קיים.
יש סתירה בין ה- 439 לבין הכחול לבן, וכבר היו אינסוף פסקי דין שקבעו שחובת הרשויות לתמרר באופן חד משמעי ושנהג לא אמור לשבור את הראש אם במקום מסויים מותר או אסור לחנות.

נהג סביר בודק את התמרור בתחילת הקטע הכחול-לבן. אם בתחילת הכחול לבן מוצב תמרור שאומר שהחניה היא חינם ובאמצע הכחול-לבן פתאום מציבים תמרור שמורה על חניה בתשלום יש בזה חוסר תום-לב והטעיה.
ברור שהפקח הוא צד בעניין- הוא זה שהגיש את כתב האישום, ופקח תם לב לא היה נותן דוח במקרה הזה.

BOMAN1

New member
תודה למשיבים, כולכם עזרתם.

אפעל בהתאם לעצות שקיבלתי. אם יש הארה/הערה נוספת, אשמח לקבל.

למעלה