כי כאן האביב

תודה

יש לי מנהג לא לאמר משהו אם אין לי מה לאמר.

כמובן שאני עסוק מאוד עם אשתי, שלשום היא חזרה הביתה (היתה אצל הבת כי יש שם מעלית).
הפניה לסיוע נראית לי טיפשת כיוון שעד שזה יצא לפועל, כבר לא נצטרך אותה, למרות שהרופא שראה שאשתי לא יודעת לקבל מצב לא טוב ולהתגבר, אמר שזה יקח כמה שבועות.

אמנם היא התחילה לנוע בבית לבד מידי פעם, נתתי לה את מחולל החמצן שלי שמגיע ל-5 ליטר אויר בדקה (המקובל זה 3 ליטר בדקה) , כל היום אני מתוזז להביא ולעשות ולתת ולקחת.....
אתן לה את הזמן שלה.

כסא הגלגלים בכוונה נשאר ברכב, בהליכון היא לא משתמשת כי זה לא נח, עם מקל זה לא יציב...... (פולניה לא?)

והקיץ כבר הגיע כי היא מפעילה מזגן עם מאוורר ואני קופא מקור.....
אומרים שאחרי 49 שנים הייתי צריך כבר להתרגל, אבל אני לא מתרגל. אני במקורי איש מדבר שזה הפוך ממנה (אני גם מסודר והיא מתה על בלגן...)

אני מקווה שהיא תחזור לאיתנה מהר כיוון שבתחילת יוני אני טס לכרתים ולא מתכוון לבטל, אני זקוק גם לחופש שלי, והטיסה לכרתים היא המנוחה האמיתית, ארץ שקטה ונעימה, אנשים טובים וחברותיים, ובכלל נעים שם.
כמו שאני אומר:"כשאני נוחת בכרתים, נוחתת עלי השלוה".....

כמובן שהבת והנכדות פשוט התנהגו באופן יוצא דופן, הבת לקחה חופשה (היא מורה בכירה) ועם הנכדות שאחת ביטלה לימודים והשניה עבודה, טיפלו באשתי סביב השעון, כי אני הייתי גמור. וגם ארחו את אשתי שבוע למרות שלאן שהיא מגיעה, מגיע איתה הבלגן.....

אמרתי לה שהחלטתי לתת להם איזו מתנה סימלית: לחתן ולבת ולנכדה הגדולה יש כלי רכב וקורה שזקוקים לחילוץ. היום יש מכשיר קטן מאוד (טיפה עבה מטלפון-נייד) שבאמצעותו ניתן להניע את הרכב עד 10 פעמים לטיעינה הבאה, וגם מכשירי טלפון, וזה מגיע בנרתיק מסודר ועולה 530 שקל, אז רכשתי בערוץ הקניות שלושה כאלו,
http://www.21.tv/p-47155/סוללת_התנעה_לרכב_Minimax
פתרון מדהים, לחבר את התנינים שחור לשחור ואדום לאדום, ולהתניע.
לא צריך כבלים !!!

ולנכדה השניה ולנכד אין רכב, אתן להם 500 שקל כל אחד.
אני מוכרח להביע בדרך ברורה את תודתי אפילו עם מתנה לא יקרה.

בינתיים עידכנתי את הספר שלי על רכבת העמק, וכל מידע מחזק את המרוכז אצלי עוד ועוד. עד היום קניתי מעל 600 ספרים שיש בהם משהו על רכבת העמק, וגם מאות קטעי עיתונות מאותם הימים.

כעת אני מעדכן את הספר שלי על התנ"ך, ואין לי בעיה כיוון שהחרדים מספקים לי עוד ועוד חומר כל הזמן.....

שפירא, בעניין ניידות

כשהייתי לפני כמה שנים עם גבס ואסור היה לי לדרוך על הרגל, התנייעתי בבית בעזרת
הכסא של המחשב, הוא לא רחב ומסורבל כמו כסא גלגלים ואין צורך שמישהו ידחף
אותו, אפשר לבד, עם רגל אחת על הרצפה ובמקומות צרים, בעזרת הקירות.

אני רוצה שהיא תשתדל ללכת ולא להתגלגל

גם הרופא אמר לה זאת, שהיא צריכה לשבת הרבה ולהתחיל ללכת כדי שמערכות יפעלו והריאה תתחיל להתרגל למאמץ במתכונתה החדשה.

עם ההליכון היא לא רוצה, "כבד לה" ועם מקל גם לא, בסדר, לא משנה איך רק שתתחיל לזוז.

בזמנו קראנו להר צין "הור ההר" כאשר התברר שזה לא נכון

המקום בו מאמינים שקבור אהרון הוא אמנם בירדן, וזאת על פי שיחזור מסע בני ישראל ממצרים לכנען, כאשר בקרבת מקום היתה נקודת החציה של הירדן לארץ.

הר צין בנגב התפרסם דווקא בבולבוסי האבן הענקיים (חצאי כדורים של אבן בקוטר 30-150 ס"מ. כמובן שאת הגדולים והיפים שדדו כבר מזמן כל מיני אנשים, החל מידוענים ועד ישובים (בצומת הרצליה בין המשטרה לכביש).

אגב, בזמנו הייתי למעלה במסגרת מסעות בנגב, והמקום חלק לגמרי, זו תצורה מוכרת בנגב של הרי שולחן, רבים מהם יש בגבול המזרחי של מכתש רמון.

יוליקה

Member
מנהל
בהור ההר יש שדה בולבוסים

ענק ומקסים... אנסה למצוא תמונה

יוליקה

Member
מנהל
מאיר סליחה עניתי לפני שקראתי

את הודעתך. אנחנו היינו יוצאים לסיורים שם... עם גיאולוגים

זה מצער שרק זה נשאר

מה שכן, לקחו את מעט הבולבוסים הגדולים וסידרו אותם סביב מגרש החניה. בולבוסי הענק נעלמו כמו שאמרתי.

צילום שלי מלפני כ30 שנה

יוליקה

Member
מנהל
אביב צריך להביא שמחה ופריחה

הבוקר נכנסה פעמיים גולשת והתבטאה בטון מעליב
בפעם הראשונה כלפי גולשת ובפעם השניה כלפי כולנו...
בשתי הפעמים נמחקו הודעותיה, תוך העברת מסר המסביר...

הפורום שלנו עלה על פסים חדשים בארבעת החודשים האחרונים
אנחנו מנהלים דיונים עינייניים וכך ראוי שיהיה... העלבות אישיות
לא יותרו וגם כשיש חילוקי דעות, יש דרך ללבן אותם.

oritta17

New member
האם התחלתם בהכנות לפסח?

אצלינו מתחילים לקראת כול חג - פסח ב"שיחרור העומס" מהמדפים ,שבארונות הבגדים ,
וכך אפשר להרגיש את המרווח בין הקולבים ולהרגיש את האווריריות שבארונות.
בימים אלה, כמה שקי-בגדים במצב מעולה! חלק מהבגדים נעשו צרים ולא בשימוש ,
ויגיעו למשפחות של נזקקים, זוהי סוג של נתינה שתמיד עושה לי המון שמחה בלב.
&nbsp
שלב שני שהסתיים אתמול,היה סידור וניקוי האבק מכול הספרים שעל מדפי -הספרים .
וחלק מהספרים הועברו לתרומה לספרייה,כעת פחות עמוס -וזה מרגיש יותר קליל ונעים.
ובנוסף גם גריסה: נאספו ונגרסו ערמות ניירות והודעות שהצטברו בחודשים האחרונים.
&nbsp
כעת נותר לטפל בארונות המטבח: בסוף השבוע נחליף ונחדש חלק מהכלים.
ובשבוע שלפני החג אקדיש קצת זמן לניקוי -המקרר, ולאחר מכן לעריכת קניות.
כך הכול מתארגן אצלי בתיכנון מראש ונעשה ללא לחץ, הכול ברוגע בקצב איטי ובטוח.
&nbsp
משהו שלפני שמתחילים בסידורים ונקיונות,שכדאי לתת עליו את הדעת :
כדאי להיזהר מנפילות,ולהימנע מלעמוד על כסא בעת ניקוי ארונות-המטבח,ולהשתמש רק בסולם קטן מדורג יציב ובטוח.
שמעתי על מקרים בו מגיעים מבוגרים למיון,לאחר נפילה מכסא שעליו עמדו, בעת
שניסו להגיע -לארון הגבוה,וברגע אחד איבדו יציבות נפלו ושברו רגל.
אז כדאי להימנע מכך,ולהשתמש אך ורק בסולם מדורג ונמוך,שהרבה יותר בטוח.
לא נעים לסבול מכאבים ובמיוחד לא בתקופת החג.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בת חן191

New member
נקיון פסח אצלי,זה כמעט כמו בכל השנה

מעבר לכך שאני מכבסת את הוילונות
אין משהוא מיוחד בנקיון שלי כמו כל השנה

חזרתי מהעיר מורגשת קניות מרובות תודה לאל שפסח יוצא בשבת
ןאני קניתי רק סלק וחזרת
אין כמו עשיה בבית
רציתי גרונות הודו ולא היה אצלינו במשפחה אוהבים מרק
מגרונות של הודו
גם קנידאלך אני עושה לבד
בטעם של אמא שלי רכות ונהדרות,
חג אביב שמח

לפני שעתיים קיבלתי בשורה רעה .......

חבר טוב שלנו נפטר, מתארגנים עוד שעה להלוויה, בחור בן 68 שלפני 9 שנים יצא לו בליטה בראש
והלכו לרופעים לסיעור מוחות, אחד אמר לנתח, האחר אמר לא לגעת, הרוב אמרו לנתו, או קי, נתחו, נפגע לו המוח והפח לצמח, 9 שנים חברה שלי טיפלה בו בסיוע עם עובד זר, עשתה בית חולים בבית עם מנוף שירים אותו וכל האינסטרומנטים שיקלו עליו את השהות במיטה, מעולם לא נסעו לחו"ל כי חברה שלי כל כמה שנים עברה ניתוחי לב להחלפת שסתומים, ניקוי שסטומים ממש היו צריכים לעשות לה ריצ רצ' בלב, היא יפיפיה עד היום וכל כך היתה בשבילו, הוא נגאל מייסוריו, בשורות טובות לכולם.

עכשיו משהו מעצבן, קראתי היום בדה מרקר שכל מקבלי

הפנסיה הותיקה יקבלו 1.000 ש"ח פחות לא יודעת אם לחודש או לשנה, זה בגלל שנשים היו צריכות לצאת לפנסיה בגיל 67 וקיצרו להם לגיל 64 ונוצר חוסר בכספים, דילול קופות הפנסיה, ופה אני שואלת .... כאשר נוצר להם רווח בכל קופה שהיא האם הם חולקים אותה איתנו הציבור?????? לא ולא !!!!!! אז למה כאשר נוצר חוסר ישר תורמים אותנו כשותפים???????????? ממשלה מגעילה.

יוליקה

Member
מנהל
זה לשנה!! וזה רק לבעלי פנסיה צוברת

בשירות הציבורי לבעלי פנסיה תקציבית לא נוגעים...

נימה3

New member
בענין נפילות מסולם

לפני כמה שנים עליתי על מדרגות קטנות כאלה נחמדות ניקיתי את גג המקרר כאשר ירדי מהמדרגות דילגתי על המדרגה התחתונה איבדתי שיווי משקל, עפתי לאחור נפלתי, נקעתי את הקרסול ובקיצור לא נעים אז שימו לב.
חוץ מזה מי שמנקה, יבושם לכם.
פסח שמח ונקי

נתן זהבי אהובי עוזב את ערוץ 103 כי הערוץ נהיה

ימני ואוהד של ביבי, שפטל המנוול נמצא שם, ינון מגל, ועוד אוהבי ותומכי ביביהו.

מינהר

New member
בלי להיכנס לשאלה, אם ראש הממשלה בסדר או לא,

אני חושבת שיש לנהוג בו כבוד, ולא שכל בר בי רב ישתלח בו. הוא ראש מדינתנו. אני זוכרת שהוא לא בחל בשיטות כדי להשתלח באולמרט, אז אולי הדברים חוזרים אליו, אבל קצת איפוק לא יזיק.

למעלה