כך פותרים משברים אצל שכנינו מהדרום...

כך פותרים משברים אצל שכנינו מהדרום...

הגבול הפרוץ ברפיח גרם לכאוס בצד המצרי - המחירים האמירו, החנויות התרוקנו והשלטון מונע אספקה כדי להחזיר את העזתים לביתם. באחד המקרים, הזעם הגיע לידי תקרית ירי באוויר. פלסטינים מספרים: כבר יותר קל לקנות בעזה. ארה"ב תומכת בפתרון של הצבת שוטרים פלסטיניים, לו מתנגד חמאס http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3499934,00.html "השלטון מונע אספקה, כדי להחזיר את העזתים לביתם".... מישהו יכול להפריך את התרגום שלי ממילים מכובסות לעברית תקנית? כך נשמע התרגום שלי: "המצרים עומדים חסרי אונים לנוכח מאות אלפי השב"חים שעברו לתחומם. כדי לפתור את הבעייה בקלות ובמהירות האפשרית, החליט הדרג המדיני-בטחוני הבכיר להרעיב את כל האזור, וכך ללחוץ על השב"חים ועל מארחיהם כאחד, להחזיר את הסדר הישן על כנו." משהו לא נכון או לא מדוייק?

DIGITAL MAN

New member
פחח מוברק נכנע לברק הצחקתני

שמוברק ישמע לישראלי, לא שמעתי דבר כזה בחיים, גם על בוש הוא שם ז... פשוט יש לו קצת יותר שכל ומבין מה קורה

ינשוף4

New member
זאת אמורה להיות בדיחה?

מובארק, כממשיך דרכו של סאדאת- דואג לאינטרסים של מצרים. גם אם על חשבון סיכון מעמדו האישי. "נשמע לישראלים"...

הוא ממש לא ממשיך את דרכו של סאדאת

וזה אם אתה מחשיב שסאדאת היה טוב אם היה נשיא טוב למצריים איי פעם זה היה ג'מאל עבד אלנאסר ולא היה לא לפניו ולא אחריו נשיא טוב

ינשוף4

New member
נאצר הנהיג את ההפיכה

שהפילה שלטון מלוכני מושחת. אבל נראה לי שבזה מסתיים הדמיון שלו לאתאתורק. מה עשה בהמשך? טיפל בבעיות של מצרים? במקום זה השקיע את יכלתה בחימוש,הכניס את הקולוניאליזם הרוסי במקום הבריטי שגירש, וגרר אותה להרפתקאות צבאיות יקרות. גם בכסף וגם באבדות. אבל כנראה שאתה צודק. הוא היה, כנראה, המנהיג המתאים לציבור המצרי...

אם יש דבר שאתה לא יודע

הוא הקטין במידה גדולה את העוני במצריים אומנם זה לא פייר אבל הוא לקח מהעשרים ונתן לעניים הוא לא לקח מהעשירים את הרכוש שלהם העשירים באותה תקופה שלטו באדמות המדינה הוא פשוט חילק את אדמות המדינה לפלאחים העניים הוא הקים האיחוד הערבי לא יודע איך קוראים לו והמצרים אהבו אותו האם יש הלוויה בעולם שהכילה מיליוני אנשים שמילאו את כל רחובות קהיר כן הלוויה שלו וההלוויה השניה בגדולה הייתה של אום קולת'ום

ינשוף4

New member
צודק

את הרפורמה האגררית, שהיתה סעיף מרכזי באג'נדה שלו בהפיכה, לא הזכרתי, כי לא ידעתי באיזו מדה ביצע. אבל עדיין- מדובר על תחילת שלטונו. ואת האיחוד עם סוריה "קע"ם" (קהילה ערבית מאוחדת. לא יודע איך זה בערבית), לא טרחתי להזכיר. חוץ מיציאה משותפת למלחמה בישראל ( 67. הסתימה בתבוסה, והרבה אבדות), במה הועיל אותו "איחוד" למצרים?

איך בדיוק הוא שומע לישראלים בכך שהוא לא מונע

איך בדיוק הוא מקשיב לישראלים??? בכך שהוא לא מונע את הברחות הנשק אל אירגוני הטרור הפלסטינים??? סליחה אבל הוא שם ז@# על מדינת ישראל כמו שכל העולם הערבי שם השלום עם מצרים הוא שלום קפוא לא שלום קר שלום קפוא לצורך אינטרס מיצרי בלבד הצד המיצרי רק מרוויח מהצד ההישראלי לדוגמא כל הכספים שזורמים מידי שנה למירצים מהתיירים הישראלים מה בדיוק ישראל מרוויחה בשלום עם מיצרים אתה מוכן בבקשה להגיד לי?

תן לי דבר חיובי אחד בשלום עם כל מדינה אחרת

חות מארצות הברית וצרפת מצריים הייתה אחת האויבות החזקות של ישראל עד לפני השלום תתקן אותי אם אני לא טועה ועכשיו היא מדינה שנמצאת בשלום עם ישראל ולא תתקוף אותה סתם וזה גם רווח מצד מצריים כי ישראל הייתה אחת האויבות החזקות של מצריים וזה בעצם הרווח אם אני אצא מפוליטיקה וכאלה עצם הימצאות שלום בין מצריים לישראל זה הדבר הכי יפה שאני יכול לחשוב עליו האירוע הכי גדול בחיי קרה בתוך גבול מצריים למרות השנאה שלי לעם המצרי שמה קיבלתי את הכינוי שדבוק לי עד היום הזה

ביקשת קיבלת

יש לנו כידוע לך הסכמי שלום עם מדינות נוספות מלמד ארצות הברית וצרפת יש לנו עם איטליה גרמניה וכו לא חסר ברוך השם השלום איתם הוא שלום חם יש לנו מסחר איתם יש לנו הזרמות כספים מתיירות מה יש לנו עם מצרים ??. זוכר שציפי לביני אמרה לא מזמן את מצרים ומצריים בתגובה אמרו שהם יענישו אותנו? לא מזמן קראתי שדיפלומטים ישראלים צחקו לנוכח "האיום" של מצרים מכיוון שבכל ישיבות אום מיצרים היא בין המדינות הכי עיונות של מדינת ישראל תתעורר חבר

אמרת

דיפלומטים צחקו לנוכח "האיום" כי הם לא יענישו אותנו אומנם הצבא המצרי עולה במספר על מספר האזרחים במדינה שלנו
אבל כמה היא יכולה לאיים כן מספר האנשים בצבא המצרי הוא עולם על 15 מיליון השירות שם חובה בעצם שמה מי שלא שירת בצבא הולך לכלא (כמו אצלנו) ואחרי שהוא משתחרר מהכלא הוא לא יכול לצאת מהמדינה בכל דרך שהיא אולי אם מצריים הייתה מתנהלת כמו בזמן מוחמד עלי באשא היא הייתה חזקה אבל למרבי הצער היא לא מתנהלת כמו בזמן מוחמד עלי באשא אבל היא התקרבה לזה בזמן ג'מאל עבד אלנאסר אבל הוא לא ממש הגיע לאותה גדולה

fifanowftw

New member
אל נאצר

הביא את מצרים לחרפה גדולה, כאשר הביא להפסד של כל חצי האי סיני, ובנוסף גרם להפסדים עצומים של שטחים של מדינות ערביות אחרות לישראל(יו''ש, הגולן) אל נאצר אומנם הביא כמה דברים נחמדים, כמו שחרור הפלאחים, ובניית הסכר, אבל במישור הבטחוני הוא היה אפס מאופס. רק סאדת החזיר את הכובד הערבי. לא שהם ניצחו ב-73, אבל כמו שאמרו לו בראיון, "אתה לא ניצחת ב-73, כוחות צה''ל היו 100 קילומטר מקהיר ו-35 מדמשק", והוא השיב "הם אומרים בת''א שהם הפסידו? אז הם הפסידו". בכל מקרה, סאדת היה גבר-גבר. אל נאצר סתם בקטנה

חביבי

אלסאדאת היה אפס מאופס ונכון שהם אף פעם לא הפסידו אבל אחרי שהפסיד את חצי סיניי הוא עצמו החזיר אותה סאדאת היה תלמיד של אל-נאצר וכל צעד של סאדאת היה מחשבה של אלנאצר פעם אם הוא היה חלש במישור הביטחוני אז איך זה שהוא הוציא את הבריטים והצרפתים מהסואץ הצעד היחידי שלא חשב עליו אלנאצר וסאדאת ביצע אותו הוא להגיע לנמל התעופה בן גוריון שכל האנשים מסתכלים עליו ולא מאמינים שזה הוא והוא בא לעשות הסכם שלום עם ישראל ותראו כמה התהליך היה קל היום בשביל הסכם שלום צריך לעשות וועידות וצריך לעשות חקירות ולא יודע מה מצריים אף פעם לא ניצחה את ישראל אבל הוא צודק אם בישראל אומרים שהפסידו אז הפסידו

fifanowftw

New member
סאדאת אפס?????

תאמין לי, זה אולי המנהיג היחיד אותו היהוד מכבד. באמת הכניס לנו, ואנו מודים בכך. הוא היה מנהיג גדול, בהתחלה חשבו שהוא יהיה בובה שישלט ע''י הרוסים, אך הוא העיף את כל היועצים הרוסים ואת כל מי שניסה לקחת לו את השלטון. הוא נכנס למלחמה, שבעקבותיה אפשר לומר שהוא השיג את סיני. הגעתו לישראל מראה עד כמה הוא באמת מנהיג גדול. חבל רק שכל מי שמדבר עם ישראל נחשב כבוגד וגזר דינו הוא מוות. זא אל תבלבל לי שהוא החזיר את סיני, הוא בכלל ביים התפטרות ומת עוד לפני 73. בסופו של דבר, גם אם נאצר חיתל אותו, סאדאת הביא למצרים הישגים גדולים יותר. ולגבי צרפת ואנגליה-להם כבר היה נמאס להחזיק בכל הארצות. צרפת ואנגליה לא רק וויתרו על מצרים, אלא גם על הודו, ישראל, מרוקו, ארצות אפריקה, אם צרפת או אנגליה היו מעוניינות להישאר בסואץ-הן היו נשארות. והמשפט האחרון...מצרים לא ניצחה, זה בטוח שלא, אבל אתה יודע איך אנחנו. בסופו של דבר, אתה יכול להסתכל על תוצאות המלחמה, כמה הרוגים, פצועים, שבויים לכל צד ולהבין מי ניצח. אבל כנראה שאחרי 67, אפילו כבישת חצר של מטר על מטר נחשב הישג בעיני הערבים....

ינשוף4

New member
לשם הדיוק

ב 73 הנצחון הצבאי, מבחינת הישגים ויחס אבדות- היה שלנו. אבל בסך הכל, לאחר התהליך המדיני וההסכמים שלאחר סיום הלחימה- מצרים קבלה השליטה על התעלה ושדות הנפט. אז השיגה המטרות שבשבילן יצאה למלחמה. (מכיר האמרה "המלחמה היא רק כלי נוסף של הפוליטיקה"?) וב 56 האנגלים והצרפתים כן ניסו לתפוס מחדש את התעלה. אבל עשו זאת בצורה הססנית מדי, ונכשלו.

למעלה