כך פותרים משברים אצל שכנינו מהדרום...

fifanowftw

New member
אני יודע

לא אמרתי שלא. אם לא היינו מנצחים ב-73 סביר להניח שעבאס היה חי תחת שלטון מצרי ואנחנו....טוב, אנחנו כנראה לא היינו פה. לגבי האנגלים והצרפתים, אני לא מכיר את הסיפור, אך אני מניח שיש קשר לזה שהן הצרפתים והן האנגלים כבר הפסיקו לשלוט על ארצות, אז אם הם באמת היו רוצים סביר להניח שהיו משיגים את מטרתם.

שמע

האנגלים והבריטים ממצריים הם כבר יצאו לפני נאצר אבל הם נשארו בסוויץ והוא הוציא אותם ושסאדאת הגיע לארץ אומנם זה דבר מאוד גדול לפחות מהצד שלנו יעני אני רואה שזה גדול אתה רואה שזה גדול ישראל רואה שזה גדול אבל העם שלו לא רואה שזה גדול אז להרצות את העם שלך או את המדינה השכנה התשובה שלי לשאלה הזאת הוא : להרצות את המדינה השכנה אם היא אויבת שלך העם שלו אולי התאכזב אבל אם המלחמות בין שתי המדינות היו ממשיכות היו מתים אלפים מבני העם שלו ואת זה הוא לא רוצה אדם דגול במעשה זה אבל לא במעשים אחרים הוא רק המשיך אתה יודע שאל-נאצר פרש מהממשלה אתה יודע למה הוא פרש כי אמרו שהוא לא יודע לנהל מלחמה (הלוואי שכל המנהיגים יעשו ככה) ורק אמרו שהוא לא יודע לנהל לא עשו וועדה לא חקרו לא כלום רק אמרו והוא פרש נתן הוראות לסאדאת ופרש וסאדאת המשיך בדרכו

fifanowftw

New member
ehh

תראה. צרפת ואנגליה-אני מבטיח לך שזה בגלל נאצר הם יצאו משם. הם כבר הפסיקו את הקולוניאליות שלהם על מדינות אחרות, ביניהן ישראל, מרוקו, וייטנהם, פשוט החליטו להפסיק עם זה. אם הן היו רוצות להמשיך לשלוט במדינות אחרות, תאמין לי, נאצר לא היה מפריע להם. עכשיו, משנה אם הוא יודע או לא? לא משנה. בסופו של דבר הוא הכניס את מצרים ואת העולם הערבי כולו למבוכה רצינית מול ישראל, שעד היום הם לא יצאו ממנה(ושלא יספרו לך שהם ניצחו ב-73, אם לא הרוסים צה''ל היה מגיע לדמשק וקהיר). סאדת היה מנהיג גדול, באמת גדול, הוא גרם לכך שההפסד של נאצר את סיני לישראל-הוא החזיר אותה לעם שלו. אתה רואה עוד מנהיג ערבי מגיע לישראל ואומר שהוא רוצה שלום? לא....כולם מפחדים מהעם הטיפש שלהם. וכן, העם המצרי טיפש. וככה רבים מהעם הערבי בכלל. בסוריה, לבנון, סעודיה. בורות גדולה. כל דיבור עם השטן הקטן הוא גזר דין מוות. "הכבוד הערבי" בסיכו עניין, נאצר אולי היה מבין בענייני פנים של מצרים, אך ענייני בטחון? כנראה שהוא חמק מהשיעור בו נלמד על הנושא הזה.

כולם טפשים

תראה יש מנהיג צבאי ויש מנהיג של כל עניין הפנים וכאלה לא רק מצריים ראתה דברים כאלה גם אנגליה לפני מלחמת העולם השנייה היה לה את ג'וזף צ'מברלין ראש ממשלה טוב לכל דבר ועניין בתוך המדינה אך לא ממש הבין בענייני מלחמה וחוץ בעצם אנשים מאשימים אותו בפריצת מלחמת העולם השנייה ( ואתה חושב שנאצר גרם להפסד רב) ואחרי פריצת המלחמה הוא התפטר מתפקידו (כמו נאצר) ואחריו הגיע וינסטון צ'רצ'יל כממלא מקום איש מלחמה טוב למדיי הוביל את בריטניה לנצחונות מדהימות בקרבות שונות האנשים אהבו אותו כלכך שאחרי שהמלחמה הסתיימה הם בחרו בו להיות נשיא (כמו סאדאת) אבל הוא היה הראש ממשלה הכי גרוע שראתה בריטניה וככה גם סאדאת רק שבריטנייה הייתה דימוקרטית ובבחירות שאחרי בחרו במישו אחר מצריים לא דימוקרטית אז סאדאת נשאר עד יום מותו

fifanowftw

New member
תאמין לי

שאת צ'רצ'יל אני מכיר טוב מאוד. יש סרט נחמד עליו אגב, שמתאר את מדיניות הפייסנות ואת דבריו של היטלר כנגד מדיניות זאת, בהם הוא אומר כי היטלר לא יפסיק עד שלא יעשה את מה שכתב במיין-קמפף. צ'רצ'יל בכלל איבד את מקומו כראש ממשלה עוד לפני שמלחמת העולם השנייה נגמרה(בריטים נחותים), ורק לאחר כהונתו של קלמנט אטלי הוא נבחר שוב. עכשיו, אם נאצר היה רק מתעסק במדיינות הפנים, ולא היה יוצא למסעות שהובילו את מצרים לאבדון, הוא היה נזכר כמנהיג טוב. מה לעשות, הוא לא עשה זאת והוביל את מצרים להרפתקאות. סאדאת לעומתו, ידע מה הוא עושה.

fifanowftw

New member
למה את שונא את המצרים

ואיזה כינוי קיבלת? ומצרים, כמו טיפשים, לא משקיעים בכלכלה, נראים זוועה, משקיעים רק בצבא למרות שאין להם אויבים, מדינה מפגרת.

אני ממליץ שתקר את התגובה האחרונה שלי לציוני

אני שונא את המצרים את דרך הדיבור שלהם אני שונא איך שהם מתנהגים לדברים אבל אם יש דבר שכל אחד צריך ללמוד מהמצרים למרות כל העוני והרעב שיש במצריים כל ההתנהלות הנכונה שיש במצריים אם תשאל כל מצרי על מצריים הוא יתאר לך אותה כגן עדן הם כלכך אוהבים את מדינתם אבל אני בכל זאת שונא אותם ואם לא שמת לב שפה כבר קוראים לי עבאס אז זה הכינוי שלי עבאס לאב (MR. LOVE)

fifanowftw

New member
המצרים בהחלט גאים במדינתם

אבל ככה זה בהרבה, אם לא בכל המדינות הערביות, לא? גאים להיות ערבים, גאים במה שהם, גאים במדינה שלהם. בסעודיה, למשל, הם חושבים את עצמם לממציאי האיסלם ולערבים טובים יותר מערבים אחרים. מה איתך, עבאס? אתה גאה להיות ערבי?

האם אתה רואה את ישראל

נשארת כמדינה יהודית או שאתה רוצה שהיא תיהיה מדינת כלל אזרחיה גם שתקום מדינה פלסטינית?

fifanowftw

New member
כמו רוב ערביי ישראל,

הוא יודע שאם יהיה בו שלטון ערפי החיים יהיו גהנום

ובדיוק בגלל זה כנראה,

הם בוחרים ברובם שוב ושוב במפלגות שרוצות שישראל תהיה מדינה ששייכת לכל אזרחיה...? לפי ההערכה שלך המפלגות הציוניות היו אמורות להיות להיט אצל הפלסטינים אזרחי ישראל
אבל הן לא
ואומרים "ערבי" יא גזען, תכבד טיפה את אלה שאתה כותב להם.

אמרתי את דעתי בנושא זה

לא צריכה לקום מדינת פלסטין מספיק שישראל תהיה מדינת כלל אזרחיה שהיהודים לא יעבדו בשבת שהמוסלמים לא יעבדו בשישי ושהנוצרים לא יעבדו ביום ראשון שיהיה שיוויון בין כל האזרחים בזכויות באפשרויות העבודה ושירות צבאי או לאומי לכלל האזרחים ואני אשרת בצבא אם יהיה לי הצורך בכך בינתיים עם המצב הזה אני לא רואה שום צורך שאשרת בצבא ולא רואה שום סיבה לעשות שירות לאומי

גם הישראלים נכנעים לברק, אולמרט ובוש...

ועדיין, נראה לי שלא קראת עד הסוף: מובארק מרעיב את כל האזור!! כדי לגרום למצרים הרעבים להעיף את העזתים הביתה! עכשיו נראה אותך חוזר על מה שאמרת. מה היית אומר לו בישראל היו מרעיבים אוכלוסייה *ישראלית* כדי ללחוץ עליה לעשות מעשה? כמה ועדות חקירה היו קמות בעקבות דבר כזה? אבל למשטרים הערבים - כמעט הכל מותר..

shm490

New member
איזה בוש ואיזה אולמרט

מוברק נלחם מלחמת מאסף כדי שעזה תשאר עם שיכות לישראל ולא למצרים .וכולם כבר הבינו במה זה כרוך אם הוא לא יחלץ עכשיו הוא יצטרך לדואג לכל מחסור של העזתים ושלא לדבר על הזיקה שלהם לאחים המוסלמים שנואי נפשו . הוא פועל בניגוד לרצון האמיתי של ברק ואולמרט שרצונם היה וגם קיים שהזיקה של הרצוע תהיה עם מצרים ,עוד נהיה עדים להפתעות במקום .

למעלה