אז אני מבינה שאת מתנדבת ברחובות..
וקשורה לכלביה של רחובות ... הבנתי שאת העיקורים והחיסונים, לא אתם עושים אלה דרך צב"ח רחובות..ויש לכם סידור איתם .. כמו כן הבנתי שיש הרבה מאוד הרדמות ברחובות , אז ככה אצלינו מאז שניכנסנו לפעילות אין הרדמות יש לי שאלה אליך...מה דינם של הכלבים שלא מצליחים להמסר ב 450 ש"ח? .. זה אולי פתרון הומני לבני אדם..אני לא בטוחה כמה זה הומני לאותו כלב..מורדם...ככה שאני כן רואה בחשיבות עליונה את הוצאת הכלבים במהירות מהכלביה..וכך גם כולנו רואים זאת,גם בשל ריבוי המחלות והסבל שם.. הם עוברים לבתי אומנה ופנסיונים. (אתם מוזמנים לקרא את הכתבה שפורסמה היום במוסף המקומי של מעריב "זמן חדרה" שם מופיעים דבריהם של הפעילים שלנו והתמונות שאני צילמתי בכלביה בשער העיתון). הסברנו אלף פעמים קודמות אתן פשוט לא פונות לקהל הנכון... אנחנו בצד השני( למרות שלא בחפיפה איתכם) ..אז במקום להפעיל את כל המשאבים שלכם ..לטירפוד אימוצים פה בפורום..וחסימת הפעילים.. אולי תצאו יותר לשטח..ותהיו עסוקים כמונו בטיפול בבעה"ח,(כמו שיש לי פה אמא ושמונה גורים ושלושים חתולים כולם מעוקרים ומסורסים) ולא יהיה לכם את הזמן המבוזבז פה...להטיף לאנשים הלא נכונים, ולטרפד אימוצים. ואם אני אסביר שוב..את מוכנה להיות ערבה ..שלא תבוא הטרדה שוב מליליתיום? אז אני מסכימה..לנסות. חלק מהכלבים מוצאים ע"י הוטרינר העירוני ואין לנו חזקה עליו ועל מעשיו.. הם הולכים להיות קלינטים שלו ..וזה באחריותו, והיות ואנחנו עדיין לא גוף מסודר אין לנו ממש מילה בנושא. מי שכן מאומץ דרכינו עובר את מסכת ...השיפוט שלנו.. בית מתאים, מגודר, ..לאן הכלב בדיוק יוצא..,שלא יהיה קשור לשמירה, וגם ..נכונות לטיפולים רפואים.. מכל המשתמע מכך.. ואם נראה לנו שהמאמץ לא מוכן להשקיע אז אין מסירה...והרבה מסירות בוטלו, אנו מאוד טורחים לגבי ההסברה של החשיבות בעיקורים..ומיד רואים אם יש נכונות או אין ואז הכלבה לא ניתנת. חלק מהכלבים יוצאים לכיוון קיסריה ..ששם כל הכלבים מטופלים ע"י הוטרינר של העיריה ..ומושקעים. אין לנו עדיין ימי אימוץ מסודרים ,כלב שניצל ..ונמצא אצל וטרינר לטיפולים רפואים ניתן דרך הוטרינר..חלק מהכלבים נמסרים "לתנו לחיות לחיות" שיש לנו סידור איתם, חלק נמסרים ל" צב"ח חיפה "..שוב שיש לנו סידור איתם. גורים אנחנו משתדלים למסור בימי אימוץ של SOS חיות (ואני שם כל שבוע), או דרך המשק חי שדות ים..ששם דואגים שוב..לעיקורים. כפי שאמרתי אנחנו ילדים גדולים ויודעים מה שאנחנו עושים ... ועד כה עשינו רק טוב,רוב הכלבות הבוגרות המוצאות פה..הן מעוקרות. וליתר אנחנו דואגים שיגיעו לבית שכן יעקר אותן. אין אנחנו יותר ממכם רוצים למצא ארגזים עם כלבים נטושים..וזו לא המטרה. זהו עכשיו שהסברתי, שוב .. אני מקווה שתגדישו את משאביכם ..באמת לטובת הכלבים , הצלתם ומציאת בתים נכונים ומתאימים ...והטפות לא עושים בכוח , אלה במוח. זה כמו שלא מרביצים לילד..ואומרים לו " אל תרביץ", יש דרך מכובדת לגשת לדברים ..שלא דרך נעצות..הטחות .. וזו בפעם האלף ואחת שאני סופרת...להסבר זה.