ואתה אינך צודק
ברגע שמחליטים שאימון הוא חשוב - מוצאים איך לעשות אותו אחרת. אני לא יודע למה אתה מתיחס ב"דיקור מותני", חשבתי שהכוונה היא לניקוז בעזרת טרוקר, פשוט משום שזה הופיע כתגובה להודעה שדיברה על צה"ל - בו עשוים עדיין את קורס ה-ATLS במתכונתו הישנה והמופרעת. באמת תהיתי מה לעניין המותן, אך לא ראיתי טעם להתעכב על זה מידי. כך או כך, אך את הפרוצדורות כולןהנכללות בקורס ATLS ניתן לעשות - ועושים שלא בבעלי חיים. אלה היו הפרוצדורות היחידות שערכו בהן אימונים על בעלי חיים גם לפני המעבר לחלופות במהלך הכשרת רופאים. כניראה שלא היתה מספיק מוטיבציה לחפש איך לעשות אותו אחרת - אולי משום שעל שום נדירות השימוש בו לדבריך - הוחלט שלא להשקיע בזה יותר מידי, והלכו, כמו תמיד, לדרך הקלה, הגרועה, והפסולה מוסרית מכל וכל, של להרוג חפים מפשע בשביל זה. דבריה של ד"ר אניה פייגין, רופאה כירורגית: "האלטרנטיבה קיימת וברורה לחלוטין. שיהיה לכולכם ברור – הדרך היחידה ללמוד לבצע פרוצדורות בבני אדם, היא תירגול תחת השגחה והדרכה – על בני אדם. מי שמספר לכם שתירגול על כלב חיוני להכשרת הרופא – חוטא לאמת ומשתמש בדרך הקלה כבעלה תאנה המכסה אך בקושי את כישלונו להכשיר רופאים מיומנים. מי שהציל חייל בלבנון אחרי שתרגל על כלב – עשה זאת למרות התרגול ולא בזכות התירגול. יתכן שאם היה מתרגל כמו שצריך, היה מציל גם חיילים נוספים. כמי שמבצעת את אותן פרוצדורות בחולים כחלק מעבודתי היומיומית, ברור לי שלתירגול על כלבים אין יותר מקום ברפואה המודרנית. הסתמכות על תירגול שכזה בהכשרת רופאים צעירים הנה, לכל הפחות, חוסר אחריות." סוף ציטוט. אני מבטיח לך, שד"ר פייגין מכירה את שלל פרוצדורות החירום - כמו גם פרוצדורות אחרות בסגנון, דיקור מותני, דיקור מוחי, ודיקור ירוק זנב, ובכל זאת, היא מצאה לנכון להתבטא כפי שהתבטאה. ו...האם על זה שאין שום הצדקה מוסרית לניצול בעלי חיים חפים מפשע הסכמנו? כי... לא התיחסת לזה בכלל... שי משולם