כלום בחדר ריק

brotos

New member
כלום בחדר ריק

טוב, חזרתי לפורום, אחרי חופשה קצרצרה. ראיתי שציפוש נסעה לה לחופשה של שלושה חודשים. אני מקווה, כמובן, שזה לא בגללי או משהו. למה לעזאזל אני מפרסם הודעה חדשה? אה, כן נזכרתי. אני מגלומן. וגאון. אז אם כבר, וברוחו של המנהל/גננת הזמני אעלה שירשור חדש, חדיש ומחודש. וזהו תוכנו: מהו אותו רגע, באחד מהשירים של פינק פלויד, שאתם מוכנים להישבע שזה הדבר הכי יפה ומדהים ששמעתם בחייכם. קטע יכול להיות שורה, ריף, ביט, סולו, או אלבום שלם. אז אני אתחיל: אני אבחר דווקא שורה, מתוך fearless: "I look down, hearing the sound of the things you've said today". למה דווקא זה? שאלה טובה. סתם כי זו שורה יפה ונוגעת ללב הקר והאטום שלי. סתם כי היא שירה פיוטית ומענגת. טוב, אז מה איתכם?

oribarak

New member
לי יש כמה

יש את החיבור בין brain damege וeclipse שגורם לי לצמרמורת ואז בסוף של אקליפס השורה המיתולוגית and everything under the sun ואין לי כוח לכתוב את כל השורה בחומה הסוף tear down the wall וגם המעבר בין happiest days לחלק השני ויש עוד רבות... ברגע שהשירה מתחילה בechos...הקולות שלהם מושלמים!

א י ט י

New member
אם כבר הזכרת את השורות

מהשיר eclipse and everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon מה אתה חושב שזה אומר??...אני מזה לא סגור על זה :/

oribarak

New member
היו הרבה דיונים על השורה הזו

זה אומר שהכול נשאר אותו הדבר, שום דבר לא משתנה הכול מתחת לשמש מכוון, והשמש מוסתרת(eclipse זה ליקוי חמה) על ידי הירח. כאילו הכול מכווןן, ואין דרך להשתנות

א י ט י

New member
אין איזה הסבר יותר ספציפי

שרוג'ר התכוון אליו? לא יודע אני לא מצליח לקשר..המשפט הזה נשמע לי הרבה יותר עמוק

R o n 86

New member
חוות דעתי

everything under the sun is in tune כל מה שקורה בעולם זה לא סתם וזה מה שצריך לקרות but the sun is eclipsed by the moon אבל לפעמים קורה משהו והכל משתבש

R o n 86

New member
מתקן את עצמי!!!!!!!!!!!!!!

עכשיו חשבתי קצת יותר לעומק והנה המסקנות: השיר מדבר על תכונות של אדם מסויים ועל המעשים שלו... המשפט האחרון אומר: כל מה שאתה עושה, כמו כל מה שקורה תחת השמש, עובד לפי כיוון(tune( מסויים , אבל כמו שלפעמים הירח גורם לשמש לליקוי , כך גם מה שקורה לך ומה שאתה עושה משתבש לפעמים... פשוט גאאאאאאאוני!

ועוד נקודה

ווטרס הושפע מאוד מספר קוהלת, כאשר כתב את DSOTM. השיר ECLIPSE כמובן מתקשר ישירות לזה... קראו את המקור ותראו.

brotos

New member
תקציר הפרקים הקודמים

אז ככה: קוהלת הוא, כפי הנראה, שלמה המלך בן דוד ובספר קוהלת הוא בעצם משתף אותנו עם הגיגיו בנושאים שונים (בדיוק כמו בספר 'משלי'). בתחילת הספר הוא מבכה את ההיסטוריה הידועה מראש של האנושות: "אין חדש תחת השמש" הוא אומר. כלומר, לא משנה מה תעשה, הכל יישאר תמיד אותו דבר. המחשבה הזאת מכניסה אותו לדיכאון: אם הכול נקבע מראש, למה להתאמץ? המסקנה, כמה ניו-אייג'י מצידו, היא פשוטה: פשוט תזרום עם החיים, תהנה מהם באופן פשוט, אל תנסה להבין איך העולם פועל. 'תלך עם הלב'. לאחר מכן הוא אומר ומסביר עוד דברים רבים: האמונה בה', הערך בלהרוויח את לחמך בזעה ("מתוקה שנת העובד? שלו!) וכו'. זהו בערך. וזה ברוטוס. ככה קראו לי ביום שחתכו לי.

R o n 86

New member
Remember a day

Hide from your litle brther's gun, dream yourself awayyyyyyyy הייתי על סף דמעות.. .ואני לא זקן או משהו... סך הכל בן 18... לא יודע למה זה נגע בי כלכך...

holo

New member
הרבה קטעים

החלק האחרון של צלוחית מלאה סודות ההתחלה של השירה בtime יחד עם התיפוף הקצר לפני שהשירה מתחילה (אל תשאלו למה) הקטע שחוזר על עצמו באטום הארט מאתר ההתחלה של השיר ב shine on(!) ועוד שאני לא זוכר

Chopstick

New member
ממ

1. רגע לפני שקלייר טורי מתחילה לשיר 2. ההתחלה של הסולו באיזה צבע שתבחר 3. הסוף של החלק השני של שיין און יו 4. הסולו של מאדר

The Albatross

New member
Echoes.

איפשהו שם אחרי הרוחות באמצע, יש קטע של גיטרות שחוזרות על ריף קבוע. אני לא מדבר על ה"מתח" שהם יוצרים ישר אחרי, אלא על ההתפרקות שבאה אחר כך. קטע מדהים.

למעלה