כלים מעשיים להתגברות על עצב, דיכאון

seeyou

New member
אדם נגד עצמו -?../images/Emo22.gif

ישנם מכשירים שיוצאים מפס הייצור עם פגמים...כך גם האנשים ה"רגישים" אשר כול תזוזה מכניסה אותם למצב לא יציב! וישנם מכשירים שעולים הרבה רק בגלל השם ויש מכשירים הרבה יותר טובים ומשוכללים אך בגלל שאין להם "תואר אצולה" לא קונים אותם... כך גם חלק מהאנשים... ישנם הרבה בנות יפות ומוכשרות...אבל לא מצליחות !! ויש מכוערות (פחד) וגם לא כול כך מוכשרות שעושות כותרות בחוברות-עיתונים...טלוויזיה... אז נניח רכב מסוג סקודה לא יכול לבכות למה לא נולד במשפחת בנץ, אבל אנשים בהרבה מיקרים כן יכולים לשנות במקצת את מצבם אני הצלחתי חלק על ידי "שכנוע עצמי" כך למשל כאשר כלכלי לא כול כך טוב לי...פותח את הטלוויזיה לערוץ TV5 עם תמונת מצב ממדינות באפריקה... אז אני מתחיל להבין כמה שאני עשיר... זה עשיתי אחרי שקראתי פתגם סיני שאומר... "אדם עני חשב בצער שאף פעם לא היה לו כסף לקנות נעליים...כך היה מדוכא עד שראה אדם ללא רגליים..." כותב דייל קארנגי בסיפרו "אל דאגה": "אין אתה מקבל את האולקוס בקיבה ממה שאתה אוכל,אתה מקבל אותו ממה שאוכל אותך" אפלטון אמר כי המשגה הגדול של הרופאים הוא שהם מנסים לרפא את הגוף בלי שינסו לרפא את הרוח

ד א ר מ ה

New member
איזה תשובות נפלאות../images/Emo99.gif

אני כל כך מבינה ומזדהה עם חיה, וגם אני עד לפני כשנה בערך הייתי נעלבת מכל דבר, והייתי בטוחה שיש כאלה שיש להם את זה ויש כאלה שפשוט נולדו בלי... אבל היום אני חושבת אחרת (גם אם עדיין לא ממש מיישמת את זה) אני מאמינה שהיכולת להגיע למה שאנחנו רוצים בחיים קיימת בכל אחד מאיתנו, ומה שמביא אותנו לשם זו בעצם ההבנה שיש לנו את היכולת, ואם נשקיע את מרצנו, סבלנותנו ואהבתנו, אז גם אנחנו נגיע לאותה נקודה שבה דברים יבואו לנו יותר בקלות, שבה הביטחון העצמי שלנו יהיה גבוה יותר, ושבה נממש את עצמנו באופן שהכי טוב לנו. אני לדוגמא, מתקשה בנקודה זו בחיים לראות את עצמי (בעיני רוחי) בעתיד, עושה כל מיני דברים שאני רוצה לעשות וחשובים לי כחלק מהייעוד שלי, אבל למרות הקושי הזה אני משתדלת לכוון את עצמי אל אותה הדרך על מנת להגיע לכל אותם מקומות שאליהם חשוב לי להגיע. תמיד חשבתי שהרגישות שלי היא תכונה שלילית שמכשילה אותי בדרכי בחיים, ורק לאחרונה התחלתי להבין שבעצם לתכונה הזו יש יתרונות שעוזרים לי בדרכי, ואני רק צריכה לראות אותם ולדעת להעזר בהם. מאחלת לכולכם לילה טוב, וחלומות נעימים
דארמה

seeyou

New member
7 דרכים לטיפוח גישה רוחנית!

בהמשך למשפט שלך..."אם בכלל אצליח לפחות ברמה הרוחנית להבין ולזהות את המקור הטוב או הדרך הנכונה"...מצאתי באותו ספר דברים שיכולים לעזור לך(כפי שעזרו לי) ואולי גם לאחרים 1- רק להיום אהיה מאושר 2- רק להיום אנסה להסתגל אל המציאות ולא אנסה לסגל את המציאות למשאלותי 3- רק להיום אטפל בבריאות גופי 4- רק להיום אנסה לחשל את רוחי 5- רק להיום אאמן את נשמתיבשלושה אופנים: - אעשה מעשה טוב לזולת בלי שאיש ידע על כך -אעשה לפחות שני דברים שאין אני רוצה לעשותם -אשתדל בכול יכולתי להסביר פנים יפות 6- רק להיום איהיה נעים ונוח לבריות 7- רק להיום אשתדל לחיות להיום הזהבלבד ולא לטפל בכול בעיית חיי בבת אחת זה כול כך קשה? בהצלחה יוסי

גריני

New member
../images/Emo45.gif איזה יופי. תודה!

רק דבר אחד אני לא מבינה: למה לעשות לפחות שני דברים שאני לא רוצה לעשות?

seeyou

New member
באמת לא מצאתי הסבר!

עברתי על המאמר אך לא מצאתי הסבר אני מניח שזה על מנת "לרכך" את גישתנו... יש ילדים שזורקים את עצמם על הרצפה אם ההוריים מסרבים להיענות לדרישותהם. או שיש כאלו שפשוט אומרים...לא בא לי.... זה מזכיר לי את הסיפור הסיני שמשווה בין העץ הזקוף אשר נשבר בסופה הראשונה לבין העץ שעומד על קנו גם אחרי הסופה וזה רק בגלל שהזיז את הענפים שלו עם כוון הרוח

ד א ר מ ה

New member
אני חושבת שהכוונה

היא בעצם להתמודד עם שני דברים שקשים לנו או מפחידים אותנו, כמו שאומר לני רביץ "לעשות כל יום משהו אחד מפחיד" והכוונה לדעתי זה פשוט להתמודד עם מצבים, כמו למשל אם אני חוששת עכשיו לעשות שיחת טלפון עם מישהו כי אני צריכה להגיד לו משהו שיגרום לי להתמודד עם תשובתו, אז על ידי העשייה של שיחת הטלפון הזו אני ארגיש שהצלחתי לעשות היום משהו שמפחיד אותי, וכך התקדמתי עוד צעד קטן בדרך ההתמודדות. זו בכל אופן דעתי
ערב נעים וחמים דארמה

גריני

New member
אני מעדיפה ערב ../images/Emo188.gif

כן, זה נשמע לעניין, דארמה, מתאים לי!

ד א ר מ ה

New member
שבחוץ יהיה ../images/Emo188.gif ובפנים יהיה ../images/Emo42.gif

והכי חשוב שתמיד יהיה
דארמה

hayapollak

New member
גם אני חושבת - דראמה וכולם../images/Emo42.gif

כך. ופשוט מחוסר זמן לא הספקתי לשתף אתכם במה שקרה בבית הספר בערב היווני. ואם הזכרתי שהבן שלי שובץ יחד אתי לקבוצת פעילות שהיתה מבחינתו בדרגת עדיפות שלישית - ונתתי זאת כדוגמא לכך שאנחנו לא זוכים באופן אוטומטי במה שאנחנו רוצים (לפחות אני) אז קרה דבר מקסים - שגם יכול ללמד על התמודדות עם פחד וגם על כך שהאושר ברובו ניצחון - כדברי SEEYOUהיינו אמורים לערוך תצוגת אופנה - של האלים היווניים (נושא דפוק) אך לקבוצה שלנו הגיעו רק 5 תלמידים ו-5הורים.מסתבר שגם בקבוצת התיאטרון היו מעט משתתפים כך שאיחדו את שתי הקבוצות. הילדים התחפשו לאלים וההורים היו הקריינים - קיבלנו טקסט שמספר על כל אל. המורה המרכזת הפלא ופלא בחרה בבני להיות זאוס - מלך האלים (למרבית הפלא) ואני הייתי אמורה להקריא את הטקסט שמתאר מה לובש זאוס, כיצד הוא נראה ומה תפקידו - כאשר הילד אמור להסתובב על הבמה כמו בתצוגת אופנה עם מוסיקה וכו'. בחזרה (שנעשתה באותו ערב שעה לפני ההופעה) אמרה לי המורה "להתחבר" לטקסט ולשדר הרגשה שאני מנחה תצוגת אופנה(אמאלה איזה פחד....) כשעשינו את המופע - החלה המוסיקה לקחתי את המיקרופון ובקול עז ושמח הכרזתי על זאוס,זאוס,זאוס...(כמו בכדורגל כשמכריזים על השחקנים) הבן שלי עלה לבמה, הסתובב בתלבשתו ואני המשכתי לתאר את דמותו מתוך הטקסט - כאשר אני לא שוכחתגם לחייך תוך כדי ההקראה... בגמר הטקסט שלא היה ארוך במיוחד עוד הוספתי משלי - ועכשיו מחיאות כפיים לזאוס.... כל האולם מחא כפיים - הבן שלי היה בשמיים - ואני הרגשתי מנצחת....... כמובן ששאר ההורים הקריאו טקסט - יבש ....ולא היו כאלו דרמטיים. בסוף הערב יצאנו הבןם שלי ואני - הלכנו הביתה מאושרים מנצחוננו..... הוא זכה סוף סוף פעם ראשונה בתפקיד הכי חשוב.... אמא שלו הקריאה באופן מוצלח - כאילו נולדה עם מיקרופון ביד....(פעם ראשונה) ועוד לתומנו חשבנו ששובצנו בקבוצה הכי "דפוקה" - תצוגת האופנה של הילדים וההורים היתה המופע הכי מוצלח ואנחנו היינו בו - יצרנו אותו. לסיכם גריני סי-יו וכולם לא נותר לי לומר דבר פרט ל - האושר אינו ברובו תענוג אלא ברובו ניצחון!!!!!!!!!! תמיד אהבתי להתמודד - להתמודד לא לעקוף או להדחיק עם הפחדים שלי אך לא תמיד הצלחתי להבין את האושר שטמון בזה - כאילו ממרחק או שאילו שאני צופה בסרט - ברוב המקרים הייתי יותר מדי מעורבת רגשית..... יש הבדל אם אתה נמצא בתוך התפוח או אם אתה יושב מעל התפוח..... ובו זמנית נמצא בתוכו.

dor132

New member
היי

כתבתי את זה בפורום אחר ואני חוזר שוב, סיפור קצר: היה פעם איש סיני זקן וחכם בשם מאו טאסו. היו לו הרבה תלמידים שהעריצו אותו. יום אחד פנו אליו התלמידים ואמרו לו: גלה לנו כמה מהסודות שלך. אז הוא אמר: אחד הסודות שלי הוא שמעולם לא הובסתי. מיד קפצו התלמידים: גם אנחנו רוצים, גם אנחנו רוצים. גלה לנו איך לנצח תמיד. החכם הביט בהם ואמר: אתם שומעים רק מה שאתם רוצים. אני אמרתי שאני מעולם לא הובסתי. אתם רוצים לנצח. אין לכם יותר מה לחפש אצלי. אני לא הובסתי כי מעולם לא רציתי לנצח. ותדעו, סוד נוסף, אני גם מעולם לא נעלבתי. "כיצד לא" הם שאלו. " מעולם לא נעלבתי כי מעולם לא חיפשתי כבוד". אז מה בעצם פגע בך שם Haya? אנחנו נפגעים, כי האגו שלנו נפגע. הטעות שלנו היא שאנחנו מחשיבים את האגו כאילו שהוא אנחנו כשבעצם הוא רק רעיון שנוצר בראש:) אנשים לא רוצים לענות לך שם? שלא יענו.חוץ מלהיעלב נגרם לך נזק כל שהוא? לא. חיבוק דור

dor132

New member
אויש!

ההודעה הקודמת הייתה אמורה להישלח לפרטי סורי:)

hayapollak

New member
גריני,סייו,פעמונית,דור../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

רוצה להגיד לכולכם ולכל אחד מכם שוב תודה. קראתי את תשובותיכם - דעותיכם -מסכימה עם רובן מחלקן גם התרגשתי. זה אכן נושא שאני לפעמים נתקעת איתו באופי שלי ובחיי - (אף אחד לא מושלם) ואם אני עדיין נתקעת סימן שיש לי עוד מה ללמוד ולשפר בהקשר לנושא - זה בוודאי עדיף מאשר להדחיק.... אז שוב תודה - עזרתם לי.

seeyou

New member
../images/Emo8.gif-האושר אינו ברובו תענוג,אלא

ברובו ניצחון!!

hayapollak

New member
seeyouuuuuuuu../images/Emo141.gifתגיד

את זה לדור...... ..שעל פי החכם הסיני - לא צריך לרצות לנצח...... ז זה משפט מקסים ואני הולכת לאמץ אותו ברשותך. עשית לי את היום ידידי אם יורשה לי לקרוא לך כך. זה כל כך מתאים למה שרציתי להסביר - כאשר אתה מאושר אתה מרגיש מנצח וכאשר אתה מנצח (ולא את האחרים) אתה מאושר...... ת ו ד ה. מקווה שגם לי יהיה בעתיד מה לתת לך ולאחרים.

seeyou

New member
הניצחון שלי הוא בכך ...

שמצליח לגרום לאחרים להרגיש טוב!

למעלה