כל אדם זכאי להינשא ולהקים משפחה

כל אדם זכאי להינשא ולהקים משפחה

"כל אדם זכאי להינשא ולהקים משפחה. הזכות להינשא תכובד ללא כל הפלייה, ולא תוגבל אלא בחוק, שנועד לתכלית ראויה ובמידה שאינה עולה על הנדרש." לאחר 54 שנות קיום המדינה, סופסוף מישהו בכנסת מנסה לטפל באחת מזכויות האדם הבסיסיות - הזכות להקים משפחה על פי בחירתנו. ביום רביעי עולה לקריאה טרומית חוק נישואין אזרחיים שנוסח על ידי "הפורום לבחירה חופשית בנישואין". החוק המצוין הזה לא רק מקים תשתית לנישואין לא דתיים במדינת ישראל, הוא גם מתעלם לחלוטין ממין הזוג הנישא, בצורה בתאפשר לזוגות חד מיניים להתחתן ללא כל הפליה. עוד מידע על החוק אפשר להשיג ב- www.freemarriage.org.il זה הזמן להתחיל להפעיל לחץ על חברי הכנסת שמתיימרים להיות "משלנו". יש לנו הזדמנות חד פעמית לשנות את המצב החוקי של כולנו ולהיפטר אחת ולתמיד מהאפליה הכל כך בסיסית של הזוגות ההומו-לסביים. אז מה את/ה יכולים לעשות? בקובץ המצורף נמצאת רשימה של חברי כנסת עם כתובות המייל שלהם. העתיקו את הנוסח הבא ושלחו לכולם. ככל שנפעיל יותר לחץ ציבורי יגדלו הסיכויים להצלחה. המכתב (אתם כמובן יכולים לשנות את הנוסח, המכתב נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות, אנא שנו לפי הצורך) חבר כנסת יקר ביום רביעי הקרוב תעלה על שולחן המליאה בקריאה טרומית הצעת החוק הממסדת את הנישואין האזרחים במדינת ישראל. במשך 54 שנות קיומה הצליחה מדינת ישראל להפלות אוכלוסיות שלמות בגוזלה מהן את אחת הזכויות הבסיסיות ביותר, הזכות להינשא. כחבר גאה בקהילה הגאה, שכל רצונו הוא להינשא לבחיר לבו, אני קורא לך לנכוח במליאה בשעת ההצבעה ולפתוח פתח לחיים חופשיים יותר במדינה של כולנו.

ציבונה

New member
אני כבר השגתי שני תומכים

קיבלתי תשובות מזהבה גלאון ומעוד איזה עוזר פרלמנטרי ממרץ שאמרו שכמובן יתמכו בחוק. אצל סנה דוברת הלשכה החזירה לי מייל שהבקשה שלי הועברה אליו והוא ידון בה עם אנשי משרדו (מה כבר יש לדון בה עם אנשי משרד התחבורה ? ? ?)

סנה מחפש תמרור...

אולי הוא ימצא דרך עוקפת... יש פה אפלייה על רקע עדתי??? אני לא קיבלתי בינתיים אף תגובה...

ה"גימלים" מובילים !!!!

ערבה שלום רב, ח"כ זהבה גלאון תומכת בהצעת החוק ואף חתומה עליה. אני שותפה מלאה לדעתך, כי מדובר בהצעה שתשים קץ לשנים רבות של אפלייה ועיוות משפטי ואזרחי. אין ספק שהמצב הקיים כיום, המונופול שיש לדת האוטודוקסית, הוא בבחינת עיוות מוסרי ואזרחי ואני תקווה שנוכל ביום רביעי להתחיל בהליך חקיקה שיוביל אותנו למדינה אזרחית הוגנת, שוויונית וחופשית יותר. שלך, בברכה, מיה בנגל ע.פרלמנטרית לח"כ זהבה גלאון --------------------------------------------------------------- ערבה, אעשה הכל כדי להעביר חוק זה. אילן גילאון

ותגובה טיפה פחות חיובית...

ערבה שלום. ח"כ הרב יהודה גלעד קיבל מכתבך והרי תגובתו: עמדתנו בעד נישואין אזרחיים במסגרת אמנה חדשה ליחסי דת ומדינה אך לא כמהלך חד-צדדי שיתפס כמחתף ורק יקשיח את הקיטוב והפער בין דתיים לחילונים. מהלך שכזה חייב לבוא בהסכמה, בה יוסדרו יחסי דת ומדינה ברוח אמנת מימד: "יותר יהדות, פחות כפיה". בברכה אלי ליפשיץ עוזר פר´ לח"כ הרב יהודה גלעד

נו... אני דווקא

התכוונתי להבליג... לדלג מעל זה... אבל, אם את מתעקשת...
בואי נדלג יחד !

pomelit

New member
אני רק מופתעת

לא פלא שהוא לא הולך לעשות את זה. הוא אפילו לא יודע מה זה

לפי דעתי יש טעות ברשימת הח"כים

יש שם רק חברי כנסתם שמאלנים, טפו. אני לא מוכן לקחת חלק בזה, זה צובע את הקהילה בצבעי שמאל עכורים, עד שלא יכניסו את כתובות האי-מייל של גידעון עזרא, דרוקמן (כי אני רוצה שהילד שאם יהיה לי יגור רק בין יהודים), לימור לבנת, אלי ישי והחביב עלי מכל, אריק-הבוןבון-שרון אני לא שולח אפילו גלויה.

amonit

New member
יכניסו?

אם זה כל כך חשוב לך, במקום לצווח כי כל העולם שמאלנים, תשיג כתובות שאתה חושב שאמורות להיות שם ותפרסם. על מי אתה מאיים שאתה לא שולח גלויה? הבנתי , אתה אוהב לריב עם עצמך......

יכניסו !!!

השמאלני הקיצוני הזה... שאין לחשוד בו בכוונת זדון... התכוון להגיד ב"לשון חדה כתער" ש- ברור מראש למי אין טעם אפילו לכתוב...

נו נו

תארתי לעצמי שהתובנה והאינטלגנציה לא יאחרו לבוא ולכן פתחתי עוד הודעה בה אני מסביר את עצמי בצורה שבה גם אנשי הימין יוכלו להבין.

ציבונה

New member
וגם איתן כבל - כן ירבו

ציבונה שלום! ח"כ איתן כבל מבקש להודות לך על פנייתך זו אליו. כמו כן, איתן יביע תמיכתו בהצעת חוק נכונה וראויה זו כשתעלה מחר לקריאה במליאת הכנסת. בברכה, ורד- ע.פרלמנטרית ח"כ איתן כבל

איתן כבל מבטיח גם לי !!!

"ערבה שלום רב, ח"כ איתן כבל מבקש להודות לך על פנייתך זו אליו. כמו כן, איתן יביע תמיכתו בהצעת חוק נכונה וראויה זו כשתעלה מחר לקריאה במליאת הכנסת. בברכה, ורד- ע.פרלמנטרית ח"כ איתן כבל"

בחיוב גורף ...

"לערבה, זו הצעת חוק של סיעת מרצ ולכן כל חברי הסיעה ובניהם ח"כ רן כהן כמובן יתמכו בה ויעשו להצלחתה. תודה רבה גיא דורון עוזר בכיר לח"כ רן כהן"

למעלה