כל הוותיקן על הז

פרח7

New member
../images/Emo24.gif

יש לסביות פה בפורום שאינן מתחייבות להיות לסביות בעוד X שנים. הן גם לא כ"כ לסביות עכשיו, הן פשוט במקרה התאהבו באישה וחיות איתה. שמתי לב שכשכתבת שאת אוהבת אותי, התעלמת מהעובדה שאני יהודיה. המממ... יש לך בעיה עם יהודים? גרררררר........ אוהבת אותך יותר!

טרודי

New member
שנאה שמקורה בחשיבה תבניתית ?

השנאה לעובדי חברת החשמל לא נובעת מדעות קדומות. היא נובעת מקנאה. הומו לא מזיק לאף אחד, ולכן לשנוא אותו רק בגלל שהוא עושה דברים שאתה לא היית עושה, זה "חשיבה תבניתית ללא הפעלת ביקורת". עובד חברת חשמל מקבל (לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) משכורת גבוהה בהרבה מכל מגזר אחר. והמשכורת הזו משולמת מהמחירים המונופוליסטים שחברת החשמל גובה מלקוחותיה - קרי, אני. כלומר, עובד חח"י מתעשר על חשבוני. ובנוסף, הוא גם מקבל חשמל חינם. וכשאני צריכה לחשוב פעמיים אם להפעיל מזגן ביום קיץ מהביל, מרתיח אותי לחשוב שיש אנשים שאני מממנת להם חשמל חינם. יש עוד מגזרים שדעת הקהל מדי פעם מתגוללת עליהם. המורים, למשל (בגלל החופשות), או אנשי צבא הקבע (בגלל הפנסיה המוקדמת), או הרופאים (מה הם שוב שובתים, הם הרי מרוויחים הון?). אבל יש שני הבדלים גדולים ביניהם לבין עובדי חברת חשמל. 1) יש להם צד חיובי. רוב הציבור, אם שואלים אותו כשהוא רגוע, יגיד שהעבודה שהם (מורים/אנשי קבע/רופאים) עושים היא חשובה מאוד לקיום/עתיד המדינה, ולכן אולי יש הצדקה למשוך אנשים טובים למקצועות האלה ע"י תנאים משופרים ("רק צריך לקצץ באוכלי-חינם / לסנן את הגרועים / וכו'"). לא שמעתי מישהו שמגן ככה על עובדי חברת החשמל. התחושה בציבור היא שהם עושים בדיוק מה שעושים בכל מקום עבודה אחר, אבל מקבלים תגמול גדול בהרבה. למה קורא מונים של חברת חשמל משתכר יותר מקורא מונים של העירייה? (בדיוק אותה שאלה שנשאלת לגבי פקידות בבנק ישראל עם משכורת חמש-ספרתית - ואגב גם את עובדי בנק ישראל שונאים) 2) לא מוכנים להתחלף איתם. אם תגידי למישהו שצועק על כמה המורות לא עובדות בכלל, "טוב, אז אם כל כך כיף להיות מורה, לך אתה להיות מורה", הוא ישר יתחיל לגמגם. "תראי, זו לא משכורת שאפשר לפרנס איתה משפחה", "אחרי שעה בכיתה עם שלושים ילדים אני אצא מדעתי", וכו'. זו פתאום לא אטרקציה כל-כך גדולה, והקנאה נחלשת. לעומת זאת, תגידי למישהו, "אם זה כל כך נפלא, למה לא תבוא אתה לעבוד בחח"י?" אז הוא יצעק עליך, "הלוואי ויכולתי! ידוע שאי אפשר להתקבל לשם בלי פרוטקציה!" כולם היו רוצים לעבוד בחח"י, ולא יכולים, ולכן הקנאה עוד יותר גדולה. ברור ששום דבר לא מצדיק גילויי אלימות. וברור שרק בגלל שמקנאים לא צריך גם לשנוא. אבל מאז ומעולם העניים מקנאים בעשירים, ועובדי חח"י נתפסים כעשירים ומושחתים. ואצל הרבה מאוד אנשים, קנאה מובילה באופן די ישיר לשנאה. הדרך להפסיק את השנאה היא פשוטה: להפסיק לככב בדו"חות השכר של הלמ"ס, לוותר (או לפחות להגביל) על החשמל-חינם, ולהפסיק עם הנפוטיזם. אף אחד מהדברים האלה לא מחוייבי המציאות (כלומר, זה לא כמו להגיד להומו: אנחנו נפסיק לשנוא אותך אם תפסיק לזיין בתחת). אפשר לייצר ולהוליך חשמל גם בלי זה. ואז הטינה על המחירים הגבוהים תלך נגד חברת-החשמל עצמה, ולא עובדיה (בדיוק כמו שאנשים שונאים את בזק, או חברות הכבלים, אבל לא את עובדיהן). אבל ועד עובדי חח"י קיבל החלטה (מודעת?), שניתן לנסח בשתי מילים: "ימותו הקנאים". ועם התוצאות של זה צריכים לחיות גם אנשים נחמדים כמוך. ואני עדיין אוהבת אותך

BOOGY BOOGY

New member
את מנסה לרמוז ש:

הוא בחר לעבוד בחברת חשמל אז שיקח בחשבון שישנאו אותו על כך ושינפצו לו את השמשה? ואם הוא לא רוצה שישנאו אותו או יפגעו בו יש לו את האפשרות שלנו אין לוותר על הסיבה ששונאים אותו? אם נחשוב ככה אז לא נוכל לבחור שום דבר בחיים.

colourful

New member
לא לא מפיתום

לא רומזת כלום. אגב, אני מזועזעת ומאוד מופתעת מגילויי השנאה האלה שפרח מדברת עליהם. בכלל לא היתי מודעת להם. פשוט חושבת שעם כל זה שתוצאות השנאה וגילויי השנאה בשטח דומים, עדיין, הסיבות והנסיבות שונות. וכן, יש הבדל. ומה בעצם אני אומרת - אומרת שצודקת פרח, ששנאה זה דבר מתועב שצריך להתייחס בחומרה לכל השנאות, למגר את כולן, לא חשוב מה הסיבה ומאיפה מגיעה השנאה. ומצד שני, מסכימה גם עם אבא, שיש הבדל. כי מה לעשות הוא ישנו. וזה בכלל לא סותר אחד את השני.

נועה רז

New member
מצדיקה את פרח

שנאה, היא שנאה, היא שנאה. תמיד קל לנו יותר לראות את המקום בו שונאים אותנו, אבל זה לא הופך את שנאתם של האחרים לפחותה במידה כזו או אחרת. פרח "בחרה" לעבוד בחברת חשמל, וכשהחליטה לעבוד שם, או להישאר שם, היא "שיקללה" את הגורמים השונים, על כף אחת - הבית והילדים, על כף אחרת - ביטויי הנשאה. נכון, היא בחרה. אבל יודעים מה, כישצאנו מהארון, בחרנו כולנו.

אבא גאה

New member
את יודעת מה? ונגיד ששנאה היא

שנאה היא שנאה... אז מהיום מותר לשנוא אותך על הכל כיוון שאת כבר רגילה? (חברת חשמל, יהודייה, לסבית...) אז מתרגלים לשנאה ומפסיקים להילחם?

פרח7

New member
מותר לשנוא

השאלה אם כדאי... יש לי חברה שהיא מכשפה והיא תעשה לך שחוּר אם תשנא אותי. הסיבה שכתבתי שנאה היא שנאה היא... היא שאני חושבת שחוסר כבוד לזולת מוליד את השנאה. זה משהו רחב הרבה יותר משנאה להומואים, זו שנאה לאחר באופן כללי. צריך לטפל במהות ולא באחד הסימפטומים.

colourful

New member
ומה דעתך על...

סוגים שונים של שנאה, סיבות שונות לשנאה, לדוגמא: שנאת האחר מתוך קנאה (למשל עובד חברת חשמל) שנאת האחר מתוך פחד (למשל הומו) וכו' וכו' וכנראה צריך גם טיפול שונה לכל סוג של שנאה.

פרח7

New member
לא בטוחה

לא כל מי שמקנא/פוחד שונא ציבור השתייכות. לכן חושבת שאלו רק התרוצים לשנאה ולא הסיבה. הטיפול הוא אחד: חיה ותן לחיות, לא להסתכל בצלחת של אחרים... ובקיצור: אם תלמדו אנשים לאהוב את עצמם בלי להסתכל כל הזמן לצדדים, אלמנט השנאה יקטן. יהיו שיגידו שללא תחרות לא תהיה התקדמות. ואני אומרת, פחות תחרות ויותר שיתוף פעולה יקדמו את כולנו מהר יותר. כמו שאומרים שהיה בעמק הסיליקון (מחשבים לא פלסטיקה) בתחילת דרכו.

נורא מוזר.

אבא שלי עבד בחברת חשמל וחוץ מבדיחות על "למה כל האורות דלוקים אבא שלך עובד בחברת חשמל?
" "כן..."
לא הרגשתי אף אנטגוניזם (זו מילה שמותר להשתמש בה רק למי שהוא מעל לגיל 45...
). איך ישראל השתנתה.

רק עכשיו קראתי את השירשור

וכמובן שאני חייבת להביע את דעתי. אז קודם כל כנראה שאני חיה באסקפיזם נוראי כי לא ידעתי שכל כך שונאים את עובדי חברת החשמל חשבתי שכועסים על הממשלה שאומרת שאין כסף ומבזבזת כספים על משכורות עננקיות לעובדי חברת החשמל. ואני חושבת כמו פרח וגם כמו פרח7 שנאה היא שנאה היא שנאה.וזה לא משנה למה. אני חייבת להגיד שהשרשרור ממש גרם לי לחשבון נפש. כי אני תמיד יוצאת בוויכוחים נגד המשכורות של עובדי חברת החשמל. ופתאום קלטתי שיש אנשים שם ויכול להיות שאנשים מוסתים נגדם.ויש כאלה שתמיד יגיבו יותר באלימות מאחרים. וזה קצת מזכיר לי את החברים שלי הדתיים שיצאו עקרונית נגד גייז אבל ברגע שהם פגשו אותי והיה אדם מאחורי זה הם קיבלו באהבה.

אורי 0

New member
טוב שיש בחירה...

בספרד, שם שרפו אנוסים, כמעט לא שרפו מכשפות (מכשות שרפו בעיקר בארצות פרוטסטנטיות). ואצלנו מקובל יותר סקילה (ר' מקרה קל"ף ביד-אליהו). ומה עם CD? את לא עושה גם את זה בטעות? את זאן ד'ארק שרפו בגלל זה! אני חוזר בי מכל מה שאמרתי בקשר לבי"ס. לא התפקיד שלי לתת עיצס לניו-יורקים (אין מה לעשות, האמריקאים קצת סתומים). אבל - כיוון שממילא קשה לדעת עד רגע מסוים וכיוון שלא יזיק גם לילדים "סטריטים" לקבל חינוך אחר - למה להגדיר לפי אוכלוסיה ולא לפי כיוון של בי"ס - מין "בי"ס פתוח מגדרית" או "בי"ס פמיניסטי" שכזה?

ולעומת זאת, בארה"ב

הכנסיה תצביע על מינוי הומו לבישוף... (מתוך חדשות וואלה, אין לי מושג איך מוסיפים קישור, אז "הדבקתי" חלק מהכתבה.....) הכנסיה האנגליקנית תצביע על בחירתו של ג'ן רובינסון לבישוף של ניו המפשייר; הצהיר כי יחסיו עם בן זוגו משקפים את אהבת האל. הוועדה להסמכת בישופים של הכנסיה האנגליקנית בארה"ב, המליצה בסוף השבוע לאשר את בחירתו השנויה במחלוקת של ג'ן רובינסון, הומוסקסואל מוצהר, לבישוף של מדינת ניו המפשייר. עקב ההמלצה יובא מינוי של רובינסון להצבעה בגוף המנהל את הכנסיה. שבוע טוב ומחייך לכולנו.....

משמח, אך לא מדובר באותה כנסיה

בהתחשב בכך שהכנסיה האנגליקנית התנתקה במאה ה-16 מהכנסיה הקתולית, רק כדי שהמלך הנרי השמיני יוכל להתגרש מאשה אחת ולהתחתן עם אחרת, הרי שההבדלים אינם מפתיעים. למען האמת, גם כאן שמחתנו אינה שלמה: הכנסיה האנגליקנית 'המערבית' אמנם מקבלת הומואים ולסביות, אך לא כך האנגליקנים בעולם כולו. הנה לינק לדוגמה, שממנו אפשר גם להרחיב ולקרוא על הכנסיה וכו' להנאתנו ולתפארת מדינת ישראל.

למעלה