כל הלב...

marioForever

New member
כל הלב...

אוקי אז זה כנראה הולך להיות ארוך פשוט אף אחד לא מבין אותי, ואני ממש מצטער :(
פשוט כל מה שאני עושה, וכל מה שקורה לי הכל כל כך מייגע...
נתחיל עם עבודה, אני עובד בהייטק, ("הייטק") עובד בתור מתכנת ומרוויח משכורת שלפי דעתי היא ממש ממש גבוהה, של 15,000 שקלים.
עכשיו אני חשבתי שזה הרבה, אבל מזה מס הכנסה לוקח לי 3,800 ונשאר לי בעצם 11,200 שקלים...נטו בסוף החודש, באמת חשבתי שזה הרבה...
אז ככה, רציתי להשכיר דירה בתל אביב, אבל כמובן שאני לא יכול לבד, עם המשכורת שלי אז זזתי עוד לפריפריה ועוד עד שהגעתי לדירה בגבול רמת גן, שעולה 3,500 שקלים.
דירה ישנה מאוד, (אבל מאוד) אבל זה מה שאני יכול להרשות לעצמי
שזה לא יודע, די מבאס שזה טיפה יקר לדירה בגודל 50 מטרים אבל לא משנה... אז יש את זה.. אבל זה לא מה שמבאס אותי
מה שמבאס זה שפשוט הכל יקר....
שעברתי לדירה הייתי חייב לקחת הלוואה מהבנק כדי לשלם לו ערבות שהוא היה חייב... אז זה מוריד לי 800 שקל בחודש...:(
אז זה כבר (3,500 + 800) ,
עכשיו נניח שזה חודש של החשבונות, (כי כולם באים באותו החודש)
אז זה:
חשמל - 300 (כי זה דוד ומכונת כביסה, ומזגן ישן שרוצח את החשמל ממש.. מהמזגנים של פעם שבזבזו המון חשמל)
מים - 170
גז - (לא נחשב כי זה בלון ולא מחליף אף פעם)
וועד בית - 200 (100 לכל חודש)
סופר - הלוואי שהייתי יודע אבל איפה שהוא בין 1000 ל-2000 ....
אז זה כבר (3500+800+300+170+200+1500 = 6,470 שקלים רק מחייה)
ואיך שהוא זה יוצא שזה 8,000 מינימום אולי הסופר טיפה יותר אולי לא יודע...
ואז יש את השטן, שזה כל השאר בעצם... נגיד נפל לי הארד דיסק במחשב לפני 3 חודשים והייתי צריך הארדיסק חדש (עוד 100 שקלים לחודש)
או למשל סרט שאני הולך בסוף שבוע (עוד 150 לסופש *4)
או למשל מקדונלדס שאני יושב עם חברים שזה עוד 100 שקל פעם בשבוע :( (וזה כי אני לא מרשה לעצמי מסעדה)
אז זה כבר 1,400
קיצר מה אני משגע אתכם
אני לא מסיים את החודש :...
עם המשכורת שלי.. וזה כל כך הורג אותי
כי למשל הייתי חולם חולם חולם חולם לקנות ספה בסלון.. ואז טלוןיזיה. ואז יס.. שיהיה לי מה לעשות כי עכשיו אני בא הביתה יושב מול המחשב וזהו...
או למשל הייתי חולם להחזיק אוטו.. פשוט להחזיק אוטו דבר בסיסי שיש אותו לכל כך הרבה אנשים אבל מאיפה אני יביא עכשיו כסף לאוטו חדש ?!
שלא נדבר שבחופשי של העובדה שלי פשוט אין לי מה לעשות.. כי שוב.. מאיפה אני יביא את הכסף לחופשה
זה פשוט משגע אותי...
חייבים שיהיה לך מישהי בחיים שתעבוד ותכניס כסף.. וזה המצב הכי עצוב בחברה שלנו היום...

מה שעצוב בכל הסיפור הזה זה לא הכסף שמטריד אותי.. זה פשוט..
תראו אני בן אדם רגיש.. מאוד רגיש, ממש ממש רגיש
ולגבר, בישראל, להיות רגיש, זה הדבר הכי גרוע שהוא יכול לבקש לעצמו,
בחורה לא משנה מה היא תיהיה היא תיהיה מקובלת והחברה תאהב אותה, אין מה לעשות ככה החברה בנוייה,
חברה תיהיה רגישה, זה מגניב ואחלה, תיהיה רוקיסטית, זה פריקית ומגניבה, תבכה, ישר יחבקו אותה ויגידו לה שהכל יהיה בסדר
גבר ?
יהיה רגיש, ינדו אותו , (לפחות ככה זה עם הנסיון שלי), אם יהיה רוקיסט (ונגיד הוא לא משהו, אז הוא WANNABE ושוב ככה זה עם הנסיון שלי), יבכה אז יגידו נו באמת בוכה מכל דבר ויתרחקו ממנו...
כאילו.. זה כל כך קשה להיות גבר רגיש בעולם שלנו...
לפחוט לי, בעבודה חושבים שאני איזה מישהו רגיש שלא יודע להתמודד עם כלום, ובגלל זה ממש מנדים אותי חברתית פה..
כולם עושים כזה.. "אוי.." , ולעזוב עבודה לא בא בחשבון, כי כל החברים שלי מחפשים כבר 4 חדושים עבודה...ואני מחזיק דירה ...

לא יודע.. האמת שאני כבר לא יודע מה לעשות.. פעם מישהו אמר לי " מתגלגלים .." ואני חושב שזה מה שאני עושה מתגלגל עם המצב הכלכלי, מתגלגל עם החלומות שלי שכנראה לא יושגו בשנה שנתיים הקרובות, מתגלגל עם האופי שלי שאף אחד מהסביבה שלי לא מסתדר איתו, פשוט מתגלגל עם החיים...

ושלא תבינו לא נכון, אני לא מסתכל רק על הרע, יש לי חברה בחיים, שנכון חברה זה לא פיקניק, יש מריבות ויש רגעים יפים, והרוב באמת זה רגעים מקסימים ומדהימים
ובסך הכל למרות שאני לא נהנה חברתית בעבודה, מבחינה מקצועית אני מאוד מוערך בחברה שלי (לפחות המנכ"ל והראש צוות שלי חושבים ככה, כל השאר לא ממש...)
ויש לי חיים די תוססים, כלומר כן אני מצליח להחזיק דירה וללכת לסרטים בסופי שבוע והחיים לא רעים...
פשוט
הם לא כאילו..טובים כמו שהם צריכים להיות...

באמת אוטו, ספה, כבלים, קבלה חברתית שגם גברים רגישים הם גברים אמיתיים, באמת זה דברים הזויים לבקש לבנן אדם עובד ? ועוד עובד בעבודה טובה ?

פשוט חשבתי...שנייה לפני שאני עובד ל30 .. (עוד חודש אני יהיה בן 30 .. ולצערי הרב כנראה לא יהיה בקטגוריה של הפורום הזה)
שאולי לא יודע.. שאולי החיים שלי יראו אחרת עכשיו... איזה חלומות על דירה אני יכול לחלום, אפילו לחלום אני לא יכול...

יש לי חבר (היה לי חבר) שעבר לניו יורק, והיום יש לו רכב מטורף (שעולה שליש מהארץ), דירה משופצת (שהוא קנה אותה והיא שלו) עבודה טובה, והוא באמת נהנה מהחיים...אבל היה לו מזל ואיכשהוא הגיעו אליו החברה שמעסיקה אותו היום...

סורי סורי סורי על ההתפרצות
וסורי שהדברים שאני כותב מבולבלים..
פשוט אני חייב לפרוק..
אני צריך חיבוק וירטואלי מעולם שנותן לי סטירות אמיתיות...
אני לא אוהב להתבכיין.. אני ממש מצטער,
תודה שאתם פה אפילו רק להקשיב...

marioForever

New member
*תיקונים

אוטו חדש הכוונה היא לאוטו...נקודה..
חדש כמו שאין לי בכלל.. לא חדש כמו חדש מהניילונים.

ודירה על גבול רמת גן, זה הגבול של רמת גן ובני ברק...לא רמת גן ותל אביב...

סורי...על האי הבנה...

ebi83

New member
אחי, לא יודע איך אתה מגיע לסכומים האלה..

למה שתשלם 800 ש"ח ערבות?? למה לחתום על דירה כזו??

חצי מהחישובים שלך הם דו-חודשיים (חשבונות ושות'), אז הם חצי ממה שכתבת בתכלס לחודש.

אני מבין שנכנסת לפינה בעייתית.. אבל ראבק, תפקח על ההוצאות שלך- תראה בדיוק(
) כמה אתה מוציא על כל דבר.

המשכורת שלך היא סבבה לגמרי, יש לך אפשרות לחסוך כל חודש סכום לא קטן (תוך שליטה בהוצאות כמובן).
לחשוב שבחו"ל החיים נופת צופים זו טעות נפוצה, לא חסרים אנשים שמהגרים למדינה אחרת ובסוף או קורסים שם כלכלית ולא חוזרים מהבושה או שחוזרים עם הזנב בין הרגליים.

אני מבין את הצורך בחיבוק הוירטואלי, אבל תפוס את עצמך בידיים. תבין איפה אתה נמצא, איך מצבך הוא (יחסית) טוב ואיך אתה מתקדם מכאן..

marioForever

New member
800 שקל ערבות ?!?

הלוואי, הערבות היא על הרבה יותר מזה,
800 שקל זה מה שאני מחזיר לבנק כל חודש על הערבות...

תנסה להשכיר היום דירה בלי ערבות אין סיכוי
חיפשתי אולי חצי שנה דירה וזה התנאים הכי טובים שמצאתי..

החשבונות זה אולי 800, 900 שקל זה לא הבעיה העיקרית ..
אני מנסה לפקח על החשבונות תאמין לי...
ואני מצטמצם בכל מה שאפשר,
אני פשוט לא מבין איך אפשר לחיות בפחות מזה... זה הכל..

ebi83

New member
אני שוכר דירה כיום..

וגם שנה שעברה, ללא ערבות וללא הרבה מאוד תנאים דרקוניים שכאלו.

לא הייתי מותח ביקורת על דבר כזה אם לא הייתה לי הכרות אישית עם אופי העולם הזה.

מצטער להגיד לך, אבל אנשים שנלחצים וחותמים על הסכמי שכירות עם תנאים כאלו רק משמרים אותם כך שכולנו נדפקים..

אני כיום חי בשליש בערך מהברוטו שלך, גר במרכז במקום מעט יותר טוב משלך ואני לא במינוס. אני שם לב להוצאות שלי בהתאם.

יש הרבה דרכים לשליטה בהוצאות, תבדוק מה רלוונטי לגבייך. שליטה בהוצאות זה לא רק בהוצאות הגדולות אלא גם בקטנות...

אייני

New member
יש לי 2 דברים להגיד מההיבט הכלכלי בלבד

1. מאוד מוזר לי שיש פער של כ1600 שקלים בין החישוב שלך לבין הגבייה בפועל. החישוב שלך מגיע ל 6400 שקלים בערך, ואז אתה אומר ש"איכשהו זה מגיע ל8000", ושאין לך מושג קלוש איך זה קרה.
אני מציע לך - בחודשיים שלושה הקרובים להתנהל עם דף ועט ולרשום כל הוצאה הכי קטנה שאפשר. כדי שתדע איך זה קרה. אין שום סיכוי ש1600 שקלים מתאדים לאוויר ככה. ברגע שתתנהל ככה - תוכל לקבוע יותר טוב מה אתה לא עושה נכון. כי אין שום צל של ספק - אם יש פער של 1600 שקלים בין החישוב שלך לבין המציאות - שאתה לא עושה משהו נכון.

2. איך לעזאזל בילוי בקולנוע עולה לך 150 שקלים?! בסינמה סיטי במחירים המופקעים שלהם - סרט בהזמנה מראש עולה 42 שקלים, ופופקורן ושתייה בתפריט הזוגי עולים 70 - שזה 35 לאדם. סה"כ 77. אלא אם אתה הולך פעמיים בשבוע לקולנוע... (אני מאוד מאוד אוהב קולנוע אז אני מכיר מעולה את המחירים שם).
ובשביל שמקדונלדס יהיו 100 שקל בשבוע אתה צריך ללכת לשם יותר מפעם אחת. אולי פעמיים, אולי אפילו 3, לא יודע. (הארוחות היקרות ביותר של מק הן גג 50 בערך).

כאילו, בסה"כ - אתה מבלה בצורה קצת בזבזנית ולא חכמה לדעתי, וגרוע יותר - אתה עוד מרגיש שאתה מתקמצן כביכול. תחשוב - אתה מתלונן מצד אחד שאתה אוכל רק במק כי זה מה שאתה מרשה לעצמך. כלומר, מצד אחד אתה מבלה במק, ומהצד השני אתה מרגיש לא מסופק מאותו בילוי (וזה מובן, כי זה מק). אז למה? תחשוב - תוותר על הפעמיים במק, ולך למשל לבורגוס פעם אחת. המבורגר 250 בבורגוס עולה לך 48, צ'יפס זה 14, קולה זה 13, סה"כ 75, אפילו עם הטיפ למלצר זה עדיין יוצא לך פחות מ100 שקל שיצאו לך הפעמיים במק!
או, לך למסעדה איטלקית. מנה במסעדה כזאת - עולה בסביבות החמישים שישים שקלים (וזה במסעדות היקרות), עם שתייה קלה זה שישים שבעים, ועם הטיפ זה עדיין פחות מ100.
כאילו, תשים לב - אני בכלל לא מדבר איתך על לחסוך. אני מדבר איתך על לשנות את איכות הבילוי שלך באותו הסכום - ככה שלא תרגיש כמו מסכן שאתה הולך למקדונלס רק כדי "לחסוך", ועדיין לא תוציא יותר כסף. תתחיל לבלות בצורה חכמה!

ואם אתה ממש רוצה כבר לחסוך רציני - אז תחשוב למשל שאם אתה רק מפסיק לקנות קולה ופופקורן בבית הקולנוע (35 שקל חיסכון לפעם אחת, 70 שקל חיסכון לפעמיים בשבוע) - חסכת 280 שקלים בחודש. רק מזה. בלי להוריד בכלל את כמות הבילויים. והנה - אתה יכול עכשיו להוסיף אפילו בילוי במסעדת גורמה לחודש שלך. כאילו, אתה מבין? אני אפילו לא מדבר איתך על חסכונות באופן כללי, ואני בכלל לא בקטע של לנזוף בך ולהגיד לך שאתה לא צריך לבלות אם אתה רוצה לחסוך. בדיוק להיפך! אני מציע לך אפילו להוסיף בילויים! פשוט תהיה חכם, ותתכנן מראש מה חשוב לך! (אבל תכלס זה גם תופס בלי קשר. תחשוב, חשוב לך ספה? אז הנה - תפסיק לאכול פופקורן ושתייה בקולנוע, ותתחיל לחסוך את ה280 שקלים בחודש, עד שתצליח לקנות ספה). חבל שאתה יוצא לבילויים ומתלונן עליהם אחרי זה, כמו שהרגע התלוננת שאתה אוכל רק במקדונלדס!

marioForever

New member
150 זה ל2 אנשים

כל בן אדן כרטיס + שתייה
אני לא קונה פופקורן
וגם מקדונלדס זה ל2 אנשים ...
וארוחה רגילה + הגדלה זה 56...
מקדונלדס התייקרו ...

אייני

New member
אז אני לא מבין

למה אתה מחשב מחיר ל2 אנשים בחישוב שלך? אתה אמור לחשב רק דברים שעליהם אתה משלם. למה שתשלם על 2 אנשים כל שבוע כל פעם? לא יודע מי החבר/ה שלך שעליהם אתה משלם, אבל אולי כדאי להבהיר להם שאין לך כזאת כמות אדירה של כסף שאתה יכול לשלם עליהם כל הזמן... כאילו, בחייך, כל פעם שהייתה לי חברה תמיד התחלקנו חופשי, ואם היה מקרה שאני הייתי משלם עליה במשהו, אז שבוע אחרי היא הייתה מזמינה אותי בכיף. לא הייתי מוכן שיקרה כזה דבר שאני תמיד אשלם עליה או היא עליי... זה כבר ניצול פשוט.

ובלי קשר, אם ככה טיפ קטן לקולנוע, מחיר של 2 כרטיסים ושתייה לא אמור להגיע לך ל150 שקלים. לך ל"ילוו", או לכל פיצוצייה, קנה שם בקבוק של ליטר וחצי שתייה (10 שקלים), ו2 כוסות פלסטיק. (בדקתי כבר בכל בית קולנוע אפשרי - מרשים לך תמיד להיכנס עם בקבוק שתייה כזה). זה, פלוס 2 כרטיסים שעולים 42 כל אחד - זה פחות מ100 שקלים (94, אם לדייק). אז חסכתי לך כבר עם זה - 50 שקלים בשבוע, 200 שקלים בחודש. ואפילו שיפרתי לך את הבילוי על הדרך, כי בקבוק השתייה שתקנה בפיצוצייה לא מכיל 50% מים או שטויות כאלה כמו שעושים לך בבית הקולנוע - זה שתייה נטו. ויותר מזה - בפיצוצייה יש לך יותר אפשרויות לבחירה של שתייה.
ואם בכלל אתה מחליט להיות סופר חכם - אז אתה קונה מראש בסופר זול שישייה של שתייה (ככה שכל בקבוק של ליטר וחצי עולה איזה 5-6 שקלים), שם במקרר, ומשתמש בהם במקום.

(מה שכן אגב, גם אם לא נעשה את זה אלא נחליט לקנות את השתייה בקולנוע, שזה איזה 20 שקל לאדם ואתה מקבל חצי מים וחצי קולה ככה שלא ברור למה תרצה את זה בכלל - אנחנו עדיין מגיעים לאיזור ה120 שקלים, לא 150...).

marioForever

New member
אני עוזר לה

כי אין לה עבודה.. :(
אבל יהיה לה עוד כמה חודשים שהיא תסיים ללמוד...
השתייה זה רעיון טוב אולי אני יעשה את זה, בנוסף אני חושב שאני גם יתחיל להכין הרבה יותר אוכל בבית .. מאשר לקנות כל הזמן בחוץ, זה הרגל מגונה... למרות שלא תמיד יש זמן :( אני חוזר ב8 הביתה...

אייני

New member
הבנתי!

וובכן, את דעתי לגבי לשלם כל הזמן אמרתי, אז לא אחזור על זה אלא אעבור הלאה לעוד כמה טיפים ורעיונות:

במקום לקחת את החברה שלך למקדונלדס כל שבוע כי אין לך כסף למשהו נורמלי - למה לא לקחת אותה למסעדה רצינית יותר כל שבועיים? כאילו, דוגרי, אני מתפלא שיש דרך *כלשהי* שבה מקדונלדס כל שבוע מנצח מסעדה רצינית כמו שהצעתי לך כל שבועייםXD אתה יודע כמה מסעדות סבבה לחלוטין אתה יכול למצוא בסכום של 200 שקלים לזוג? ותאמין לי שכל אחת מהן תשים את מק בכיס הקטן עם שתי ידיים מאחורי הגב. לא שזה כזה קשה!

בנוסף - המצב דווקא קל יותר עכשיו ממה שאני מבין מבחינת איך לחסוך. בתכלס, בהתחלה חשבתי שמדובר במצב שבו חברים שלך הולכים לסרט ואז מן הסתם אני לא אגיד לך לא לבוא כדי לחסוך, כי זה לא משהו שתעשה. בכל זאת, חברים שלך, אתה לא תפסיק להתראות איתם, במיוחד כשאתה מסוגל לכך כלכלית בסופו של דבר. אבל מדובר במצב שבו זה אתה וחברה שלך וזהו. אז ממש קל לחסוך ולשנות בילויים. למשל - תתחילו לצפות בסרטים בבית, למשל - במקום לאכול במסעדות תעשו ארוחות רומנטיות בבית, וכד'. ולא בקטע של רק אתה משקיע! אני לא מתכוון דווקא למשל לזה שתכין בשבילה ארוחה רומנטית וכד', כמו שאמרת - זמן אין לך תמיד. אז תבשלו ביחד! מניסיון, לבשל ביחד עם בת הזוג זה אחד הדברים הכייפים! (ובוא נודה, יד על הלב, לא משנה כמה אתם מבשלים גרוע - זה יהיה עדיין עדיף על פני מקדונלדס
ובתכלס זה גם יהיה יותר כיף מסתם לשבת ולאכול במקדונלדס. בישול זאת פעילות משותפת!).

NEO83

New member
אל תעזור לה

בטח ובטח שלא כל שבוע.
אף אחד לא מבטיח לה או לך שיהיה לה שבוע אחרי שהיא תסיים ללמוד, גם אז תמשיך לעזור לה?
אם היא לא יכולה להרשות לעצמה לצאת, אז אל תצאו.

NEO83

New member
תעזור לה

תקנה לה אוכל לבית, אל תוציא עליה הון ביציאות, זה סתם ניצול.

אייני

New member
אבל כל הפואנטה בשרשור היא שאתה לא יכול...

לפי החישוב *שלך* אתה משלם מותרות בסך של 500 שקלים בחודש עליה *בלבד*, ואז מתלונן שאתה לא מצליח לסגור את החודש. 500 שקלים זה סכום *מאוד* נכבד בחודש בשביל מישהו שלא מצליח לסגור אותו!

כאילו, בכל הכנות, יש כאן משהו מוזר מבחינתי. או שיש בינך לבינה בעיית תקשורת והיא לא יודעת שאתה מתקשה לגמור את החודש, או שהיא יודעת שאתה מתקשה לגמור את החודש ופשוט לא שמה עליך, או שהיא יודעת את זה, מנסה להציע לך כל פעם, אבל אתה מתעקש אז היא מוותרת.
אחרת, באמת, אני לא מצליח להעלות בראשי תרחיש הגיוני לפיו חברה שלי, שאוהבת אותי ויודעת מהו מצבי הכלכלי - תסכים לדבר כזה. (למען האמת, באופן כללי, אני מתקשה להאמין שאחת החברות שלי אי פעם הייתה מסוגלת להסכים למצב שבו אני משלם על כל הבילויים והיציאות במשך כמה חודשים טובים. אף אחת מהן לא הייתה מרגישה טוב עם זה, ברמות שלדעתי אפילו הקשר שלנו כבר היה נפגע מרוב חוסר הנעימות).

aשרון

New member
היי.............

11,000 ש"ח לחודש זה נהדר ויותר ממה שהרבה מרוויחים ומצליחים לחסוך בשלושה חודשים.

אולי סדר העדיפויות שלך לא נכון, במקום להשקיע בדברים החשובים אתה משקיע בדברים אחרים, או שאתה נותן לדברים החשובים יותר מדי מקום.
אולי זה יהייה רעיון טוב לקחת מאמן אישי שיעזור לך להבין את עצמך ולסדר את כל הבלגן הזה שאתה מרגיש סביבך.

אני לא חושב שזה רע להיות גבר רגיש, אולי הסביבה שלך רואה אותך באור אחר מאיך שאתה רואה את עצמך, אולי אתה מקרין משהו מסויים שמפריע להם . האם ניסית פעם להתסתכל על עצמך מבחוץ, איך אתה פועל במסגרת חברתית, איך אתה עושה דברים?

ממה שכתבת עולה שאתה מאוד לחוץ, חי בחרדה מסויימת אפילו, לא מסתדר עם העולם שבחוץ למרות שאתה מסודר עם עבודה וחברים. זה חתיכת קונפליקט ועניין שמצריך מצד אחד מישהו מקצועי ומצד שני חבר טוב שמבין וילווה אותך בתהליך שלך בלהבין את כל הנושא .

מקווה שעזרתי, שרון

h a j b i

New member
מבחינה כלכלית אתה בזבזן מצד אחד

אבל בזבזן מהסוג הגרוע, מוציא הרבה על דברים מיותרים ומצד שני לא ממצה את פוטנציאל ההשתכרות שלך במקצוע שאתה עובד.

אז יש המון מה לשפר מבחינה כלכלית אבל אתה בטח יודע את זה ולא צריך אותי בשביל להגיד לך את זה.

חוץ מזה לטענתך החיים שלך סבבה חוץ מזה שאתה רגיש מידי (לטענתך). לא חושב שמישהו פה יכול ללמד אותך לא להיות כזה. אז או שתחיה עם זה או שתשתנה בהדרגה.

למעלה