כל הלב...

marioForever

New member
לא הבנתי....

למה בזבזן מהסוג הגרוע ?
איזה דברים מיותרים אני מבזבז ?
ומה זה למצות את פוטנציאל ההשתכרות במקצוע שלי ?
(ברור שאני צריך שאת תגידי לי, בגלל זה שאלתי את השאלה)

einat162

New member
מסכימה עם hajbi -

סופר -2,000 ש"ח בחודש זה המון (גם ל-2 אנשים)

לפי מה שרשמת סה"כ בילויים לחודש 700 ש"ח - וזה הדבר הראשון שאפשר ורצוי לקצץ (150 ש"ח על יציאה אחת לקולנוע?! גם 2 כרטיסים לא מגיעים לסכום הזה, לכן אני מניחה שאתה מאלה שקונים תירס במחיר אונקיית זהב...).

גם כל שכ"ד נראה לי לא הגיוני, אני יודעת שהמחירים בת"א הם בשמיים באופן כללי - אבל ב5-6 אפילו 7 אלף בהחלט אפשר למצוא מקום (וכל זה כשאתה גר לבד).

marioForever

New member
...אני חשבתי לשנות את זה, >

אני חשבתי לשנות..לדבר כזה>

חשבונות לחסוך כל חודש חצי מהם לשים במעטפה אפילו שזה מגיע פעם בחודשים, לשים כל חודש בצד במעטפה 250 שקללים לחשבונות, (ככה אני לא ישלם את הכל במכה)

שכ"ד אין מה לעשות, 3,500 זה השכ"ד שלי...

הלוואה מהבנק על הערבות, אני יחסוך וישלם אותה כמה שיותר מהר, לא לחכות שהיא תיגמר במאי... אלא אם יש לי במקרה עוד 800 שקלים אז לשלם רטרו מה שנקרא.

תשלומים, להיפטר מהמנהג הזה, ולשלם הכל במכה.
אוכל כן ככה זה ... אם אתם עובדים אז אתם צריכים אוכל כל יום לעבודה, ארוחת ערב, אני ינסה לקנות קנייה מרוכזת במקום כל יום ללכת לסופר, זה כבר יחסוך !! פשוט כל פעם שניסיתי את זה , לא ממש ידעתי מה לקנות , אז קניתי סתם מלא דברים וזרקתי חצי ...
זהו,
אני פשוט צריך להבין שהחיים יקרים ושאין ממה מה לעשות עם זה...

ככה אני משער שאני יחסוך איזה 2,000 שקלים כל חודש...מההוצאות שיש לי עכשיו.
עדיין זה לא מושלם, אבל זה מספיק לבנתיים...

einat162

New member
לדעתי אתה הולך לכיוון הלא נכון

כי שכר דירה וחשבונות אלו דברים בסיסיים- לעכב תשלומים כמה שאפשר זה לא צעד חכם.

מצביעה על ההודעה של אייני - אני מסכימה עם כל מילה ממה שכתב :
https://vine.co/v/hTEKPnBvFw7

1) לרשום כל הוצאה, כי יש הבדל עצום בין 6,400 ש"ח ("לערך") לבין 8,000 ש"ח - או שאתה עושה עיגול של הסכומים עם הרבה "ספיירים" או שאתה באמת לא יודע כמה אתה מוציא.

2) לחסוך - רוצה לצאת לקולנוע? לא חייבים כל שבוע, ובהחלט לא לקנות פופקורן וחטיפים במזנון (חייב משהו לנשנש? קנה חטיף ושתייה בסופר ב- 5 ש"ח, בוא עם תיק).

3) מקדונלדס זה מסעדה, זה בילוי אומנם מסעדה של מזון מהיר- אבל למרות התדמית העממית והזולה, פה בארץ המחירים שווים לזה של מסעדות המבורגרים יותר יוקרתיות. זאת יציאה לכל דבר ולא "התקמצנות".

h a j b i

New member
אמרת שאתה צריך לפרוק אז הנחתי שאתה מבין שיש

בעיה.
קודם כל ר"ג זה לא פריפרייה וב- 3,500 ש"ח בר"ג אפשר לחיות סבבה ובטח בלי ערבות שתחייב אותך לקחת הלוואה.
סופר ב- 1,000 זה לא מעט וגם חשבונות המים והחשמל שלך גבוהים.
גם לפי החישוב שלך אתה אמור להישאר עם ספייר לא קטן שאתה יכול לחסוך אז איפה הבעיה?

מהסוג הגרוע כי אתה גם מבזבז וגם מרגיש שאתה חי ברמת חיים לא משהו, זה אומר שאתה כנראה מבזבז דברים ממש על שטויות. הכוונה שאם כבר בזבזן אז לפחות תחיה כמו מלך.

בקשר להשתכרות. 15K זה נחמד אבל למפתח תוכנה אפשר לשדרג, אז תבדוק מה אפשר לעשות בנידון.

choco2602

New member
סתם שתדע..

שכאן בראשון (גם אנחנו עדיין מרכז) יש דירות בכמעט 1000 שקל פחות באותו גודל בלי שום ערבות (גרתי מחוץ לבית אז אני יודעת).
אני לא יודעת למה לך להוציא 3500 על דירת שני חדרים.

rasmus girl1

New member
מנסה לעזור,

קודם כל, איפה העבודה שלך? אתה לא חייב לגור באותה עיר/בעיר ליד כדי להגיע אליה, סתם דוגמא- פעם הציעו לי עבודה ליד עזריאלי, אני גרה באשדוד- רכבת מאשדוד לעזריאלי- חצי שעה (יש רכבת מהירה)+5 דק' ברגל, לעומת זאת, ידיד שלי אשר גר בת"א אבל בצד השני, לקח לו להגיע לאותו המיקום באוטובוס- שעה (!!), וככה כל יום הלוך חזור היה נוסע שעה.. תברר מאיזה ערים יש רכבות/אוטובוסים שמגיעים בצורה מהירה יותר מאשר מבמרכז (נשמע מגוחך אבל לפעמים מהר יותר להגיע מראשל"צ/אשדוד לת"א מאשר מת"א עצמה והמרכז) וככה עלויות הדירה ירדו משמעותית.
דבר שני, רמת גן זה בטח ובטח של-א פריפרייה, איך הגעת לזה? מזה המשפט המפונק הזה 'עד שהסכמתי לזוז לפריפריה,לרמת גן' אתה רציני?
אם אתה בכל זאת מתעקש לגור במרכז כדי לעמוד בסטנדרט פלצני מסויים, תחפש דירה קטנה או דירה מחולקת, הם קצת יותר 'זולים'.
בנוגע ליציאות שלך- אתה לא אמור בגילך לצאת לאכול במקדונלדס, בא לך לאכול בחוץ ואתה לא יכול להרשות לעצמך מסעדה? לא חסר מקומות שבלייט נייט שלהם האוכל זול- למשל בBBB המבורגר+תוספת יעלו לך 38 ש"ח (לעומת 45 במקדולנדס- אין לי מושג איך הגעת ל100), בשעות בהם יש ארוחה עסקית המחיר הוא כמו במקדונלדס, לצאת לפאב בערב ולהזמין 1/2 בירה +צ'יפס+טיפ יגיע לגג 70 ש"ח וגם זה בהגזמה.
סרט- איך בכלל אתה מגיע ל150 ש"ח מסרט אחד?! קודם כל יש מלא הנחות לסרטים- אם אתה עושה מילואים/או אחד החברים שלך אז יש לך בבהצדעה כרטיס ב 18 ש"ח במבצעים ו26 ש"ח בהנחה רגילה, יש כרטיסי אשראי שמקנים 1+1 תבדוק אם לך או לאחד החברים שלך יש כזה ואז כרטיס זה 25 ש"ח +- וגם אם לא ויוצא לך מחיר מלא שזה 40 ש"ח, אז בגלל שבמילא אתה יוצא עם חברים תקנו במזנון מגש זוגי שעולה 50, כלומר 25 ש"ח כ"א והגעת ל65 ש"ח, לא יודעת איך אתה מגיע ל150?!??
בנוגע סופר, תסתכל במקרר ובארונות וערב לפני שאתה הולך תעשה רשימה מסודרת של בדיוק מה אתה צריך, אני לא חושבת שבחור רווק שחי לבד צריך להגיע ל2000 ש"ח קניות בחודש (שזה 500 בשבוע).
ואחרון- אמרת שיש לך חברה, היא עובדת בעבודה קבועה? למה שלא תעברו לדירת 2 חדרים קטנה ביחד באזורים קצת יותר זולים כמו גבעת שמואל או קריית אונו וככה שכר הדירה יתחלק בינכם לבערך 1500 ש"ח כל אחד?
באמת שאתה יכול לעזור לעצמך ולהתנהל כלכלית הרבה יותר טוב ולחסוך בצד הרבה כסף אם זה לרכב/דירה משלך/חתונה/טיסה/ספה/yes חעוד..

marioForever

New member
תודה !! וואו תודה לכולם על התשובות !!!

אמחמ אז ככה,
אם כבר מדברים,

* אוטובוסים יש לי בעיה ואני לא יכול ליסוע נסיעות ארוכות או שאני בבחילות רציניות .. בגלל זה בחרתי את הדירה שלי במיוחד שתיהיה קרוב מאוד לעבודה, (תחנה אחת)

* אני גר עם חברה שלי, אז דירה קטנה יותר לא יכולה לבוא בחשבון, זה 50 מטר וגם ככה זה מושלם לגודל בשביל שנינו.

בBBB המבורגר + תוספת עולה 38 ? רילי ? וואו מגניב ! :) בכל מקרה, זה 38 * 2 אנשים + שתייה 12 שקלי * 2 אנשים יוצא כבר, 100 שקלים + טיפ יוצא 110 ...

סרט שוב בגלל שזה בסופי שבוע ואין לי אוטו, אני צריך ללכת ברגל, והמקום היחידי שאני יכול ללכת אליו ברגל זה יס פלאנט שאני אישית לא מכיר עליו 1 + 1 , כרטיס עולה 40 שקלי * 2 = 80, אם משלבים עם זה לקנות משהו לאכול (לא פופקורן, אלא אפילו סנדוויץ עם שניצל.. כל דבר שם ליד...) זה יוצא עוד איזה 35 לארוחה שזה 150 בסך הכל עם הכרטיסים...

שגרתי לבד יצא לי אולי 600 אולי 700 שקל סופר.... פשוט שגרים בזוג מכינים יותר ולא אוכלים כל כך קצת...

NEO83

New member
ושוב אחזור על זה

זאת הזדמנות טובה לבדוק את טיב היחסים, להסביר לחברה שלך שאתה לא יכול לחיות על הוצאות כפולות, ואי אפשר בילויים פעמיים בשבוע. אם היא הולכת, תגיד תודה שהלכה, אם היא נשארת אז היחסים שלכם טובים

Optimistic Girl

New member
כשגרים ביחד

עם בת הזוג
היא צריכה להשתתף חצי חצי בכל ההוצאות.
לא להיות קטנוניים אבל כן להשתתף
בשכר דירה ואוכל!!!

אם אין לה כסף שההורים שלה יעזור.
שבסוף לא "תגדל" טפילה.
אם אתם רוצים לחסוך תגורו אצל ההורים שלה או שלך. ככה חיים בימנו.
עם משכורת גבוהה כמו שלך יכלת לגור עם הורים ולחסוך המון כסף לקנית בית

כי בסופו של דבר בית זה הכי חשוב..לפחות לדעתי..

Optimistic Girl

New member
היי

אני פסדר
הייתי בענייני ולא נכנסתי לתפוז זמן מה..
עכשיו חזרתי אך בקטנה

כבר לא מכורה לתפוז כמו פעם

rasmus girl1

New member
אוקיי..

אם יש לך בחילות לא חסר תרופות לזה, חבל שבגלל בחילות מנסיעה של פחות משעה אתה חייב לגור צמוד לעבודה, נשמע לי מוגזם ברמות, איך נסעת ללימודים?
בנוגע לדירה, נשמע לי ממש מופקע 3500 על 50 מ"ר! חברה שלי גרה עם חבר שלה ברמת גן בדירת 2 חדרים בערך 3000 ש"ח שניהם אבל מתחלקים ביחד.
בנוגע לחברה, זה לא נעים אבל אתה לא יכול שהכל יהיה עלייך, מבינה שהיא לומדת אבל לפחות שתעשה מלגה וכך תקבל כל סמסטר קצת כסף, גם אם יש לה יום אחד פנוי שתעבוד בו! לא שמעתי על אף סטודנט שלא עבד בכל מהלך לימודיו, נשמע לי קצת לא מתחשב לחיות על חשבונך ועוד לדרוש שתוציא אותה לכל מיני מקומות!
בנוגע לBBB, גם בבלאק יש לייט נייט וגם במוזס, אין לי מושג מה קרוב לכם ברגל אבל גם במסעדת קינג ג'ורג' יש מנות ב30 ש"ח והן ענקיות ומשביעות. בנוגע לשתיה, למה אתם חייבים להזמין שתיה? מה רע בקנקן מים עם קרח בחינם וכשמגיעים הביתה לשתות ממותק אם גם ככה זה ברגל?
בנוגע למחירים ביס פלאנט- http://www.yesplanet.co.il/promos יש פה פירוט של כ-ל המבצעים ויש המון (ישראכרט,לאומי כארד,מזרחי טפחות,דיסקונט ואמריקן אקספרס) וגם אם אין לך אף כרטיס יש מה שנקרא מנוי, אתה משלם מראש על כמות מסויימת של סרטים ואז המחיר יוצא יותר מוזל פר סרט- אם ברגיל כרטיס עולה 38 ש"ח-
חבילת 6 סרטים במחיר 204 ₪ במקום 228 ₪ (ניתן לממש עד 2 כרטיסים לסרט ביום). - יוצא 34 ש"ח לסרט
חבילת 10 סרטים במחיר 320 ₪ במקום 380 ₪ (ניתן לממש עד 4 כרטיסים לסרט ביום).- יוצא 32 לסרט

ושוב, בנוגע למזנון בקולנוע, אתה הולך אם חברה שלך- מן הסתם שהיא באה עם תיק צד, מה הבעיה לדחוף שם בקבוק מים קטן? 2 פחיות קולה קטנות? (שיישית פחיות קולה בסופר עולה בערך 17 ש"ח) ושוב, אתה מציין שאתה גר ברגל ליד הקולנוע, בשביל אתם צריכים לאכול שם אם אתה עושה קניות של 2000 ש"ח לבית? תסיימו את הסרט, תחזרו הביתה ותכינו ארוחה! או יותר נכון שהיא תכין לך על כל מה שאתה נותן לה!

marioForever

New member
תודה !!!

באמת תודה על ההתחשבות והתשובות :) ....
אני ממש מעריך את זה...
המון...
ללימודים ? גרתי עם אמא שלי והיא הביאה לי את האוטו שלה... אחרת לא הייתי שורד את הנסיעות לשם..
זה המחירים ברמת גן.. זה אפילו זול כי זה דירה ממש ממש ישנה, על 50 מטרים היום משלמים גם 4,000 אבל תלוי איפה.. אם הייתי גר ברמת גן יותר קרוב לתל אביב זה עולה יותר.... יותר קרוב לגבעתיים זה עולה פחות, אבל שניהים רחוקים לי אז לא ממש יכול...

המון המון תודה על יס פלאנט ועל התשובה המפורטת באמת
אני ממש מעריך את זה !

אוגלה

New member
משהו מאוד מאוד לא תקין בהתנהלות הכלכלית שלך.

אנחנו זוג, חיים ברמת חיים הרבה יותר גבוהה ממה שאתה מתאר כאן, ומוציאים בחודש 11,500 ש״ח, כולל לאכול במסעדות יותר טובות, החזקת רכב, יס, חופשות מפנקות פעם בשנה ועוד. אתה כיחיד בהחלט יכול לקיים רמת חיים גבוהה מ-7500 ש״ח, ולחסוך בחודש 3500-4000 ש״ח.

marioForever

New member
איך ?

כמה אתם מוציאים על שכ"ד + חשבונות ?
כמה אתם מוציאים על אוכל ?

אוגלה

New member
יותר ממך..

5000 זה שכר דירה וחשבונות - ואנחנו גרים בדירה קטנה אמנם, אבל חדשה, מרווחת, עם מעלית וחניה, חד״כ בבניין וכו׳.
אנחנו עושים קניה מרוכזת של אוכל יבש/חומרי ניכוי/ וכד׳ בסופר פעם בחודש וחצי - חודשיים, יוצא 1000 ש״ח, ועושים השלמות (ירקות, מוצרי חלב וכו׳) בערך ב-150 ש״ח בשבוע. לפעמים אין כוח לבשל או להכין אוכל לעבודה, אז קונים אוכל בחוץ בסביבות 600-800 ש״ח. כלומר אוכל יוצא לנו כ-2000 ש״ח, לא כולל מסעדות ובתי קפה שהם בקטגוריית בילויים (כ-1000 ש״ח בחודש).
הוצאות תקשורת ובידור - כ-750 ש״ח.
הוצאות רכב לא כולל ירידת ערך 1000 ש״ח (נוסעת כ-500 ק״מ בחודש, הרכב אמין ולא רואה מוסך כמעט בכלל, טסטים ביטוחים -5000 ש״ח בערך בשנה)
בלת״מים, ביגוד וכד׳ עוד 1500 ש״ח.
כמו שאתה רואה, הרבה דברים הם לגמרי מותרות וממש לא חובה. אנחנו בוחרים בכל זאת להוציא עליהן כסף כי הנטו שלנו הוא ממש לא 11500. אתה אומר שיש לך משכורת ממש גבוהה, ונשאר לך בנטו 11,200 ש״ח, ואתה חושב שזה מאפשר לך רמת חיים גבוהה(כי אתה מרוויח יותר מפי שניים השכר החציוני)אבל בהמשך אתה מספר שאתה בעצם גר במשק בית משותף עם בת זוג וזו ההכנסה היחידה שלכם, וככזו היא לא כזו גבוהה.
בת זוגתך חייבת להתחיל לעבוד, ואתה חייב לנהל מעקב יותר מדויק על ההוצאות כדי שתוכלו לחיות כמו שאתה מעוניין, וזה בהחלט אפשרי.

למעלה