כל הלב...

marioForever

New member
תודה !!!

באמת באמת תודה !!!
תודה על התשובות
אני משער שאצלי הבלתמים הרבה יותר גדולים...
כלומר יש אוטובוסים, לחברה שלי ולי ...

שזה 600 שקל לחודש... (היא לאריאל 400 שקל חופשי חודשי ואני 200 שקל חופשי חודשי לעבודה)
ויש גם הלוואה על הריבית
שזה 800 שקל לחודש...
ויש גם כל מני תשלומים על בלתמים שהיו לי שזה בערך 1000 שקלים ...

הייתי מת שיהיה לי את המצב שלכם ... פשוט לא יודע.. זה נראה לי הזוי שיהיה לי בקטגורית :
בלת״מים, ביגוד וכד׳ עוד 1500 ש״ח
אצלי זה הרבה יותר...
וגם איך אתם קונים בסופר ב1000 שקלים וזה מספיק לכם לכל החודש ?
זה נראה לי זול מדי... לא יודע..

למרות שבחישוב שאני עשיתי עכשיו
5000 שכ"ד +
1000 סופר +
150 בשבוע סופר * 4 = 600 +
אוכל בעבודה כל אחד ממכם 700 (באמצע של 600-800) *2 = 1400 +
קטגורית בילויים 1000 +
בידור 700 +
1000 רכב +
1500 בלתמים ובגדים
זה יוצא...
12,200
וכאילו .. אמרתם שאתם גם מצליחים לצאת לחופשה פעם בשנה אז זה אומר שגם לחסוך אישהוא...
לא יודע..

אוגלה

New member
קודם כל, זה 700 ש״ח ביחד, לא לכל אחד

בדרך כלל מביאים אוכל מהבית. להכין בבוקר סנדביץ לוקח בדיוק 5 דקות.
שנית, אנחנו כמעט ולא קונים אוכל מעובד הביתה. במקום לקנות חבילה של שניצלים עוף טוב ב40 ש״ח ל700 גרם, אנחנו קונים קילו חזה עוף ב-25 ש״ח, במיוחד אם יש מבצעים על כמות. להכין חזה עוף לעומת שניצל מוכן זה עוד 10 דקות התעסקות, אבל זה הרבה יותר זול והרבה יותר בריא (וטעים, לדעתי).
הבעיה אצלך היא שהרב דברים שהם מתוכננים אבל לא קבועים נכנסים לקטגוריה בלת״מים. ביגוד זה לא בלתם. הוצאות תחבורה זה לא בלתם. אתה צריך לדעת לאן הולך הכסף.

marioForever

New member
נכון ...

אז מה אני צריך לעשות עכשיו ?
נגיד לחכות שהחודש יגמר עוד 20 ימים (אני סופר חודש מ10 עד 10 שיורדת הויזה) ? ולעשות בחודש הבא מ0 כמו שצריך ?
כלומר..
אני לא יכול להתנהל כמוכם, כי יש לי התחייבויות, וההלוואה הזאתי מהבנק תגמר רק במאי שנה הבאה...
בטח גם תשלומים על שטויות עוד איזה 600 שקל...בחודש ..

rasmus girl1

New member
מה??

אפילו על האוטובוס ללימודים אתה משלם לה? זה לא קצת מוגזם?
שוב, למה היא לא עובדת כמה פעמים בשבוע? למה היא לא עושה מלגה? (ידידים/פר"ח/מעוף/ משהו!)
ולמה אתה קונה חופשי חודשי כשאתה גר תחנה אחת מהעבודה?!?

marioForever

New member
....

זה לא...
זה כמו כל דבר בחיים
טיפה יותר מסובך מזה...
יש לה מלגה, המלגה לא מכסה נסיכות לאריאל, רק את הלימודים...
אני קונה חופשי חושי, כי זה מרחק של 4 קילומטר...

אייני

New member
יש לי שאלה

יש דבר *אחד* ויחיד שאתה לא משלם לה עליו חוץ מהלימודים? כאילו, אתה משלם עליה ב*כל* תחום שהוא? נסיעות, מגורים, חשבונות חשמל ומים, אוכל, בילויים, הכל? אין *שום* דבר שבו היא משתתפת?
איך היא מרגישה עם זה שהיא חיה על חשבונך בצורה כ"כ בולטת? איך אתה מרגיש עם זה?

Purple Mushroom

New member
קראתי הכל

בגדול, אפשר לחיות בפחות מזה. אפשר להשכיר בפחות. ואפשר עוד להצטמצם. (אין לי כח להקליד את הפירוט הכנסות והוצאות שלי, אבל בגדול אני באופן אישי, לא כ"כ עובד, חי על 2 קצבאות של קצת יותר מ3 אלף בחודש, ומצליח לסגור את החודש. במשכורת של 11 אלף, אפשר לחיות יפה, אולי אפשר בעתיד ,אחרי שהחוזה מסתיים. (חוזה זה לשנה), לשכור דירה במחיר יותר זול , אפשרי בדרום תל אביב, או גם במיקום שלך כעת. לא יודע על מה חתמת על ערבויות, מקווה שזה לא כמו משכנתא, ושלא הסתבכת יותר מידי בכיסוי חוב שלא שלך.

אז בסוף יש לך חברה, אז יכולים אולי להשכיר חדר, במחיר יותר זול לשניכם. מבחינתי האישית, אפשר לחסוך יותר. אני מבלה בבילויים יותר זולים, ואפשר לשבת עם חברים, במחיר יותר זול מסרט.

ואפשר לכתוב בפורום גם אחרי גיל 30. פורום 30 פלוס נסגר בינואר, ואפשרי לפתוח אותו מחדש, אם אתה רוצה ויכול, מבחינת משאבים, וזמן פנוי.
בהצלחה חבר :)
=]

למעלה