העניין הוא פשוט...
לא עצבים אלא היכולת להרגיש סבל ואושר או יותר נכון, הרגשה טובה והרגשה רעה אי אפשר שתהיה היכולת להרגיש רק אחד מהשניים כי אם נניח, מישהו יכול להרגיש רק אושר, אז המצב ה"רגיל" זו ההרגשה הכי רעה שהוא מכיר ולכן זוהי הרגשה רעה ואם גם אין אצלו את המצב ה"רגיל" והוא כל הזמן חווה אושר, אז אושר הוא המצב הרגיל שלו ולכן אינו חווה אושר או סבל לכל מי שאין את היכולת להרגיש טוב או להרגיש רע אין בעצם שום אינטרס לעומת זאת, למי שיש את היכולת להרגיש טוב ורע יש אינטרס להרגיש טוב ולא להרגיש רע שמתפצלים להמון אינטרסים משניים הנובעים מאינטרסים בסיסיים אלה. אם נשים לב, אלה כל האינטרסים שלנו בחיים ושל כל היצורים המבוססים על זמן - להרגיש טוב ולא להרגיש רע. אני מאמין שאנו לא צריכים (או יותר נכון - צריכים לא) לרמוס את האינטרסים הבסיסיים האלה, שבעצם הופכים את החיים לדבר נורא ניסויים בבע"ח גורמים לסבל שזו הרגשה רעה ובכך פוגעים באינטרס שהוא אחד משני האינטרסים הכי בסיסיים. אם אני ידע במאה אחוז שמישהו לא יכול להרגיש טוב ורע לא תהיה לי התנגדות שיעשו עליו ניסויים כי לא גורמים לסבל ע"י כך אני גם רואה שאתה דיברת קודם על תחושת זמן אני חייב לציין שזה נראה לי קשקוש (ותאמין לי שבעניין זמן אני יכול לדבר הרבה מאוד) ובכלל על הרבה נושאים יכולתי לדבר איתך בהרחבה כגון סבל, מוסר, זמן, זיכרון, חוכמה, ידע וכל מה שתרצה אבל רובם פילוסופיים ולכן לא אדבר כרגע משני סיבות א. זה לא פורום פילוסופיה ב. אתה עד כמה שאני יודע בא מתחום המדע אם שנטי תרשה אז סיבה א´ לא קיימת ואז רק אתה צריך לתת את הסכמתך לסיכום: הזכות לא לסבול נובעת מהיכולת לסבול הזכות להרגיש טוב נובעת מהיכולת להרגיש טוב אשמח לדבר איתך על עוד הרבה נושאים ואגב, ההודעה הזאת כבר נמחקה קודם ויש לי חולשה לשיחזור דברים שכתבתי ונמחקו לכן, אני מבקש ממך להעריך את זה שאני כותב אותה מחדש (ועוד בשעה די מאוחרת) אך מכיוון שאני כבר עייף וגם כי סתם לא הצלחתי לא הצלחתי לשחזר אותה בדיוק ואני חושב שההודעה הקודמת הייתה הרבה יותר יפה ומעניינת חבל! איתכם הסליחה לילה טוב! שלכם, עמית