כל המוכנים להתנדב לניסויים במקום

• פותח הנושא drn
  • פורסם בתאריך

drn

New member
אם אתה באמת מתעניין,

אני ממליץ לקרוא את: The origin of consciousness in the breakdown of the bicameral mind מאת Julian Jaynes אם אתה באמת רוצה, אני יכול לתת לך אותו (להשאיל). שלח לי הודעה עם האימייל שלך ונתקשר. הערה לכל מי שמתלונן על כך שאני עוד כאן: ראשית, מראש סייגתי את עצמי. שנית, אני במינון נמוך מאוד. שלישית, באמת ניסיתי, אבל אז באו שני הקיפודים המתוקים שמישהי מצאה והילד ששאל על לוויתנים ונשאבתי בחזרה...

Gal-Mo0D

New member
DRN היקר....

את האמת, הייתי מתנדב לניסוי כדי להציל ולו חולדה אחת, א-ב-ל, אני חושב שאני אצליח להפחית את סבלן של חיות בצורה יותר יעילה אם אני אשאר במצב בריאותי טוב כדי שאוכל להמשיך לפעול למען זכויותיהן (הליכה להפגנות, הפצת עלונים, משמרות מחאה וכו´) - שהרי יהיה לי הרבה יותר קל לעשות דברים אלו אם אני אהיה במצב בריאותי טוב.

Gal-Mo0D

New member
אם הסיבה שלי כל כך "מצוינת" לדעתך

יש לך משהו שיסתור אותה ?

Gal-Mo0D

New member
ב-א-מ-ת?

אני פעיל אולי שבוע וכבר הצלתי כמה חיות, אז אל תדבר אל דברים שאתה לא יודע.

drn

New member
הצלת חיה מניסוי? ספר לנו על זה!

(אנחנו מבטיחים לא לגלות לחולים)

Gal-Mo0D

New member
אם היית קורא את ההודעה יותר טוב

אולי היית מבין שלא הצלתי חיות מניסויים, אלא מדברים אחרים (גוויעה ברעב, בצמא, בחנק, דריסה). אם הייתי מתנדב לניסוי, הייתי מקריב את בריאותי, שדי חיונית לי בהמשך מאבקנו, אז אני נורא מצטער שהתירוץ שלי נשמע תלוש מהמציאות, אבל דאטס לייף.

ronico2

New member
על זה החלטתי להעניק לך ../images/Emo77.gif

את פרס התירוץ המקורי ביותר שנתקלתי בו עד היום. רוניקו

mm130

New member
סלחו לי

אבל זו צביעות לשמה! זכות החיים היא לכל היצורים , ולא הייתי מקפח את חיי לזכות אף חיה, אז אל תספרו לי שאם הייתה לכם הזדמנות למות בשביל חולדה הייתם מתים, כי החיים הם דבר הרבה יותר רציני מעצב, שמחה, או כל רגש אנושי אחר, מרגע שתמותו, הסיפור ייגמר. מתן

adipo

New member
השתגעתם???

כשם שניסויים לא צריכים להערך על בע"ח- כך הם גם לא צריכים להערך על בני אדם!!! אל נשכח את קדושת החיים... בימינו כבר ישנם ,כמו לכל דבר, תחליפים ממוחשבים שלא דורשים ניסוי על אף אחד והם הרבה יותר ממוקדים ומדוייקים. ברגע שזה יתפתח- לא יהיה צורך יותר בבע"ח (או בני אדם). אז עד אז- יום טוב וחג שמייח עדי

drn

New member
אהה.... יש מחשבים שמדמים מוח מה

זה מעולה... גם מדמים דנ"א ממש טוב.... רק חבל שאי אפשר לדמות משהו שלא מכירים וכדי להכיר צריך לחקור וכדי לחקור צריך בע"ח.

ronico2

New member
מחשבים אינם תחליף../images/Emo128.gif

מחשבים אינם יכולים לדמות היטב אפילו תא בודד או קבוצת תאים. הטענה שמחשבים יכולים להוות תחליף היא שמועה שקרית שהמתנגדים לניסויים מפיצים. ניסוי במחשב זול יותר וכמעט תמיד מהיר יותר מניסוי בבעלי חיים כי בעלי חיים יש לגדל, לחסן, להאכיל, לנקות... כמעט כ_ל מה שאפשר לעשות במחשב מייד עושים במחשב כי זה נוח וכי זו האופנה. רוניקו

Coma White1

New member
אם כך...

כיצד ייתכן שראיתי במילון מדעי, במונח "ניסויים בבעלי חיים" רשימה של תחלופות, וביניהם היה גם הדמייה ממוחשבת ? אשמח מאוד לתת לך את שם הספר והכותב, אגש לספריה מחר. אל תדבר שטויות.

drn

New member
תשאלו כל פיזיקאי על היכולת לדמות,

כלומר לנבא, התנהגות של ארבעה אטומים בלבד ותגלו שזה בלתי אפשרי אפילו תיאורטית. הכוחות הפועלים בין אטומים אינם לגמרי דטרמיניסטים ומדובר בשיווי משקל בין כוחות גרביטצייה, כוחות אלקטרומגנטיים, וכוחות תוך גרעיניים בין קווארקים. מיקום אלקטרון סביב גרעין האטום לא ניתן לניבוי. לא ניתן.זה לא שלא יודעים איך, אלא יודעים שלא ניתן. בזה עוסקת תורת הקוונטים: נביט במערכת הפשוטה ביותר- אטום המימן. אם מיקומו של האלקטרון ביחס לגרעין כרגע ידוע, מיקומו בעוד שנייה לא יכול להיות ידוע! ניתן רק לומר את ההסתברות שלו להיות בכל מקום סביב הגרעין, אך לעולם לא לקבוע בוודאות מיקום זה. עכשיו נביט בתא... מיליארדי מולקולות המורכבות כל אחת מהן ממיליוני אטומים כבדים בעלי עשרות אלקטרונים, פרוטונים וניוטרונים.... זו מערכת לחלוטין בלתי צפויה ובלתי ניתנת למידול. ועכשיו נביט בגף שלם: עשר בחזקת שתים-עשרה תאים..... הבנתם את הבעיה למצוא חלופות?

Necrophil

New member
מדוע אתה מפרק את האטום?

הרי סך הכל הוא פועל כמערכת אחת הומוגנית. וכך גם התא, וכך גם הגוף. ובכן, ישנה מערכת חוקים בסיסית שאת עקרונותיה קל להבין. מדען חכם לוקח את העקרונות ומיישם אותם במודל תיאורטי. מדען לא חכם מנסה ומנסה, ו"מה שיוצא יוצא". כל תא מכיל את אותם חומרים וחוקים בסיסיים, כך שאם רוצים להתנסות ולגלות מידע חדש על התאים (וכזה אכן ממשיך להתגלות), אפשר לחקור ולהתנסות ברקמה (בתרבית). לאחר הבנת העקרונות של תא אחד וסוגי אינטרקציה בין שני תאים, ניתן ליישם ברמה העקרונית על רקמה שלמה, גוף שלם. מה ההבדל בסה"כ? ההבדל הוא ההתמחות, כלומר מספר תאים היוצרים רקמה נבדלת בעלת תפקוד שונה, ולא בעלת בסיס כימי שונה. מעבר לכך, המחקר כולו יכול להתבסס על סך חומרי גלם מול תוצרים, סך האינטרקציות שנתבצעו=אנרגיה, ולא מחקר שמנסה לדמות את התהליך כולו, כמו שהחוקרים הנ"ל מציעים.

feline9

New member
דווקא בננוטכנולוגיה מתחילים

לנסות למצוא פיתרון לבעיית אי הודאות הזו בתנועות חלקיקי האטום, ויש הצלחות. קושי אינו תירוץ, כידוע לך.

drn

New member
לא מדובר בקשי, כפי שהסברתי, אלא

בחוסר אפשרות!

למעלה