כל הפוסל במומו פוסל ורק על עצמי לספר ידעתי
שני הנקודות האלו העסיקו אותי לאחרונה
אני משתמש במשפטים האלו וביחוד בתובנות שלהן די הרבה
עלי ועל אחרים
ולא מזמן התחלתי להרהר לעצמי...
כשאומרים כל הפוסל במומו פוסל, מעיד הדבר שמה שאתה רואה באחר זה בעצמם מה שאתה רואה בעצמך
ורק על עצמי לספר ידעתי, מעיד שכל מה שאתה אומר על אדם אחר, אתה בעצם אומר את זה על עצמך, מעין עדות קטנה שלך על עצמך
בקיצור
כל השיפוט, שפיטה, פסילה, ביקורת ,שלילי כלפי אדם אחר, אתה בעצם רואה בעצמך ומדבר על עצמך
שאת זה ניתן להבין בתאוריה
אבל במבחן המעשי איך אפשר להבין את זה ?
יש אנשים שאני רואה שהם שקרנים, ואני יודע וודאי שאני לא שקר ויעידו על כך סובבי
או למשל קנאים, ואני יודע שאני לא קנאי
או אם לפשט את הנקודה עוד יותר אז...
נגיד כולנו ראינו אנשים אכזרים בטלויזיה , וראינו את האכזריות ואמרנו שהוא/היא או הם אכזריים
איך זה מעיד שאלו שראו אכזריות הם בעצם רואים את האכזריות בעצמם?
נגיד רפי גינת הציג הרבה אנשים שקרנים ורמאים ונוכלים, איך זה שאני חושב ומעיד עליהם ככה, בעצם מעיד על עצמי שאני אותם כל אלו ?
ואם רק על עצמי לספר ידעתי, אז מה קורה אם זה שלאורך החיים אנחנו חושבים ומעידים על אנשים דברים לא טובים שאנחנו רואים בהם,
אם לדוגמא כשתדברו אם אנשים על פוליטיקה למשל ותגידו שראש הממשלה שקרן, אז בעצם זה כאילו להעיד על עצמינו שאנחנו שקרנים ?
רוצים לשפוך אור על עומקם של תובנות אלו ?
שני הנקודות האלו העסיקו אותי לאחרונה
אני משתמש במשפטים האלו וביחוד בתובנות שלהן די הרבה
עלי ועל אחרים
ולא מזמן התחלתי להרהר לעצמי...
כשאומרים כל הפוסל במומו פוסל, מעיד הדבר שמה שאתה רואה באחר זה בעצמם מה שאתה רואה בעצמך
ורק על עצמי לספר ידעתי, מעיד שכל מה שאתה אומר על אדם אחר, אתה בעצם אומר את זה על עצמך, מעין עדות קטנה שלך על עצמך
בקיצור
כל השיפוט, שפיטה, פסילה, ביקורת ,שלילי כלפי אדם אחר, אתה בעצם רואה בעצמך ומדבר על עצמך
שאת זה ניתן להבין בתאוריה
אבל במבחן המעשי איך אפשר להבין את זה ?
יש אנשים שאני רואה שהם שקרנים, ואני יודע וודאי שאני לא שקר ויעידו על כך סובבי
או למשל קנאים, ואני יודע שאני לא קנאי
או אם לפשט את הנקודה עוד יותר אז...
נגיד כולנו ראינו אנשים אכזרים בטלויזיה , וראינו את האכזריות ואמרנו שהוא/היא או הם אכזריים
איך זה מעיד שאלו שראו אכזריות הם בעצם רואים את האכזריות בעצמם?
נגיד רפי גינת הציג הרבה אנשים שקרנים ורמאים ונוכלים, איך זה שאני חושב ומעיד עליהם ככה, בעצם מעיד על עצמי שאני אותם כל אלו ?
ואם רק על עצמי לספר ידעתי, אז מה קורה אם זה שלאורך החיים אנחנו חושבים ומעידים על אנשים דברים לא טובים שאנחנו רואים בהם,
אם לדוגמא כשתדברו אם אנשים על פוליטיקה למשל ותגידו שראש הממשלה שקרן, אז בעצם זה כאילו להעיד על עצמינו שאנחנו שקרנים ?
רוצים לשפוך אור על עומקם של תובנות אלו ?