כל כך מכוער וכל כך לא יפה

rifkin1

New member
כל כך מכוער וכל כך לא יפה

לדבר בצורה כזו מכוערת בפורום שלנו על דן חלוץ !!! לומר משפטים כגון: "הלוואי ודן חלוץ היה לוחם" זה משפט מכוער ולא נכון וכל כך מכעיס על אדם שלחם ותרם רבות למען מדינת ישראל במהלך שירותו הצבאי. בחיל האוויר. הוא עשה שגיעות בתור רמטכ"ל ולא חסרות לו כאלה וזה ידוע לכל עם ישראל אבל אסור בשום פנים ואופן לשכוח את שירותו כלוחם ומפקד בחיל האוויר ולזלזל בו. -דן חלוץ בוגר קורס טיס במגמת קרב בשנת 1968. לאחר חמש שנות שירות השתחרר מצה"ל, ופנה ללימודים אקדמאים. עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים שב לחיל האוויר, והשתתף במהלכה ב-43 גיחות מבצעיות. במהלך המלחמה רשם לזכותו שלוש הפלות של מטוסי אויב!!! ב-1975 חזר לשירות קבע, לאחריו השתחרר והשלים לימודי תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת תל-אביב. מלחמת לבנון, שפרצה בשנת 1982, השיבה אותו שנית לחיל האוויר. במהלך השנים שימש כראש היחידה המבצעית בפרויקט הלביא (מטוס קרב מתוצרת ישראל), פיקד על בסיס חצור, שימש כראש אגף המבצעים במטה הכללי ובאפריל 2000 מונה למפקד חיל האוויר. שוב, איני אומרת שהוא היה רמטכ"ל טוב אבל הוא בהחלט היה לוחם שראוי להעריך אותו !

Karina85

New member
ריפ, יקירתי...

אני בטוחה שאין זו הכוונה. אין ספק שחלוץ תרם רבות למדינה, אבל המשפט נועד להעביר ביקורת על המלחמה האחרונה - אני בטוחה.

rifkin1

New member
קרינה

אני בהחלט מסכימה עם המשפט: 'ג'קו אלוף בתחום שלו' אבל המשפט: 'הלוואי דן חלוץ היה נלחם כמו שג'קו שר' זהו משפט מגוחך שאני עדיין זועמת ממנו ופגועה ממנו.

Karina85

New member
אל תיפגעי...

אני מניחה שזה מתייחס בעיקר למלחמה האחרונה...

שונית 7

New member
ריפ חמודהחוש הצדק שלך עובד שעות

נוספות וזה מעורר הערכה.אני מודה שיש בי מידה של צער כלפי דן חלוץ שהיה עד כמה שידוע לי מפקד חיל אויר מוצלח אבל את צריכה להבין שבמקומות עברדה רבים וכל שכן בצבא או בפוליטיקה ככל שאתה עולה בדרגות אתה צפוי לנפילה יותר גדולה ולביקורת מה גם שמדובר בחיי אדם ונעשו הרבה טעויות במלחמה.הזמן ישפוט של מי ואילו טעויות היו אבל למרבה הצער התפקיד האחרון שביצעת הוא הקובע בדעת קהל. לפעמים בפרספקטיבה של זמן דברים נראים אחרת וגם דעת קהל משתנה

shongold

New member
ריפקין היקרה וודאי לא רציתי

לפגוע בך ותחושותיך כלפי חלוץ. קודם כל שלא יהיו אי אלה הבנות כמו קודם זה משפט מקורי של נובה. אני עשיתי בו שימוש אך ורק בגלל מחדלי המלחמה האחרונה, לא דברתי דבר על הג'וב הקודם שלו כמפקד חיל האויר - שאת כמה שידוע לי היה מפקד נפלא וודאי יש לו זכויות רבות בחייל הזה. במלחמה האחרונה האיש כשל כרמטכ"ל - לא הבין עד הסוף את ענין לוחמת הרגלים וכל השינוע שמופקד על הקרקע. ועל זה ורק על זה דברנו שלא בזכותו, כי קורבנות רבים מידי נפלו בגלל חוסר מקצועיות טהורה שלו ושל שני הקודקודים האחרים האחראים. ואצלי לפחות הוא והאחרים מקושרים יחדיו - בענין המלחמה מחדליה - הרגישות שהיתה באותה תקופה שבד בבד איתה התקימה התחרות של כוכב - ואח"כ קיצפו של "כל העם" יצא על אייזנברג - שבו תלו הזויי דעת את הכישלון. מסיבות שלכולן כאן ידועות ואין צורך לחזור על כך שוב. חוזרת ואומרת לך כאן ריפקין - זכויותיו כמפקד חיל האויר המפואר שמורות לו - אני באופן אישי תליתי תקוות רבות מתוקף היותו בעל אישיות כריזמטית ידען ראש אנליטי - מבריק אפילו - הוא היה אמור לשנות את כל התפיסה = הקוספט הצה"לי. והתרגשתי מאד שנבחר כרמטכ"ל חשבתי אז, האיש הנכון במקום הנכון. אבל האיש הכזיב בשעת אמת. ועל כך הוא עתיד לתת את הדין בפני הועדה שהוקמה כתוצאה מאותם מחדלים. על זה ורק על זה - קשה לעבור בשתיקה - ולומר שכלום לא קרה והכל נפלא. כי התרחשו כאן כמה דברים במדינה ואי אפשר לעבור לסדר היום הציבורי בלי לעשות בדק בית רציני בכל מה שמתרחש, ובמיוחד שכזה קשור לבטחוננו שלנו אזרחים וחיילים - ועד עצם קיומנו במדינה בבטחון.

rifkin1

New member
שון, אני חוזרת ואומרת

בתור רמטכ"ל הוא לא תיפקד טוב, אין ספק הוא עשה טעויות ולא ידע לקבל החלטות. הכעס שלי נובע מהמשפט שאמרה נובה: 'הלוואי והיה נלחם כמו שג'קו שר' אם כל הכבוד לנובה, ויש לי המון כבוד אליה כי היא באמת מקסימה, זהו משפט אבסורדי לחלוטין.

shongold

New member
ריפקין מתוקה זאת בדיוק הכוונה -

מצטטת אותך "בתוך רמטכ"ל לא תפקד טוב..וכו'..- ועל ענין זה ורק על ענין זה נכתב המשפט שצרם לך - היינו הלוואי והיה נלחם - זאת אומרת בתקופה המלחמה - כמו שג'קו שר !! מאד מגדרי מאד מתוחם לתקופה המיוחדת ורק על כך דובר.

Karina85

New member
כרגיל, שון...

תגובה לעניין! תאמיני לי את פספוס אמיתי... היית צריכה להיות עיתונאית

Nova5

New member
ריף , אין צורך לפנות לאלוף משנה

אני כאן , תפני אליי אין צורך לתת לי מחמאות מיותרות - מקסימה אמי או לא - חיצוניות שלי אינה משחקת כאן תפקיד לא כתוב בחתימה ובמקור ש'חלוץ לא לוחם' . אלא - "הלוואי עלינו שחלוץ היה נלחם כמו ששר ג'קו" אני לא שוכחת בדרך "את הדרך שבה הוא תרם רבות למדינת ישראל ולצה"ל בשרותו כמפקד חיל-האוויר" ולא נותנת לו ציון על כל הדרך שהוא עשה, אלא מרשה לעצמי לשוות בין שני "האלופים" ושני "הביצועים" שחוויתי הקיץ הזה. ומוכנה לחזור על המשפט שכתבתי אין ספור פעמים - בתקווה ובאיוש - הלוואי עלינו שרמטכ"ל הבא ילחם כמו ששר ג'קו ואם יש לך עוד הסתייגויות, אני מוכנה לענות לך

כל ישראל חברים

למה לריב חברות?... יש צרות גדולות יותר ותאמינו לי... שישששששש... אההההההה... ועוד תוספת הלוואי על כולנו להיות לוחמות כמו יאנה... אדיוס בננות... איפה קניה? עדיין לא חזרה מסיור מודרך בתעלות? ... קניה השמיעי קול... אייך?

rifkin1

New member
אף אחד לא רב

בסך הכל העלתי כאן נושא שמאוד הכעיס אותי ואנחנו דנים עליו...

shongold

New member
יפה ענית, ושמחה שהעלית וטוב

להבהיר דברים לדון בהם ולא להדחיק כלא קיימים. אוהבת את הגישה הזו שלך ריפקין. על השאלה המדוברת שלך נובה תענה מן הסתם אני את שלי אמרתי.

Karina85

New member
ללי ללי ללי !!!

גם את נעלמת לי ! (חח סתם בשביל החרוז) מה העניינים?

שונית 7

New member
ללי יש למיין שאת המפיסת הלאומית

של הפורום.זה עתה התמנית באופן רשמי

rifkin1

New member
איך אפשר להשוות בין

השגיו של דן חלוץ להשגיו של ג'קו אייזנברג??? זה ממש לא ברור לי...

שונית 7

New member
אפשר להשוות כל דבר:כל אחד בתחומו

האישי יכול להיות אלוף כמושאת כנראה בתחום הצילום אלופה

למעלה