כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם שגויה לחלוטין-מאמר של מאור פז. גאון בפסיכולוגיה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, בישראל ומסביב לעולם, היא לא מה שהיא צריכה להיות. אם כבר, היא שגויה לגמרי, והנה למה:

ידע, ולכן המדע, שמכיל בתוכו את הידע, הוא דבר הנבנה בשלבים. יש מדעים שמטבעם הופיעו יותר מוקדם או יותר מאוחר מאחרים, מכיוון שהמדעים השונים, כל אחד מהם נבנה תחילה על גבי מדעים אחרים, ואז מביא את מה שהוא עצמו, מביא אל השולחן, ויש מדעים שיותר "לוקחים" ממדעים אחרים, ואז הן פחות מביאים דברים מקוריים משלהם, הם עצמם, ויש מדעים שפחות "לוקחים" ממדעים אחרים, ויותר מביאים אל השולחן ויותר מכילים מידע שהוא מקורי לחלוטין שלהם.

בהערכה גסה, הייתי אומר שמדעים שמעט מאוד בנויים על גבי מדעים אחרים, שואלים בהערכה גסה, 11% ממדעים אחרים, ומביאים 89% ידע חדש ומקורי משלהם. דוגמה טובה לכך תהיה הפילוסופיה. מדעים שנמצאים "באמצע", בהערכה גסה, בנויים ועשויים מ-22% חומרים של מדעים אחרים, ו-78% חומר מקורי. דוגמה טובה לכך, תהיה הפסיכולוגיה. מדעים ש"משאילים בכבדות", תוכן וחומר ממדעים אחרים, אלו מדעים ששואלים, ושעשויים, בהערכה גסה, מ-33.3% חומר של מדעים אחרים, ומביאים 66.6% חומר מקורים. דוגמה טובה לכך תהיה הפיזיקה.

בלימודים האקדמיים של המדעים השונים, בתארים הראשונים לפחות, לימודי כל תואר ראשון של כל חוג עשויים, או לפחות אמורים להיות עשויים, מאותו ההרכב ממנו עשוי המדע עצמו. לדוגמה לימודי תואר ראשון בפילוסופיה, עשויים ומורכבים מ-89% קורסים פילוסופיים ו-11% קורסים שמביאים דברים של מדעים אחרים, כי פילוסופיה היא מדע שממעט להשאיל חומר ממדעים אחרים.

לפי אותו ההיגיון, לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אמורים להיות עשויים מ-22% חומרים של מדעים אחרים, כי זה כמה בערך שהפסיכולוגיה משאילה ממדעים אחרים ומשתמשת בחומרים של מדעים אחרים, ו-78% מהקורסים של לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אמורים להיות פסיכולוגיה נטו. אך למרבה הפלא, וההפתעה, אין זה המצב, ולימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, עשויים מקורסים לא-פסיכולוגיים ומקורסים פסיכולוגיים בצורה שאינה פרופורציונאלית אפילו בקירוב, ואינה הולמת את כמה שהמדע הזה באמת משאיל ממדעים אחרים, ולכן ולעניות דעתי, הסילבוס של התואר הראשון בפסיכולוגיה, תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, היא שגויה, שגויה, שגויה.

בהערכה גסה, לא בדקתי בדיוק, עכשיו אני אבדוק בדיוק-בדיוק ונעשה את זה ביחד, עקב בצד אגודל, אבל בהערכה גסה, לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה, בישראל ומסביב לעולם, עשויים מבין מינימום משוער של 40% קורסים לא-פסיכולוגיים למקסימום משוער של 50% קורסים לא-פסיכולוגיים, מה שמשאיר בין מינימום משוער של 50% למקסימום משוער של 60% מהקורסים, להיות באמת-באמת על פסיכולוגיה. בואו נעשה ממוצע ונגיד ש-45% מהקורסים בתואר ראשון בפסיכולוגיה הם לא על פסיכולוגיה בכלל, ו-55% כן. מדובר בשערורייה. זה מחדל. זה לא תואם את המציאות של ההרכב האמיתי של המידע בתוך המדע הזה. אין סיבה לכך-כך הרבה קורסים לא-פסיכולוגיים.

זה לא רק מיותר, זה גם פוגע ומזיק ממש. כי תחשבו שהנה באים אנשים בעלי נטיות חברתיות והומאניות ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון, ולחולל שינוי חיובי בחייהם של אנשים, ושלאורך מחצית התואר, שנה וחצי-שנתיים לא רציפות, כי הקורסים הלא-פסיכולוגיים מפוזרים על פני כל התואר בחלקים, כל הסטודנטים האלו נתקלים בהכול, אבל הכול, חוץ מפסיכולוגיה. אחר כך, ובגלל יכולות לוקות בחסר במתמטיקה, רפואה, ועוד כל מיני שטויות לא קשורות שדוחפים שם, פעמים רבות חלק מהסטודנטים האלו נושרים מהתואר, והחברה והמשק מפסידים אנשים שהיו יכולים להיות מטפלים נהדרים, כמו לדוגמה מישהו בדיוק כזה, שאני מכיר אישית, ושפרש מהתואר כי "הסטטיסטיקה הרגה אותו", לדבריו. אבל למה דחפתם לו, ולי, סטטיסטיקה? ולמה דחפתם רפואה? ולמה דחפתם עוד כל מיני דברים שלא היה צריך?

והעיקר שאחר כך אנחנו בוכים ומתלוננים על מחסור באנשי בריאות הנפש, בישראל ומסביב לעולם.

ועכשיו הבה ונעבור על הקורסים של תואר ראשון בפסיכולוגיה חד-חוגי, ונוכיח את טענתי.

לצורך הבדיקה, עשיתי שימוש בתוכנית הלימודים של תואר ראשון בפסיכולוגיה חד-חוגי של האוניברסיטה הפתוחה, המוצגת בעמוד הבא:

תואר ראשון בפסיכולוגיה (חד-חוגי) | האוניברסיטה הפתוחה (openu.ac.il)

לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה חד-חוגי מורכבים מחמש קורסי תשתית, שהינם קורסי חובה, עוד תשע קורסי חובה שאינם לימודי תשתית, עוד ארבע קורסים ואז עוד קצת עד שמגיעים ל-21 נקודות זכות בחלק ההוא של הדרישות, ואז עוד ארבע קורסים אחרונים לבחירה, אחד מכל קבוצה, מבין ארבע קבוצות של שלוש קורסים.

חמשת הקורסים של התשתית הם מבוא לסטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה א' (קורס לא-פסיכולוגי, מתמטיקה), מבוא לסטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה ב' (קורס לא-פסיכולוגי, מתמטיקה), שיטות המחקר במדעי החברה: עקרונות המחקר וסגנונותיו (קורס לא-פסיכולוגי, שיטות מחקר), רגרסיה וניתוח שונות (קורס לא-פסיכולוגי, מתמטיקה), פסיכולוגיה מחקרית: התנסות במחקר ובכתיבה מדעית (קורס לא-פסיכולוגי, שיטות מחקר).

זאת שערורייה! עוד לא התחלנו וכבר החמש קורסים הראשונים, אף-אחד מהם הוא לא באמת על פסיכולוגיה. ברור שיש איזשהו קשר קטן, אבל הבעיה היא שמדובר בקשר קטן, מינורי, מזערי ושאינו משמעותי, שאינו מצדיק את הקורסים האלו. לדוגמה שלושת הקורסים המתמטיים. זאת מתמטיקה שצריכים אותה בשביל להפוך לחוקרים אחר-כך, אבל האם יש לכם מושג כמה מעטים מבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה הופכים אחר-כך לחוקרים, או מכוונים לשם? כמעט אף-אחד יותר מ-90% מכוונים אל עולם הטיפול ועבודות לא-קשורות במחקר אחרות. רק כשאנחנו מגיעים אל התואר השני בפסיכולוגיה, יש כמות משמעותית של סטודנטים שמכוונים למחקר. התירוץ שצריך את הקורסים האלו בשביל שהסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה יוכלו להיות חוקרים טובים, לא עומד במבחן המציאות, זה בכלל לא מה שהם רוצים. העוד תירוץ הקטן, המסכן והעלוב שישנו ללמה צריך ללמד לא פחות משלוש קורסים מתמטיים בתואר הראשון בפסיכולוגיה, הוא כדי שגם אלו שלא ימצאו עצמם בסוף במחקר, כאמור, יותר מ-90% מהסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, לפחות ידעו לקרוא מחקרים כמו שצריך ולהבין את רמת האמינות שלהם והנתונים שלהם. עם זה אני מסכים דווקא, אבל ברגע שאנחנו מבינים שזה מה שבאמת צריך, ושאין סיבה ללמד סטודנט לתואר ראשון לחקור, בכל זאת אין הצדקה לשלוש קורסים מתמטיים, אפילו לא אחד. את המעט מאוד שאנחנו באמת צריכים אותו, צריך להוציא משלושת הקורסים הנ"ל, ובגלל שזה לא מספיק חומר אפילו בשביל קורס אחד, לשלבו בקורס "מבוא לפסיכולוגיה".

בנוסף, אפשר גם לקבוע שבכל מאמר של כל מחקר תופיע "מקראה" של משמעות המספרים והציונים, עבור אנשי טיפול שאינם חוקרים. הרבה יותר פשוט וקל מלענות אנשים בעלי נטיות חברתיות והומאניות באמצעות קורסים ריאליים שלא לצורך. בנוסף, ואם כבר, אפשר לקבוע תקנה שרק לבעלי תואר שני ומעלה, בפסיכולוגיה ובכלל החוגים, מותר לחקור, ואז יהיה אפשר על-פי רוב לצאת מנקודת ההנחה שכל המחקרים הם נכונים וטובים. ממילא מאז זילות ההשכלה הגבוהה, עולם המחקר הפך לבית בושת אחד גדול בצורה עלובה ודוחה, וזאת בעיה שכשלעצמה צריך לפתור אותה. נראה לי יותר טוב ונכון מאשר ללמד סטודנטים לתואר ראשון בחוגים חברתיים והומאניים קורסים של מתמטיקה, שמהווים בעבורם, כאמור, בתור אנשים בעלי נטיות הפוכות לחלוטין, עינוי קשה ביותר, שאף גורם להם לפרוש מהתואר. לסיכום, כל שלושת הקורסים המתמטיים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, צריכים לרדת מהחומר ומתוכנית הלימודים. המעט מאוד שצריך לשרוד, צריך להיות משולב בקורס המבוא לפסיכולוגיה.

באשר לשני הקורסים של המחקר שאוזכרו זה עתה, בעיקרון אותו הדבר. אין כל-כך צורך. יותר מ-90% מהסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה לא יהיו חוקרים. הם פשוט לא רוצים. זה לא מעניין אותם. אם כי אני מסכים ששני הקורסים הנ"ל הם קצת פחות חסרי תועלת עבור הסטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה הממוצע, מאשר שלושת הקורסים המתמטיים, האיומים והנוראיים.

לדעתי הם צריכים שניהם להיות מבוטלים גם כן, ולרדת מחומר הלימוד, אך ייתכן שיש יותר בתוכם, שצריך בכל זאת לשרוד ולהמשיך הלאה מאשר בקורסים המתמטיים. גם חומר זה, צריך להיות משולב בקורס המבוא לפסיכולוגיה.

באשר לתשע הקורסים שהם חובה אך אינם תשתית, יש את מבוא לפסיכולוגיה (קורס פסיכולוגי אמיתי ראשון לאחר חמש קורסים שהם בעיקרם מיותרים, סוף-סוף), פסיכולוגיה חברתית (קורס פסיכולוגי אמיתי שני), פסיכולוגיה קוגניטיבית (קורס פסיכולוגי, שלישי במספר), פסיכולוגיה התפתחותית: מינקות להתבגרות (קורס פסיכולוגי, רביעי במספר), אישיות: תאוריה ומחקר (קורס פסיכולוגי), מבחנים פסיכולוגיים: תיאוריה ומעשה (קורס פסיכולוגי), פסיכולוגיה פיזיולוגית (קורס לא-פסיכולוגי למרות שמו, מדובר בקורס רפואי, מיד נדבר על זה), פסיכופתולוגיה (קורס פסיכולוגי) והיסטוריה של הפסיכולוגיה (קורס פסיכולוגי).

באשר לקורסים שמוסכם שהם פסיכולוגיה אמיתית, אין מה לדון בהם. שם הכול טוב. ועכשיו, קורס הפסיכולוגיה הפיזיולוגית הוא קורס שלמרות שמו, אינו פסיכולוגיה. זה כאילו פסיכולוגיה בהקשר של הפיזיולוגיה אבל האמת היא שיש שם הרבה יותר פיזיולוגיה מאשר פסיכולוגיה ולכן מדובר למעשה בקורס רפואי, שלא להגיד נוירוביולוגי. זה כמו לקחת סטודנט לפילוסופיה ולדחוף לו קורס פיזיקאלי. זה פשע כה חמור נגד הסטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה שאפילו לא ניתן לתארו במילים. בשביל להוסיף חטא על פשע, מדובר גם בקורס שנתי, הנמשך לאורכם של שני סמסטרים. איום ונורא. הקורס הזה צריך לרדת מהחומר. אם יש שם משהו שהוא מועט מאוד, ושבכל זאת שווה לשמור אותו, אפשר לדחוף אותו לקורס של המבוא לפסיכולוגיה, שכבר דחפנו לו את המעט מאוד שהיה שווה לשמור משלושת קורסי המתמטיקה ומשני קורסי המחקר, וכל המאוד קצת הזה מכל דבר, מתחיל להיות קצת הרבה, אז אם כבר, אולי קורס המבוא לפסיכולוגיה, צריך להיות קורס שנתי.

חוץ מכל זה, במסגרת קורסי החובה שאינם תשתית, יש דבר שנקרא "השתתפות במחקרים בפסיכולוגיה ובחינוך", אבל זה בכלל לא קורס אמיתי ולא מקבלים נקודות זכות ולא ציון ולא כלום אז אין לנו מה לדבר על זה.

אחרי כל זה יש עוד ארבע קורסים: פסיכולוגיה של הזדקנות וזיקנה (קורס פסיכולוגי), אינטליגנציה רגשית (קורס פסיכולוגי), תקשורת שפה ודיבור: התפתחות טיפוסית ולא טיפוסית (קורס פסיכולוגי), והתנסות מעשית בפסיכולוגיה (קורס פסיכולוגי).

הקורסים האלו הם כולם פסיכולוגיים אז אין בעיה איתם.

לאחריהם יש את הקורס אחד מכל קבוצה, בסה"כ ארבע קורסים במצטבר, כאשר כל האפשרויות בכל ארבע הקבוצות, הם כולם קורסים פסיכולוגיים, כך שגם איתם אין בעיה.

בנוסף לכל זה, צריך לבחור שני קורסים "מרחיבי דעת" (קורסים לא-פסיכולוגיים).

בחישוב מהיר, יש לנו כמות כוללת של 24 קורסים. מתוכם, שימו לב, 8 קורסים שהם לא פסיכולוגיים. זה 33.3% מכל הקורסים. 6.7% פחות מהמינימום התחתון של 40% קורסים לא-פסיכולוגיים שהערכתי בתחילת הקטע, אבל עדיין הרבה יותר מידי, בהשוואה למקסימום של ה-22.2% קורסים לא-פסיכולוגיים שאנחנו צריכים להרשות.

אבל אל תבינו לא נכון, כי זה לא אומר שמבין השמונה קורסים הלא-פסיכולוגיים, בערך בין 2 ל-3 בלבד צריכים לרדת מהחומר, אלא כל השמונה צריכים לרדת מהחומר, כי גם המקום שכן יש וכן צריך אותו לקורסים לא-פסיכולוגיים, כלומר החמש קורסים הלא-פסיכולוגיים שאנחנו צריכים להרשות אותם, קורסים אלו אינם נמנים על השמונה הלא-פסיכולוגיים שמלמדים. כלומר, אפילו בלי קשר, כל השמונה קורסים האלו הם לא החומר הלא-פסיכולוגי הנכון שצריך ללמד אותו בתואר ראשון בפסיכולוגיה. כל השמונה צריכים לרדת, ובמקום צריך להביא חמש קורסים לא-פסיכולוגיים חדשים.
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בנוגע לשמונה קורסים הלא-פסיכולוגיים שלא צריך אף-אחד מהם ושמלמדים כיום, על זה תוסיפו את זה שלומדים אותם במקביל עם קורסים פסיכולוגיים באותם הסמסטרים ממש, והקושי הכבד שהקורסים הלא-פסיכולוגיים האלו גורמים לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, בעלי הנטיות החברתיות וההומאניות, גורמים להם לפשל ומפריעים להם בעבודתם על הקורסים הפסיכולוגיים, ואז נפגעים הציונים וההישגים בשני סוגי הקורסים וכל התואר הולך קיבינימט.

בואו גם נוסיף ונזכור, שהנטיות החברתיות וההומאניות, והנטיות הריאליות, הן בעיקרון ובדרך כלל הופכיות אלו לאלו אצל רוב האנשים, ככה שדווקא אלו שמצליחים גם בקורסים הפסיכולוגיים וגם בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים, שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, כמוסבר במאמר זה, מקבלים ציונים גבוהים יותר, ממוצע גבוה יותר, ימשיכו לתואר שני ויהפכו פסיכולוגים, דווקא אלו אנשים בעלי יכולות חברתיות והומאניות נמוכות יותר, שיהיו מטפלים טובים פחות.

מן הצד השני, דווקא אלו המצליחים בקורסים הפסיכולוגיים, אך נכשלים בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, מקבלים ציונים נמוכים יותר באופן כללי, הן בקורסים הפסיכולוגיים שבהם הם מצליחים יחסית, כי הקורסים הלא-פסיכולוגיים שנתקעים כמו עצם בגרון מפריעים ללמוד את מה שבאמת צריך ו"לתת עבודה", ובוודאי ובוודאי שהם מקבלים ציונים נמוכים במובהק בקורסים הלא-פסיכולוגיים, דווקא אנשים אלו, שיתקשו להתקבל לתואר שני ועל-פי רוב אכן לא יתקבלו, ובמקום זה יהיו יועצים בבתי-ספר או מטפלים באמנויות, או בכלל יעסקו במקצוע לא קשור כמו משאבי אנוש, דווקא אלו האנשים בעלי היכולות החברתיות וההומאניות הגבוהות יותר, שיהיו מטפלים טובים יותר, ולכן ראויים יותר להיות פסיכולוגים.

בשורה האחרונה, נסיים באותו הדבר שאותו אמרנו בשורה הראשונה, ונזעק את אותה זעקה שזעקנו בכותרת-כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם, שגויה לחלוטין.

תודה רבה לכולם,

אני הייתי מאור פז,

גאון בפסיכולוגיה,

סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה בשנתו האחרונה.
 

lemner40

Well-known member
בנוגע לשמונה קורסים הלא-פסיכולוגיים שלא צריך אף-אחד מהם ושמלמדים כיום, על זה תוסיפו את זה שלומדים אותם במקביל עם קורסים פסיכולוגיים באותם הסמסטרים ממש, והקושי הכבד שהקורסים הלא-פסיכולוגיים האלו גורמים לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, בעלי הנטיות החברתיות וההומאניות, גורמים להם לפשל ומפריעים להם בעבודתם על הקורסים הפסיכולוגיים, ואז נפגעים הציונים וההישגים בשני סוגי הקורסים וכל התואר הולך קיבינימט.

בואו גם נוסיף ונזכור, שהנטיות החברתיות וההומאניות, והנטיות הריאליות, הן בעיקרון ובדרך כלל הופכיות אלו לאלו אצל רוב האנשים, ככה שדווקא אלו שמצליחים גם בקורסים הפסיכולוגיים וגם בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים, שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, כמוסבר במאמר זה, מקבלים ציונים גבוהים יותר, ממוצע גבוה יותר, ימשיכו לתואר שני ויהפכו פסיכולוגים, דווקא אלו אנשים בעלי יכולות חברתיות והומאניות נמוכות יותר, שיהיו מטפלים טובים פחות.

מן הצד השני, דווקא אלו המצליחים בקורסים הפסיכולוגיים, אך נכשלים בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, מקבלים ציונים נמוכים יותר באופן כללי, הן בקורסים הפסיכולוגיים שבהם הם מצליחים יחסית, כי הקורסים הלא-פסיכולוגיים שנתקעים כמו עצם בגרון מפריעים ללמוד את מה שבאמת צריך ו"לתת עבודה", ובוודאי ובוודאי שהם מקבלים ציונים נמוכים במובהק בקורסים הלא-פסיכולוגיים, דווקא אנשים אלו, שיתקשו להתקבל לתואר שני ועל-פי רוב אכן לא יתקבלו, ובמקום זה יהיו יועצים בבתי-ספר או מטפלים באמנויות, או בכלל יעסקו במקצוע לא קשור כמו משאבי אנוש, דווקא אלו האנשים בעלי היכולות החברתיות וההומאניות הגבוהות יותר, שיהיו מטפלים טובים יותר, ולכן ראויים יותר להיות פסיכולוגים.

בשורה האחרונה, נסיים באותו הדבר שאותו אמרנו בשורה הראשונה, ונזעק את אותה זעקה שזעקנו בכותרת-כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם, שגויה לחלוטין.

תודה רבה לכולם,

אני הייתי מאור פז,

גאון בפסיכולוגיה,

סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה בשנתו האחרונה.
רק מי שיש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה + תואר שני בפסיכולוגיה + תואר שלישי בפסיכולוגיה + 20 שנות עבודה בתחום בתפקידים שונים , יכול לבחון את רמת הלימודים והרלוונטיות שלה,
אוטיסט עם תפקוד נמוך, עם פיגור קל ,שלא עשה כלום בחיים, שלומד לתואר ראשון ולא יהיה אף פעם פסיכולוג, לא יכול לדעת את זה.
 

ai27

Well-known member
רק מי שיש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה + תואר שני בפסיכולוגיה + תואר שלישי בפסיכולוגיה + 20 שנות עבודה בתחום בתפקידים שונים , יכול לבחון את רמת הלימודים והרלוונטיות שלה,
אוטיסט עם תפקוד נמוך, עם פיגור קל ,שלא עשה כלום בחיים, שלומד לתואר ראשון ולא יהיה אף פעם פסיכולוג, לא יכול לדעת את זה.
עם ציונים כמו שלו, תואר שני בפסיכולוגיה לא יהיה לו
אז הוא מחפש תירוצים
 
עם ציונים כמו שלו, תואר שני בפסיכולוגיה לא יהיה לו
אז הוא מחפש תירוצים
עם זאת,למקום הלימודים יש אינטרס לנפח את החומר כי אתה חייב תעודת פסיכולוג בשביל רישיון והם רוצים כסף.


אם אתה רוצה משהו שקשור למדינה או את הכבוד להיקרא פסיכולוג מה שישכנע אנשים לתת לך כסף לפחות בהתחלה.

אם אין לו את זה הוא לא יכול להיות פסיכולוג מטעם המדינה.

 

lemner40

Well-known member
עם זאת,למקום הלימודים יש אינטרס לנפח את החומר כי אתה חייב תעודת פסיכולוג בשביל רישיון והם רוצים כסף.


אם אתה רוצה משהו שקשור למדינה או את הכבוד להיקרא פסיכולוג מה שישכנע אנשים לתת לך כסף לפחות בהתחלה.

אם אין לו את זה הוא לא יכול להיות פסיכולוג מטעם המדינה.

וטוב שככה,
העולם נהיה מלא ביותר ויותר מטומטמים כמוך
שחושבים שסרטון יוטיוב שעשה מטומטם אחר , בלי ידע, ולא נבדק , ולא עמד בשום סטנדרט כלשהוא,
הוא מקור מידע.
אתה ופותח השרשור מראים כמה חשובים לימודים אקדמאים , מבחנים של המדינה ורישוי.
אתם שניכם הם הדוגמא בדיוק מה יקרה אם לא יהיו כאלו.
 

ai27

Well-known member
עם זאת,למקום הלימודים יש אינטרס לנפח את החומר כי אתה חייב תעודת פסיכולוג בשביל רישיון והם רוצים כסף.


אם אתה רוצה משהו שקשור למדינה או את הכבוד להיקרא פסיכולוג מה שישכנע אנשים לתת לך כסף לפחות בהתחלה.

אם אין לו את זה הוא לא יכול להיות פסיכולוג מטעם המדינה.
לא - מטעם מדינת ישראל
אבל אולי הוא יכול להגר לסומליה או ניז'ר
ולהיום פסיכולוג מטעם המדינה שם
 

lemner40

Well-known member
לא - מטעם מדינת ישראל
אבל אולי הוא יכול להגר לסומליה או ניז'ר
ולהיום פסיכולוג מטעם המדינה שם
סביר להניח שלא
בהרבה מאד מדינות, רק אזרחים מקומים יכולים להיות פסיכולוגים
ובלי קשר
גם במדינות שאפשר להגר ולעבוד כפסיכולוג, מעבר לרישוי
יש מחסום ענק של תרבות ושפה,
כדי להיות פסיכולוג אתה חייב להבין את התרבות, השפה, המנהגים והרבה מאד דברים מקומים,
פסיכולוג ישראלי דובר אנגלית יהיה פסיכולוג מאד גרוע בכל מדינה אחרת דוברת אנגלית.
 

ai27

Well-known member
סביר להניח שלא
בהרבה מאד מדינות, רק אזרחים מקומים יכולים להיות פסיכולוגים
ובלי קשר
גם במדינות שאפשר להגר ולעבוד כפסיכולוג, מעבר לרישוי
יש מחסום ענק של תרבות ושפה,
כדי להיות פסיכולוג אתה חייב להבין את התרבות, השפה, המנהגים והרבה מאד דברים מקומים,
פסיכולוג ישראלי דובר אנגלית יהיה פסיכולוג מאד גרוע בכל מדינה אחרת דוברת אנגלית.
ישראל היא מדינה מתפקדת ואפילו מתפקדת מעולה, עם אקדמיה ברמה גבוהה
ברור שבאף מדינה כזו מחפ לא יוכל לעבוד

סומליה וניז'ר הן מדינות לא מתפקדות, ברמה הכי נמוכה
אם בכלל יש שם אקדמיה, זה בעיקר לצרכי הגירה.
אז יש שם מחסור כרוני בלתי פתיר בכח אדם אקדמי.

קח אפילו את הודו וסין, שהן מדינות מתפקדות, אבל לא ברמה גבוהה:
יש משם הגירה משמעותית לארה"ב קנדה ובריטניה, וזו הגירה של אקדמאים ואנשים עם מקצוע.
כי פער ההשתכרות אדיר
 
קח אפילו את הודו וסין, שהן מדינות מתפקדות, אבל לא ברמה גבוהה:
יש משם הגירה משמעותית לארה"ב קנדה ובריטניה, וזו הגירה של אקדמאים ואנשים עם מקצוע.
כי פער ההשתכרות אדיר
אתה בטוח?

הודו וסין עולות כלכלית ומי שציינת בירידה.
 

ai27

Well-known member
כן
הודו וסין עולות כלכלית ומי שציינת בירידה.
סין עלתה כלכלית ועכשיו היא ברמה הכלכלית של רוסיה
הודו נמוכה יותר: אפילו לפני המלחמה הייתה ברמה הכלכלית של אוקראינה (או מצרים אם תרצה)

סין הייתה בצמיחה מהירה מסוף שנות ה70 עד הקורונה
אבל בשילוב עם מלחמות הסחר שהחלו אחרי הקורונה, והחשש שזה יתדרדר למלחמה בפועל, העליה הזו לא מהירה ואפילו לא מובטחת.

אלו מדינות מתפתחות: מתפקדות, עם פוטנציאל לא ממומש. לכן המון אקדמאים זולגים מהם למערב, אבל הרבה נשארים ומזינים את הכלכלה.

ניז'ר וסומליה לעומתן, הן לא מתפתחות אלא עולם שלישי: תקועות.
כמעט כל מי שיש לו יכולת ולמד באקדמיה יברח משם.
 
סין עלתה כלכלית ועכשיו היא ברמה הכלכלית של רוסיה
הודו נמוכה יותר: אפילו לפני המלחמה הייתה ברמה הכלכלית של אוקראינה (או מצרים אם תרצה)

סין הייתה בצמיחה מהירה מסוף שנות ה70 עד הקורונה
אבל בשילוב עם מלחמות הסחר שהחלו אחרי הקורונה, והחשש שזה יתדרדר למלחמה בפועל, העליה הזו לא מהירה ואפילו לא מובטחת.

אלו מדינות מתפתחות: מתפקדות, עם פוטנציאל לא ממומש. לכן המון אקדמאים זולגים מהם למערב, אבל הרבה נשארים ומזינים את הכלכלה.
מה אתה מקשקש הם במצב פי 1000 יותר טוב מרוסיה.

לגבי מלחמות הסחר הן פוגעות גם במערב.

זה המטרה להפוך את כולם לעניים.

בהודו רק למי שמקבל הרבה כסף כדאי לעבור - לא לשכוח שיוקר המחיה איפה שציינת גבוה מאוד יחסית להודו.
 

ai27

Well-known member
מה אתה מקשקש הם במצב פי 1000 יותר טוב מרוסיה.
זהו - שלא. ממספר סיבות.
הבעיה הכי גדולה של סין - זה שהיו להם רווחים עצומים בתקופת הצמיחה המהירה, וההשקעה בתשתיות (שהייתה אמורה להניב צמיחה בעצמה) הייתה מפוקפקת,
ובמקביל הם לא מצליחים לגרום למקומיים להעלות את הילודה השלילית שלהם
אז גלישה למיתון עלולה להיות אסון: מיתון נצחי

רוסיה לעומת זאת - היא עם בעיה הפוכה: כבר יש להם תשתיות, יש להם יכולות ייצור וייצוא, אבל חונקים אותם עם סנקציות כבר עשור,
זו בפועל הסיבה למלחמת אוקראינה: הדרך היחידה של רוסיה לצאת מהסנקציות - זה המלחמה.

בתחילת המלחה רצינו לייבא אלקטרוניקה מחברה רוסית (רכיב שרק הם עשו באיכות טובה)
אבל אז הסתבר לנו שאין דרך - סגרו את הסניף שלה בגרמניה, והדרך היחידה לקנות מהם הייתה לשלוח להם מזדוה עם דולרים
ובגלל שהלקוח שלנו גרמני - עצם השימוש ברכיב רוסי עלול לסבך אותנו
התחליף עולה פי 10 - ופחות איכותי (מה שאומר - שכל הכיוון נזנח)
לגבי מלחמות הסחר הן פוגעות גם במערב.
זה המטרה להפוך את כולם לעניים.
אירופה כבר במיתון נצחי - וביידן רוצה להעביר את ארה"ב למצב דומה
זה מורכב יותר, כי בעצם הסוציאליסטים במערב - מעוניינים לעבור לשיטה הכלכלית שיש בסין:
פאודליזם סוציאליסטי, שבו השילטון מחלק נתחים מכלכלת המדינה והטריטריות שלו - לפקידות שהפגינה נאמנות לשלטון

אז המטרה של ביידן היא מצד אחד לחרחר מלחמות ומלחמת סחר,
אבל רק כדי שיתייאשו מקפיטליזם
ויחזרו לזרועות סין (שהיא לא באמת כזו ענייה - פשוט ברמה נמוכה מהמערב)
בהודו רק למי שמקבל הרבה כסף כדאי לעבור - לא לשכוח שיוקר המחיה איפה שציינת גבוה מאוד יחסית להודו.
נראה שאתה שוכח: מהגרים מהודו 2-3 מליון תושבים בשנה שזה רק 2 פרומיל מהאוכלוסיה,
פשוט חלק גדול מהם מהעשירון העליון.

וזה נכון שבהודו אפשר לקנות ארמון גדול במקום דירה, יש משרתים בשפע ובזול, והמיסים נמוכים
אבל הודי שמהגר למערב עם מקצוע, מרוויח פי כמה - חוסך כל חודש יותר
אם הוא מהגר רק לעשור - בסוף העשור הוא יחזור להודו במצב טוב בהרבה.
ההיגיינה והרפואה יותר טובה
החינוך יותר טוב
אז רובם לא חוזרים.
מי שחוזר - חוזר בסטטוס שונה לגמרי - למשל מי שהיגר כמהנדס חוזר כדי לנהל מחלקה או מפעל בהודו (מנהל לא-הודי פשוט לא יצליח לנהל הודים. זה יהיה אסון)
 
נערך לאחרונה ב:
הבעיה הכי גדולה של סין - זה שהיו להם רווחים עצומים בתקופת הצמיחה המהירה, וההשקעה בתשתיות (שהייתה אמורה להניב צמיחה בעצמה) הייתה מפוקפקת,
ובמקביל הם לא מצליחים לגרום למקומיים להעלות את הילודה השלילית שלהם
אז גלישה למיתון עלולה להיות אסון: מיתון נצחי
טעות הקלאסית של סוציאליסטים - להשקיע בתשתיות שלא צריך+שחיתות,

אין כאן שום דבר מיוחד יחסית לארה"ב וכד'.

הילדים בסוף יגדלו,זה לא אתה יודע, סוף הדרך,רק ב 2015 ביטלו את הילד אחד.

לא ראית מספיק וידאוים על סין - אחרת היית מבין שהם בעליה - זה לא קו ישר - אלא כמו בבורסה...

עם זאת בגלל הסוציאליזם שלהם ברור שבחיים לא יגיעו לרמה של ארה"ב בשיא.

הדרך היחידה של רוסיה לצאת מהסנקציות - זה המלחמה.
שקר מזעזע,הדרך היחידה כמובן היא להחזיר את אי קארים.

אירופה כבר במיתון נצחי - וביידן רוצה להעביר את ארה"ב למצב דומה
זה מורכב יותר, כי בעצם הסוציאליסטים במערב - מעוניינים לעבור לשיטה הכלכלית שיש בסין:
פאודליזם סוציאליסטי, שבו השילטון מחלק נתחים מכלכלת המדינה והטריטריות שלו - לפקידות שהפגינה נאמנות לשלטון
נראה לי בארה"ב זה יותר הולך לכיוון של שלטון סמוי של חברות הענק+הממשלה ביחד(מי שצריך לשחד ישוחד).

נראה שאתה שוכח: מהגרים מהודו 2-3 מליון תושבים בשנה שזה רק 2 פרומיל מהאוכלוסיה,
פשוט חלק גדול מהם מהעשירון העליון.
מבחינה מספרית אתה צודק,מבחנת אחוזים ביחס לאוכלוסית הודו זה מראה שאין באמת הגירה מהודו לארה"ב.

כמו שאמרתי מי שירויח הרבה בארה"ב שווה לו ויצליח לחסוך הרבה.
 

ai27

Well-known member
טעות הקלאסית של סוציאליסטים - להשקיע בתשתיות שלא צריך+שחיתות,
אתה כנראה שוכח - סין היא לא סתם סוציאליסטית - היא קומוניסטית
אז אין דיון רציני על תכנון או בניית תשתיות, כל ההחלטות הן ריכוזיות

זה הוביל לפרוייקטים עצומים - שעלו הון ובפועל אין להם הצדקה כלכלית
הגדולים בהם:
1. רשת רכבות מהירות - העולה משמעותית על היעילות הכלכלית.
הצדקה כלכלית של רכבת מהירה (במהותה - רכבת נוסעים) נובעת מהיקף תעבורה אווירית אליה, בטענה שרכבת מהירה זולה יותר, ואם אין תעבורה אווירית ככל הנראה הביקוש נמוך
אלא שבסין רישתו את כל המחוזות והערים ברכבות מהירות ויקרות,

2. בנייה עצומה של נדל"ן. כולל ערים שלמות.
הסיבה שאנשים קנו בהם דירות - אינה רצונם לגור בהן אלא אחד מ2:
- אין להם פנסיה - והשקעה בנדל"ן נחשבת סולידית
- אם ברצונם שילדיהם ילמדו בבתי ספר טובים ולא במחוזות הכפריים המוזנחים - הם חייבים כתובת מגורים ודירה בבעלותם

3. הייתה השקעה ממשלתית עצומה בביטקויין. גם בקנייה וגם בהפקה (בניית חוות שרתים עבור זרים). בפועל זה מערער את שווי המטבע

4. סין רכשה כמות עצומה של חוב זר, בריבית שלילית. ההפסד עליו היה עצום, ועליית הריבית יצרה הפסד נוסף
עכשי כשהריבית עלתה - מי שקונה את אותו החוב - זה לא הסינים

5.סין הסתמכה על ייצוא כמנוע-צמיחה יחיד. פגיעה בייצוא עקב מדיניות אגרסיבית מדי - משאירה אותה בלי חלופות.
אם היא תמשיך לעשות שטויות, היתרון היחיד היא שהיא נשארת עם תשתיות ייצור פנימי:
תפסיק להתעשר, אבל לא תתדרדר חזרה לעוני.
המפעלים ייצרו רק לסינים, ויקח הרבה זמן עד שהם יתדרדרו טכנולוגית
הילדים בסוף יגדלו,זה לא אתה יודע, סוף הדרך,רק ב 2015 ביטלו את הילד אחד.
ב2013 החוק בוטל במחוזות הכפריים (שם גר רוב תושבי סין)
אז עברו 11 שנה מאז שהחוק בוטל ברוב סין
9 שנים מאז ביטול האיסור על ילד שני בכל סין,
3 שנים מאז שהותר בכל סין ללדת 3 ילדים
ובכל אותם 11 שנה - הילודה הסינית (ילדים פר אישה) - רק בירידה

כי האכיפה הדרקונית במשך 30 שנה כבר הטמיעה בצעירים את דרך החשיבה שהממשל הכתיב: שילד שני זה מושחת ובזבזני
אז אפילו כפריים כבר לא שוקלים ללדת ילד שני.
רק כאלה שהילד הראשון שלהם מפגר/מת.
אפילו מליונרים - חוששים. הרי מצבם הכלכלי תלוי בהסתכלות הפקידים עליהם, ואם הפקידים יחשבו שהם מושחתים - עלולים לפגוע בהם
לא ראית מספיק וידאוים על סין - אחרת היית מבין שהם בעליה - זה לא קו ישר - אלא כמו בבורסה...
הבנו כבר שאתה מכור לתעמולה, אז לא פלא שאתה מתלהב.
אתה גם שוכח - שחברות שעבדתי בהם העבירו ייצור לסין

אבל יש שינוי דראסטי - שאתה כמכור-תעמולה פיספסת.
הצמיחה הסינית נשענה על החלטה אסטרטגית של ארה"ב בסוף שנות ה70 - לעודד העברת ייצור מארה"ב לסין
זה כבר לא המצב
יש החלטה אמריקאית מפורשת - לפעול להעברת הייצור מסין - למקסיקו. ארה"ב השקיע הון-עתק בבניית תשתיות ומפעלים במקסיקו, שהייצור שלהם עדיין בתחילתו
זה משפיע על התחזית של צמיחה עתידית בסין, ועל מדיניות ההשקעות
עם זאת בגלל הסוציאליזם שלהם ברור שבחיים לא יגיעו לרמה של ארה"ב בשיא.
אפילו אירופה לא מגיעה לרמה של ארה"ב...
שקר מזעזע,הדרך היחידה כמובן היא להחזיר את אי קארים.
זו כמובן לא אופציה - העברת האי קרים לשליטת-נאטו משמעותה שהכח הימי העיקרי של רוסיה - חסר תועלת.
ומכך נובע גם - היכולת להגביר את הסנקציות - עד לחסימה מוחלטת של הסחר הימי הרוסי
עיקר כוחה הימי של רוסיה היא בים השחור - וזה לא בטעות,
זה נתיב הייצוא העיקרי שלה.

בצפון יש לה נמלים שקופאים בחורף, לא פעילים חצי מהשנה או גרוע מכך
את קלילינגרד - מובלעת מחוץ לרוסיה, שגם אותה קל לחסום - בדנמרק שחולשת על מיצרי היציאה.
במזרח יש לה נמלים - אבל אין יכולת מעשית להעביר סחורה בהיקף גדול - יבשתית. המרחק עצום
נראה לי בארה"ב זה יותר הולך לכיוון של שלטון סמוי של חברות הענק+הממשלה ביחד(מי שצריך לשחד ישוחד).
העניין הוא מפלגתי:
המפלגה הדמוקרטית מעוותת מכרזים וכך קובעת מי יקבל סכומי עתק,
ממנה פוליטיקאים לשעבר כבכירים-פיננסים
תופרת תיקים כדי לנטרל פוליטיקאים שמפריעים לה (ביבי, טראמפ)
זה כבר מאוד מזכיר מה שקורה בסין
מבחינה מספרית אתה צודק,מבחנת אחוזים ביחס לאוכלוסית הודו זה מראה שאין באמת הגירה מהודו לארה"ב.
ההגירה החוקית לארה"ב היא סביב מליון תושבים - מבחינת האמריקאים הודו וסין הן המקורות הטובים ביותר להגירה איכותית
המשכורת שלהם גבוהה מזו של לבנים אמריקאים
אפילו המשכורת של אישה אסייתית - גבוהה מזו של גבר אמריקאי לבן

אז יש הגירה מסין והודו לארה"ב - האמריקאים פשוט מקבלים את כל הקצפת
כמו שאמרתי מי שירויח הרבה בארה"ב שווה לו ויצליח לחסוך הרבה.
מי שלא שווה לו - לא מהגר.

יש פועלים הודים עניים - בסעודיה איחוד האמירויות קטאר וכו'
אבל הם מגיעים בלי הנשים שלהם, ואין להם זכויות שם
כמו בישראל, הם מקבלים משכורת גבוהה בהרבה מהמצוי בהודו, ולאחר תקופה קצובה חוזרים להודו
 
סין היא לא סתם סוציאליסטית - היא קומוניסטית
אז אין דיון רציני על תכנון או בניית תשתיות, כל ההחלטות הן ריכוזיות
יש דיון רציני,הרי מי אחראי על תשתיות בכל מדינה?

חברות פרטיות? לא הם רק הקבלנים,המדינה אחראית על תשתיות.

אבל אפשר לעשות בצורה הגיונית ומדודה ואפשר להתפרע.

דוגמה קיצונית עם העיר של הסעודים נאום - שהיא בעצם ניסוי של הסדר העולמי החדש

לדחוס הרבה אנשים למקום קטן וגבוה.

רשת רכבות מהירות - העולה משמעותית על היעילות הכלכלית.
הצדקה כלכלית של רכבת מהירה (במהותה - רכבת נוסעים) נובעת מהיקף תעבורה אווירית אליה, בטענה שרכבת מהירה זולה יותר, ואם אין תעבורה אווירית ככל הנראה הביקוש נמוך
אלא שבסין רישתו את כל המחוזות והערים ברכבות מהירות ויקרות,
נכון טעות,אבל היה להם הרבה כסף...

אז לפחות האזרחים נהנים.

במקום לשרוף על נשק וכד'

זה לא שיש עודף כסף והמדינה מחלקת אותו חזרה לאזרחים(כמו שצריך לעשות.)

ברור שבדיעבד פשוט היו צריכים להחזיר חובות...

גם איזה "טעות" עשו - ניפחת לגמרי,רכבת מהירה זה דבר חלומי וזה עוזר לפיזור אוכלוסיה.

בנייה עצומה של נדל"ן. כולל ערים שלמות.
הסיבה שאנשים קנו בהם דירות - אינה רצונם לגור בהן אלא אחד מ2:
- אין להם פנסיה - והשקעה בנדל"ן נחשבת סולידית
- אם ברצונם שילדיהם ילמדו בבתי ספר טובים ולא במחוזות הכפריים המוזנחים - הם חייבים כתובת מגורים ודירה בבעלותם
היה להם קריזה של זה אבל בניגוד לישראל שיש מדינה צפופה שם זה די הפוך+בניה מהירה וזולה+

אוכלוסיה מצטמקת זמנית לפחות בגלל מדיניות הילד האחד.

השקעה בנדלן נחשבת סולידית רק אם קונים איפה שיש ביקוש גבוה...

וזה לא מה שהיה - היה ביקוש של משקיעים אבל לא של קונים "אמיתיים"/שוכרים.

דרך אגב לקנות זהב וכסף זה מספיק לא חייבים להשקיע - זה פיקציה שמוכרים לך.

השקעה עקרונית מיועדת רק למומחים בהשקעות זה שעשו קומבינה ועשו מדדים של הבורסה

שכוללים את החברות הגדולות ביותר והחלשות יוצאות זה טריק של חלון ראווה של הבורסה

שיחשבו שהבורסה תמיד עולה.

זה לא באמת השקעה זה קומבינה לשכנע אותך להשקיע בנירות ערך.

האמת היא שרוב נירות הערך יורדים עם הזמן.

הייתה השקעה ממשלתית עצומה בביטקויין. גם בקנייה וגם בהפקה (בניית חוות שרתים עבור זרים). בפועל זה מערער את שווי המטבע
מה שמערער את ערך המטבע זה הכמות שלו והסיכוי של המדינה להחזיר את החוב.

סין הסתמכה על ייצוא כמנוע-צמיחה יחיד. פגיעה בייצוא עקב מדיניות אגרסיבית מדי - משאירה אותה בלי חלופות.
אם היא תמשיך לעשות שטויות, היתרון היחיד היא שהיא נשארת עם תשתיות ייצור פנימי:
תפסיק להתעשר, אבל לא תתדרדר חזרה לעוני.
המפעלים ייצרו רק לסינים, ויקח הרבה זמן עד שהם יתדרדרו טכנולוגית
ראיתי וידאו שמדבר על זה שלסין יש 2 אפשרויות עכשיו או לנסות לדחוף בכוח את המוצרים שלה גם שיש מיתון כמו עכשיו

או לשפר את רמת החיים של האזרחים.

יש החלטה אמריקאית מפורשת - לפעול להעברת הייצור מסין - למקסיקו. ארה"ב השקיע הון-עתק בבניית תשתיות ומפעלים במקסיקו, שהייצור שלהם עדיין בתחילתו
זה משפיע על התחזית של צמיחה עתידית בסין, ועל מדיניות ההשקעות
נכון,מצד שני המצב בסין כבר מצוין ובארה"ב מדרדר בגלל החוב הגדול מידי יחסית לתוצר.

אפילו אירופה לא מגיעה לרמה של ארה"ב...
אירופה גם עם סוציאליזם - אל תשכח שארה"ב הייתה המדינה הכי חופשית בעולם,גם אחרי

שהדרדרה מבחינת החופש עדיין היא בין החופשיות בעולם.

זו כמובן לא אופציה - העברת האי קרים לשליטת-נאטו משמעותה שהכח הימי העיקרי של רוסיה - חסר תועלת.
ומכך נובע גם - היכולת להגביר את הסנקציות - עד לחסימה מוחלטת של הסחר הימי הרוסי
עיקר כוחה הימי של רוסיה היא בים השחור - וזה לא בטעות,
זה נתיב הייצוא העיקרי שלה.

בצפון יש לה נמלים שקופאים בחורף, לא פעילים חצי מהשנה או גרוע מכך
את קלילינגרד - מובלעת מחוץ לרוסיה, שגם אותה קל לחסום - בדנמרק שחולשת על מיצרי היציאה.
במזרח יש לה נמלים - אבל אין יכולת מעשית להעביר סחורה בהיקף גדול - יבשתית. המרחק עצום
אתה יודע שזה שטויות,הם יכולים לעשות הסכם שמפסיקים מלחמה באוקראינה ומחזירים קארים

בתמורה להפסקת הסנקציות.

הרי הוכח שאין להם בכלל כוח מול ארה"ב - ההרתעה היחידה שלהם זה הנשק הגרעיני והוא

לא קשור בנמלים.

הם רצו את הגישה לים השחור מפחד שינתקו אותם מאירופה.

מרוב פחד בסוף זה קרה :LOL:

המפלגה הדמוקרטית מעוותת מכרזים וכך קובעת מי יקבל סכומי עתק,
ממנה פוליטיקאים לשעבר כבכירים-פיננסים
תופרת תיקים כדי לנטרל פוליטיקאים שמפריעים לה (ביבי, טראמפ)
גם את ביידן שיגעו עם הפדופיליה(וגם ברק) והבן שלו.

לא קונה, סורי.
 

ai27

Well-known member
יש דיון רציני,הרי מי אחראי על תשתיות בכל מדינה?
חברות פרטיות? לא הם רק הקבלנים,המדינה אחראית על תשתיות.
אבל אפשר לעשות בצורה הגיונית ומדודה ואפשר להתפרע.
דוגמה קיצונית עם העיר של הסעודים נאום - שהיא בעצם ניסוי של הסדר העולמי החדש
לדחוס הרבה אנשים למקום קטן וגבוה.
אבל אתה מבין - שזה אותו דבר. זה הקטע בדיקטטורה: 100% מהרכוש הוא של המדינה והיא תעשה בה כרצונה
זה לא שיש עודף כסף והמדינה מחלקת אותו חזרה לאזרחים(כמו שצריך לעשות.)
ברור שבדיעבד פשוט היו צריכים להחזיר חובות...
זה העניין - שלסין לא היו חובות - היא מימנה את כל השטויות עם חובות.
גם איזה "טעות" עשו - ניפחת לגמרי,רכבת מהירה זה דבר חלומי וזה עוזר לפיזור אוכלוסיה.
רכבת מהירה - זה דבר הגיוני כשלד: קו מהיר יקר בין הערים הגדולות, וקווים זולים מחוץ להם
סין בנתה תוך עשור רשת וחצי רכבות צפופה, וקווים מהירים שמגיעים עד לבסיס ההימלאיה.
לא תהיה לזה הצדקה כלכלית
1717519420921.jpeg
היה להם קריזה של זה אבל בניגוד לישראל שיש מדינה צפופה שם זה די הפוך+בניה מהירה וזולה+ אוכלוסיה מצטמקת זמנית לפחות בגלל מדיניות הילד האחד.
השקעה בנדלן נחשבת סולידית רק אם קונים איפה שיש ביקוש גבוה...
וזה לא מה שהיה - היה ביקוש של משקיעים אבל לא של קונים "אמיתיים"/שוכרים.
בסין יצרו את הביקוש הגבוה באמצעות רגולציה
לא היה ביקוש?
אז סין הודיעה "בתי הספר הטובים הם רק למי שקנה דירה",
ולפתע כל הסינים רצו לקנות דירות. לא כדי לגור - אלא כדי שלילדים שלהם יהיה בית ספר סביר.
כשהילדים מסיימים תיכון - הדירה נמכרת
אבל אתה מבין שזה בלון - כי הילודה שלילית
מה שמערער את ערך המטבע זה הכמות שלו והסיכוי של המדינה להחזיר את החוב.
לא הבנת על איזה מטבע אני מדבר - דיברתי על ביטקויין
מלכתחילה היה לו ערך מפוקפק, אבל מרגע שממשלת סין הפכה ליצרן ולרוכש העיקרי שלו,
אז לקנות ביטקויין הפך לעניין מפוקפק בהרבה.
ראיתי וידאו שמדבר על זה שלסין יש 2 אפשרויות עכשיו או לנסות לדחוף בכוח את המוצרים שלה גם שיש מיתון כמו עכשיו
או לשפר את רמת החיים של האזרחים.
נראה שפיספסת מה שקרה בסין ב45 השנה האחרונות:
כשהם זנחו את השיטה הקומוניסטית לטובת סוציאליזם פיאודלי - השוחד שנתנו לתושבים היה שיפור רמת החיים - דראסטית
מכלכלה ברמה של סומליה (מתקשים להאכיל תובים) הם עלו לרמת חיים נוחה מאוד, עם יכולת ייצור המובילה בעולם - שזה מהפכה עצומה

מרגע שזה יעצור,
תושבי סין עלולים לדרוש זכויות. לפרק את הפיאודליזם.
הרי אי אפשר לייצר צמיחה בכח

החלופה השניה - היא קניבליזם: לאכול את הרכוש שהפיאודלים צברו ולחזור לקומוניזם מלא,
אם גם ככה אין צמיחה.

אבל - יש חלופה שלישית:
לחכות שטראמפ יעלה (אם לא יחסלו אותו כך או אחרת) ולסגור איתו על עיסקה שתאפשר לסין לשמר את מעמדה
נכון,מצד שני המצב בסין כבר מצוין ובארה"ב מדרדר בגלל החוב הגדול מידי יחסית לתוצר.
המצב מתדרדר בארה"ב - כי ביידן לוחץ על הגז בשיא הכח למרות שהיא בדרך לצוק
משמע - חבלה מכוונת
הרי בתקופת טראמפ - יחס-החוב דעך, הצמיחה הכלכלית האיצה.
הרי רק אם ביידן "ישבור את הכלכלה", תהיה לדמוקרטים הצדקה לבטל את השיטה הכלכלית
אז עושים את זה - בשיא הכח
אירופה גם עם סוציאליזם - אל תשכח שארה"ב הייתה המדינה הכי חופשית בעולם,גם אחרי
שהדרדרה מבחינת החופש עדיין היא בין החופשיות בעולם.
אתה שוכח שכל החופש הזה - בנוי על אוויר:
אם המיסים צריכים לממן את ההוצאה הממשלתית, המיסים שם גבוהים מאלו של ישראל, ואפילו מאלו של רוב אירופה
אלמנטים אחרים של חופש - במתקפה ישירה

מי היה מאמין שארה"ב תאמן נוהג של דיקטטורים - ותחסל מועמד מוביל לנשיאות ע"י תפירת תיק וזריקתו לכלא?
אבל זו המציאות היום
אתה יודע שזה שטויות,הם יכולים לעשות הסכם שמפסיקים מלחמה באוקראינה ומחזירים קארים
בתמורה להפסקת הסנקציות.
הם לא יכולים לעשות הסכם - כי אין עם מי.
אוקראינה הבהירה שתמורת הסרת הסנקציות היא דורשת שרוסיה תממן בניה מחדש של כל אוקראינה, זה לא דבר שיקרה
כי המטרה של המלחמה היא חיסול רוסיה
אירופה צריכה את המשאבים שלה כדי לצאת מהמיתון הנצחי
הרי הוכח שאין להם בכלל כוח מול ארה"ב - ההרתעה היחידה שלהם זה הנשק הגרעיני והוא
לא קשור בנמלים.
|יעני|
נשק גרעיני זה הרתעה טוטאלית - לא משהו ששולחים לעבר כל טנק אוקראיני
ובנתיים, ארה"ב מימנה מלחמת ענק נגד רוסיה - ורק הטביעה את אוקראינה במלחמה שלא תיגמר

אז זה החזון של ביידן?
מלחמות שליטה לצורך שליטה עולמית?
הם רצו את הגישה לים השחור מפחד שינתקו אותם מאירופה.
לרוסיה יש את הגישה לים השחור - מאז שהיא נצחה במלחמות מול טורקיה (שחברה אליה קואליציה מערבית).
הפחד הוא לא מניתוק מאירופה שמחרימה את רוסיה - אלא מניתוק טוטאלי. בלי יכולת לייצא כלום.
הרי השלב הבא אחרי קרים - זה קלילינגרד.
ואלו 2 הנמלים העיקריים של רוסיה - בלעדיהם אין לרוסיה ייצוא
גם את ביידן שיגעו עם הפדופיליה(וגם ברק) והבן שלו.
לא קונה, סורי.
שים לב להבדל:
נגד ביידן וברק - יש את העדויות, אבל אפילו לא פתחו בחקירה פלילית.

שים לב - במה טראמפ מואשם?
בעצם במה שביל קלינטון הואשם בשנות ה90 - ובכל זאת יש הבדל
ביל קלינטון ניהל רומן עם עובדת שכפופה אליו - בזמן שהוא היה נשיא
וטראפ - עם כוכבת פורנו בזמן שהוא לא היה נשיא
משמע - במעשה לא הייתה עבירה
 
זה העניין - שלסין לא היו חובות - היא מימנה את כל השטויות עם חובות.
קודם היו להם חובות קטנים באמת יחסית לתוצר.

לא הבנת על איזה מטבע אני מדבר - דיברתי על ביטקויין
מלכתחילה היה לו ערך מפוקפק, אבל מרגע שממשלת סין הפכה ליצרן ולרוכש העיקרי שלו,
אז לקנות ביטקויין הפך לעניין מפוקפק בהרבה.
הבנתי טוב מאוד,הסברתי שמה שבאמת קובע את ערך היואן זה הכמות שלו.

נדמה לי שהם כבר עזבו את העיניין של ביטקוין,הכל היה קנוניה בשביל להעביר אנשים

לכסף דיגיטלי של השלטון.

נראה שפיספסת מה שקרה בסין ב45 השנה האחרונות:
כשהם זנחו את השיטה הקומוניסטית לטובת סוציאליזם פיאודלי - השוחד שנתנו לתושבים היה שיפור רמת החיים - דראסטית
מכלכלה ברמה של סומליה (מתקשים להאכיל תובים) הם עלו לרמת חיים נוחה מאוד, עם יכולת ייצור המובילה בעולם - שזה מהפכה עצומה

מרגע שזה יעצור,
תושבי סין עלולים לדרוש זכויות. לפרק את הפיאודליזם.
הרי אי אפשר לייצר צמיחה בכח

החלופה השניה - היא קניבליזם: לאכול את הרכוש שהפיאודלים צברו ולחזור לקומוניזם מלא,
אם גם ככה אין צמיחה.

אבל - יש חלופה שלישית:
לחכות שטראמפ יעלה (אם לא יחסלו אותו כך או אחרת) ולסגור איתו על עיסקה שתאפשר לסין לשמר את מעמדה
החלופה השלישית בדימיון הימני שלך.

דרך אגב טראמפ יותר תוקפני מביידן כלפי סין ממה שאני זוכר.

מהאמירות לא יודע לגבי המעשים.

חלופה שניה נראה לי שלא יצליחו לשכנע את התושבים אחרי שהשד(סוג של קפיטליזם כמו שאמרת) יצא מהבקבוק.

המצב מתדרדר בארה"ב - כי ביידן לוחץ על הגז בשיא הכח למרות שהיא בדרך לצוק
משמע - חבלה מכוונת
הרי בתקופת טראמפ - יחס-החוב דעך, הצמיחה הכלכלית האיצה.
הרי רק אם ביידן "ישבור את הכלכלה", תהיה לדמוקרטים הצדקה לבטל את השיטה הכלכלית
אז עושים את זה - בשיא הכח
בתקופת טראמפ המצב היה יותר טוב בגלל התקופה - אתה תראה בעצמך עכשיו

שטראמפ יעלה ותזכור מה שאמרתי.

בדיוק כמו הסיפור של ביבי - שיחסו את זה לא חלק מהאנשים וגילו שאין קשר כמעט.

המיסים צריכים לממן את ההוצאה הממשלתית, המיסים שם גבוהים מאלו של ישראל, ואפילו מאלו של רוב אירופה
אלמנטים אחרים של חופש - במתקפה ישירה
באירופה מיסים יותר גבוהים מישראל אבל האזרח מקבל יותר.

כי אין הוצאות ביטחון כמעט ואין את החרדים שזה אוכלוסיה גדולה שעובדת מעט ומקבלת הרבה יחסית לזה.

וגם הערבים עם תפוקה נמוכה.

מי היה מאמין שארה"ב תאמן נוהג של דיקטטורים - ותחסל מועמד מוביל לנשיאות ע"י תפירת תיק וזריקתו לכלא?
אבל זו המציאות היום
להזכירך לא הלך לכלא - עשו לך הצגה - מקווה שנהנת.

הם לא יכולים לעשות הסכם - כי אין עם מי.
אוקראינה הבהירה שתמורת הסרת הסנקציות היא דורשת שרוסיה תממן בניה מחדש של כל אוקראינה, זה לא דבר שיקרה
כי המטרה של המלחמה היא חיסול רוסיה
אירופה צריכה את המשאבים שלה כדי לצאת מהמיתון הנצחי
מי שקובע על הסנקציות זה ארה"ב - שהיא בעצם המנהיגה של הגוש המערבי.

וזה שהדרישות שלהם לא סבירות(לבנות הכל מחדש) רק אומר שלך שהכל קנוניה בשביל שהמלחמה לא תיפסק.

אפשר לבוא עם דרישות לא סבירות בתחילת המו"מ בתור איסטירטגיה אבל אם נשארת בזה

סימן שאתה לא באמת רוצה להצליח במו"מ אלא יש לך אינטרסים אחרים.

ארה"ב מימנה מלחמת ענק נגד רוסיה - ורק הטביעה את אוקראינה במלחמה שלא תיגמר

אז זה החזון של ביידן?
מלחמות שליטה לצורך שליטה עולמית?
נו אז בוא נראה שאתה צודק והכל יחזור לשקט בזמן טראמפ.

לרוסיה יש את הגישה לים השחור - מאז שהיא נצחה במלחמות מול טורקיה (שחברה אליה קואליציה מערבית).
הפחד הוא לא מניתוק מאירופה שמחרימה את רוסיה - אלא מניתוק טוטאלי. בלי יכולת לייצא כלום.
הרי השלב הבא אחרי קרים - זה קלילינגרד.
ואלו 2 הנמלים העיקריים של רוסיה - בלעדיהם אין לרוסיה ייצוא
אתה מתכוון שהספינות פחות יעילות כי הם נוסעות יותר ממקום אחר,

הכל היה אפשר לסדר אם היו משתמשים בדיפלומטיה במקום בכוח.

ועדיין אפשר!

אלא אם כן יש כוחות מאחורי הקלעים שבכוונה מחממים את הצדדים ומונעים פיתרון.

שים לב להבדל:
נגד ביידן וברק - יש את העדויות, אבל אפילו לא פתחו בחקירה פלילית.

שים לב - במה טראמפ מואשם?
בעצם במה שביל קלינטון הואשם בשנות ה90 - ובכל זאת יש הבדל
ביל קלינטון ניהל רומן עם עובדת שכפופה אליו - בזמן שהוא היה נשיא
וטראפ - עם כוכבת פורנו בזמן שהוא לא היה נשיא
משמע - במעשה לא הייתה עבירה
לא שאני מבין בנושא,אבל הטענה נדמה לי היא לסוג של אונס/יחסים בכפיה.

ז"א גם במסגרת מינית אפשר לחרוג ולהכריח את השני לדברים שהוא לא רוצה.
 

ai27

Well-known member
נדמה לי שהם כבר עזבו את העיניין של ביטקוין,הכל היה קנוניה בשביל להעביר אנשים
לכסף דיגיטלי של השלטון.
גם אם הפסיקו לקנות
מערך הייצור בבעלותם
החלופה השלישית בדימיון הימני שלך.
דרך אגב טראמפ יותר תוקפני מביידן כלפי סין ממה שאני זוכר.
ביידן העלה מס של 100 אחוז, וזה חסר תקדים
טראמפ דרש מהם מתווה נירמול: שיגדילו רכש הדדי מארה"ב עד שהפער יצטמצם
חלופה שניה נראה לי שלא יצליחו לשכנע את התושבים אחרי שהשד(סוג של קפיטליזם כמו שאמרת) יצא מהבקבוק.
העשירים מעטים ומערך הייצור בידם
אם הם לא מייצאים או פותחים מפעלים חדשים יש לשלטון הרבה מה לחלק
בתקופת טראמפ המצב היה יותר טוב בגלל התקופה - אתה תראה בעצמך עכשיו
שטראמפ יעלה ותזכור מה שאמרתי.
את זה אמרתם גם בתקופת אובמה
אבל גם המלחמות וגם המיתון וגם גרעון מטורף לא מופיעים ונגמרים לפתע בדיוק כשמתחלף שלטון
באירופה מיסים יותר גבוהים מישראל אבל האזרח מקבל יותר.
רק בסקנדינביה. ומתוכם רק בנורבגיה לא עשו רפורמות קפיטליסטיות (הם הפכו לנסיכות נפט במקום)
כי אין הוצאות ביטחון כמעט ואין את החרדים שזה אוכלוסיה גדולה שעובדת מעט ומקבלת הרבה יחסית לזה.
וגם הערבים עם תפוקה נמוכה
אז באירופה ייבאו המון ערבים וכושים עם תפוקה נמוכה אפילו מסו של הערבים
ובנוסף האירופים סורסו ולא מתרבים, אז המשבר של 2008 עדיין לא נגמר שם
כל משבר נוסף רק החמיר את המצב
מי שקובע על הסנקציות זה ארה"ב - שהיא בעצם המנהיגה של הגוש המערבי
אכן.
וכשטראמפ ניסה לסיים את העניין , התחילו נגדו בתביעה פלילית כדי לנטרל אותו
הדמוקרטים מושקעים בזה חזק
נו אז בוא נראה שאתה צודק והכל יחזור לשקט בזמן טראמפ.
אם לא יזרקו אותו לכלא באישור ים מופרכים
הרי בנתיים כבר הרשיעו אותו
אתה מתכוון שהספינות פחות יעילות כי הם נוסעות יותר ממקום אחר,הכל היה אפשר לסדר אם היו משתמשים בדיפלומטיה במקום בכוח.
ועדיין אפשר!
המטרה של הקושרים היא לפרק את רוסיה ולשדוד את משאביה
אז מה רוסיה יכולה להשיג בדיפלומטיה?
לא שאני מבין בנושא,אבל הטענה נדמה לי היא לסוג של אונס/יחסים בכפיה.
ז"א גם במסגרת מינית אפשר לחרוג ולהכריח את השני לדברים שהוא לא רוצה.
אם הטענה הייתה פלילית, החוזה לא תקף

אבל היא יודעת שלמכור את הסיפור יביא לה מליון דולר בקלות (והיא קיבלה רק שישית מזה), אז היא כבר תבעה את טראמפ בדרישה לביטול החוזה
והפסידה
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
רק מי שיש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה + תואר שני בפסיכולוגיה + תואר שלישי בפסיכולוגיה + 20 שנות עבודה בתחום בתפקידים שונים , יכול לבחון את רמת הלימודים והרלוונטיות שלה,
אני חושש שאנחנו קצת מבולבלים. למה שלא תיתן לי לעזור לך להוציא אותך מהבלבולים שאתה מבולבל בהם?

ידע זה דבר שנבנה בשלבים, ולכן מדע, זה דבר שנבנה בשלבים. כדי לתרום תרומה ממשית או ראויה, צריך לדעת את מה שהיה קודם במדע הזה, או בכלל, או בתחום המסוים בתוך המדע הזה שמנסים לתרום אליו.

תיאורטית, אנחנו יכולים לחלק את המדעים לשלוש סוגים מבחינת כמה טובים הם. מדעים טובים, מדעים "בינוניים" באיכותם, ומדעים גרועים. הפסיכולוגיה, היא מה שנקרא מדע גרוע.

מדע גרוע זה מדע שאין בתוכו הרבה ידע שנאסף ונצבר או שהידע שבתוכו גרוע/שגוי. במדעים כאלו, לא צריך לא תואר ראשון, לא תואר שני, לא תואר שלישי, ולא עשרים פלוס שנות ניסיון מעשי. מספיק קצת שכל, קצת תבונה, וראש טוב על הכתפיים.

לא אני ולא אף-אחד אחר צריכים תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק במדע גרוע, פסיכולוגיה או מדע גרוע אחר, כדי לתרום תרומה משמעותית. צריך להיות עם קצת שכל, קצת חריפות, וקצת הבנה של הדברים. זה הכול. אפילו ילד בן 6, עם קצת חריפות, יכול לתרום תרומה ממשית למדע הזה, או לכל מדע גרוע אחר.

לחשוב שצריך תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ניסיון בפסיכולוגיה כדי להצליח לעמוד על איכותה של תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, לשם ההשוואה, זה טיפשי לא פחות מלחשוב שמישהו צריך תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק בפילוסופיה כדי לתרום תרומה ראויה לפילוסופיה, כאשר האמת היא שכאשר גם הפילוסופיה, לצורך הדוגמה, היא מדע גרוע, אפילו ילד בן 6, עם קצת שכל, יכול לחשוב על רעיונות פילוסופיים יפים שלא חשבו עליהם לפניו.

עוד ניתן להשוות את הדבר ללחשוב שצריך תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק באמנות בשביל לצייר ציור יפה. עובדה שלא מזמן פורסמה כתבה על ילד בן שנתיים שמוכר ציורים שלו באלפי דולרים, לצורך הדוגמה :)

לכן, ולצורך הדוגמה, לא הייתי צריך תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק וניסיון במדע אחד הכושלים בכל הזמנים בשביל לקבוע שתוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה שגויה לחלוטין, בדיוק כשם שלצורך הדוגמה, לא הייתי צריך תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק בפסיכולוגיה כדי לכתוב את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, כשהייתי בן 16 ובכיתה י', ללא כל מאמץ מיוחד. אז להגיד שתוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה שגויה, את זה אני לא יכול?

אבל אתה יכול מהצד שלך לקבוע שאני לא צודק בטענתי שתוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה שגויה? מבלי שסתרת אף-אחד מהטיעונים שלי על למה לא צריך אף-אחד מהקורסים שהסברתי שלא צריך אותם? מבלי להסביר מהצד שלך למה כן צריך אותם? מבלי שבכלל, סביר להניח, אפילו קראת את המאמר הנ"ל? :)

מקווה שלמדנו היום כמה דברים ;)
אוטיסט עם תפקוד נמוך
אז אני, אחרי שכתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגיל 16, שהיא גם נכונה, בניגוד לעבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הפיזיקה, שהיא שגויה, ושאותה כתב איינשטיין בגיל 25 (16 לעומת 25, תיאוריה נכונה לעומת תיאוריה שגויה, מה הפלא שטוענים עליי שאני חכם יותר מאלברט איינשטיין? :)), לא יכול לקבוע בגיל 26 ולאחר שכמעט סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה, לפני שאמשיך בקרוב לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר, שתוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה שגויה, אבל אתה, שאתה לא שיא השכל, שנכשלת בחיים, שאתה אדם עצוב ואומלל, ושאין לך לא תואר ראשון, בטח שלא שני, שלישי ועשרים שנות ניסיון בפסיכולוגיה, שאני אוטיסט עם תפקיד נמוך? אתה לא חושב שאתה סותר את טענתך בנוגע לצורך בהשכלה אקדמית בפסיכולוגיה כדי לקבוע קביעות בתחום? :)

חוץ מזה, הפסיכולוגיה היא אולי מדע גרוע, אבל בכל זאת צריך לשים את הגבול איפשהו, ואדם לא מאוד מבריק, בלי טיפה של רקע בתחום, שמנסה לאבחן זרים באינטרנט ולקבוע להם מחלות והפרעות, אני חושב שזה המקום שבו עלינו לשים אותו :)

אולי בגלל שכיום כל טמבל הוא מאבחן מטעם עצמו, זאת הסיבה למה אובחנתי עד כה עם כל מחלת נפש והפרעה נפשית שקיימות ;)

כמובן שמיותר לציין שאני לא אוטיסט ולא עם תפקוד נמוך :)
עם פיגור קל
אני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה :ROFLMAO:

:ROFLMAO: LMAO

שלא עשה כלום בחיים
כי אתה עשית? ההבדל ביני לבינך הוא שאתה בן 40 ומשהו. אני בן 26. על בן 26 לא אומרים "הוא לא עשה כלום בחיים" כהוכחה לזה שהוא לא חכם/לא מוכשר/לא מוצלח/מה שזה לא יהיה שהתכוונת, בדיוק כפי מה שלא אומרים את זה כהוכחה לכל הדברים האלו על בן 24, בן 22, בן 20, וכל עוד בן מי יודע כמה שמפאת גילו הצעיר מן הסתם עוד לא הספיק לעשות, גם אם הוא בעל יכולות וכישורים. אבל שכל ובינה זה ממך והלאה, הרי לא באמת ציפיתי למינימום היגיון ממישהו כמוך, זה בסדר :)
שלומד לתואר ראשון ולא יהיה אף פעם פסיכולוג
למה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לא יהיה אף-פעם פסיכולוג? 😂

giphy (2).gif
לא יכול לדעת את זה.
כאמור, וכפי מה שכתבתי לך בחלק הראשון של ההודעה, אדם בלי תארים ראשון, שני, שלישי ועשרים שנות ותק בפסיכולוגיה, וכל שאר הדברים שכתבת חוץ מ"לומד לתואר ראשון" הם פשוט לא נכונים, יכול לדעת את זה ועוד איך, וגם הסברתי לך לעומק איך ולמה. כאמור, מקווה שלמדנו משהו היום, ומקווה שיצאנו מכמה בלבולים שהיינו מבולבלים בהם ;)

אם כבר יש פה מישהו שלא יכול לדעת משהו, זה אתה שלא יכול לדעת שאני לא יודע שתוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה שגויה מבלי שקראת את המאמר ההנ"ל בגלל הפחד שלך מקריאה כי אתה בן-אדם לא חכם, וזה אתה שלא יכול לדעת את מצבם של זרים באינטרנט, ובוודאי שלא לאבחן אותם, בלי תארים לפחות ראשון ושני בפסיכולוגיה.
אתה ופותח השרשור מראים כמה חשובים לימודים אקדמאים , מבחנים של המדינה ורישוי.
אתם שניכם הם הדוגמא בדיוק מה יקרה אם לא יהיו כאלו.
לימודים אקדמיים, מבחנים של המדינה ורישוי לא חשובים באותה המדינה אם אלו לימודים אקדמיים, מבחנים של המדינה ורישוי במדע גרוע, אבל לאחר שאפרסם את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, שאותה כתבתי בגיל 16 ובין תחילת מחצית ב' של כיתה י' לסוף מחצית א' של כיתה י"א, כמובן שמצב מדע הפסיכולוגיה ישתפר פלאים. הייתי שמח להגיע מתישהו גם לתיקון בפועל של תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, כאשר המאמר הנ"ל מנחה את הדרך.
סביר להניח שלא
בהרבה מאד מדינות, רק אזרחים מקומים יכולים להיות פסיכולוגים
ובלי קשר
גם במדינות שאפשר להגר ולעבוד כפסיכולוג, מעבר לרישוי
יש מחסום ענק של תרבות ושפה,
כדי להיות פסיכולוג אתה חייב להבין את התרבות, השפה, המנהגים והרבה מאד דברים מקומים,
פסיכולוג ישראלי דובר אנגלית יהיה פסיכולוג מאד גרוע בכל מדינה אחרת דוברת אנגלית.
תודה רבה, אבל אני אהיה פסיכולוג בישראל. אבל המון תודה :giggle:

אני יודע שאתה לא שיא השכל ולכן נרתע מטקסטים ארוכים, אז למקרה שתדלג על כל הקטע כמו מה שסביר להניח שדילגת על כל המאמר כולו, מה שבכל זאת לא עצר אותך מלקבוע שהוא לא שווה כלום, אבל אני מניח שלא שמת לב לאירוניה ;), בכל זאת הדגשתי את הכמה משפטים באמת הכי חשובים, כדי שאולי בכל זאת יצודו את עיניך והמאמץ שלי אולי בכל זאת לא ירד לטמיון ;)
 
למעלה