כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם שגויה לחלוטין-מאמר של מאור פז. גאון בפסיכולוגיה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
רק עכשיו הבנת את זה? עוד מבית הספר היסודי היית צריך להגיע למסקנה שלפחות 60 אחוז ממה שלומדים שם מיותר.
אתה מדבר על תואר ראשון בפסיכולוגיה או בתי הספר? אני מדבר על תואר ראשון בפסיכולוגיה. בתואר ראשון בפסיכולוגיה, שליש מהחומר מיותר. השליש המיותר הזה, גם מפריע ודופק את שאר התואר.

בבית-ספר, אחוז החומר המיותר כבר נמצא באזור ה-80%. זאת הבעיה הכי גדולה של החינוך הפורמאלי היום. חוסר הצורך בחומר שמלמדים אותו. פשוט לא יודעים מה ללמד.

בגלגולו הראשון של החינוך הפורמאלי הבעיה הייתה שלימדו מעט מידי נושאים (קריאה, כתיבה, חשבון, לימודי קודש וזהו) ומעט מידי אנשים (רק העשירים. רק הבנים).

בגלגולו השני של החינוך, זה של היום, מלמדים הרבה נושאים ומלמדים את כל האנשים, אבל הבעיה היא שהחומר הלימודי עצמו מיותר, כי לא יודעים מה ללמד.

בגלגול הבא של החינוך, המהפכה הגדולה לעומת הגלגול השני, הוא שילמדו את מה שבאמת צריך.

בון דוק

Well-known member
בנוגע לשמונה קורסים הלא-פסיכולוגיים שלא צריך אף-אחד מהם ושמלמדים כיום, על זה תוסיפו את זה שלומדים אותם במקביל עם קורסים פסיכולוגיים באותם הסמסטרים ממש, והקושי הכבד שהקורסים הלא-פסיכולוגיים האלו גורמים לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, בעלי הנטיות החברתיות וההומאניות, גורמים להם לפשל ומפריעים להם בעבודתם על הקורסים הפסיכולוגיים, ואז נפגעים הציונים וההישגים בשני סוגי הקורסים וכל התואר הולך קיבינימט.

בואו גם נוסיף ונזכור, שהנטיות החברתיות וההומאניות, והנטיות הריאליות, הן בעיקרון ובדרך כלל הופכיות אלו לאלו אצל רוב האנשים, ככה שדווקא אלו שמצליחים גם בקורסים הפסיכולוגיים וגם בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים, שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, כמוסבר במאמר זה, מקבלים ציונים גבוהים יותר, ממוצע גבוה יותר, ימשיכו לתואר שני ויהפכו פסיכולוגים, דווקא אלו אנשים בעלי יכולות חברתיות והומאניות נמוכות יותר, שיהיו מטפלים טובים פחות.

מן הצד השני, דווקא אלו המצליחים בקורסים הפסיכולוגיים, אך נכשלים בקורסים המתמטיים, המחקריים והרפואיים שאין מקום לאף-אחד מהם בתואר ראשון בפסיכולוגיה, מקבלים ציונים נמוכים יותר באופן כללי, הן בקורסים הפסיכולוגיים שבהם הם מצליחים יחסית, כי הקורסים הלא-פסיכולוגיים שנתקעים כמו עצם בגרון מפריעים ללמוד את מה שבאמת צריך ו"לתת עבודה", ובוודאי ובוודאי שהם מקבלים ציונים נמוכים במובהק בקורסים הלא-פסיכולוגיים, דווקא אנשים אלו, שיתקשו להתקבל לתואר שני ועל-פי רוב אכן לא יתקבלו, ובמקום זה יהיו יועצים בבתי-ספר או מטפלים באמנויות, או בכלל יעסקו במקצוע לא קשור כמו משאבי אנוש, דווקא אלו האנשים בעלי היכולות החברתיות וההומאניות הגבוהות יותר, שיהיו מטפלים טובים יותר, ולכן ראויים יותר להיות פסיכולוגים.

בשורה האחרונה, נסיים באותו הדבר שאותו אמרנו בשורה הראשונה, ונזעק את אותה זעקה שזעקנו בכותרת-כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם, שגויה לחלוטין.

תודה רבה לכולם,

אני הייתי מאור פז,

גאון בפסיכולוגיה,

סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה בשנתו האחרונה.
מאור אתה בטח יודע שבעל תואר ראשון בפסיכולוגיה אינו פסיכולוג ויכול רק לשמש כעוזר לצד בעל המקצוע
רק מתואר שני ומעלה יש משמעות ללימוד בתחום הזה למי שרוצה לעסוק נטו בתחום הספציפי הזה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מאור אתה בטח יודע שבעל תואר ראשון בפסיכולוגיה אינו פסיכולוג ויכול רק לשמש כעוזר לצד בעל המקצוע
רק מתואר שני ומעלה יש משמעות ללימוד בתחום הזה למי שרוצה לעסוק נטו בתחום הספציפי הזה.
אני מתכוון להמשיך לתארים שני ושלישי, זה לא שאני לא מתכוון להמשיך. אין קשר. אני רק אומר, אחרי שכמעט סיימתי אותו, שתואר ראשון בפסיכולוגיה הוא לא מה שהוא צריך להיות.

אבל בכל מקרה, כרגע לפחות, אני לא באמת מתכוון לעבוד בזה. יש לי כמה רעיונות אחרים.

הנה, תראה מה כתבתי לדוגמה ל-ai27:

__צילום מסך_8-6-2024_171433_www.tapuz.co.il.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עם ציונים כמו שלו, תואר שני בפסיכולוגיה לא יהיה לו
זה פשוט מדהים כמה הרבה אפשר להסביר לך את אותו הדבר אבל אתה ממשיך שלא להבין. לא לשווא קראתי לך "המומחה לקנונית הסדר העולמי" של כל הנושא הלימודים, ציונים, בתי-ספר ומוסדות להשכלה גבוהה". כמו מה שהמומחה לכלום ושום דבר לא מבין כלום בנוגע לכלום, ככה אתה לא מבין כלום בנוגע ללימודים, ציונים, בתי-ספר ומוסדות להשכלה גבוהה.

שוב פעם, בפעם האלוהים-יודע-כמה, אנשים עם ציונים נמוכים, בינוניים, גבוהים, מעורבבים או מה שלא יהיה, הכול חוץ מ"נכשל", יכולים להתקבל לתארים מתקדמים באוניברסיטאות הנכונות במקומות הנכונים, וגם לאיזה עבודות שהם רוצים אחר כך, כי מרוב שיש מוסדות ועבודות, תמיד יהיו מוסדות ועבודות שיקבלו אותם, שלא לדבר על כל הפרוטקציות שאני זכאי להן וצפוי לקבל בגלל היותי גאון עצום מימדים אבל זה כבר סיפור אחר.

זה שהדרישות בארץ הן גבוהות בבוטות ומוגזמות במיוחד, וזה שישראל היא המדינה שהכי קשה בה בעולם (כנראה) להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, זה לא אומר שיש משהו לא בסדר עם הציונים שלי, באותה המידה שבה זה אומר שיש משהו לא בסדר עם תארים שניים בפסיכולוגיה קלינית בארץ ותנאי הקבלה אליהם. בכל מקרה, אני מצפה בכל זאת להתקבל וזאת הודות לכל הפרוטקציות והקומבינות שאני זכאי להן כגאון עצום מימדים בכלל וכגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בפרט. גם אם לא, אז אעשה את התואר השני בחו"ל, איפה שתנאי הקבלה הם הנכונים והצודקים, ולא חסרים מוסדות בחו"ל שיקבלו אותי בעת הצורך, אך כאמור, וכרגע, התוכנית היא להמשיך בארץ.

מקווה שסוף-סוף הבנת, למרות שנוטה להאמין שלא.
אז הוא מחפש תירוצים
אני לא מחפש שום תירוצים לשום דבר. התוכנית היא כמו מה שהיא כבר שנים-תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר ואז תואר דוקטור בפסיכולוגיה. כרגע, מצפה להמשיך בארץ. בקרוב גם אצטרך להירשם למבחן המתא"ם. המבחן שגוי בכל תוכנו, הרכבו וכלליו, אבל אין מה לעשות, זה מה יש. המבחן ב-30 בספטמבר הקרוב.

אין שום קשר בין מצבי האישי לבין המאמר הנ"ל על היותה של כל תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה שגויה לחלוטין. זה נושא וזה נושא והנושאים אינם קשורים. ללא שום קשר למצבי האישי בלימודים או תוכניותיי העתידיות, כל תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה היא שגויה לחלוטין. אילו היית קורא את המאמר, היית יודע, אבל מה לעשות שיותר כיף לקרוא מבלי להגיב, נכון? כמה הרינגטון מצידך.
לא - מטעם מדינת ישראל
אבל אולי הוא יכול להגר לסומליה או ניז'ר
ולהיום פסיכולוג מטעם המדינה שם
כן מטעם מדינת ישראל. גם אם אעשה את התארים השני והשלישי בחו"ל, אחזור לפה ואוציא את הרישיון פה. כפי מה שכתבתי לך, אתה לא מבין איך זה עובד. אתה המומחה לקנונית הסדר העולמי של כל הנושא הלימודים, הציונים, בתי-הספר ומוסדות להשכלה גבוהה.

אין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה יהיה צריך להיות פסיכולוג בסומליה או ניז'ר.
ישראל היא מדינה מתפקדת ואפילו מתפקדת מעולה, עם אקדמיה ברמה גבוהה
ברור שבאף מדינה כזו מחפ לא יוכל לעבוד
אני בטוח שהרבה מאוד דברים ברורים לך. גם למומחה לקנונית הסדר העולמי הרבה דברים הם מאוד ברורים, אבל מה לעשות שהמציאות היא, שכפי מה שאין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה יהיה צריך להיות פסיכולוג בסומליה או ניז'ר, בדיוק ככה אין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לא יעבוד במדינות מתפקדות. אבל תמשיך לכתוב עם הטיפשות שלך דברים שיזעזעו את ההיסטוריונים כאשר הם יגיעו לאתר הזה ויקראו כל דבר שאי-פעם כתבתי ושאי-פעם כתבו לי כי מאור פז כתב פה.

אני גם לא מתכוון לעבוד בזה בכלל, דרך אגב, לידיעתך, אז ממילא שום דבר מכל זה לא רלוונטי ומצחיק אותי שאתם בכלל מדברים על זה. להיות פסיכולוג זה דבר אחד, אבל לעבוד בזה? אני? איך בדיוק? אני הרי גדול מידי. אין שום סיבה שאדם בסדר הגודל של מאור פז יעבוד כפסיכולוג פשוט משום שזה מה שלמד בדיוק כמו מה שלצורך הדוגמה, לא הייתה שום סיבה שאדם בסדר הגודל של ברק אובמה יעבוד בעריכת דין, או שבשאר אל אסד יהיה רופא עיניים. יש אנשים, שפשוט גדולים מידי. יש אנשים, שפשוט נועדו לדברים גדולים יותר. זה שלמדנו את מה שלמדנו זה דבר אחר. זה כי היום לימודים אקדמיים זה חובה בשביל להצליח בעולם. וכי אלו היו נושאים שעניינו אותנו. וכי אנחנו השתמשנו ומשתמשים בדברים האלו כמקפצות לדברים אחרים. ברק אובמה ובשאר אל אסד לדוגמה נועדו להיות נשיאים. אני? אני חושב בכיוון של ייעוץ. ייעוץ לאנשים החשובים והחזקים בעולם באלפי דולרים לשעת עבודה, כן? :sneaky:

ואולי אני אקים בנק או משהו שיקיים ויגלם בתוכו את רעיונות האסכולה הפזית בכלכלה.

ואולי אני אקים בית-ספר שיקיים ויגלם בתוכו את תוכנית הלימודים הפזית.

ואולי אני אברך אנשים ברכות באלפי דולרים לברכה. עם כל הישגיי, זה הרי לא סוד שאצבע האלוהים נגעה בי. יהיה חבל לא להשתמש בזה בשביל לברך אנשים עבור כסף רב, ובאותה הזדמנות לתת להם חיים ארוכים יותר, טובים יותר ומאושרים יותר.

ואולי אני אהיה ראש ממשלת ישראל, או נשיא ארצות הברית, או מנהיג של איזו מדינה אחרת.

בן-אדם בסדר הגודל שלי גם היה יכול וגם מצופה ממנו להעביר הרצאות במאות אלפי דולרים לשעה, אבל כבר דיברנו על זה, זה הרי לא בשבילי.

בכל מקרה, יש כמה אפשרויות, אבל לא יותר מידי.

אני הרי האדם החכם בעולם. אין עוד הרבה דברים שיתאימו לסדר הגודל שלי.

1_Lbnrc_QHxlMp0-AoVipYQw.jpg
זהו,
התייאשת?
ממה אני אמור להתייאש בדיוק? יש לי סיבה להתייאש מאיזשהו משהו? ממה אני אמור להתייאש? מה הסיבה להתייאש ממנו? הכול בחיים שלי נהדר כמו תמיד.

57823878-crowned-boy-sitting-in-an-armchair.jpg

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
זה פשוט מדהים כמה הרבה אפשר להסביר לך את אותו הדבר אבל אתה ממשיך שלא להבין. לא לשווא קראתי לך "המומחה לקנונית הסדר העולמי" של כל הנושא הלימודים, ציונים, בתי-ספר ומוסדות להשכלה גבוהה". כמו מה שהמומחה לכלום ושום דבר לא מבין כלום בנוגע לכלום, ככה אתה לא מבין כלום בנוגע ללימודים, ציונים, בתי-ספר ומוסדות להשכלה גבוהה.

שוב פעם, בפעם האלוהים-יודע-כמה, אנשים עם ציונים נמוכים, בינוניים, גבוהים, מעורבבים או מה שלא יהיה, הכול חוץ מ"נכשל", יכולים להתקבל לתארים מתקדמים באוניברסיטאות הנכונות במקומות הנכונים, וגם לאיזה עבודות שהם רוצים אחר כך, כי מרוב שיש מוסדות ועבודות, תמיד יהיו מוסדות ועבודות שיקבלו אותם, שלא לדבר על כל הפרוטקציות שאני זכאי להן וצפוי לקבל בגלל היותי גאון עצום מימדים אבל זה כבר סיפור אחר.

זה שהדרישות בארץ הן גבוהות בבוטות ומוגזמות במיוחד, וזה שישראל היא המדינה שהכי קשה בה בעולם (כנראה) להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, זה לא אומר שיש משהו לא בסדר עם הציונים שלי, באותה המידה שבה זה אומר שיש משהו לא בסדר עם תארים שניים בפסיכולוגיה קלינית בארץ ותנאי הקבלה אליהם. בכל מקרה, אני מצפה בכל זאת להתקבל וזאת הודות לכל הפרוטקציות והקומבינות שאני זכאי להן כגאון עצום מימדים בכלל וכגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בפרט. גם אם לא, אז אעשה את התואר השני בחו"ל, איפה שתנאי הקבלה הם הנכונים והצודקים, ולא חסרים מוסדות בחו"ל שיקבלו אותי בעת הצורך, אך כאמור, וכרגע, התוכנית היא להמשיך בארץ.

מקווה שסוף-סוף הבנת, למרות שנוטה להאמין שלא.

אני לא מחפש שום תירוצים לשום דבר. התוכנית היא כמו מה שהיא כבר שנים-תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר ואז תואר דוקטור בפסיכולוגיה. כרגע, מצפה להמשיך בארץ. בקרוב גם אצטרך להירשם למבחן המתא"ם. המבחן שגוי בכל תוכנו, הרכבו וכלליו, אבל אין מה לעשות, זה מה יש. המבחן ב-30 בספטמבר הקרוב.

אין שום קשר בין מצבי האישי לבין המאמר הנ"ל על היותה של כל תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה שגויה לחלוטין. זה נושא וזה נושא והנושאים אינם קשורים. ללא שום קשר למצבי האישי בלימודים או תוכניותיי העתידיות, כל תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה היא שגויה לחלוטין. אילו היית קורא את המאמר, היית יודע, אבל מה לעשות שיותר כיף לקרוא מבלי להגיב, נכון? כמה הרינגטון מצידך.

כן מטעם מדינת ישראל. גם אם אעשה את התארים השני והשלישי בחו"ל, אחזור לפה ואוציא את הרישיון פה. כפי מה שכתבתי לך, אתה לא מבין איך זה עובד. אתה המומחה לקנונית הסדר העולמי של כל הנושא הלימודים, הציונים, בתי-הספר ומוסדות להשכלה גבוהה.

אין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה יהיה צריך להיות פסיכולוג בסומליה או ניז'ר.

אני בטוח שהרבה מאוד דברים ברורים לך. גם למומחה לקנונית הסדר העולמי הרבה דברים הם מאוד ברורים, אבל מה לעשות שהמציאות היא, שכפי מה שאין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה יהיה צריך להיות פסיכולוג בסומליה או ניז'ר, בדיוק ככה אין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לא יעבוד במדינות מתפקדות. אבל תמשיך לכתוב עם הטיפשות שלך דברים שיזעזעו את ההיסטוריונים כאשר הם יגיעו לאתר הזה ויקראו כל דבר שאי-פעם כתבתי ושאי-פעם כתבו לי כי מאור פז כתב פה.

אני גם לא מתכוון לעבוד בזה בכלל, דרך אגב, לידיעתך, אז ממילא שום דבר מכל זה לא רלוונטי ומצחיק אותי שאתם בכלל מדברים על זה. להיות פסיכולוג זה דבר אחד, אבל לעבוד בזה? אני? איך בדיוק? אני הרי גדול מידי. אין שום סיבה שאדם בסדר הגודל של מאור פז יעבוד כפסיכולוג פשוט משום שזה מה שלמד בדיוק כמו מה שלצורך הדוגמה, לא הייתה שום סיבה שאדם בסדר הגודל של ברק אובמה יעבוד בעריכת דין, או שבשאר אל אסד יהיה רופא עיניים. יש אנשים, שפשוט גדולים מידי. יש אנשים, שפשוט נועדו לדברים גדולים יותר. זה שלמדנו את מה שלמדנו זה דבר אחר. זה כי היום לימודים אקדמיים זה חובה בשביל להצליח בעולם. וכי אלו היו נושאים שעניינו אותנו. וכי אנחנו השתמשנו ומשתמשים בדברים האלו כמקפצות לדברים אחרים. ברק אובמה ובשאר אל אסד לדוגמה נועדו להיות נשיאים. אני? אני חושב בכיוון של ייעוץ. ייעוץ לאנשים החשובים והחזקים בעולם באלפי דולרים לשעת עבודה, כן? :sneaky:

ואולי אני אקים בנק או משהו שיקיים ויגלם בתוכו את רעיונות האסכולה הפזית בכלכלה.

ואולי אני אקים בית-ספר שיקיים ויגלם בתוכו את תוכנית הלימודים הפזית.

ואולי אני אברך אנשים ברכות באלפי דולרים לברכה. עם כל הישגיי, זה הרי לא סוד שאצבע האלוהים נגעה בי. יהיה חבל לא להשתמש בזה בשביל לברך אנשים עבור כסף רב, ובאותה הזדמנות לתת להם חיים ארוכים יותר, טובים יותר ומאושרים יותר.

ואולי אני אהיה ראש ממשלת ישראל, או נשיא ארצות הברית, או מנהיג של איזו מדינה אחרת.

בן-אדם בסדר הגודל שלי גם היה יכול וגם מצופה ממנו להעביר הרצאות במאות אלפי דולרים לשעה, אבל כבר דיברנו על זה, זה הרי לא בשבילי.

בכל מקרה, יש כמה אפשרויות, אבל לא יותר מידי.

אני הרי האדם החכם בעולם. אין עוד הרבה דברים שיתאימו לסדר הגודל שלי.

צפה בקובץ המצורף 105705

ממה אני אמור להתייאש בדיוק? יש לי סיבה להתייאש מאיזשהו משהו? ממה אני אמור להתייאש? מה הסיבה להתייאש ממנו? הכול בחיים שלי נהדר כמו תמיד.

צפה בקובץ המצורף 105709
מי שמצליח: עושה
מי שלא: מחפש תירוצים

וברור לאיזו קבוצה מח"פ שייך.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מי שמצליח: עושה
מי שלא: מחפש תירוצים

וברור לאיזו קבוצה מח"פ שייך.
אבל עובדה שאני מצליח ואני עושה, אז מה אתה רוצה? 😂

שנה הבאה אני גם מתחיל את התואר השני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר 🙂

ai27

Well-known member
אבל עובדה שאני מצליח ואני עושה, אז מה אתה רוצה?
עד עכשיו לא ממש הצלחת

אז אתה משפר את הממוצע?
עשית את בחינת המתא"ם וקיבלת ציון גבוה?
או שתחתום את התואר ותיתקע?
שנה הבאה אני גם מתחיל את התואר השני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר 🙂
איזה מוסד יקבל אותך עם ממוצע כ"כ נמוך?

ai27

Well-known member
היום הכל זה כסף,איפה אתה חי.
בתואר הראשון - אולי.
בתואר השני הקומבינות כבר לא עובדות - מלבד סיום בממוצע סביר, הוא יצטרך לעבוד מבחן מתא"ם - בחינה בלתי-תלויה ואחידה לכל המוסדות

ככה המדינה מוודאת שלא מרמים אותה ומכניסים למסלולים המתקדמים טיפוסים שעברו תואר ראשון בקומבינות או במוסד-שקר-כלשהו בחו"ל.

1717917532966.png

הוא יכול לעשות מה שאח שלי עשה - ולעשות תואר באוניברסיטת-שקר-כלשהו (בולגריה למשל)
אבל אז הוא יתקע כמו אח שלי - עם תואר שאף אחד לא מכיר בו, מלבד ההסתדרות (לצרכי דירוג שכר), וחוסר יכולת להשיג עבודה במקצוע

נערך לאחרונה ב:
בתואר הראשון - אולי.
בתואר השני הקומבינות כבר לא עובדות - מלבד סיום בממוצע סביר, הוא יצטרך לעבוד מבחן מתא"ם - בחינה בלתי-תלויה ואחידה לכל המוסדות

ככה המדינה מוודאת שלא מרמים אותה ומכניסים למסלולים המתקדמים טיפוסים שעברו תואר ראשון בקומבינות או במוסד-שקר-כלשהו בחו"ל.

צפה בקובץ המצורף 105803

הוא תמיד יכול לעשות מה שאח שלי עשה - ולעשות תואר באוניברסיטת-שקר-כלשהו
אבל אז הוא יתקע כמו אח שלי - עם תואר שאף אחד לא מכיר בו, מלבד ההסתדרות (לצרכי דירוג שכר)
אז הוא יעשה במכללה אונליין.

ai27

Well-known member
אז הוא יעשה במכללה אונליין.
מישהו מכיר בהם מלבד ההסתדרות (לצרכי דירוג שכר)?
נראה לך שהוא יצליח לעבור ראיון להכרה בתואר וראיון קבלה?

החלופה לראיון כזה - זה הוכחת נסיון בחו"ל:
אז הוא יצטרך לקבל עבודה בחו"ל (רוב התארים מהסוג הזה: במדינות שהוא לא מכיר בהן את התרבות והשפה, ולא מתחייבות להכיר בבוגרי התואר לצורך עבודה בארץ הלימוד) ולעבוד שם כמה שנים

לא עדיף במקום כל הקומבינות וההונאות,
פשוט לשפר ציונים עד שיגיע לרף הנדרש?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עד עכשיו לא ממש הצלחת
אולי בדמיון שלך.
אז אתה משפר את הממוצע?
כל קורס נוסף שאני מסיים בציון גבוה יותר מהממוצע אכן משפר אותו.
עשית את בחינת המתא"ם
בספטמבר הקרוב.
וקיבלת ציון גבוה?
כפי מה שאין צורך בממוצע גבוה בשביל להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר, כך גם אין צורך בציון גבוה בבחינת המתא"ם בשביל להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר.

האמת שספציפית בנוגע למתאם, הדרישות נמוכות להפליא ביחס למה שהיה אפשר לצפות.
או שתחתום את התואר ותיתקע?
למה להיתקע? אסיים את התואר ואמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר.
איזה מוסד יקבל אותך עם ממוצע כ"כ נמוך?
הממוצע שלי לא נמוך, בוודאי שלא "כל-כך". שום דבר שכזה לא נאמר מעולם. מדובר בעוד המצאה דמיונית פרי מוחך הקודח. כמו שלמדתי בכיתת מב"ר.

הקטע העצוב באמת הוא לא טעויותיך הרבות כמו מה שאתה ממשיך לחזור עליהן ולחשוב אותן גם לאחר שמתקנים אותך. כמה המומחה לקנונית הסדר העולמי מצדך. אבל כאמור, זה בדיוק מה שאמרתי. אתה המומחה לקנונית הסדר העולמי של כל נושא הלימודים, הציונים, בתי-הספר ומוסדות להשכלה גבוהה.

לא חסרים מוסדות שיקבלו את גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר. אני רק אצטרך לבחור לאיזה ללכת מבין אלו שאתקבל אליהם.
בתואר הראשון - אולי.

צפה בקובץ המצורף 105803

הוא יכול לעשות מה שאח שלי עשה - ולעשות תואר באוניברסיטת-שקר-כלשהו (בולגריה למשל)
אבל אז הוא יתקע כמו אח שלי - עם תואר שאף אחד לא מכיר בו, מלבד ההסתדרות (לצרכי דירוג שכר), וחוסר יכולת להשיג עבודה במקצוע
אין שום סיבה שגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה יעשה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר באוניברסיטה שלא מכירים בה.

גם אין שום סיבה שלגדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה תהיה חסרה עבודה. הפוך. כל העולם ירצה אותי ואני רק אצטרך לבחור.

אתה יודע גם שאני לא מתכוון לעסוק בזה, כן? אולי ממש בקטנה אם אולי יצא לי או יזדמן לי לטפל בראשי ממשלות ונשיאים אז בסדר, אבל פחות, פחות.

הדבר העיקרי שאני חושב עליו כרגע הוא ייעוץ. כמובן גם שאני אהיה היועץ הכי טוב בהיסטוריה. לא מפתיע בהתחשב בזה שאני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה. אני חושב בעיקר בכיוון של ייעוץ פוליטי. להיות היועץ הפוליטי הראשי בקמפיינים (רק ברמה הגבוהה ביותר, קמפיינים לראשויות ממשלה ולנשיאויות) במחיר של עשרה מיליון דולר לקמפיין.

אולי גם אוכל להישאר עם אותם אנשים לאחר שייבחרו לראשי ממשלה ונשיאים, אמשיך לייעץ להם, ודרכם אכווין ואנהל את ענייני העולם.
מישהו מכיר בהם מלבד ההסתדרות (לצרכי דירוג שכר)?
אני אעשה באוניברסיטה, תודה.
נראה לך שהוא יצליח לעבור ראיון להכרה בתואר וראיון קבלה?
אני גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה .אין דבר שאני לא יכול לעשות חוץ ממתמטיקה.
החלופה לראיון כזה - זה הוכחת נסיון בחו"ל:
אז הוא יצטרך לקבל עבודה בחו"ל (רוב התארים מהסוג הזה: במדינות שהוא לא מכיר בהן את התרבות והשפה, ולא מתחייבות להכיר בבוגרי התואר לצורך עבודה בארץ הלימוד) ולעבוד שם כמה שנים
לא מעניין. אני אעבור את כל הראיונות בקלות.
לא עדיף במקום כל הקומבינות וההונאות,
פשוט לשפר ציונים עד שיגיע לרף הנדרש?
כבר עכשיו אני עומד ברף הנדרש של אינספור אוניברסיטאות. כל קורס שאני מסיים בציון גבוה יותר מהממוצע, מעלה אותו. הממוצע גם לא כזה חשוב, והרף ממילא גמיש.

אספר לך סוד מקצועי. הייתי מספר לך את זה מזמן, אבל אני פשוט חושב שאתה לא שווה את זה, כפי מה שלא היה שווה לתקן אותך ולהגיד לך באיזה כיתה למדתי בתיכון, אבל אני רואה שאתה לא עוזב את זה כמו מה שלא עזבת את הדמיונות שלך של זה שלמדתי בכיתת מב"ר, אז אספר לך שהאוניברסיטאות, בישראל ומסביב לעולם, לא עומדות במילים של עצמן באשר לרף הנדרש מבחינתן בשביל להתקבל לתארים כאלו ואחרים. מישהו עם ממוצע לא מספיק או מתא"ם לא מספיק גבוה, יכול להתקבל כמו כלום באמצעות ראיון מוצלח במיוחד, מכתבי המלצה מהאנשים הנכונים, או קורות חיים סוחפים ומרגשים, לדוגמה.

אתה לא חי בעולם שנדמה לך שאתה חי בו ואין לך מושג איך קבלה לתואר שני עובדת, או באופן כללי, כל דבר כלשהו בנוגע ללימודים, ציונים, בתי-ספר או מוסדות להשכלה גבוהה.
אין לו מחסור בביטחון עצמי - זה בטוח
מישהו עם הישגים ומעלות כמו שלי, אין שום סיבה שתהיה לו בעיה של מחסור בביטחון עצמי.

HD-wallpaper-the-king-animal-crown-lion-wild.jpg
השאלה היא אם יקבלו אותו לעבודה שם,
או לאישפוז מיידי
אין סיבה להתחיל לעבוד לפני העבודה כחלק מהדרישות לקבלת תואר שני. אני לא מגיע ממעמד ביניים כמוך ולא ממעמד העוני כמו דיברגנט חדש או SupermanZW בעל שם המשתמש האירוני (הוא סופרמן בערך כמו מה שאני המלכה, ואני לא מדבר על אליזבת', אני מדבר על ויקטוריה).

ai27

Well-known member
אולי בדמיון שלך.
כל קורס נוסף שאני מסיים בציון גבוה יותר מהממוצע אכן משפר אותו.
ולאיזה ממוצע כבר הגעת?
בספטמבר הקרוב.
אז אתה מבין?
אתה לא התקבלת - כי עד ספטמבר לא יהיה לך ציון מתא"ם.
ובכל מקרה מהמספרים שזרקת פה, הממוצע שלך לא מספיק אפילו לקבלה על-תנאי

אתה חייב קודם לוודא שיש לך יכולת להתקבל לתואר שני (מבחינת השילוב של ממוצע ומתא"ם)
כי אם קודם תחתום את התואר, ורק אז תבדוק אם אתה עובר - בסוף תיתקע בלי שום תואר שני.
ובלי עבודה בתחום רלוונטי לתואר
כפי מה שאין צורך בממוצע גבוה בשביל להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר, כך גם אין צורך בציון גבוה בבחינת המתא"ם בשביל להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר.
ועדיין - הממוצע הנדרש להמשך התואר יותר גבוה ממה שיש לך.
האמת שספציפית בנוגע למתאם, הדרישות נמוכות להפליא ביחס למה שהיה אפשר לצפות.
ועדיין - אין לך את הציון הזה, ואם הוא יהיה בהתאם לשאר ציוניך בתואר - גם בדרישות הנמוכות לא תעמוד.
למה להיתקע? אסיים את התואר ואמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר.
כי הממוצע שלך קפץ מ75 ל90?
|יעני|
לא חסרים מוסדות שיקבלו את גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר. אני רק אצטרך לבחור לאיזה ללכת מבין אלו שאתקבל אליהם.
מאיפה אתה יודע?
עוד ניחוש מח"פי?

במקום להמשיך להתנהג כמו מח"פ מצוי
לך עכשיו לדבר עם יועצת אקדמית
שתסביר לך מה אפשר לעשות עם התואר שלך
לפני שאתה חותם את התואר כמו טמבל - והופך אותו לחסר-ערך
1717932148399.png
1717932175042.png

נערך לאחרונה ב:
למעלה