לא לוותר ולהיות פתוחה לראות את חלון
ההזדמנויות כשהוא נפתח. מה שכן , צריכה להיות הכרה ונכונות גם מהצד השני, גם האמא צריכה להושיט יד. אני אשתף מהחוויה האישית שלי- אמא שלי ואני תמיד היינו חברות טובות, הפרש הגילאים בנינו 20 שנה והיא תמיד הייתה אמא צעירה ברוחה. רק בשנה האחרונה הבנתי כמה למרות שהחברות בנינו נראתה לי טובה ועמוקה , עד כמה זה היה די על פני השטח. בשנה האחרונה חוויתי פרידה בנישואי, תקופה שבה הייתי צריכה לעמוד מול עצמי ולבדוק דפוסי התנהגות שלי, דפוסי חשיבה, לבדוק מה אני סוחבת מבית, מה ואיך התגבשו הדברים בתוכי, היו הבנות קשות של דפוסים שירשתי מהבית, עלו טענות מול אמא של למה דברים נעשו כך ולא אחרת (כל זה עדיין ביני לבין עצמי), ואז לאחר תקופה כזו צמחו הבנות אחרות , של העובדה שהיא עשתה את הכי טוב שהיא יכלה לעשות, בכלים שעמדו לרשותה, בהתחשב בתיקים שהיא עצמה סחבה מבית אמא. לא העזתי להעלות את כל הנושאים האלה מול אמא שלי. בתקופת הפרידה אמא שלי הרגישה מאד בחוץ, ואז היא עמדה מולי ואמרה שהיא מרגישה שכל החברות שלי יודעות יותר ממנה, שאני לא נותנת לה לעמוד לצידי, לעזור לי, שהא רוצה להיות בשבילי אבל לא יודעת איך כי היא לא יודעת ולא מבינה מה עובר עלי כי אני לא משתפת אותה. אמרתי לה שחלק מהדברים קשורים ישירות אליה ואל אבא , דברים מילדות וחוויות שרק היום אני לומדת להבין את הנערה שהייתי. אמא שלי עמדה באומץ מולי ואמרה שאין דבר שהיא לא יכולה להתמודד איתו וקבענו להיפגש . היה זה ערב שהתחיל בתשע בערב והסתיים בשלוש לפנות בוקר. הגענו לעומקים וחשיפה שלא העזתי לחשוב שאגיע אליהם עם אמא שלי. בסופו של הערב ישבנו שתי נשים חשופות, אני מולה והיא מולי, חשפה בפני חוויות מחייה עם אבי, חוויות שלה מול אמא שלה, הביעה חרטה על דברים אחדים, וחיזקה בחירות שעשתה על דברים אחרים שהיו שונות משלי, ערב של בכי וצחוק, כעס וסליחה ובעיקר הרבה הרבה אהבה ששתינו נתנו לה דרור על כל גווניה. היום, אני קמה בבוקר בידיעה שאמא שלי בשבילי באש ובמים, בקור ובחום, בכאב ובצחוק, שאין דבר שיכול לזעזע אותה , ואני גם היום בגיל 40 יכולה לבוא אליה בלי הסברים ובלי תירוצים רק כדי לקבל חיבוק. היא למדה לכבד את הבחירות שלי, גם את אלה שהיא לא מסכימה איתן, להבין שכשאני אומרת משהו הפוך ממה שהיא אומרת אני לא נגדה, אני פשוט לא איתה בדבר. ויותר מכל, למדתי מהי אישה אמיצה. אני חושבת שאמא שלי הייתה מאד אמיצה כשהחליטה לעמוד מולי בלי לדעת אלו חיצים אני אשלח אליה, בלי לוותר, בלי ליפות. והחלון שדיברתי עליו? כל זה קרה באחת התקופות הכי קשות וכואבות בחיי, והנה דווקא בתקופה זו קיבלתי את אחת המתנות הכי נפלאות בעולם, חיבור מחודש עמוק ואמיתי עם אמא שלי.