כמה זמן?!?

תתפלאי

אבל את אחד האנשים שאני הכי מאמינה להם הכרתי באינטרנט. הוא הידיד הכי טוב שלי. עם הזמן מפתחים מנגנון סינון.. אבל להתכתב שנה ולא להיפגש.. זה המון לדעתי.

פעם חשבתי כל החיים

היום כשאני חכם יותר תלוי איזה סוג קשר מחפשים, למשל לי יש מכרים בחו'ל כמו גם לאינספור שאני מכיר שמדברים מקשקשים ומתכתבים ומעולם לא נפגשו וכנראה גם לעולם לא ייפגשו, אבל , אם את מצפה לחתונה אני חושב שלמשוך את הסיפור לכמה שנים זה קצת מוגזם

אני לא יכולה לדעת רק מהתכתבות..

איזה סוג קשר.. ואם במחשב נמשכתי לכל המילים שלו, ושהם בפועל יצאו לו מהפה נגעלתי?!? לכן, מתחילים כידידים, מה שיבוא יבוא. אני מתלוננת על זה שהוא לא רוצה להיפגש בכלל. גם לא בתור ידידים. ולתגובתך, אם אחד מהאנשים שאתה מתכתב איתם המון זמן - מחו"ל, מגיע לארץ, או אתה לארצו, לא תיפגשו?

כמה דק'

אח"כ עוד כמה דק' בטלפון ואם כן מתאמים פגישה חבל על הזמן, בטח בהתכתבות שאפילו לא שומעים את הקול, את האינטונציה וקצת יותר באינטלגנציה. אם לא יוצא להפגש תוך יומיים-שלושה מההכרות אני מוותר. מיותר להוציא אנרגיות ולבנות ארמונות באויר על משהו בחצי דקה של התרשמות ויזואלית יכול להתפרק.

ufffnick

New member
תרשי לי לשנות כיוון.

מה את רוצה? לא בקטע של התרסה, באמת שואל אותך, מה את רוצה? לפי השירשור, אין פה קטע רומנטי, יותר בכיוון ידידותי. אז, למה אתם צריכים להיפגש? איזה חלק מהתמונה כל כך רלוונטי לעניין הפנים אל פנים? מה חשוב עניין המפגש? או בקיצור, מה את רוצה? מה את מצפה ממנו? לאן את מעוניינת שזה יתפתח? מבינה לאן אני חותר?

מבינה

כי הוא ידיד מאוד מאוד קרוב אם לשפוט לפי רמת השיחות שלנו, ולא נוח לי שאני לא מכירה את התגובות שלו באמת, רוצה לראות מי זה, מי יודע עלי כ"כ הרבה. לעשות איתו דברים, ללכת לסרט / הופעה / סתם בבית קפה / לבקר בבית.. כמו ידיד מן המניין.. אני מתחילה להרגיש מטומטמת.. אבל לי זה נראה לגיטימי לרצות להיפגש. אני לא יכולה להגיד שאני רוצה שזה יתפתח,כש אני חושבת שמול המסך אנחנו לא לגמר עצמנו..

ufffnick

New member
אז...

נראה לי שדי ברור לך, שבשבירת מחסום האנונימיות את עשויה לאבד ידיד ממש טוב. לא בגלל שיתפתח בינכם משהו, אלא סוג של נפילה. מין נפילה במתח הסמוי שבינכם שגורם להמשיך להתכתב. יש סיכוי שהמבוכה תשבר מיד, יש סיכוי שתצליחו לעבור את חומת המגננה שהאנונימיות מספקת, אבל זה סיכון. לדעתי? להניח לזה. יש ידידים של סרט/הופעה/בית קפה/ביקור ביתי, יש חברים לעט. אתם סוג של חברים לעט, שהטכנולוגיה הניעה צעד אחד קדימה. חלק גדול מההכירות שלכם נשענת על פנטזה שבניתם אחד על השני מחתיכות מידע (לא משנה מה עומקו) אחד על השני. מה שנוצר בראש של כל אחד מכם שונה לגמרי מהמציאות (לרוב). ואין מצב כזה, שבו אין שום עירוב של דמיון ופנטזיה. זה בלתי נשלט. דעתי.

אני לא מסכימה איתך.

אנחנו באמת מדברים על ה כ ל. זה כל יום כמה שעות רצופות. כבר יותר מדי זמן. אין כאן שום פנטזיה. אני כן מסכימה עם זה שה"פנטזיה" היחידה היא הטון שאני מייחסת לדברים שלו. שאני לוקחת אותם איך שנוח לי ואולי לא איך שהוא מתכוון אליהם.

ufffnick

New member
תראי

את פותחת באמירה שמביעה ביטול לדברים שאמרתי, וממשיכה במשפט שמסכים עם מה שאמרתי. אני מציע שתשבי עם עצמך, ותחליטי מה את רוצה מעצמך ממנו ומהרעיון של התכתבות בכלל. איך שאני רואה את הדברים, אתם חברים לעט, במקום לשלוח דברים בדואר או במייל (מגילות שלמות על חייכם הפרטיים והנורא אישיים), אתם עושים את זה דרך תוכנת צ'יטוט סטנדרטית. אני לא רואה את ההבדל. וזה שזה נמשך שעות בכל יום, יש לי דבר אחד לומר. הוא לא נחמד ולא מאוד מנומס ואני עשוי לקבל טענות ומענות על היחס ה-לא מתון כלפי חדשים. זו הסיבה שלא אומר אותו, אבל אני מניח שכבר הסקת מה זה. בקיצור, הטכנולוגיה מאפשרת לך להתכתב בשידור חי ומקביל עם חברך לעט. אל תטעי בזה. לעיתים, לשתף אדם זר לחלוטין דרך התכתבות קל יותר מאשר מי שצריך להתמודד מולו פנים אל פנים. גם כאן אל תטעי במידת החברות ה-"קרובה מאוד" ו-"הוא יודע עליי ה-כ-ל". בשורה התחתונה את לא יודעת מי הוא. זה לא משנה מה וכמה הוא סיפר על עצמו. מספיק ברור?

כן.

אמרתי לו את זה אחרי השיחה שהבהרתי לו את עמדתי בעניין וראיתי שתגובותיו לא עונות לענייני, אמרתי לו "אני לא מכירה אותך". הוא ענה:"את מכירה אותי, ההבדל היחידי הוא שאני אזוז" דווקא זה גורם לי יותר לרצות להיפגש. לגעת בהבדל של מה שהוא (לדעתי) מכר לי, לבין מה שהוא באמת.

ufffnick

New member
בסופו של דבר

את מסכימה שהוא לא באמת ידיד נפש, אלא חבר בהתכתבות. את מבינה שההבדל בין עולם התנועה לעולם הכתוב מהווה ההבדל בין דמות דמיונית, לבין אדם שלם. את מחפשת את האדם שמאחורי הדמות, וזה טיבעי לגמרי. את צריכה להבין שעולם הרשת מאפשר להרבה אנשים לבנות את הדמות שהיו רוצים שהצד השני יראה ולא תמיד את עצמם האמיתי. מחסום האנונימיות מאפשר להם את זה, בכך הם משיגים את החברויות שהיו להם רק בפנטזיות. אולי המפגש הזה ינפץ לו את העולם שבנה, אולי זה ינפץ לך את העולם שהוא בנה. אני באמת ממליץ להניח לזה לטובת שניכם, תמשיכו להתכתב ולהנות מהחברות הזו. ובאמת שאין טעם במפגש. בסך הכל, גם את פנית לעולם האנונימי הזה ומצאת אותו שם, אז למה את מצפה ממנו לצאת משם? זה שאת מוכנה לצעד כזה, לא אומר שהוא מוכן. זה גם לא אומר שאי פעם יהיה מוכן לצעד כזה. לילה טוב.

moi24

New member
לי יש

וירטואלי אחד כבר יותר מארבע שנים, אבל הוא לא בארץ אז אף פעם לא הפריע לי... כמה וירטואליים של כמה חודשים, אבל לא מפריע לי כי לא התכוונתי מעולם להיפגש... ועוד כמה וירטואליים מלפני המון המון זמן, שכן נפגשתי איתם, אחרי כמה חודשים, אבל שוב - זה לא ממש הפריע לי כי זה לא היה בקטע רומנטי... אני מניחה שאם הייתי רוצה משהו עם אחד מהם, הייתי מנסה לקצר כמה שיותר את הזמן בנט, כי יש בזה משהו מאוד מזויף ולגמרי לא אמיתי. אתה מדבר עם בנאדם המון זמן, על בסיס כמעט יומי, מדברים על כמעט הכל, ממש דברים אישיים, כשבעצם אין לו מושג מי אני ומה אני ואיך אני נראית ואם יש בינינו כימיה אמיתית... קיצר, אם רוצים קשר, הנט זה ממש לא המקום לפתח אותו.

בן100

New member
תרשי לי לתקן אותך? ../images/Emo13.gif

אם רוצים קשר, צריך להעביר את הצ'טים מהר מאוד (לכל היותר שבוע) לשיחות טלפון ואז להפגש. הנט יכול להיות מקום נפלא להכיר. אבל עדיף שפיתוח הקשר יהיה במדיה הישנה והטובה ....

moi24

New member
לתקן אותי? ../images/Emo4.gif

אני הוזה? לא אמרתי בדיוק אותו דבר?

been there

במשך למעלה משנה. הפעם הראשונה (ואני מקווה גם האחרונה) של קשר וירטואלי. סיפור ארוך שהתחיל כסתם ונגמר בהרבה כאב לב (מבחינתי לפחות). לא היתה בסוף פגישה ,אין לי אפילו מושג קלוש איך הבחור שדיברתי איתו כל כך הרבה, נראה. מה שכן היה לי, והרבה ,זה פנטזיות על גבי פנטזיות וארמונות באויר. ניתקתי לבסוף את הקשר כי הבנתי שאני לא הטיפוס שמסוגל להסתדר עם טלפונים וצ'יטוטים בלבד. היה קשה,אין ספק, הוא היווה חלק די משמעותי מהחיים שלי במשך שנה והיה לי אחו שילינג כיף איתו, אבל בדיעבד הייתי זורקת את זה ומעדיפה פגישה כבר בהתחלה. אני אישית לא בעד קשרים כאלה. נט אולי זאת אחלה דרך להכיר אבל מטבע האדם הוא לחפש קצת יותר. קצת לא נורמלי לדעתי לדבר כל כך הרבה זמן עם מישהו מבלי לחוש סקרנות מינימלית לראות אותו. ואם מעורבים גם רגשות רומנטיים... נו, לא בריא . תשמעי, אין לנו ממש שליטה על המחשבות והרגשות ואני מבינה לגמרי את הרצון שלך להכיר קצת יותר את הדמות מאחורי המסך. מה שכן, את לא יכולה להכריח או ללחוץ. אם לא מתאים לו להיפגש ולא מתאים לך להמשיך בצורה הזאת ,תתנתקי. בצורה עדינה תסבירי לו שככה את לא בונה קשר עם אנשים ואת מאחלת לו כל טוב והמון בהצלחה אבל עד כאן.קל זה לא הולך להיות אבל לטווח הארוך זה יותר בריא. זאת דעתי.

למעלה