כמה טיפ מקובל לתת לברמנים?

rustynail

New member
עשרה אחוז זה סטנדרטי

כמובן תלוי חשבון... להשאיר על 20 ש"ח 2 שקל זה לא מדהים.... מצד שני על 350 לעגל ל400 זה מכובד.... בכל אופן החוק היבש אומר שאין חובה להשאיר, והכל לשיקול הלקוח!
 
זה הנורמה? כאילו אם

פינקו אותנו בצ'יסרים אז נהוג להשאיר יותר אז כנראה שאנחנו ממש פראיירות כי תמיד אנחנו משאירות יותר מ20 אחוז כי הברמן היה נחמד/זריז/ דאג לנו למקום שאני מבינה שזה לא ממש השיקול כאן טוב אולי אני אקח פה כמה עצות כדי שלא יקחו אותנו כמובן מאליו אגב יש לי שאלה- למי נתון שיקול הדעת אם לכבד בצ'יסרים את הלקוחות לברמן או לבעל המקום? זה נכון שיש מקומות שלא מאשרים לברמנים יד חופשית בזה?
 

temptation411

New member
זה משתנה ממקום למקום

יש מקומות שלא מוציאים כלום על חשבון הבית יש כאלה שמוציאים חופשי ויש כאלה שרק באישור איפה שאני עובד הכל יוצא אך ורק באישור. תסתכלי על זה ככה יצאת למסעדה את ו4 חברות הזמנתן 4 סטיקים 300 גרם וציפס כל מנה 150 שקל תבקשי מהמלצר קינוח על חשבון הבית? עוד 50 גרם לכל סטייק? כניראה שלא שבוע שעבר היה לי איזה מקרה עם לקוח הזמינו אבסלוט עם אשכוליות שהכל בצד (שחס וחלילה אני לא ידפוק אותם וישים יותר מדי קרח או פחות מדי וודקה) אחרי דקה קורא לי..אומר לי שים לי עוד וודקה אמרתי לו..תשתה יהיה חלש מדי אני ישים לך עוד אז הוא מרים תכוס מסמן לי על גובה של 3\4 אומר לי שים שים עד לפה וודקה כן בטח.. העניין הוא שהיום רוב האנשים מסתכלים על שירות ככמה הברמן חיזק לי תמשקה או כמה ציסרים או מנות אוכל יצאו על חשבון הבית או עם כמה בחורות התחלת בשבילהם. אז כן יש מקרים שצריך לדרוש טיפ גם אם לא נעים.
 
אני לא מבקשת אף פעם

אבל כשאנחנו מזמינים צ'ייסרים אני תמיד מזמינה גם את הברמן על חשבוננו אני אף פעם לא שותה לבד ופעם גם הכניסו לי את הצ'ייסר של הברמן לחשבון שזה בסדר כי לקחתי את זה בחשבון מצד שני אם אני קבועה ואנחנו בד"כ מסמנות לנו מקום טוב אז אני מצפה שיתייחסו אליי בהתאם אגב זה לא קשור רק לשתייה באופן כללי אני מצפה שאם אני קבועה במקום תקופה ארוכה ומתמידה ומשאירה טיפים יפים אז אני מצפה שכשמתפנה מקום אני אהיה הראשונה בתור שכשאני מזמינה מקום ומבקשת לשבת במקום מסוים יושיבו אותי במקום שביקשתי מצד שני אני לא מקבלת את זה כמו שאחד הבעלים של מקום קבוע אמר לי "אז מה אם נתתי מקום שהיא חיכתה לו למישהו אחר הזמנתי אותה לשתות אז מה מה הקשר? זה מכלול של דברים אני יודעת שאם לי היה מקום הייתי דואגת לאנשים הקבועים כי הם עיקר הפרנסה שלי
 

lb22

New member
רוצה את זה לפי הנורמה

או לפי הרגש? הנורמה קובעת כי כדאי להשאיר בין 10-12 אחוז זה סבבה לגמרי.. אבל אפשר לצ'פר יותר אם השירות היה טוב יותר , אם צ'יפרו אותך באיזה צ'ייסר או משהו כזה... אני למשל השבוע הייתי בפאב ודוגרי ישבתי על בירה ושני צ'ייסר שאני הזמנתי (ביחד עם חבר שהזמין גם בירה וצ'ייסר) אבל הברמן פינק אותנו בעוד שני צ'ייסרים אז על חשבון של 125 שקל השארנו 35 שקל...
 

obbb

New member
מאוד תלוי

בוא נגיד שהסטנדרט זה ברמן שלא מפנק, וכמובן שלא צריך לצפות ל"מתנות חינם" ולהתלונן במידה ואין. גם אם יושבים על חשבון של 500 ש"ח. אני שאני יושב על הבר בגלל שהרגע סיימתי קורס אני תמיד בוחן את הברמן, איך הוא עובד, איך הוא מתייחס, כמה הוא מהיר, וכו' וכו' וכו'... בוא נגיד שמישהי שהייתי בטוח שזו משמרת ראשונה שלה (ומסתבר שהיא עובדת 4 חודשים) והייתה בעדינות לא הכי מקצועית, אבל זה לא נגע לי ולחבר שלי, ואפילו היא הביאה לי מנה וחצי במקום חצי מנה (והודעתי לה על זה שלא יהיו תקלות אחרי זה) אז השארנו טיפ יפה כי היא הייתה נחמדה והכל. אבל אם ברמן לא מתייחס כמו שצריך, שוכח, עובד איטי, לא נחמד, זורק לך את המשקה והולך... אז הטיפ צריך להיות גם בהתאם, כמו מלצרים. אני אוהב לשבת על הבר כי כמעט תמיד השירות יותר טוב בבר, אז יש רף ציפיה מסויים.
 

Symbolic

New member
"ברמן מפנק"

שונא את המושג הזה. מי שמפנק הוא בעל הבית, שמשלם על המשקה שנמזג חינם ללקוח. התפיסה הזו של "ברמן גבר זה ברמן מפנק" היא לא נכונה, בהרבה מקרים בעל הבית לא נותן אישור לפינוקים ואז הברמן מניאק כי הוא לא מצ'פר, או שהברמן מצ'פר הרבה אז הוא גבר גבר. כל הברמנים שאומרים "צ'ייסר עליי אחי" - אלא אם כן הברמן הנ"ל הוא הבעלים, זה לא עליו ולא נעליים. כמובן שיש שטח אפור, נגיד ברמן טוב יראה שבן אדם שתה הרבה ומגיע לו צ'ופר אז הוא יבקש בשבילו אישור מהבעלים. תסתכלו קצת מעבר.
 

S1ndrome1

New member
דווקא אצלנו זה נתון לשיקולינו

כמובן מתוך מבחר משקאות מסויים, למרות שלעיתים מאוד רחוקות יש חריגים. אם מישהו ישב אצלי על איזה 4-5 מנות של איזשהו משקה יקר יחסית והשיחה והוא יתעניין אז לא תהיה בעיה בכלל להוציא לו "טעימה"(בערך חצי מנה) של משהו יחסית יקר...
 

maxfain

New member
מה זה משהו יחסית יקר?

ובלי קשר, אני אישית לא מת על מקומות במיוחד מקומות גדולים של צוות גדול שנותנים לברמנים שלהם יד חופשית.
 

S1ndrome1

New member
ממש לא צוות גדול

לרוב יש שני ברמנים ובערבים מאוד עמוסים יש ברמן תגבור. בכל אופן הנוהל לפנק נובע מהאופי של בעל המקום והנכונות של לתת ללקוח את חווית השירות המקסימלית
 

S1ndrome1

New member
ברור שכן

לא כל לקוח מקבל פינוק. אבל אם לקוח באמת מתעניין על יין או ויסקי או וודקה או לא חשוב מה, ומזמין בסכום יפה בכללי, אז מה הבעיה לתת לו עוד קצת? גם המסעדה הרוויחה לקוח שעוד יחזור, וגם הטיפ שלי גדל מה שאומר שהלקוח נהנה ובגלל זה הוא יצא לשתות מההתחלה, כדי להנות...
 

S1ndrome1

New member
יקר יחסית

זה משקאות במחירים של נגיד 60+ למנה, או אולי בקבוקי יין שמעל הסטנדרטיים.
 

lb22

New member
בכוונה אמרתי ברמן מפנק

כי שני המקומות שאני הולך אליהם הברמן שם הוא גם מנהל המקום (או לפחות אחד מהשותפים) ונניח זה לא היה ככה , זה עדיין היה ברמן מפנק כי ן מנהל המקום לא "משרת" אותי.. לא ככה ?
 

Symbolic

New member
אתה מפספס קצת את הנקודה

מה שאמרתי הוא שהרבה פעמים אנשים מתרעמים ש"איזה ברמן קמצן מניאק הוא לא פינק אותי" שבהרבה מקרים זו לא החלטה שלו בכלל או לחילופין אם ברמן מפנק ללא הכרה זה ממש לא אומר שהוא ברמן טוב, זה אומר שהבעלים לארג' (או שהוא גונב מהבעלים כדי להעלות את הטיפים של עצמו, גניבה לכל דבר)
 

lb22

New member
ואתה מסכים איתי

שאת הלקוח שלרוב הוא די מזדמן ולא מהקבועים , לא מעניין אם הבוס הוא לארג' או סתם מאנייק.... להגיד לך את האמת עד היום נתקלתי כנראה בבוסים לארג'ים ... או שפשוט שתיתי בהרבה כסף כי בכל מקום "פינקו" אותי באיזה צ'ייסר או שניים ככה על החשבון.... אבל שיהיה העיקר שהבוס של המקומות שאני הולך אליהם הוא לארג' :)
 

obbb

New member
יופי שזה לא מעניין אותו.

זה לא צריך לעניין אותו. זאת חוצפה לצפות ולקחת צ'ופר בתור מובן מאליו. כמו שלא תיכנס להונדה, תקנה אוטו, ותגיד למוכר "אולי תפנק אותי בקטנוע ככה על חשבון הבית?" לא. זה לא עובד ככה. שאתה הולך לקנות משהו - אתה יודע את המחיר, אתה יודע מה תקבל. כל דבר מעבר הוא בגדר פריבילגיה. זהו.
 

צהובה18

New member
גם אני מסכימה

גם אותי הברמן "פינק" בצ'ייסר של וודקה ולא הבנתי את זה למה הוא מביא לי בחינם. כי תכל'ס אם הייתי רוצה וודקה, הייתי מזמינה! גם בפעם הראשונה הביאו לי צ'ייסר בחינם ולא הבנתי את הקטע... אבל לא בגלל זה חזרתי ולא בגלל זה אני חושבת שהברמנים היו ממש חמודים. אני אחזור לשם גם אם הם יביאו לכולם צ'ייסרים בחינם ורק לי לא. זה לא הקטע. הקטע הוא אווירה טובה, מוזיקה טובה, מחירים סבירים וברמנים חמודים, חייכנים.
 

rustynail

New member
מסכים....והערות!

אני אישית שונא את המושג הזה של "לפנק"! אני יושב בבר מזמין כראות עיני ולא מצפה לכלום מעבר למנה סטנדרטית שביקשתי! למה שמישהו יתן לי משהו מעבר לבקשתי! אני לא מצפה לכלום ומעבר לכך לא מבקש כלום! בתור ברמן נתקלתי לא מעט פעמים בבקשת הפינוק, כאשר לקוח דורש\מעיר\מבקש פינוק לרוב הוא לא יקבל כלום ואדרבא אם השירות שקיבל מצוין ולא ישאיר טיפ של 10% לפחות הוא יקבל הערה בנושא! תרבות הפינוק הנהוגה בארצנו יותר מטרידה מעוזרת! כמה פעמים שאלת לקוח אם ירצה להזמין צ'יסר והוא ענה "על חשבון הבית?" פעם אפילו סידרתי כוסות שאט ליד לקוח כשהוא קיבל את החשבון והוא זעק עלי בכעס למה לא מזגת לנו משהו עליך? בעיקרון אצלנו נהוג בצורה לא רשמית לצ'פר שולחן או חשבון מעל 70 שח לאדם, ולא דווקא בצ'יסר, אוכל או נישנוש תמיד עדיף תלוי בשולחן כמובן. מה תמזוג לאדם שיושב על 4 מנות גלן חרטא בשווי 50+ לאחת? צ'ייסר ויסקי הבית? צ'יסר בלק בוש? צ'יסר שנפס? אם תיתן לו סיבוב על חשבון הבית אחרי שסיים בהנחה שהוא עוד רוצה סיבוב כאילו עשית לו 20% הנחה על החשבון ואם הוא לא רצה עוד סיבוב אז שלחת אותו עם בקבוק מינרלים במקרה הטוב או בפחות טוב הורדת לו מנה ושוב כפל קנס 25% הנחה בתיאוריה זה יותר מהטיפ שיושאר לך.... כמובן שזה לא תופס ללקוחות קבועים שבאים 3 פעמים בשבוע והתנאים לגביהם משתנים כמו כל מועדון לקוחות כלשהו... מה ההיגיון לתת צ'יסר עם החשבון? סיימנו לא רוצים לשתות יותר נוהגים אז בוא נוריד צ'יסר כי זה חינם? תנו לשתות בשקט להשאיר טיפ טוב לקבל שירות מצוין ודי! ומנקודת המבט שלי בבר: שבו שתו תהנו נשנשו משהו , קבלו שירות שישאיר אותכם עם חיוך תשאירו טיפ בהתאם ותנהגו בזהירות הביתה. ולסיכום: תאורית הצ'יפור הנכון לטיפ המקסימלי(באישור הבעלים): חשבון המגיע ל70 שח לאדם רצוי לצ'פרו על מנת שיחזור ישאיר טיפ ויהנה! כיצד נצ'פר- הלקוחות שותים אך לא אוכלים כלום ומפרקים את המאנצ'יס: נישנוש! אוכלים ושותים צ'יסרים בכיף - סיבוב עלינו! אכלו ושבעו אין מצב לצ'יסר: מיני סיגר באזור העישון עלינו או קינוח קטן! חשבון כבד ושתוי יקבל בקבוקי מים לדרך בנוסף! תודה הייתם נהדרים החשבון לא כולל שירות! אני אישית לא מגדיל מנות! לא מוציא סיבוב חינם(מלבד צ'יסרים באישור) ולא מוציא כלום ללקוח שדורש צ'יפור! שירות הינו מדד לטיפ ולא כמות האלכוהול שלא שילמת עליו! חפרתי די!
 
למעלה