כמה טיפ מקובל לתת לברמנים?

obbb

New member
עוד עניין לקחת בחשבון

במידה והמקום רוצה לצ'פר הוא צריך לקחת את זה בחשבון בתמחור של האלכוהול והאוכל. במידה והוא לא עושה את זה - ניהול כושל, כי אלו הוצאות לא צפויות. במידה והוא עושה את זה - או שהבר יהיה פחות רווחי או שבשביל להשאר עם אותו רווח - מחירי האלכוהול יהיו גבוהים יותר כלומר יכול להיות בר "קמצן ולא מפנק" שהחשבון הכולל גם עם הצ'יפורים הפוטנציאלים - יהיה יותר נמוך מבר יקר ומפנק.
 

temptation411

New member
אל תדאג ילד..

שום בר לא יפול מבקבוק פידג במשמרת..לא זה מה שיהפוך בר ללא רווחי
 

obbb

New member
בעקרון כן

תלוי כמה מפנקים ותלוי במה רוצים לפנק... בכל אופן תמיד כדאי לקחת הכל בחשבון שלא יהיו הפתעות שעושים חשבון כללי. לדוגמא לפנק בכמויות של מנה - יכולים להיות הבדלים תהומיים. כמו שאני הזמנתי פעם חצי מנה ושמו לי ~מנה-מנה וחצי... במקרה זה היה משקאות יקרים, אם כל ברמן ירצה לצאת גבר ולפנק בכמויות - 90 מ"ל במקום 60 מ"ל - לאורך זמן זה המון המון כסף. לא סתם יש ברים שהמנה שלהם היא 50 מ"ל במקום נגיד 60 מ"ל שיוצא (לי לפחות) לראות יותר. הכל מחושב.
 

temptation411

New member
הכל טוב ויפה..אבל (תמיד יש אבל)

הלוואי וכל הלקוחות בארץ היו כמוך ראסטי כן רוב הלקוחות בארץ מצפים לקבל "פינוק" ומשו ככה על חשבון הבית גם אם הם יושבים על 4 בקבוקי קולה. לרוב גם הטיפ יקבע לפי מה הם קיבלו חינם או כמה ציפרת אותם,אני לא צריך לספר לך כמה פעמיים שמעת את המשפט "אבל שיהיה חזק הא" או כמה פעמיים אמרו לך "ואללה אתה קמצן" מה לעשות הישראלי תמיד יחשוב שדופקים אותו ובגלל שהיתה תקופה שהיד על הבקבוק היתה יותר קלה היום זה כבר נהפך למין נורמה אני פה אז מגיע לי גם בחינם. היה לי פעם לקוח גרמני שאמר לי שבפעם הראשונה שלו בבר בארץ הוא לא הבין למה מוציאים לו שתיה חינם. ואני אישית באותה דעה שלך..אני מעדיף לא לפנק לרוב אני מוציא בקבוק מים אומנת אוכל על חשבון הבית (מקרה מצחיק..פעם המנהל משמרת בא לצפר לקוח ששתה 4 סיבובים של גוני כחול שהוא הביא מהבית בציסר גרנטס) יש אינספור דוגמאות ללקוחות שחושבים שמגיע להם יותר..מכאלה שלא מבינים למה הוא צריך לשלם 8 שקל על זיתים או למה הוא מחויב על וודקה בנפרד ורדבול בנפרד הרי לא הבאת לו פחית ועד כאלה שמתווכחים איתך על מחיר של בקבוק יין. הלקוח הישראלי הוא לא נוח מעצבן ואף גובל בהתנהגות של בבונים..אבל זה מה יש ומזה נעשה כסף
 

maxfain

New member
אם אתם מוציאים וודקה רד בול

באותה הכוס ולא בצד אז כמה אתם גובים על תוספת הרד בול?
 
לא בעיה.

וודקה + רד בול בכוס = הלקוח משלם מנה וודקה + תוספת רדבול (8-10 ש"ח) וודקה + רד בול בצד = הלקוח משלם מנה וודקה + מחיר פחית רדבול שלמה, (18-24 ש"ח) ככה זה עובד בכל מקום לא?
 

temptation411

New member
בדיוק..

אבל יש כאלה שהדבר הזה לא מובן להם והם לא מבינים למה הם צריכים לשלם על תוספת של שתיה קלה אז יש תמתחכמים..רק תשים לי קצת רדבול לא כל הכוס
 

Symbolic

New member
אם הוא לא מקבל את הפחית

אין שום סיבה שיגבו ממנו מחיר מלא של פחית! אנחנו היינו גובים מנה נגיד סמירנוף (24), ופחית רד בול (20), על סמירנוף רד בול, אבל היינו מוציאים את הפחית בצד (ליד הייבול עם סמירנוף), כמו כל שתייה קלה שהיינו מוציאים בקראף
 

temptation411

New member
אז ככה..

מנה פינלנדיה לצורך העניין 25 שקל ותוספת רדבול 13 שקל פחית בצד 17 שקל פעם ישר הינו מוציאים פחית עם כל וודקה רדבול..אבל בסוף הערב אספנו מלא פחיות סגורות.
 

maxfain

New member
שאלה

זה שהיתם אוספים המון פחיות סגורות זה מה שגרם לכם למזוג הישר פנימה ולא לחלק את הפחיות?
 

temptation411

New member
בערך..

זה waste מטורף בסוף הערב למצוא 40 פחיות פתוחות מלאות שסתם פתחו בשביל שלוק..
 
אז זה המדד?

ממש מוזר אני שוב נותנת רק את עצמי כדוגמא אם אני יוצאת למקום מסוים פעמיים בשבוע ומוציא לאדם בסביבות -150-200 ש"ח כשאנחנו לרוב יותר משני אנשים ומשאירים בסביבות ה-40-50 ש"ח טיפ אז תצ'פר אותנו? כי עד עכשיו לא קיבלתי כלום מלבד פעם אחת (גם לא מים) ואם כך אז לדעתי הגיע הזמן לקצץ בטיפים אני ממש מתחילה לגלות שאני ממש לא בעניינים
 
זה תלוי באנשים..

אני מכירה אנשים שמשאירים שקל טיפ ואנשים שמדביקים לך מאה שקל על המצח בגלל שהדלקת להם זיקוק (ערסים בעיקר). אז זה תלוי.. יש גם אנשים שלא משאירים כלום.
 

חמדונה

New member
אני משתדלת שיכסה את מה שקיבלתי און דה האוס

(לא אם קיבלתי שלושה שוטים, אבל לפחות אחד)
 
למעלה