כמה טיפ מקובל לתת לברמנים?

צהובה18

New member
איזה כיף לראות כ"כ הרבה תגובות לשאלה שלי! ../images/Emo6.gif

רציתי להגיד שבאותו לילה הייתי באיזה פאב ממש נחמד בת"א בפעם השניה (בפעם הראשונה לא שתיתי) והברמנים שם היו כ"כ נחמדים!!! והאווירה היתה אחלה והמוזיקה סבבה. וכולה פעם ראשונה ששתיתי ורציתי להביא טיפ ולא ידעתי כמה.... אז הבאתי.... והברמן התפלא כזה ולא הבנתי למה.... חחח עכשיו אני חושבת שאולי זה היה הרבה... לוידעת. היתה עוד איזה פעם אחת (לפני כשנה) שהייתי באילת והלכתי עם עוד כמה חברות לשתות. אז בתור התחלה אני תמיד מזמינה רד בול או אקס אל ואז הברמנית שם ברוב חוצפתה אומרת לי- ומה עם הטיפ??? הייתי בשוק! עוד לא התחיל הערב! כולה הזמנתי רק משהו אחד! קיצר, התעצבנתי עליה,הבאתי לה 10 שקל ויותר לא הזמנתי כלום. (אגב אני תמיד מביאה טיפים בסוף). זהו. זאת היתה חוויה מגעילה. אבל ב26 לחודש הייתי באיזה פאב וממש נהניתי! יום מקסים!

obbb

New member
ברמנית חצופה

במקרים האלה צריך להשתדל לא להשאיר טיפ בכלל לדעתי. יש גבול לכל דבר.

tal1g

New member
אולי כן אבל../images/Emo201.gif

מצד שני זה עונה על השאלה שלך למעלה . זה לא בושה לקדם את עצמך ולדאוג לפרנסתך. אם היה לי שקל על כל לקוח שזה משקה ראשון והוא אומר אח"כ אז היתה לי וילה בקיסריה בקלות.או שהוא כבר נתן מספיק כסף לברמן הקודם. זה לא בושה לבקש ולא לדרוש טיפ מלקוח שאתם פיזית שרתתם. מה היה מקודם או מה יהיה אח"כ זה מקרה לגופו.

obbb

New member
נכון

אבל יש גבול לכל תעלול ויש מקרים שזה מתאים ומקרים שלא. אם אני אלך לשבת בפאב רגוע וכייפי עם לקוחות לא ילדודס ממש, ואשב לי בכיף על חשבון סביר 50-100 ש"ח, אם הברמן ידבר איתי ישירות על הטיפ ולא בקטע של צחוקים וזה... אני ממש אתעצבן ופרנציפ לא אשאיר טיפ. זה לא מכבד את הברמן ולא מכבד את המקום וככל הנראה מדובר על מקום עם לקוחות שמודעים לשירות ולטיפ יותר מאיזה דאנס בר או מסיבה.

למעלה