כמה מילים על השקר הגס ש"כביכול" חסרות דירות בישראל

ערפל10

New member
welcome to the club

ישנם הניתונים של הסוקרים הבלתי-תלויים שברוסיה כ-40% מהצעירים המשכילים חולמים להגר למדינות אחרות. אני מניח שבאמריקה לטינית ישנם מספרים דומים. מארה"ב כבר אין לאן להגר, אז מצביעים טראמף. והאדמה לא רועדת והשמיים לא נופלים. מי שיכול וכדאי לו - מהגר, מי שלא - נשאר.

amot1

New member
אין דבר כזה בית בניו גרסי ב 900$ בחודש

אין חיה כזאת, בניו גרסי המיסים הם רק מינימום 700-800$ בחודש שאם הם לקחו משכנתא זה משתכלל בתשלומים ! , ואם הם ילדייך אני מאמין שהם ישראלים/יהודים וחיים בטנפלי או בכל מושבה ישראלית אחרת. שמה משלמים לא פחות מ2-3K$ בחודש על דיור במקרה הטוב והזול !!!
אולי הם גרים בקומפלקס ( תיארת בית ענקתי לא דירה,) באזור עם המון "קהי עור" שמסתובבים עם רובה על הצד , שם אולי ימצאו ב 900$ בחודש וגם זה לא היום. ניו גרסי המדינה אולי היקרה ביותר לנדלן בארה"ב....

אתה מזכיר לי את ההוא שמסתכל על ג'ירפה ואומר שאין חיה כזאת

והדברים שלך הם הפער בין המציאות לבין מה שמאכילים אותך.

elvinnox

New member
דווקא יש הרבה בתים בניו-ג'רזי במחירים האלו

אתה יכול לשכור יחידת דיור של 3 חדרים עם גינה קטנה במחיר הזה,
ואל תשכח שאתה מרחק קצר מניו-יורק, לא הייתי משווה את ניו-ג'רסי למקבילה מודיעין ששם אותה דירה עולה פי 4.
&nbsp
איבדנו את זה לגמרי, אבל נראה שאנשים משלימים עם הגזירה של ההשתעבדות לנצח.
&nbsp

הנה כתבה משנת 2012 על הדירות הריקות, מאז המצב רק החמיר

כתבת המון מילים על "אם"

אז הנה ה"אם"

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000735965

"http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000735965"

אגב, בעניין האוכלוסיה שגדלה..
הרי בכל זאת נמכרות כאן איזה 25,000 - 30,000 דירות חדשות בכל שנה.
ולזה תוסיף את 10,000 הדירות שמתפנות בכל שנה לשוק מזקנים שהולכים לעולמם, אז אנחנו מדברים כאן על תוספת של איזה 40,000 דירות חדשות לשוק בכל שנה.
ובישראל, ממוצע תושבים לדירת מגורים הוא כ 3.5 איש לדירה, אז אתה מבין לבד שבקצב הסביר הזה, יש פתרון לגידול דמוגראפי של כ 140,000 אלף איש....

אז אני מקווה שאתה מבין שה"לא יתכן", בהחלט יתכן

elvinnox

New member
אני כבר מבולבל לגמרי

שמח שהתפתח פה דיון מעמיק ומעניין,
אני כבר לא יודע למה להאמין, מצד אחד מחירי הנדל"ן איבדו כל קשר למציאות, אם היתה לי ויזה אמריקאית סביר להניח שכבר לא הייתי פה.
מצד שני, לא נראה שהטירוף הזה הולך להפסק בקרוב, האנשים בכזה אמוק על כל נכס כאילו שזו הגשמת החיים ותכלית החיים.
לעבוד בפרך 12 שעות ביום במשך 30 שנה בשביל קירות זו לא תכלית החיים. נקודה.
אני רק לא מצליח להבין איך כל כך הרבה אנשים נופלים ברשת ולא מבינים את המשמעות של התחייבות כזאת. איך בכלל הם יכולים להיות בטוחים שבגיל 40 לא יפטרו אותם (ראה היי-טק), איך הם בכלל יכולים להתחייב למשכנתא שמהווה יותר מ-50% מההכנסה שלהם עוד לפני הוצאות שוטפות של אוכל, מים, חשמל, ארנונה ושלא לדבר על גני ילדים ורכב.
&nbsp
או שאני מפספס פה משהו ולאנשים יש המון כסף בבלטות, או שאני לא מבין איך כולם נכנסים לטירוף הזה. בבקשה שמשהו יסביר לי
&nbsp

יש פשוט יותר מדי אינטרסנטים שמפמפנים דיסאינפורמציה, זה הכל

קח את כל הנתונים שאני מביא, תבין שבמציאות אין שום מחסור מלבד הצהרות של אינטרסנטים שרוצים שלמר את הבועה
קח את הנתונים על בריחת משקיעים מהשוק
קח את הנתונים שבנק ישראל פרסם היום על תרחיש אימים של ירידת מחירים (לא "אם".. אלה "כאשר"..)
תלמד מה היה בעבר, איך שוק הנדל"ן מתנהג במחזורים של גאות ושפל, הן בישראל והן בעולם.
תקח את הנתונים על מחירי הדיור בישראל יחסית לעולם, על יוקר המחיה יחסית לעולם,
קח בחשבון שלא לעולם חוסן והריבית תעלה, וגם אם לא, התושבים כבר לא יכולים לסחוב את המעמסה הכלכלית של הדיור..
תתעלם מהחלומות והסיפורים על אלה ש"עשו מכה", כי גם אם זה נכון, זה בכלל לא רלוונטי, וגם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום...

קח את כל הנתונים האלה ותעשה אחד ועוד אחד.
התשובה מאד ברורה

elvinnox

New member
לקחתי את הנתונים ועשיתי 1+1

כבר לפני שנה, שנתיים ושלוש. והמחירים רק עולים מאז.
אבל אני מודה שאני כבר לא בטוח, יכול להיות שאולי אני טועה.
ניתחתי את כמות העסקאות, את המחירים, את גובה המשכנתאות, את המודעות באתרים ומה לא - גיליונות אקסלים שלמים על תרחישי ריבית ומודלים שפיתחתי.
&nbsp
בפועל המציאות היכתה בי והשאירה את המודלים שלי כתיאוריה יפה.
אני פשוט רואה איך אנשים "מתאבדים" עם הלוואות על הלוואות רק כדי להשיג הון ראשוני למשכנתא מפלצתית, זה כבר גובל בטיפול פסיכיאטרי.
התחושה שלהם זה שאם הם לא יקנו, לא תהיה להם דירה לעולם ועכשיו זו ההזדמנות האחרונה לקנות כמה בלוקים.
אם היו כאלה בודדים, הייתי אומר ניחה. אבל זה נראה שכל מי שידו משגת - רץ לנדל"ן.
יש את אלו שהתייאשו וכבר אפילו לא מנסים אבל היום אני מודה ואומר - "לא יודע".
&nbsp
הבעיה שלי עם הנקודה הבאה - כל עוד בעל נכס לא צריך כסף ולא לחוץ למכור, מצידו שהמודעה (שמפורסמת בחינם) תשאר ומקסימום יבוא פראייר.
הדרך היחידה שהייתה אפשרית היא רק אם הייתה אלטרנטיבה שמוציאה אותו מהמשחק - כדוגמאת מחיר למשתכן.
הוא תמיד יכול לדרוש X אבל אם יש אלטרנטיבה ב-X/2 אז הוא לא רלוונטי.
&nbsp
הבעיה שמחיר למשתכן זו טיפה בים ואני לא רואה איך בעתיד הקרוב לעין זה ישתנה
&nbsp

דיסלקתי

New member
כרגע למי שיתמזל מזלו ויש לו חסכונות

אין מה לעשות אם הכסף , מי שמחפש מקום סולידי להשקיע את כספו נידחף להשקיע בנדלן . כול אפשרות אחרת זה רק תסכולים ועוגמת נפש , אתה נותן לאיזה ילד בחברת השקעות לנהל את הכסף שלך ויש לך כמה חודשים שהכסף מניב תשואה יפה ואתה מבסוט חחחח ואז בא איזה שבוע שמרקל קנצלר גרמניה משחררת נפיחה , ולוקחים לך תשואה של שנה וחצי . תבינו למי שיש כסף זה או נדלן או לשבת ולראות את הכסף נשחק )-:

למעלה