כמה מילים על רנין

שאולי5

New member
כמה מילים על רנין ../images/Emo198.gif../images/Emo198.gif../images/Emo198.gif

לא ברור לי מדוע דיירי הבית, צופי התכנית, משתתפי הפורום וצוות ההפקה נשבים כל כך בקלות אחרי "קסמיה" של רנין ואינני בא בטענות לצביעות הכללית המאפיינת אותה, לדו-הפרצופיות ולשאר התכונות המאפיינות אותה ואת אישיותה שהן זניחות בעיני ומאפיינות גם את שאר דיירי הבית ולא על כך אני מלין. מה שכן מטריד אותי הוא ניצול הבמה של התכנית ע"י רנין בצורה שפלה וזועקת לשמיים. היא יורקת בנבזות ובשפלות בפרצופה של מדינת ישראל. היא בזה להמנון שלה, לדגל שלה, לדת היהודית וליהודים בכלל ולא יעזור ליקוקי התחת של ג'ני, שפרה ושאר דיירי הבית. הגיעה הזמן לאמר את האמת. אמנם הדבר בא לידי ביטוי בשיא הבוטות בעת הקידוש ביום שישי האחרון שבו ביזתה את הדת היהודית וקבלה התקפת שנאה ( במסווה של געגועים לבית ), אבל התנהגות זו באה לידי ביטוי במהלך כל השתתפותה בתכנית. בין היתר לדוגמא היא החליטה שאשר ראוי להדחה בהדחה הקודמת ואין לי ספק שמדובר רק בשיקולים לאומניים מכיוון שאשר מייצג בעיניה את היהודי. לא הייתה לדעתי שום סבה אחרת להדיח את אשר. ראו גם למשל את כל עניין ההתנשאות הזו על היהודים, היא מעידה על עצמה כאריסטוקרטית ומשכילה כמובן לעומת הילידים היהודים, היא מסתובבת בהזדמנויות שונות עם כפייה פלסטינית ואף תולה אותה לעיתים מעל מיטתה ואני מציע לכולם לא להתעלם מהסמלים האלה, כי מה זה צריך להביע לדעתכם ? רק דבר אחד: " פלסטין היא שלנו ולכם אין מה לעשות כאן " וכל הבולשיט של דו-קיום ואהבה שהיא מנסה להלעיט אותנו, הוא צביעות בהתגלמותה וניצול התמימות והטיפשות של כל הסובבים אותה בבית. תמימות זו באה לידי ביטוי אצל ג'ני או אצל ליאון שלא כל כך מבינים היכן הם חיים, אבל לצערי גם ההפקה ושאר הצופים בבית נשבים בתמימות זו. לא מזמן שמעתי את רנין בשיחת נפש עם אחד מדיירי הבית ( אולי עם ערן שהביט בה בעיני עגל ) על אהבתה לשלום ודו-קיום ונתנה כדוגמא מזעזעת את פעילותה בארגון השמאלני קיצוני יהודי-פלסטיני "זוכרות" שנועד להנציח את פלסטין בכל ישוב בישראל כולל החלפת שמות הרחובות והישובים בשמות ערבים על ידי הצבת שילוט בערבית במקום שמות הרחובות והישובים היהודיים . לזה היא קוראת "דו-קיום" הרי ברור לכולם שמדובר בדעות של עזמי בשארה וחבר מרעיו בכנסת ואנחנו כולנו נשבים בקסמים שלה. שלא לדבר בבוז שהיא רוחשת לשפה העברית ע"י שימוש תדיר באנגלית, שלא לדבר על התקפת הדיכאון שחטפה כששרו בבריכה את ההמנון וכמובן עניין "הקידוש" בשבת. אין לי ספק שבתכנית אחרת בחו"ל או בטלוויזיה ערבית הייתה נוהגת ביתר כבוד לאסלאם או לכל דת אחרת ולא חוטפת דיכאון מקריאת המואזין למשל ( אל תשכחו שהיא נוצרייה ) אבל אותנו מדינת ישראל ניתן לבזות והשפיל ללא חשבון ואנחנו נותנים לכך אכסניה בערוץ ישראלי. וכיצד אנו היהודונים מגיבים ? שי הולך להתנצל וללקק לה בתחת ומתבטא גם הוא בבוז ברוב צביעותו גם בקידוש, ע"מ לא לסכן את מעמדו בעיניה, שפרה מזמינה אותה לסוויטה וההפקה מאפשרת להעביר לה מכתב כתוב ומכתב מוקלט ותמונות ומה אנחנו מקבלים ? - יריקה בפרצוף בדמות קודים סודיים ששולח לה תייסיר על גב התמונה . ואם בתייסיר עסקינן: הלכה הזרזירה אצל העורב, שמו לב לזלזול הבוטה והמתנשא ביהודון ארז טל שמראיין אותו תוך כדי כך שהתייסיר המתנשא הזה לועס מסטיק וגם הוא משרבב מילים באנגלית. גם כאן אין לי ספק שבערוץ טלוויזיה פלסטיני, ערבי, או סתם תחנת טלוויזיה בחו"ל היה מתייחס יותר בכבוד למראיין ולמעמד אבל גם כאן: יהודים ניתנים לביזוי ואם אנחנו נותנים לכך אכסניה, אז מדוע לא ? אני מציע לכל הצופים להעיף אותה לכל הרוחות בהזדמנות הראשונה. אמנם מדובר בתכנית בידור שנועדה לעשיית רווחים למפיקי התכנית, אבל אסור לנו לשכוח שיש גבול לפתיחת הרגליים שלנו ולגלותיות המתרפסת שלנו וזאת אם תאווי חיים אנחנו ועוד דבר קטן: מעניין אם בתכנית דומה ברשות הפלסטינית נניח, או לבנון, ירדן, מצריים או סתם נסיכות במפרץ, היו מכניסים יהודי ואם כן האם היו מאפשרים לו להתייחס בבוז כל כך עמוק למדינה המארחת, לסמליה ולערכיה. תחשבו על זה.

יניבל1

New member
אולי די כבר!!!

חלאס חפרתם על הנושא (המאוס מלכתחילה) הזה מכל זוית אפשרית . זה לא פורום פוליטיקה פה

גולדי 19

New member
בשונה מכל החפירות שהיו עד כה..

בהודעה זו יש סיכום מתומצת של כל ענין ג`נין, ולכן זה חשוב.

גולדי 19

New member
בשונה מכל החפירות שהיו עד כה..

בהודעה זו יש סיכום מתומצת של כל ענין ג`נין, ולכן זה חשוב.

יניבל1

New member
את לא הבנת את הנקודה

אם מה שהוא אמר תמציתי או לא, הוא יפתח עכשיו אשכול של מיליון הודעות על השטות הזו (בנוסף לשאר 50 אשכולות באותו סיגנון) שיציף את הפורום.

שאולי5

New member
שטות ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ומה בעיניך לא שטות ? נושאים אחרים שעולים בבית הזה ? כמו למשל: הזיונים של שי ? באיזה בר בתל-אביב יש אלכוהול הכי טוב ? על המותגים של קרן ? על הקוביות של ערן ? יש משהו אחד קטן בשיחות שמתקיימות בבית או בפורום הזה שהן לא שטות ??.

שאולי5

New member
אז איזה פורום זה ?

אלכוהול ?, סיגריות ?, מועדונים בתל-אביב ?, הקוביות בבטן של ערן ?, המחזור של מיקי ( זצ"ל )?, על איזה נושא אתה כן מרשה לדבר ?

יניבל1

New member
פורום האח הגדול

ומדברים פה על כל הדברים שקשורים אליו . אז כן אפשר לדבר על הקטע שהיה בקידוש עם רנין , אבל גם טחנו את זה כבר מכל כיוון , וגם זה כמעט תמיד גולש לדיונים פוליטים שלא קשורים בכלל לא לרנין ולא למקרה של הקידוש .

שאולי5

New member
לא הייתי נכנס לפוליטיקה אבל....

לצערי הרב זה הדגל שאותו נושאת רנין ....פוליטיקה !!!! ולא סתם פוליטיקה, אלא פוליטיקה המבזה את ערכינו כמדינה וכעם ושוללת את קיומינו וכאמור כל אמירה שלה בנוגע לדו-קיום, היא בגדר צביעות מבחילה. להעיף את רנין בולוס שתחזור לתייסיר שהוא בבואתה ויפה שעה אחת קודם

שאולי5

New member
"גלותיות מתרפסת" היא בדיוק ההגדרה הנכונה

כאשר יהודי ( ובמקרה זה "יהודון" ) כמו שי, הולך להתרפס בפני מי שרק כמה דקות קודם ביזתה את דתו, זה בדיוק מתאים למושג "גלותיות מתרפסת". כך גם לגבי שפרה שיודעת שאילו דיעותיה וכך גם ההפקה שנתנה לה פרווילגיות שאף אחד אחר לא קבל למרות התנהגותה....

טלטלצ

New member
סליחה אבל אדם שמכנה יהודי אחר-"יהודון" ...

לא שונה מערבי לאומני או כל אדם אנטישמי אחר. המילה "יהודון" היתה נפוצה בעיקר בפי הגרמנים בתקופת השואה. קשה לי להבין איך אדם יהודי קורא ליהודי אחר "יהודון" רק בגלל שהוא מדבר עם בחורה ערבייה. הזוי ובזוי מדי בעיני. סורי.

Saladin

New member
לא טרחתי לקרוא הכל, אבל ממה שקראתי

זה פשוט שטויות. אתה מפרש את לעיסת המסטיק של תייסיר כבוז ל"יהודון" ארז טל? אתה ממש מעורר רחמים.

Jen74

New member
תגובה...

קבוצה של אנשים חילונים, לא מסורתיים ולא דתיים לא צריכים לרקוד לחלילם של שני אנשים שכן קרובים לדת, דתי ומסורתית. זה שעינב ואשר חייבים לפי דרך החיים שלהם לערוך כל שישי קידוש זה לא אומר שכל דיירי בית האח הגדול חייבים לעשות איתם קידוש. אולי גם שיפסיקו כולם לעשן בשבת בתור כבוד לאשר ועינב שבחרו לא לעשן בשבת? אולי גם שכל הגברים יקומו לתפילת שחרית ויניחו תפילין יחד עם אשר כדי לכבד אותו? אולי גם נבקש מהנשים להתלבש צנוע ולא להסתובב חשופות כדי לכבד את הצופים הדתיים? סליחה באמת. מה הקשר לזה שרנין ערבייה ולכיבוד הקידוש בשישי? אולי רנין מחביאה גם סכין מתחת לכרית ובאמצע הלילה היא תצעק "אללה ואכבר" ותצא במסע חיסול של כל דיירי הבית? אופס... הבאתי לה רעיון. לא טוב. כן, יש ערבייה בבית האח הגדול. תתמודדו עם זה! אולי די להתייחס לאנשים לפי המוצא שלהם (ערביה, מרוקאי, צפונית וכו'). כל אחד מהם הוא בן אדם. אף אחד שם הוא לא טוב או רע ולכל אחד מהדיירים יש יום יותר טוב ויום פחות טוב. לפעמים אני רואה דברים ששי אומר או עושה שמפתיעים אותי שהוא לא כזה שמוק. לפעמים יש דברים שעינב עושה או אומרת שאני חושבת שהיה עדיף שכבר תשתוק. אני מצאת בכל אחד ואחת מהדיירים/ות נקודות אור ונקודות חושך. מן הסתם, כולם מתגעגעים הביתה, למשפחה, לחברים ולשגרה וככל שהזמן עובר והם תקועים בבית יחסית לא גדול עם אותה קבוצה של אנשים שבינתיים מצטמצמת בעצלתיים, אנחנו נגלה עוד ועוד צדדים באישיות של כל אחד ואחת מהם/ן. הזלזול שאתה מדבר עליו מצד רנין ומצד תייסיר הוא בעיניך בלבד ובראשך בלבד. אתה יוצר לעצמך את המציאות שלך בפירוש שלך. אפשר לראות את הדברים אחרת אם מסתכלים בעיניים פתוחות ועם "ראש פתוח". מי שמקובע בדעותיו לא יצליח להכיר את המתמודדים באמת.

lightflake

New member
שמע חביבי אתה קצת עיוור

ואני האחרון שיסנגר על רנין, האופי שלה (או החוסר-אופי) מעצבן אותי ברמות קשות. אבל ערבי ישראלי, הוא ואבות אבותיו נולדו כאן, מרגיש בצדק שיש לו חזקה על הארץ הזאת בעצם העובדה שהוא חי כאן מאות שנים (הרבה לפני שרוב האזרחים היהודים הגיעו לכאן), ואז צריך להכיר בהמנון של מדינה שהוא המנון יהודי ציוני... נפש יהודי הומיה, ארץ ציון וירושלים... אז אל תהיה עיוור, הציונים הקימו כאן מדינה יהודית (וטוב שכך!) וערבים לעולם ישארו אזרחים סוג ב', אל תשווה בכלל למדינות הערביות שמסביבנו, אלו מדינות דיקטטוריות של עולם שלישי, אין מקום להשוואה עם מדינה המתיימרת להיות דמוקרטיה של העולם המערבי... לכן אל תצפה מערבי שיאהב אי פעם את ההמנון או את מוסדות המדינה הזאת

שאולי5

New member
ממש לא עוור

רק צריך להכיר בעובדה שרנין נמצאת בתכנית למטרה אחת: להעביר לכל הצופים באופן סמוי או גלוי: ליהודים אין זכות קיום במדינה זו וכן שלמדינה הזו כמדינה יהודית אין זכות קיום בכלל. זה הכל !!!! אני לא חייב לשתף פעולה עם המסרים האלה וזכותי להגיב עליהם. אינני אומר שרנין לא מייצגת נאמנה את אוייבינו ואם הייתי ערבי ישראלי הייתי בוחר בה לכנסת למפלגה של עזמי בשארה ( בתנאי שהיא תבטיח שלא תקבל התמוטטות נפשית במהלך כל דיון בכנסת ו...לא נראה לי שהיא תוכל לעמוד בהבטחה כזו )

lightflake

New member
בקיצור - אין קיום לדו-קיום

הרעיון יפה אבל לא ריאלי.. כמו הקומוניזם..

למעלה