כמה מילים ...

נברשת1

New member
ענבל, מה את רוצה?

ההגדרה שניסחת עכשיו כוללת ** בדיוק ** את הדברים שאני ניסחתי בהודעות שלי. תקראי את ההודעות שלי עד הסוף ותביני. אם תקראי את ההודעות עד הסוף תראי גם שלא הצטרפתי לכאן רק עכשיו (לפחות לא כמשתתפת פסיבית) ושכן יש לי איזשהו מושג ירוק. לדעתי ההגדרה שמסתמנת עכשיו הגדרה נפתלת, ונראה שהיא מנסה מצד אחד לפנות לאוכלוסיית יעד מוגדרת ומצד שני יש בה משהו מאולץ. אז את לא חייבת לקבל את דעתי, אבל כל המרירות ("כבודך באה על סיפוקה", וכו') מיותרת. מה כבר עשיתי לך?

inbal76

New member
קראתי שוב, ולא טעיתי:

ציטוט שלך: המסקנה: הקו המשותף למשתתפות הפורום הוא לא "נשים לא רוצות ילדים" אלא "נשים שלא רוצות לעבור הריון ולידה". זה בפירוש מה שההגדרה משדרת. הרגע הסברנו לך שלא כך הוא, ושהפורום הוא גם לנשים שכן מוכנות לעבור הריון ולידה. מה את לא מבינה עכשיו?

נברשת1

New member
קראת רק את ההודעה הראשונה שלי,

נכון? עכשיו תקראי גם את ההודעות הבאות שלי בפתיל. יש משהו שאת עדיין לא מבינה?

inbal76

New member
כן, למען האמת יש משהו שאני עדיין

לא מבינה, והוא בשביל מה את כאן.

נברשת1

New member
אולי הודעות אחרות שלי יבהירו לך

הגבתי והשתתפתי גם בפתיל אחר כאן, וגם ניסיתי לפתוח דיון בפתיל נפרד. אנא קראי את הפתיל שהשתתפתי בו למטה (כתבתי על חוסר הרצון של אמא שלי בילדים). רק היום אזרתי אומץ לנסות להשתתף בפורום הזה בכלל, אז קשה היה לצפות ממני שאספיק להשתתף בעשרות פתילים. את ההודעה שפתחתי בה דיון על מהי אמא טובה אני רואה שכבר קראת. אני מבינה שאת חושבת שהיא לא רלוונטית לפורום, אבל היא הייתה יכול לפחות להבהיר לך שאני לא טרולית מפלצת שסתם באה לכאן רק במטרה למרר את חייך וחיי האחרות.

טל קר

New member
הדגש הוא על העדר הרצון

גם בפורום אימוץ יש נשים רבות שאימצו, אבל זה בגלל שהן לא *יכלו* ללדת, לא בגלל שהן לא *רצו* ללדת. יש כאן לפי ההגדרה שכבר הוגדרה שתי קבוצות עיקריות שמערערות על הנורמה: א. נשים שלא רוצות ללדת ב. נשים שלא רוצות לגדל ילדים שתי הקבוצות נחשבות כ"מוקצות" וכ"סוטות" מה"טבעי" וה"רצוי" וה"מקובל" וכ"חורגות" מהציפיות מה"נשים" ועל כך חוטפות סנקציות חברתיות, תיוג, ומאמצי שכנוע *בלתי נדלים*. כך שאני רואה בהחלט את המכנה המשותף ורואה בהחלט את השוני שיאפשר דיונים גם מבלי להצטרך לכל מיני מטיפים/ות מבחוץ של "ילדים זו שמחה" שכניעה להשארותן תוביל לדעתי בדיוק לדינמיקה שחזתה גרטרוד - ויכוחים חוזרים ונשנים עם מטיפים/ות מתחלפים/ות עד שימאס לנשים שהפורום אמור להוות עבורן כתובת. אני בהחלט מברכת את המנהלת על נקיטת קו ברור בנושא והרחקת המטיפים/ות הבאים/ות להתנכל.

נברשת1

New member
אם כך, הגדרת הפורום תהיה

"פורום של נשים שההתנהלות שלהן בנושא הריון ולידת ילדים נחשבת לחריגה בחברה". או, בדומה למה שכתבתי בהודעה אחרת: "פורום של נשים שמרגישות שהן סופגות ביקורת שלילית על ההתנהלות שלהן בנושא הריון ולידה". נשמע קצת ברור יותר?

טל קר

New member
לא.

ראשית יש להבחין בין כותרת הפורום להגדרת הפורום. אף אחת מההגדרות שהצעת עד כה לא תתאים ככותרת. שנית, הגדרותיך רחבות מדי. 'נשים שמרגישות שהן סופגות ביקורת שלילית על ההתנהלות שלהן בנושא הריון ולידה' זה גם נשים שמעדיפות ללדת בבית ולא בבית חולים, ללדת עם רווחים גדולים בין הילדים, ללדת מספר רב של ילדים, ללדת ילדים למספר בני זוג שונים, ללדת כשהשותף להורות הוא בן/ת זוג מאותו המין ואפילו חלק מהחד הוריות. אם אשקיע בזה עוד כמה דקות ודאי אצליח לחשוב על קבוצות נוספות. אבל כשיש הגדרה כל כך יפה ואפילו ממוספרת, כמו שהביאה ענבל, למה לטרוח על חדשה?

gertrude

New member
טל קר

אני מגיבה לא רק להודעה הזו, אלא באופן כללי: אני מאד מאד שמחה שאת משתתפת בפורום. את מוסיפה לו המון.

inbal76

New member
../images/Emo45.gif

ותודה שאת "נשארת בסביבה", טל קר, כי התמיכה הרהוטה שלך עוזרת כאן מאוד.

karnity

New member
Zoara ...

אינך רצויה כאן! בחרתי שלא למחוק את הודעתך החצופה וה"טרולית" והשירשור שבא בעקבותיו... כיוון שאלו שהגיבו - דיברו בחוכמה וראוי שדבריך המתנשאים יקבלו מענה... אין לי מה להוסיף פרט למה שכבר נאמר. שלום ולא להתראות!

מסתבר...

, שאם היית מנהלת פורום כדוגמת שירה יוצרת, חייך היו קלים יותר. אך בפורום כשלנו, שחבריו נתקלים בהנגדויות, זלזול ופגיעה גם בעולם הממשי. צפוי שנמשיך לפגוש בתגובות כאלו גם בעולם הוירטואלי. היתרון הוא בזה שכאן אנו ביחד. תודה על העמידה במשימה

I s t a r

New member
ואחזור שוב..

חבל מאוד שלא נמחק. הנשים כאן שהן חכמות ,אינטליגנטיות וברובן משכמן ומעלה- ומן הסתם זה קשור מאוד ליכולת להיות אינדבידואליסט ולראות דברים אחרת מהעדר- פשוט לא צריכות להוציא אנרגיות ולהתעייף סביב הודעות בנוסח שכזה שאינם יותר מציקלופית מתוסכלת ומבוהלת- בשביל מה זה טוב? מה זה מועיל לנו? אלה בדיוק הנשים שאנחנו צריכות ללמוד להתייחס אליהן כאל אויר ,לא להפוך אותן לאבן נגף בדרכינו אלא פשוט לעבור דרכן ולהמשיך הלאה. זו דעתי.

karnity

New member
אבני נגף...

בעיקרון, מסכימה איתך.. לכן היו שירשורים שנמחקו... אבל לפעמים אנחנו צועדים ופוגשים באבן... לרוב נעקוף ונתעלם... אבל לא קורה שנחמד לנסות ולבעוט כמה שיותר רחוק באבן???

I s t a r

New member
הודעה שאינה ראויה לתגובה.

חבל מאוד שהתפתח השרשור הזה, הטרולית הזו הצליחה לסחוף את הפורום למערבולת הנמוכה שממנה אח"כ קשה מאוד לצאת. פשוט לא ראוי לתגובה.

Kalla

New member
מה פרובוקטיבי בשם הפורום?

ומה זה שנאבקת בדם, יזע ודמעות להגשמת משאלתך רלוונטי לבנות הפורום הזה? ולמה דווקא פה את צריכה לחפש נאורות יותר מאשר במקום אחר? גם לאנשים נאורים וגם לאנשים פחות נאורים יש זכות להתבטא, לרצות או לא לרצות, לאהוב או לא לאהוב. ואין בכלל צורך בטיעונים או סיבות לאי הבעת ילדים מעבר לזה שמישהו חש שכרגע או בכלל הוא לא מעוניין בהם, ובטח שאף אחת לא צריכה להצטדק על כך בפנייך או לקלוע לדעתך מהי סיבה "מוצדקת" דייה. ומה אכפת לך כמה זמן ישרוד הפורום?

למעלה