כמה שאלות

Nofarch

New member
כמה שאלות

היי :)
אני מתגייסת ביולי, היו לי מיונים לאשכול מבצעים ופיקוח בחיל אוויר ולא עברתי לצערי, לא הלך לי טוב כל כך יחסית למה שיכולתי, ממש ממש רציתי כמה מהתפקידים שם אז כבר שלחתי ערעור מרוב ייאוש אבל אני כבר די מודעת לזה שזה כבר די אבוד.. =\
יש לי נתונים גבוהים (90 56) אבל כבר לא נראה לי שזה משנה משהו אם אני מיועדת לכלל צה"לי.. זה מתסכל
בכל מקרה, רציתי לשאול אם יש לכם המלצות או כיוונים למה להתרחק וממה להמנע מהתפקידים שיש לבנות במנילה? היה לי בעיקר תפקידים בסיסיים כאלה ולא תפקידים טובים חריגים שם כי גם ביום מא"ה כנראה שלא בדיוק הפצצתי, אז נגיד, כדאי לסמן מערך הקורסים של חיל האוויר? חיילת בחיל התקשוב? חיילת תפקידי מחשוב? (מה ההבדל בין המחשוב לתקשוב במנילה בכלל?.. אני מודעת לעובדה שכשהשמות כלליים ואלו תפקידים ללא מיוןהם פחות טובים אבל יש מצב להגיד משם למשהו סבבה בכל זאת? או אם מישהי משרתת באחד התפקידים- עובדת חקר מודיעין ללא מיון, מש"קית מטה, רכזת כוח אדם, איך הם? ובאופן כללי שאלה- להיות באחד מהתפקידים האלה שהם יחסית פקידותיים ובסיסים פתוחים, זה באמת כל כך נורא כמו שלפעמים מתארים את זה? ועדיין מתחברים שם וזה או שיושבים לבד רוב הזמן?

תודה בכל מקרה!!!

bluegreyeyes

New member
מסובך

נתחיל ככה:

חיילת מחשוב יכול אולי לתת לך קורסים שימושיים במחשבים (כמו מנהלת רשת מחשוב למשל) שיכולים לעזור באזרחות וגם לתת לך שירות מעניין ותחושה של משמעות (בכל זאת, בעלת גישה להרבה דברים ברשת המחשבים וגם בעלת סיווג, לא נפוץ לחיילים שלא עברו מיון)

מערך הקורסים של חיל האוויר נשמע כמו מגוון תפקידי פקידות, ואם איני טועה בסיס הקורסים של חיל האוויר לא משהו (עובדה באילת!) אז אולי לא כדאי לך לכוון לשם.

חיילת בחיל התקשוב נשמע גם כללי מאוד, אולי תקבלי תפקיד די פקידותי בחיל, או שתהיי במרכז שירות הטלפוני שלהם.

עובדת חקר מודיעין ללא מיון/משקית מטה/רכזת כוח אדם כולם תפקידים פקידותיים שכל אחד מתעסק במשהו אחר. יש סיכוי סביר מאוד לשרת במרכז ביומיות. התפקידים נוחים, ולרוב מסיימים בשעה 4-5 והולכים הביתה, כמו עבודה. אם איני טועה רכזי כוח אדם עובדים כקבוצה ביחד במשרד, אז אולי כן יש יחסי חברות שאפשר לפתח שם. מש"ק מטה לרוב מתעסק לבדו בהרבה עבודה (הם משמשים תחליף לקציני מטה, ומתעסקים בעבודות מנהליות כלליות, ושמעתי שהם עובדים יותר במקביל למפקדים מאשר אחד עם השני)
עובדת חקר מודיעין תפקיד די מעורפל (כצפוי לחיל המודיעין)

בעקרון, כל התפקידים שיש לך בעקרון הם תפקידים נוחים או יכולים להיות נוחים מאוד (עבודה במשרד, שעות קבועות, הרוב במרכז ביומיות=חיים קלים)

אם את מחפשת תפקיד משרדי נחמד שנחשב גם איכותי והוא ללא מיון, אפשר לנסות לבקש להתקבל למאבחנת מדעי ההתנהגות.

Nofarch

New member
כן, מסובך ביותר =\

בכלל זה הכי לא היה הכיוון שלי להיות פקידה, כל כך רציתי משהו משמעותי ומעניין ועכשיו זה פשוט מתסכל ככה שיש צ'אנס אחד ואם לא זה אבוד.. חבל שאי אפשר להתמיין לעוד אשכולות עם מיון וגם נראה לי שרוב המיונים כבר היו =\
נראה לי אני אסמן עובדת חקר מודיעין ראשון למרות שהבנתי שזה פקידותי גם כן כשזה בלי המיונים...
מאבחנת מדעי ההתנהגות נשמע מעניין אבל אני מכירה 2 שבזה ודי מתלוננות, אחת ממש אמרה לי שבאמת עדיף להיות פקידה...

Nofarch

New member
ד"א

היה לי גם סמב"צית למשל אבל נראה לי שדי החלטתי לוותר על זה כי יהיה לי קשה :p

bluegreyeyes

New member
לכי תדעי

אולי יש מיון פתע שעדיין מסתובב לו, כשאני חשבתי שאני אבוד לתפקיד ללא מיון, פתאום קיבלתי מיונים, והמיונים האלו הצילו אותי ונתנו לי תפקיד (שאני מתגייס אליו עוד שבועיים ^^)

שמעתי שפעם ב לוקחים עובדת חקר מודיעין ללא מיון ומעבירים אותה לתפקיד שכן דורש מיון, אבל אל תסתמכי על זה. התפקיד פקידותי לכל דבר אבל הוא נוח.
לא כולן מתאימות לתפקיד של מאבחנת מד"ה כי גם בכל מקום יש עבודה שונה וגם יש לפעמים לא מעט עבודת מסמכים ועבודה עם סטטיסטיקות, אבל אני הכרתי מיישהי ששירתה בתפקיד והיא אמרה שהיא נהנתה מאוד דווקא, זה כנראה עניין של אישיות.

אם עשית רק מיון אחד, למה לא ביקשת מיונים אחרים? למה לא לחצת?

אם להסתכל על הצד החיובי, את לא תצטרכי לשבת בטכני/חימוש ולהתעסק בידיים באלקטרוניקה או כל מיני עבודות ידיים אחרות, או להיות שוטרת צבאית ולהטריד חיילים ברחוב, את דווקא יצאת די בזול ואת יכולה לנוח לך במשרד בתנאים נוחים ובשעות נוחות. היחס גם הרבה יותר טוב.

ihaveadog1

New member
אני בדיוק האותו מצב...

הי, תיארתי את אותו מצב בדיוק לפני כשבוע כאן בפורום. אני בכלל לא מבינה איך כל כך הרבה אנשים מקבלים יותר מהזדמנות אחת להתמיין לתפקידים איכותיים יותר אם כל המיונים נעשים בו זמנית ואת התשובה מקבלים ברגע שכל הסבב כבר נגמר. האים זאת אומרת שאנשים שלא מתגייסים ישר אחרי י"ב וילידי קיץ/סתיו זיכים באופן אוטומתי ליתרון משמעותי?

bluegreyeyes

New member
אתן את דעתי בנושא

דבר ראשון, בשלבים הראשוניים של כל מיון *צבאי* אין לך התחייבות לתפקיד, ואתה מתחייב רק כשאתה מגיע לשלב מתקדם, אז בהחלט שאפשר להתמיין לכמה מקומות.

דבר שני, חיל המודיעין נוטה למיין בזמנים שונים מתקופות המיון ה"רגילות" ולכן שם יש לך הזדמנות להתמיין,לקבל תשובה, לגלות אם עברת (ואז אתה ממשיך ולוקח סיכון) או לא עברת (ואז אתה מקבל הזדמנות להניצל ע"י משהו אחר)

אני אישית יליד סתיו, וקיבלתי 4 מיונים שונים (פברואר, מרץ במודיעין, יולי ואוגוסט, והתקבלתי במיון של אוגוסט)

ihaveadog1

New member
המסכנה...

היא שלילידיי אביב/חורף יש סיכוי הרבה יותר גבוה (לפחות פי 2) ליפול בין הכיסאות.

bluegreyeyes

New member
זה כבר תלוי בך

בלי להתחשב בזה שלא לקחת סטטיסטיקה ממש (אדם אחד הוא לא סטטיסטיקה) וגם בלי להתחשב בעובדה שאלה לא האנשים שנולדו בסתיו/קיץ זכו, אלא ילדי סתו/קיץ שגם קיבלו שאלון העדפות בשלב מוקדם יותר!
מי שמקבל שאלון העדפות בתקופת פברואר/מרץ מפספס תקופת מיון, ולכן תלוי רק בתקופת מיון אחת, בזמן שמי ש"זכה" לקבל מנילה מוקדם יוכל להתמיין ב-2 תקופות.
לא לשכוח שמי שנולד מאוד גם ביל סיכויי גבוה יותר לא לקבל מיונים למודיעין, כי המיונים לרוב מתחילים מוקדם ונדרשים הנתונים מהצו הראשון (שלנולדים מאוחר עוד אין)

גם מה, שזו טיפה אחריות שלך גם לא לתת לעצמך ליפול בין הכסאות, וצריך לבקש מיונים.

ihaveadog1

New member
איך מבקשים מיונים?

השאילה היא האים כדאי לבקש מיונים לצורך מיונים? אני נפלתי במיון לאשכול שבחרתי בעדיפות הראשונה, המיונים לעדיפות שניה ושלישית הסתיימו.
נירא לי שלא כדאי לבקש מיונים רק לצורך הצלת אגו, לדברים שלא כל כך מתחברים אליהם...

bluegreyeyes

New member
מבקשים יפה

לי אישית לא היה התפקיד שרציתי בשאלון ההעדפות בכלל, התפקיד הראשון שזומנתי אליו לא היה קשור לשאלון שלי, וכך גם לא השני. אחרי התעקשות של כמה חודשים למיון חריג (למיון שאינו חריג יותר קל לקבל תשובה חיובית במהירות) לתפקיד שרציתי אני בסוף לא עברתי את המיונים, ובמזל קיבלתי מיון (הראשון שהיה קשור לשאלון ההעדפות שלי) ולמרבה הפלא, היה ההעדפה השלישית (!) שלי, אבל התקבלתי בלית ברירה כי להיות בתפקיד איכותי עדיף בהרבה מלהיות פקיד, והסיכוי שיהיה שם משהו מעניין גבוה בהרבה, במיוחד כשידעתי שתנאי השירות קוסמים לי.

אני אישית סימנתי את אשכול פיקוח ומבצעים חיל האוויר מקום ראשון, ולא קיבלתי מיון לזה בכלל, ואם להיות מציאותיים, אם הייתי מקבל מיון לשם והייתי מתקבל לאחד מהתפקידים שרציתי (חוקר מודיעין אוויר או מפענח תצלומי אוויר) אז בכלל לא הייתי נכנס לכל הסיפור הזה של המיונים המוזרים והבקשות, אבל המזל הוביל אותי למצב שאני היום, שזה בערך מה שקורה ל-90% מהמלשבים.

אני אגיד ככה, את שלך פספסת, לעשות מה שהכי מתאים לך בצבא לא תעשה, וזה לא נורא הרוב הגורף לא עושה את זה, אז הבחירה היא בין לעשות משהו שאתה לא מעוניין ולא איכותי עם סיכויי נמוך שזה יעניין או יאתגר אותך, או לעשות משהו שאתה לא מעוניין בו כרגע, אבל יכול להיות מעניין ומאתגר יותר, וגם איכותי. אז...ניצל לי קצת יותר מרק האגו.

ihaveadog1

New member
קודם כל תודה,

אני באמת מאוד מודה לך שאתה מקדיש כל כך הרבה זמן ומנסה לעזור וליעץ. אני ממש לא מבינה כלום בכל האלגוריטם המסובך של מיונים ושיבוצים. הורים שלי לא היו בצבא, אין לי אחים גדולים וכל העניין הזה, כולל מגוון גדול כל כך של תפקידים ומוסגים היה עד לפני שבוע זר לי לחלוטין.
כנרא את שלי באמת כבר פיספסתי ועכשיו אני רק מקווה לקבל מיונים בהפתעה, כמוך.
אבל בוא ננסה להבין מה יכולתי לעשות אחרת (למען אנשים שיקראו את פוסט הזה בזמן שעוד יוכלו להשפיע).
כנרא, אם בין קבלת שאילון העדפות ותאריך הגיוס יש כחצי שנה אז צריך להבין שזה לו"ז מסוכן ולהשתדל לקבל יותר מאחד מיונים בסיבוב הראשון.
וכמובן חייבים לעשות דוקטורט על מגוון התפקידים ולהכין מראש את רשימה של הדברים שתרצה לבקש, בלי קשר לאופציות במנילה.

Nofarch

New member
כן קראתי גם מה שאת כתבת וממש הזדהיתי =\

זה ממש מתסכל..
ומיון אחד קיבלתי ממה שדירגתי במנילה והבנתי שתמיד מקבלים לאשכול אחד בלבד אלא אם כן משגעים אותם בפקסים, לא?
בכל מקרה, אחרי מבצעים ופיקוח סימנתי דוברות ומידע שלפי מה שכבר הבנתי זה 70% פרוטקציות ו30% קשה ממש להתקבל, אמרו לי שכמעט ולא מקבלים מיון לזה אלא אם כן מדרגים ראשון.. ושלישי סימנתי תקשוב שנראה לי רוב המיונים כבר היו וגם אני לא שיא המתלהבת מהתפקידים שם, זה כבר נשמע לי כמו פשוט לסמן חיילת מקצועות המחשוב במנילה אם כבר אני מתפשרת על מחשבים =/ (ונראה לי כבר שכתבתי את זה, אבל באופן כללי אני סבבה עם מחשבים, פשוט בצבא זה לא כזה מה שרציתי).. ואז סימנתי מאבחנת פסיכוטכנית שהמיונים של זה גם כן היו (וגם אם את לא התקבלת וגם אני מכירה חברה שגם כן לא, אז בטח גם אותי כבר היו מנפנפים שם חח) אז בטח כבר אבוד..
יש לי חברה שהתגייסה עכשיו וגם כן אמרה שממש נדפקה ולא היו לה מיונים כמעט לכלום, דווקא מי שמתגייס במרץ לפי מה שהבנתי יש לו פחות מיונים טובים בדרך כלל.. ממי שאני מכירה זה היה ככה לפחות..
אם רק היה הולך לי טיפה יותר טוב במבחנים של חיל אוויר =\ מתסכל שככה חצי יום מסכן משפיע עליך בצורה כל כך משמעותית.

bluegreyeyes

New member
אהמ

לא בהכרח, אם הצבא רואה הזדמנות לתת לך מיון, ואת איכותית, למה לא? הם יכולים רק להרוויח ככה, כי ממש לא משנה להם מי עבר את המיונים העיקר שהם יסגרו קורס.

האמתי, תפקידי מקצועות המחשב יכולים להיות איכותיים ומאתגרים יותר מתפקידי חיילת מקצועות המחשוב, וזה מגיע ממישהו שהתקבל במיונים ודווקא זכה ליצור קשר עם הרבה אנשים בתפקידים שונים של מחשוב.

למאבחנת דווקא עושים לפעמים "מיוני בזק" פתאומיים, ככה היה לידידהשלי שנפלה ממודיעין והייתה קרובה לגיוס, ופתאום אמרו לה שהיא מקבלת את ההזדמנות האחרונה שלה וקיבלה זימון למאבחנת, ועברה! היום היא בקורס כבר ואם יילך לה טוב היא תכלס זכתה בתפקיד איכותי מאוד, אז אם מעוניינים שווה לנסות ולהתקבל (אני אישית רציתי את התפקיד, אבל לא עברתי :/)

זה מאוד מתסכל להיות תלוי ביום אחד של מיונים, ואז מרגישים פספוס אדיר כשלא עוברים טמרגישים שזה היה "הכי בשבילך", אבל מצד שני, איך אפשר לצפות למשהו אחר כשאין שיטה טובה יותר לעשות את זה?

Nofarch

New member
חח זה מה שחשבתי

אבל בגלל שקראתי שכל בת זכאית למיונים לאשכול אחד בלבד כבר איבדתי תקוות.. אולי אפקסס ואנסה לבקש זימון למאבחנת למרות שזה בכלל מה שסימנתי רביעי, לא התלהבתי מהתפקיד בהתחלה אבל עכשיו כשהבנתי מה האפשרויות האחרות זה כבר כן נשמע ממש טוב... למרות שבטח גם כן מעטים מתקבלים לזה..

ובכל זאת למרות שאולי אין שיטה טובה יותר למיין וברור שכשמדובר בכזאת כמות של אנשים שצריך למיין אז מישהו חייב ליפול בין הכסאות אבל לא יודעת, זה מתסכל שככה גם מי שיש לו יכולת ורצון להתגייס לתפקיד משמעותי בסוף נדפק בגלל יום אחד..

bluegreyeyes

New member
זו בעיה של 2 דברים

1. אין שיטה יותר טובה למיין, אז את נאלצת להיות תלויה ביום/יומיים של מבחנים ולקוות שהלך לך.
2. ביקוש- יש יותר אנשים איכותיים בצבא ממה שיש תפקידים איכותיים, אז זה בלתי נמנע שחלק בסוף לא ישרתו בתפקידים איכותיים.

את יכולה לנסות לבקש מאבחנת, אולי תעברי וככה תצילי לעצמך שירות מעניין, ואם לא תעברי, לפחות תדעי שעשית כל מה שיכולת כדי להשיג תפקיד מעניין בצבא, ותוכלי ללכת בלב חצי-שקט ליומיות במשרד.

ihaveadog1

New member
אני מכל הלב מאחלת לצה"ל

(ולעם ישראל כולו) שיסבול אך ורק מעודף אנשים איכותיים. אין לי דעה לגבי שיטות מיון, אבל אני בטוחה שאם להפסיק לקרוא לתפקיד כלשהו "תפקיד לא איכותי שמתאים לאנשים לא איכותיים" יהיה יותר טוב לכולם.

bluegreyeyes

New member
מישהו קרא לתפקיד כזה ככה?

אני הערתי שיש תפקידים לא איכותיים, ואת יכולה לשאול אנשים, איכותיים או לא, שמשרתים שם, והם יגידו לך בעצמך :) (או יותר נכון, חלק משמעותי יגיד את זה, כי תמיד יש אנשים שיהנו ממשהו מסויים)

ihaveadog1

New member
לא התכוונתי להערות שלך

אלא באופן כללי בלבד: אני חושבת שזה זה מוסגים לא נכונים שפוגעים באנשים.

Nofarch

New member
נראה לי אני אחכה עוד איזה שבוע

ואראה אם יש מצב שיענו בכלל לערעור לחיל אוויר (ענו לי שהערעור התקבל במערכת) למרות שאני מודעת לזה שזה 95% אבוד, אם תוך שבוע לא תהיה תשובה אפקסס למיט"ב ואבקש מיונים...
תודה על העזרה וזה :)

למעלה