כמה שאלות

nelly123

New member
אולי תנסי לדחות את הגיוס?

אני אישית דחיתי את הגיוס מיולי לדצמבר כי יש לי טיול מתוכנן לקיץ הזה. הודיעו לי שלא התקבלתי למה שהתמיינתי אליו, ועכשיו כשהגיוס הוא רק בדצמבר יש לי הזדמנות לנסות להתמיין בסבבים מאוחרים יותר.
אבל אני לגמרי מבינה את החשש שלך. לא קיבלתי במנילה תפקידים כלל צהליים מלהיבים כ"כ (קיבלתי בסה"כ פקידת לשכה, משקית מטה, בקרית שליטה ימית, מאבחנת מדעי התנהגות, עובדת מעבדה כימית ותקשוב)
אבל שתי אחיותיי הגדולות שירתו בחלק מהתפקידים האלה והן בכלל לא סבלו, להפך, דווקא היה להם שירות ממש טוב. חוזרים הביתה בחמש ויש לך את שארית היום לעשות כרצונך

Nofarch

New member
ונתנו לך לדחות באמת?

חח לא יודעת, אין לי כל כך סיבה תאכלס לדחות וגם ככה מי יודע אם בכלל יהיו סבבים של מיונים בזמן הזה...
ולפחות היה לך בקרית שליטה ימית ומאבחנת :p יחסית לתפקידי מא"ה זה עוד סביר...
במה אחיותייך שירתו? :) באמת היה להן טוב? יש לך מושג איך זה מבחינה חברתית בתפקידים כאלה?

nelly123

New member
כן

נתנו לי לדחות כי הראיתי להם כרטיסי טיסה, אבל אני מניחה ש זה לא סיפור מבחינתם לדחות גיוס...
שמעתי שבקרית שליטה ימית לא מומלץ, מה גם שהבנתי שרובן משרתות בבסיס סגור, ואני מעדיפה לשרת בבסיס פתוח.
אחת הייתה פקידה במשרד הביטחון ואחת הייתה משקית מטה לדעתי (היא התעסקה בכוח אדם...ראיינה חיילים ומילואימניקים). הן היו אמנם בתפקידים משרדיים אבל אני יודעת שחברת האנשים שהייתה איתן הייתה ממש טובה. הן חזרו כל יום הביתה בסביבות חמש, עבדו מספר ימים בשבוע, לקחו קורסים בנושאים שונים ופשוט המשיכו לעשות דברים שנתנו להן עניין בחיים (במקום לתת לצבא "לנוון" אותן).
בשורה התחתונה, שום דבר עוד לא סופי. יכולים עוד לשלוח לך מיונים נוספים עד הגיוס, אל תוותרי על תפקיד שאת ממש רוצה לקבל. וגם אם לא- לכל צד יש את היתרונות שלו. לדעתי כשאנשים נזכרים בשירות הצבאי שלהם הם זוכרים בעיקר את הפן החברתי מאשר את התפקיד עצמו. תמיד אומרים שמוצאים חברים חדשים לא משנה מה התפקיד שלך, ואני מקווה בשבילך ובשבילי שנגלה שזה נכון

Nofarch

New member
אהה יפה :)

חח דווקא אני מכירה מישהי שממש התעקשה שידחו לה גיוס ולא הסכימו..
באמת זה לא מומלץ? יש לי חברה טובה שסימנה ראשון כי מהתפקידים של יום המא"ה זה נשמע יחסית מעניין. חח טוב אז אני אתנחם בזה שלא נורא שאין לי את זה כי גם אני יותר בכיוון של בסיס פתוח.
ובאמת? טוב זה ממש מעודד לשמוע! אני אנסה לבקש מיונים לעוד תפקידים, הקטע זה שכבר אין לי כל כך תפקיד שאני ממש רוצה כי מה שרציתי זה חוקרת מודיעין אוויר והרי לא עברתי =\ אולי אתעקש על דברים אחרים שסימנתי במקומות נמוכים יותר רק כדי לפחות לקבל מיונים לתפקידים שנחשבים איכותיים.
בהצלחה לנו :p

nelly123

New member
ד"א

גם אני מכוונת לח"הא ומקווה שישלחו לי מיונים לשם.
סימנתי את זה ראשון במנילה ושלחו לי מאבחנת במקום זה (אבל חתמתי על ויתור). המיונים הבאים לח"א הם לדעתי בסביבות הקיץ...

למעלה