כמה שאלות

Nofarch

New member
קיבלתי היום 2 זימונים

למאבחנת פסיכוטכנית, ולרכזת מתגייסים.
לא בהתלהבות על שניהם אבל נראה שזאת הזדמנות אחרונה לתפקיד איכותי אז לפחות שלחו לי :)

bluegreyeyes

New member
2 זימונים ביום אחד?!

זה מצויין!

ממליץ לך להתמיין לשניהם! אם לא תעברי למאבחנת לפחות תוכלי לשרת כרכזת מתגייסים שזה שירות מאודדדד נוח במיטב.

Nofarch

New member
חחחח כן.. גם אני הופתעתי

ועוד בדואר הגיעו 4 מעטפות מהצבא אז בכלל בהתחלה התלהבתי. אחת הייתה צו ראשון לאחי, שתיים היו אותו זימון- לרכזי מתגייסים ואחת למאבחנת פסיכוטכנית.
ועד כדי כך מאוד נוח? אני בכלל לא כזה מבינה למה ההתלהבות מהתפקידי לשכת גיוס.. זה נשמע לי לא שיא המעניין לקבוע לאחרים דפ"ר וקב"א או לקבוע להם איפה הם
ישרתו כי זה קצת לא לעשות שירות משלך.. אני זוכרת שגם בצו ראשון חשבתי לעצמי שנראה לי באסה לשרת שם ואני שמחה על הזימונים האלה נטו כי אלו תפקידים
שאמורים להחשב סבבה וכי זה או זה או כלום מסתבר...

bluegreyeyes

New member
אני אגיד ככה

רכז מתגייסים- התפקיד הוא תפקיד פקידותי של משאבי אנוש נטו, אבל הוא ביומיות וממש אין שם עבודה קשה או לחץ, אז אפשר להרגע ולהנות מהאנשים (אם יש אשם אנשים איכותיים, הסטיגמה אומרת אחרת)

מאבחנות- זה היה תפקיד שדווקא מאוד רציתי, הוא מעניין כי הוא נותן לך נקודת מבט לתוך מערכת המיון הסודית של הצבא, הקורס מלמד אותך המון דברים מעניינים,נותן לך נסיון לאזרחות ולחיים, ונותן לך אתגר מאוד רציני והרבה אחריות לעמוד בה בתור ילדה בת 18 ללא שום השכלה או נסיון. התפקיד אבל לא מתאים לכל אחד ויכול להיות שוחק לעבוד מול אנשים כל היום, במיוחד כשהם בני נוער.

ihaveadog2

New member
גם אני רציתי את התפקיד בגלל אותם סיבות.

מעניין איזה תכונות מחפשים במיונים למאבחנת בגללם לא עברנו. יש לך כיוון?

bluegreyeyes

New member
לי אישית

אמרו מראש שאני לא מתאים לתפקיד למרות שעברתי את נתוני הסף, ואמרו שאין סיכוי שאקבל מיון, אבל אני אדם עקשן והאמנתי שמגיע לי לקבל הזדמנות, אז לחצתי במשך כמה חודשים עד שאישרו לי מיון חריג (לא יודע מה היה חריג אבל)
יכול להיות שהמיון היה מיועד לכשלון מראש (קראתי על הרבה מקרים שבהם אושר חריג למיון מסויים אך היה רשום מראש שהאדם יפסל ע"י החריגה שלו אז זה פשוט היה מיון סמלי) או שבאמת לא נתתי את הרושם הכי טוב שיכולתי, ולא הצגתי שאני מסוגל להתמודד עם כל אדם שאני אראיין, הראיון עצמו היה די צונן והן בעיקר לחצו על האמינות שלי, למרות שלא ראיתי שום סיבה בכך שאני אהיה לא אמין בעצמי, אבל מה אפשר לעשות, לא התאמתי, ונאלצים להמשיך עם זה הלאה, אולי זה יוביל דווקא לדברים טובים מי יודע.

אני די בטוח שלא יחפשו בדיוק, אבל העיקר היה בעצם להראות יכולת הסתגלות לאנשים שונים, ויכולות תקשורתיות גבוהות, אבל לא בהכרח שיטת המיון שלהם הכי יעילה, כי עדיין יוצא מצב שיש מאבחנות שנמצאות לא מתאימות לראיון (דבר די מרכזי בתפקיד) למרות שעברו את המיונים.

Nofarch

New member
הבנתי :p

נראה לי את האמת אני מוותרת על רכזת מתגייסים.. אם זה תפקיד פקידותי נטו ובמיטב ואני לא כזה רוצה לשרת שם, נראה לי כבר עדיף פקידה רגילה מהתפקידים במנילה =/
לראיון של מאבחנת אלך למרות שאני בטח לא אעבור כי לא שיא המתאים לי ואם אתם שממש רציתם לא עברתם אז מה הסיכוי שלי.. אבל ניתן לזה צ'אנס כי נשמע תפקיד טוב תאכלס.. לא מבינה למה אני לא בהתלהבות על זה חח

bluegreyeyes

New member
אהמ

זה שרשום לך במנילה תפקידי פקידות, לא אומר שאת תקבלי אותם האמתי, לכן רכזת מתגייסים לדעתי האישית, זו דרך להבטיח לעצמך תפקיד נוח, אבל לא בהכרח קל. רוב הפקידים במיטב, הבחורות שעונות לטלפונים במוקד שירות, והחיילים שמציקים בבקו"ם הם כולם רכזי מתגייסים, אז לשיקולך.

הייתה לי ידידה במצבך, נפלה ממודיעין שמוד רצתה לשרת שם, אכזבה גדולה, הבקשות שלה למיונים הגיעו מאוחר מידי, ופתאום היא קיבלה מיון למאבחנות והודעה שזה המיון האחרון שלה. היא פנתה אליי ודיברתי איתה על התפקיד והכל והיא לא התלהבה בכלל מזה, אבל שכנעתי אותה ללכת בכל זאת, והנה היא היום כבר חודש שני בקורס, מתלוננת על הטחינה שיש בקורסים של תפקידים איכותיים (מהבוקר עד הלילה) ועל הסטנדרטים הגבוהים (רמז, "עובד" שם זה לא 55 ולא 70 ולא 80) בל אומרת שזו באמת חוויה יוצאת דופן והיא לא הייתה מוותר עליה. הקורס נחשב אחד האיכותיים בצבא והוא כולל הרבה לימודים על פסיכולוגיה והרבה ביקורים ביחידות קרביות ובתי כלא.

bluegreyeyes

New member
ובנוסף

אני אישית גם די פקפקתי כשקיבלתי זימון למקצועות המחשב, וזה קרה זמן קצר יחסית אחרי שנפלתי מהמיונים, אז למרות שזה לא היה יעד שרציתי בכלל (סימנתי 3 במנילה, וזה היה בעיקר כי לא היה לי מה לסמן מקום שלישי במנילה והייתי צריך לכסות לעצמי לכל מקרה) עדיין הרגשתי שזה אור של תקווה. בשונה מהרבה תפקידים, די קשה להסביר את התפקיד שאני אעשה ברמת העבודה ביום יום בגלל כל השפה הטכנית ששולטת על מקצועות מחשבים היום, אז היה קצת קשה להבין מה התפקידים שם *תכלס* עושים.

בכל זאת, הייתה לי הזדמנות פז, כזו שעם הזמן ראיתי שעשרות,אם לא מאות, מבקשים הזדמנות רק כדי להוכיח ולשרת באותו אשכול שאני אישית פשוט לא ראיתי בו עניין, ואני הלכתי והתמיינתי ובחרתי מתוך רשימת התפקידים (יש שם בעיקרון 3 תפקידים שאינם התנדבותיים ו3 שכן) את התפקיד שהכי קסם לי (נתמ"מ-איכותי,מקצוע,מאתגר,יומיות, אפשרות לקרייה,קבע לא תמיד נשאר) ועברתי יחסית בקלות את המיונים (לא למדתי מחשבים ברמה כזו אף פעם) והתקבלתי לתפקיד, והאמתי שאני די מאושר שזה יצא ככה.

כן, לכל אחד שמתגייס לתפקיד שהוא לא מכיר יש חששות שהוא לא יאהב את זה, אבל יש גם אפשרות שזה יצא מאוד מעניין וייחודי, ותמיד אפשר לראות איך מהתפקיד שלך יש עוד דרך ארוכה למטה, גם אם את פקידה, ובסופו של דבר, זה גם תלוי מאוד באנשים, שיכולים להפוך תפקיד ממוצע לחוויה טובה ותפקיד איכותי לחוסר רצון להגיע לבסיס בבוקר.

כדי להרגיע, הצבא נוטה לרוב לשלוח גברים לתפקידים גרועים בצבא ולא נשים, אז יש לך הרבה יותר סיכויים להיות בתפקיד נחמד ונוח.

ihaveadog2

New member
מה זאת אומרת

"היא קיבלה מיון והודעה שזה המיון האחרון שלה"? הם שולחים הודעות כאלה?

bluegreyeyes

New member
כן

האמתי,לא רק היא קיבלה הודעה כזאתי,זמן קצר אחרי שקיבלתי שיחת טלפון מתקשוב שהודיע לי על המיונים למקצועות המחשב שזומנתי אליהם, קיבלתי הודעה מאוד ממלאת מוטיבציה ממיטב ש"נשלח אליך זימון למיון, זהו הסיכוי האחרון שלך להשפיע על שיבוצך, בהצלחה".
אחרי הודעה כזו, הייתי בטוח שאני אעשה מה שצריך כדי לקבל תפקיד, ולמרות מגוון התפקידים שם בחרתי רק ב2 (1 היה לבנות, 1 היה תכניתן שלא רציתי כי אני לא מעוניין בתכנות,1 היה מפוקפק יחסית עם הרבה קבע, 1 שנשמע די נחמד ו1 שענה יותר על מה שחיפשתי) והתקבלתי לתפקיד שרציתי אז אני חצי מרוצה בהתחשב במצבי.

ihaveadog2

New member
ממה שראיתי בפורומים

יש הרבה שלא רוצים ועוברים. זה כנראה עובד הפוך. בהצלה!

bluegreyeyes

New member
זאת המטרה

הם רואים את התפקיד שאת הכי רוצה, ומונעים אותו ממך, ואז את נאלצת להתפשר בשביל הצבא, מה שאחר כך עושים עוד לא מעט פעמים. הכי חשוב שמצליחים להגיע הכי גבוה שאפשר, שלפחות להעביר את הצבא קצת יותר בתחושה של מיצוי, כי מעבר לזה הצבא ממש לא צריך לקבוע את המשך החיים.

Nofarch

New member
ת

חח זה כל כך באסה להתפשר ככה! כל כך כל כך רציתי חוקרת מודיעין אוויר או מפענחת תצ"א ובאמת שחשבתי שזה כל כך מתאים לי ועכשיו זה קצת באסה ללכת למיון שתאכלס אני לא 100% רוצה להתקבל לתפקיד שלו אבל אני באמת אנסה להיות כמה שיותר טובה כי זאת כנראה די הזדמנות אחרונה..
ומה עד כדי כך יותר נוח ברכזי מתגייסים לעומת תפקידי פקידות אחרים? חח באמת שזה לא נשמע לי להיט להיות מאלה שיושבים בלשכת גיוס גם אם זה אווירה סבבה יחסית... מאבחנת עוד מילא כי לפחות יש בזה צד מעניין של פסיכולוגיה וזה, אבל רכזי מתגייסים ממש נשמע לי סתם...
אם אני אתקבל לזה כשאתם רציתם ולא הלך, אז זה באמת עצוב שאנשים שממש רוצים לא מתקבלים לתפקיד ושאנשים שלא בהתלהבות על זה כן =/

bluegreyeyes

New member
אהמ

לגבי רכזי מתגייסים, העבודה שהתפקיד מעפן זה מה שמראה שאין בו הרבה עבודה, מה שיכול להיות בתפקיד משרדי אחר, ואפשר לנוח ביומיות נעימות עד 4-5, ועדיין להיות זאתי "עם קשרים" בלשכה שאולי תשנה שיבוצים לאחים של חברות שלה חח

אני חשבתי בדיוק כמוך בהתחלה, אלה 2 התפקידים שהכי עניינו אותי בשאלון ההעדפות שהיה לי אבל איכשהו הצבא לוקח אנשים למקומות יוצאי דופן, ובגלל שהצבא הוא סוג של בועה נייטרלית, שבה את "זוכה" לעשות משהו שלא חשבת עליו קודם, את תיפתחי ככה לעולם אחר, ותראי אם את מעוניינת בו או לא, וככה יהיה לך כיוון טוב יותר לגבי מה את רוצה מהחיים.

תאמיני לי, הכל בצבא עצוב, אני מתעסק בזה לא מעט זמן ואני שומע סיפורים לא נעימים מכל מיני אנשים, ואת תופתעי כמה בנות היו מוכנות ללכת להיות מאבחנות כתחליף למה שהן עכשיו, או כמות האנשים שהתחננו לתפקיד הכי נמוך במחשבים בצבא כשיש אנשים ש"התפשרו" על תפקידים איכותיים בהרבה, אבל זה הצבא והוא לא חייב לקבוע לנו את העתיד, ובסופו של דבר נצא עם חוויות ותחושות שנוכל לנצל טוב יותר לאזרחות כך או כך, אולי אפילו תמצאי חברים לחיים שם, זה לא מוגבל רק לקרביים :) (או שאני אופטימי כי אני מתגייס עוד שבוע וחצי חח)

sharonz6

New member
לגבי המאחבנת

היי,
אני כמוך גם סימנתי במקום הראשון את התפקידים של חיל האוויר ואפילו לא קיבלתי זימון לשם אלא רק למאבחנת פסיכוטכנית. כשקיבלתי הייתי נורא מסוייגת אבל באתי למיון בגישה פתוחה וחיובית והתפקיד היה נשמע דווקא ממש נחמד (להגיד לך שזה התפקיד שאני הכי רוצה בעולם אני לא יכולה, אבל כשהמאבחנות דיברו איתנו וסיפרו לנו על אופי השירות הבנתי שזה משהו נחמד לעשות שנתיים), ככה שלא הייתי מציעה לך לפסול מראש.
בקשר למיונים, שהשנה בניגוד לכל ההודעות בפורום הזה התקיימו רק יום אחד (רק את השלב של הוועדה), אני יכולה לומר שאצלי לפחות חיפשו לראות כמה שיותר את יכולות השיחה שלי. שאלו אותי המון שאלות בסגנון של "איך תגרמי לערסים לספר לך דברים?" "איך תתחילי שיחה עם בן אדם כזה וכזה.." ועוד המון שאלות כאלה. הרגשתי כאילו הם מחפשים ממש לראות שהחיים שלי אינם מושלמים ושאוכל להבין גם אנשים אחרים ויחד עם זאת לא להתרגש מדי מאנשים בעלי מוטיבציה וחוסר התאמה למערכת. אני חושבת שגם אנשים שממש רצו את התפקיד אבל לא ממש 'זרמו' בשיחה איתן לא השאירו רושם טוב מדי.
בכל מקרה בהצלחה במיונים, צהל זה באמת לא מקום הוגן מדי מההתרשמות שלי עד כה והוא בטח שלא ממיין על פי רצונות של המלשבים.

Nofarch

New member
המון תודה על הפירוט :)

באסה שלא קיבלת מיונים לחיל אוויר באמת =\ אבל טוב לא נורא אם במאבחנת הלך לך טוב, התקבלת לזה?
חחח נשמע לי כאילו אין מצב שאעבור.. אבל בסדר, מקסימום אם לא אתאים אז שיהיה, כבר השלמתי ממילא עם להיות פקידה לצערי כשקיבלתי את התוצאות מחיל אוויר חח =\

bluegreyeyes

New member
את מבינה הרבה מאוד

עובדה שזיהית הרבה דברים שצריך לדעת או לעשות :)

אפשר לבקש מיון, לא רק לקוות אליו, אני אפילו לא קיוויתי כי חשבתי שהכל נגמר, ופוף, קיבלתי זימון, כסת"ח מצויין.
האמתי, שאלון ההעדפות לא תמיד מגיע חצי שנה לפני הגיוס, אבל לכל צקרה, אם יש לך נתונים טובים אפשר להתעלם משאלון ההעדפות ולפנות לחיל המודיעין ישר, לנסות להשיג מיונים, ובתקווה לעבור ולהתקבל או במזל ליפול בתשופה של שאלונ ההעדפות (מי שנופל בסוף מסלול המיונים נופל לפני הגיוס ואז נדפק)
אחרי קבלה ושליחת שאלון ההעדפות חשוב להתחיל לשלוח בקשות לתפקידים ומיונים, ולא לחכות שייתנו לך משהו מעצמם, ואם עשית מיון והרגשת שלא הלך לך טוב, אז כשחוזרים הביתה מתחילים לשלוח בקשות לתפקיד אחר, הצבא לא מחכה לאף אחד!

אם להיות מציאותיים, בייקום אחר דווקא היייתי נחשב "בר מזל" כי אני קיבלתי את השאלון שלי יותר משנה (!) לפני הגיוס, אז היה לי המון אפשרויות להתמיין, הבעיה שהצבא פעל רק מאינטרסים שלו ושרפתי תקופת מיונים בנסיון להגיע לתפקיד שאני רוצה.

למעלה