ובנוסף
אני אישית גם די פקפקתי כשקיבלתי זימון למקצועות המחשב, וזה קרה זמן קצר יחסית אחרי שנפלתי מהמיונים, אז למרות שזה לא היה יעד שרציתי בכלל (סימנתי 3 במנילה, וזה היה בעיקר כי לא היה לי מה לסמן מקום שלישי במנילה והייתי צריך לכסות לעצמי לכל מקרה) עדיין הרגשתי שזה אור של תקווה. בשונה מהרבה תפקידים, די קשה להסביר את התפקיד שאני אעשה ברמת העבודה ביום יום בגלל כל השפה הטכנית ששולטת על מקצועות מחשבים היום, אז היה קצת קשה להבין מה התפקידים שם *תכלס* עושים.
בכל זאת, הייתה לי הזדמנות פז, כזו שעם הזמן ראיתי שעשרות,אם לא מאות, מבקשים הזדמנות רק כדי להוכיח ולשרת באותו אשכול שאני אישית פשוט לא ראיתי בו עניין, ואני הלכתי והתמיינתי ובחרתי מתוך רשימת התפקידים (יש שם בעיקרון 3 תפקידים שאינם התנדבותיים ו3 שכן) את התפקיד שהכי קסם לי (נתמ"מ-איכותי,מקצוע,מאתגר,יומיות, אפשרות לקרייה,קבע לא תמיד נשאר) ועברתי יחסית בקלות את המיונים (לא למדתי מחשבים ברמה כזו אף פעם) והתקבלתי לתפקיד, והאמתי שאני די מאושר שזה יצא ככה.
כן, לכל אחד שמתגייס לתפקיד שהוא לא מכיר יש חששות שהוא לא יאהב את זה, אבל יש גם אפשרות שזה יצא מאוד מעניין וייחודי, ותמיד אפשר לראות איך מהתפקיד שלך יש עוד דרך ארוכה למטה, גם אם את פקידה, ובסופו של דבר, זה גם תלוי מאוד באנשים, שיכולים להפוך תפקיד ממוצע לחוויה טובה ותפקיד איכותי לחוסר רצון להגיע לבסיס בבוקר.
כדי להרגיע, הצבא נוטה לרוב לשלוח גברים לתפקידים גרועים בצבא ולא נשים, אז יש לך הרבה יותר סיכויים להיות בתפקיד נחמד ונוח.