כמה שאלות

לישי

New member
../images/Emo70.gifU../images/Emo23.gifI

שאנטי..אני מסכימה עם כל מילה שכתבת!

קשכפית

New member
ארגיל, יש גם כאלה שלוקחים את זה

לקיצוניות. יש כת בהודו, נדמה לי שהכינוי שלהם ג´יני (אבל אני לא בטוחה) ראיתי עליהם תוכנית פעם בטלויזיה, הם באמת לא רוצים להרוג שום חיי כולל חיידקים והם הולכים ערומים ואפילו עם בד על הפה שלא להרוג בטעות חיידק והם כמובן לא אוכלים בשר, אלא רק ירק וקיטניות. הם אפילו לא חותכים את השער עם סכין אלא תולשים כל שערה בנפרד... בכל דבר אפשר ללכת עד הקצה...

Ergil

New member
באמת? איזה יופי!

ואני ראיתי תוכנית שמוכיחה שאלביס נחטף ע"י חייזרים.

shanty.G

New member
פה נמחקו הודעות ../images/Emo70.gif

קללות וגידופים - אין מקומם בפורום הודעות בנוסח שהופיע פה ימחקו. קחו זאת לתשומת ליבכם!

tipid

New member
שנטי כל הכבוד לך!

אמנם הפורום נועד להעברת דעות תוך גדי שמירה על כבוד האדם נימוס ועזרה אחד למשנהו בנושא הקשור לזכויות בעלי חיים שאנו משמשים כפה עבורם. בהזדמנות זאתאני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה מבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות בברכת סוף שבוע נעים.. מתמר

AmitKar

New member
ERGIL? אתה צמחוני?

זאת בהחלט הפתעה האמת, אתה בכלל לא צפוי! אתה באמת צמחוני? למה? בכל אופן, כל הסיבות שאני מעלה על דעתי (לאו דווקא קשורות לבע"ח) מראות דווקא שאכפת לך ושיש לך לב עמית

Ergil

New member
נדמה לי

שהבהרתי בפגישתנו האחרונה שאני צמחוני. נראה שאתה לא זוכר אותי כמו שאני לא זוכר אותך. כבר שאלו אותי למה אני צמחוני איפשהו בשרשור הזה, תחפש.

El Duche

New member
את יכולה לפרט יותר על חיידקים?

צמחים הרי, יותר מורכבים מחיידקים (הם רב תאים וכל תא הרבה יותר מורכב מתא חיידקי), אז למה הם לא חיות וחיידקים כן? מהם הקריטריונים שלך לקביעת האם יצור מסוים הוא חיה או לא? לאן תשייכי את הוירוסים?

חיידק הוא לא יצור חיי!

הוא בדיוק כמו צומח, הוא יצור אבל הוא לא חיי אין לו את הקריטריונים ליצור חיי, בגלל זה אפשר להרוג אותו מהר, הוא בקטריה. לעומת זאת נגיף הוא בע"ח! ועל זה אין ויכוח!
חולת נפש

feline9

New member
חלק מהחיידקים נחשבים לבעלי חיים../images/Emo92.gif

וחלק לא (ואלה נקראים פרוטוזואה). די עם הויכוחים האידיוטיים האלה. כולנו הרי יודעים טוב מאוד מי חש ומי לא חש כאב.

Necrophil

New member
תגיד, אתה קולט כשמישהי חותמת "חולת

נפש"?!?!? אגב זה בדיוק ההפך, נגיף הוא מעטפת עם דנ"א בפנים וזהו. שלום!

אדווה ג

New member
יש לי שאלה אליך, Ergil

מדוע אתה צמחוני? האם בגלל סיבות אדיאולוגיות? ובקשר להשוואה שלך בין אריה שאוכל בשר לבין אדם שאוכל בשר. יש הבדל גדול. חיות אוכלות כדי לשרוד, לנו יש אמצעים לשרוד ללא בשר. (וזה אפילו לא קשה!) אצלנו בעלי החיים שאוכלים נולדים לתוך כלובים ואין להם בעצם חיים רגילים, הם גודלים בכלובים ובתנאים איומים. בטבע עד שהלביאה צדה אייל לדוגמה, לאייל יש חיים רגילים בטבע, בחופש. כלומר, אצלנו הבשר נהפך לתעשיה. הבדל נוסף הוא הכמויות הדרושות. אצל בעלי חיים בטבע הן צדות רק כשהן צריכות אוכל באמת. אצלנו אוכלים בשר כדי לחגוג אירוע, תוך כדי בילוי וכו... ולכן לדעתי האישית אם בן אדם נמצא במדבר וצריך לשרוד או שימות אלא אם כן יאכל את הנחש, הרי שזה בדיוק כמו בטבע. אם כך, אין לי בעיה אם מקרה כזה. בכל אופן, לי אין לב להרוג בעל חיים במו ידי, וגם אין לי אומץ. אז כנראה שהייתי מתה במדבר...

Ergil

New member
תשובה:

אני צמחוני מסיבות טעם, אולי אולי עדיף לומר ריח או תחושה כללית - אף פעם לא טעמתי. יש בעלי חיים בטבע שהם אוכלי כל. האם תמנעי מאוכלי הכל שבטבע לאכול בשר? אני לא יודע מה איתך, אבל אני אוכל רק כשאני רעב.

למעלה