כמה שאלות..

The West Star

New member
כמה שאלות..

1. למה המשיכו חברי הלהקה לקרא לעצמם פינק פלויד לאחר פרישת סיד בארט שבעצם המציא את השם? 2. גילמור לא ידע לקרא תווים? 3. מה קרה בין מייסון לאשתו? 4. האם היה משהו בין פ"פ לג'נסיס? 5. מאיזה להקות הושפעו פ"פ?

One Echoe

New member
אנסה לענות.

1-ממ..זו די שאלה הגיונית, כי כבר הכירו אותם בשם הזה, ומה הטעם לשנות את השם? עם זאת, אני חושב שהם רצו להמשיך את המסורת של פינק פלויד, הם לא רצו להיפטר מסיד בארט, הוא עזב(או שהם העיפו אותו, מה שתרצו)את הלהקה בגלל בעיות סמים. וסתם ככה, ממתי להקות משנות שם כאשר אחד מחברי הלהקה עוזב?
2-בהתחלה פינק פלויד לא ידעו לקרוא תווים. היום אני מאמין שהם יודעים. 3-לא יודע 4-לא יודע 5-לא יודע

weird dust

New member
בקשר לסיד

הוא "נשכח" בטעות נוראית כשהם יצאו לאירופה. אבל כשהם הבינו שהם שכחו אותו כבר לא היה מי שיחזור להודיע לו והם המשיכו
.

Shakty

New member
לא מדיוק - אבל במספר המספרים

מספר הגרסאות לסיפור - הרווחת ביותר כיום היא זו שהלהקה תכננה לשכוח אותו יום אחד בדרך להופעה... ואם אני זוכר נכון ההופעה הייתה באנגליה לא ביבשת. את גילמור הביאו לפני על אפו ועל חמתו של בארט שמבחינתו חשב שהלהקה מתפקדת מצויין.

One Echoe

New member
נכון,

ועובדה שיש להם תמונה ב SFOS עם גילמור ובארט ביחד:)

אמממ..

מאחר ואין לי את האלבום ... אני מניחה שאתה מתייחס לחוברת המילים והמידע המצורפת לאלבום?

החוברת היא 'חדשה'

היא לא צורפה להדפסה המקורית של האלבום, בשנות השישים. להערכתי היא לא צורפה לדיסק עד השנים האחרונות. אגב, באיזו תמונה מדובר? אם אתה מוצא את זה בחיפוש ברשת, האם תוכל להעלות אותה לכאן?

One Echoe

New member
טוב לדעת..

אבל איך זה הגיוני שעושים שינויים באלבומים? הנה התמונה

הזמן עושה את שלו..

העיצוב המינימלי שהיה מתאים לשנת 1968, כבר אינו מתאים כיום. הן הציבור והן חברות התקליטים רוצים שאלבומים (בכלל, לאו דווקא של הפלויד) יבואו עם 'תוספות': קטעי בונוס, תמונות, הטקסטים וכו'. פעם היו liner notes פשוטים - כמה מילים מאחורה המהללות את הלהקה, בנוסח פרסומי או יחצ"ני. היום יש לעיתים חוברות עם עשרות עמודים, הכוללים פרטים מלאים על המשתתפים באלבום, מילות השירים, ולעיתים גם מאמר מלומד על תולדות הלהקה או האלבום. העיצוב המושקע הולך ונהיה נפוץ יותר ויותר - כמו גם "קופסאות" משולשות ומרובעות, עם גרסאות המונו של האלבומים, outtakes וגרסאות חיות של השירים מהופעות או מהרדיו. לטרנד הזה יש הרבה סיבות, חלקן מסחריות ורובן דמוגרפיות. אני לא רואה בכך שום בעיה, כל עוד אין 'רביזיה' היסטורית, או שינוי מוחלט על עטיפה מוכרת (את זה לא עושים, בד"כ, מלבד במקרים נדירים). בהדפסה המקורית של Saucerful בארט כלל לא הופיע. אני לא בטוחה ששמו אפילו הופיע בין שמות חברי הלהקה, על העטיפה. הפלויד ניסו לבסס עצמם, באותם ימים, בנפרד ממנו, ו'מחקו' אותו לגמרי מיחסי הציבור שלהם. זה נמשך כך במשך שנים - בעצם עד WYWH. הפלויד שינו, כמובן, את גישתם לנושא עם השנים. בארט מקבל כיום את המקום הראוי לו בחוברת המצורפת לאלבום, אני מניחה.

One Echoe

New member
כנראה שאת צודקת.

ואני לא יודע אם את יודעת, אבל יש 3 תמונות של הלהקה עם סיד(בלי גילמור). תמונה אחת לבד של סיד. תמונה אחת של הלהקה עם גילמור. ותמונה אחת של כולם ביחד. (אני לא מזהה מי בתמונה על העטיפה) אז כנראה שסיד באמת מקבל את הכבוד הראוי לו.. ויש כבוד..

The West Star

New member
חוץ מזה

סיד היה חבר טוב של גילמור [לא חבר טוב, אבל חבר שוב, תקנו אותי אם אני טועה] אבל יכול להיות שהוא עזר להם, או סתם בא. או שזה מהתקופה שגילמור רק היווה "מחליף" לבארט

הפלויד צירפו את גילמור להרכב

בסביבות חג המולד 1967. רשמית, הוא היה אמור רק "לחזק" את בארט בהופעות. למעשה, שלושת הפלוידים (ווטרס, רייט ומייסון) ראו בו מחליף לבארט, במידה ובארט ימשיך לא לתפקד - וזה מה שקרה. (לא ברור אם גילמור ידע שהוא אמור להיות מחליף, או לא. סביר שכן). בפועל, הלהקה היתה חמישיה רק מספר שבועות, אולי 3-4, במהלך חודש ינואר 1968. תמונות היחצ"נות של הלהקה כחמישיה צולמו באותם ימים. בסביבות סוף ינואר הפלויד הפסיקו לאסוף את בארט להופעות ולהקלטות. השותפות התפרקה במרץ 1968, וההודעה על כך נשלחה לעיתונות באפריל. נכון, גילמור היה חבר-נעורים של בארט, ואת ההשלכות של זה אתם יכולים להבין בעצמכם.

גילמור סיפר

שבארט היה בא להופעות והיה בוהה בדוד שנלחץ, זה הפסיק עם הזמן.

למעלה