כמה שאלות..

איזו מהן?

הוא היה נשוי 3 פעמים. אשתו הראשונה היתה ג'ולייט גייל, שהיתה קודם לכן סולנית של הפלויד, באחד הגלגולים המוקדמים שלהם. לשניים נולדו שני ילדים (בן ובת), והם התגרשו בסוף שנות השבעים. אשתו השניה היתה דוגמנית/מעצבת אופנה יווניה. השניים היו נשואים במהלך שנות השמונים. חוץ מזה אני לא יודעת כלום עליה. אשתו השלישית היתה אמריקאית. הם נישאו מתישהו בתחילת שנות התשעים(?). האלבום Broken China הוא על מאבקה של גב' רייט כנגד הדכאון הקליני שתקף אותה פתאומית. היא יצאה מזה. עפ"י השמועות, הזוג התגרש מתישהו לפני כמה שנים(?). אבל אין לי שום מידע נוסף. הפלוידים שומרים על פרטיותם בקנאות.

team ns

New member
הבנתי שהיא חטפה התקפת עצבים

בבריכת שחייה והתמוטטה מכאן התמונה של... קראתי בעיתון באנגלית פעם

זו דווקא דוגמא (יוצאת דופן) למיחזור

עיצובים של הפלויד. התמונה שצירפת צולמה עבור עטיפת WYWH. סטורם תורגרסון מיחזר את הדימוי של השחיין הצולל לבריכה, לעטיפת Broken China.

wish i was here

New member
לגבי התווים

אולי נכון להגבי ההתחלה של פינק-פלויד,אבל ממש לא נכון לגבי ההמשך...איך ווטרס יכל להמציא את הבאס של מאני בלי תווים הא? איך? :)

כשרון מוסיקלי?

הרוב המוחלט של אמני הרוק לא ידעו או לא יודעים גם כיום תווים. לימודי מוסיקה היו נחלתם של מעטים - בני המעמד הבינוני והעליון, שיכלו להרשות את זה לעצמם. בד"כ אלו היו נגני אולפן (session musicians) שידעו לקרוא תווים, שכן זו היתה הדרך המהירה עבורם ללמוד קטעים חדשים תוך זמן קצר. לשם יצירת מוסיקת רוק, אין צורך בידיעת תווים.

wish i was here

New member
המממ ציף

תווים דרושים לכל דבר....הדבר היחיד שאני אישית ניגנתי שלא היה בו צרוך בידיעה ושליטה מוחלטת של תווים היה ג'אז שבו סתם אתה מביא לפי הכשרון שלך את האלתור שבא לך לראש....זה באמת כיף לנגן ג'אז דרך אגב.כל דבר שלא מסתמך על אלתור,דורש תווים ופה אין גורם של כשרון מוזיקלי....אני מנוסה בעניין ואני לא אומר משהו שאין לי מושג עליו.הכלי היחיד שאין מצב שתצתרך בו תווים זה כמובן בערכת תופים....שאין בה תווים אלה רק זכרון...וזהו.

לך תתווכח עם דורות של מוסיקאי רוק

שניגנו כל חייהם ללא ידיעת תווים. למשל פול מקרטני, שמתגאה בכך. מה לעשות, 99.99% מאמני הרוק לא ידעו ולא יודעים תווים.

One Echoe

New member
מה? מה?

אתה מדבר שטויות, ממש שטויות. קודם כל, גם בתופים יש תווים.(אתה מנוסה בעניין, לא?) דבר שני, אתה לא חייב תווים בשביל לעשות רוקנרול! מה תגיד על ג'ימי הנדריקס? ועל כל שאר המוזיקאים שציף הזכירה. תווים זה פלוס גדול, ומומלץ לדעת תווים בגלל שזה יכול לעזור לרפרטואר המוזיקלי שלך ולדמיון שלך. ובכלל, תמיד טוב לדעת מה המציאו לפניך. אבל מכאן ועד" תווים דרושים לכל דבר.. " יש דרך ארוכה.. -ושלא תבין לא נכון, אני בעד תווים. אבל אלו ממש שטויות.

wish i was here

New member
אוקיי one

1.להגיד על דעתו ואני מדגיש דעתו של מישהו אחר שזה שטויות זה לא במקום,ואני אתעלם מההערה הלא רלוונטית הזאת. 2.אתה אולי מתבלבל בין תופים לכלל קבוצת כלי הקשה (precussion) שברובם יש תווים.הדברים שלי מבוססים לא רק על דברים שאני אמרתי אלא על דברים ששאלתי ועל תשובות שאנו לי גדולים וחכמים ממני ומאתנו בתורת המוזיקה. 3.אולי לא הייתי צריך לכץוב "חייב"...אבל אכן הדבר הוא על גבול ההכרחי...המוזקאים שאתם מדברים עליהם עם הזמן למדו תווים...לפסיכודליה סגנון פינק פלויד לא דרושים תווים.תווים לא דרושים לנגינה כמו שאותיות לא דרושות לדיבור,אבל ללא ידיעת תווים אתה תסגור את עצמך אך ורק ללדעת לנגן יצירות שאתה בעצמך עשית ולא תוכל לראות מה אחרים עשו או לחלוק עם חבריך...כאן מתעורר הקושי שבהרצת להקה ללא ידיעת תווים.כשאני אומר תווים אני מתכוון לדברים הבסיסיים ביותר כמו (איזה תו,מה אורכו וכו') ולא סימנים יותר מתקדמים כמו רה די.אס, שתי די.אסים,Leo ,Krishendo,deminuendo וכו'. ושוב...מדובר על שדעתי בלבד...זכותך המלאה לא להסכים אך לא לשלול

One Echoe

New member
תקשיב..

אני לא מנסה להעליב אותך, ממש לא. רק להגיד לך שאתה טועה, ובשביל שתבין מה נכון ומה לא. אין פה עניין של דיעות ממש... לתופים יש תווים(רק בלי גובה הצליל). אין פה אפילו וויכוח. אתה מוזמן ללכת לפורום מתופפים ולשאול אותם. דבר שני,לא בטוח שהמוזיקאים הנ"ל למדו תווים עם הזמן, אם אני זוכר נכון ג'ימי הנדריקס מעולם לא ידע תווים. וחוץ מזה מה זה למדו עם הזמן? איך אפשר לכתוב אלבום בצורה כ"כ טובה בלי לדעת תווים, ואז להגיד שהם חייבים ללמוד עם הזמן? ומז"א " לפסיכודליה סגנון פינק פלויד לא דרושים תווים " ? חחח..מה ההבדל בין פסיכודליה לרוקנרול רגיל? זו עדיין מוזיקה. ולא יודע אם ידעת..אבל יש דבר שנקרא-שמיעה מוזיקלית. וככה המוזיקאים האזינו, וכתבו, הייתה להם שמיעה מוזיקלית מאוד כשרונית ומפותחת. אתה לא חייב לדעת תווים בשביל לנגן יצירות של מישהו אחר. אני עצמי מנגן משמיעה.(לא רק, אבל גם.) ודיסים ובמולים אלו לא דברים מתקדמים בתווים... הדברים המתקדמים הם בתזמורות פילרמונהיות ששם יש לך מאות סימונים ..וכו'..וכו'..לא נכנס לזה. -מצטער אם ההודעה שלי יצאה בטון מעליב, זה פשוט חבל להטעות אנשים

One Echoe

New member
תיקונים.

איך אפשר לכתוב אלבום***(בלי בצורה כ"כ טובה) דיאזים*

The Albatross

New member
אני לא חושב שג'ימי

ידע תווים, אבל זה ממש לא שינה לו. הסיכוי לבנאדם כמוהו שואף לאפס, בגלל ש100% מהנגינה שלו היה כישרון בלבד. בנוגע לנגנים אחרים, בבלוז אין הרבה צורך לדעת תווים. מספיק לדעת סולמות בסיסיים, ועל הגיטרה זה הרבה יותר פשוט - מודוסים ואצבועים למיניהם שעושים את הכל להרבה יותר פשוט. אז אם אתה יודע ריף אחד בבלוז על מודוס אחד (כמו בComfortably Numb, על המודוס האאולי), ואתה מנגן עוד צלילים שבאותו סולם (שוב, אצבוע לגמרי), זה ישמע טוב. ככה זה בלוז.

One Echoe

New member
רגע, אל תתבלבל...

אני אומר שלא צריך תווים בשביל לכתוב מוזיקה. לטוב ולרע... אם המוזיקה טובה או לא-אם יש כישרון או לא, זה משהו אחר:]

wish i was here

New member
טוב אולי אתם צודקים

אכן אכן יש אנשים מפוצצים בכשרון מאד מאד גדול שאכן דרוש לאנשים שרוצים לנגן...אבללרוב האנשים שלא בורכו במנה כה ענקית של כשרון מוזיקלי....תוים לדעתי הם דבר אלמנטרי...אני אולי כנרא צריך שוב לשלוף את הגיטרה הישנה מהמחסן ולנסות ללמד את עצמי משהו ואני אראה אם אתם צודקים....בינתיים,לפי הכלי שאני מנגן...תוים זה קמח...ובלי קמח אין לחם (בלאחס,אני גרוע במטאפורות :|)

אחד מפתגמי הרוק העתיקים אומר

"די בגיטרה ושלושה אקורדים כדי ליצור רוק". זו אמירה נכונה. שוב, 99.99% מנגני הרוק לא ידעו ולא יודעים תווים. גדולי הבלוז, במחצית הראשונה של המאה העשרים, לא ידעו תווים - וכי מאיפה ילמדו? הם ישבו ליד נגנים מבוגרים, ולמדו מהם כיצד לנגן, ומה. גדולי הג'ז, גדלו כולם בסביבה בה המוסיקה היתה כמו לחם ומים - מוצר בסיסי. אבות הרוקנרול, באו מדרום ארה"ב, שם המוסיקה היתה חלק בלתי נפרד מהטקסים הדתיים הנוצריים. הם רכשו את השכלתם המוסיקלית בכנסיה. מוסיקת העם והקאנטרי האמריקאית, שגם היא ברובה מדרום ארה"ב, היתה מבוססת כל-כולה על נגנים שלמדו לנגן אחד מהשני, או מהוריהם. הם לא ידעו תווים. שמעת פעם את ג'רי לי לואיס מנגן בפסנתר? ראית קליפים שלו מנגן (או את הסרט שנעשה עליו)? הבחור לא ידע תווים. הרוקרים הבריטיים מהגל הראשון והשני גדלו על מוסיקה זו: על הבלוז, הריתמ'נ'בלוז, הרוקנרול הראשוני והפולק. הם גדלו על התפישה לפיה הרוק הוא מוסיקה עממית, השייכת למלח הארץ - לא לאליטות. הם ידעו, שהם יכולים גם כן ליצור מוסיקה כזו, ללא השכלה מוסיקלית פורמלית. הם קנו גיטרות זולות, ופשוט ניגנו. קית' ריצ'ארדס האזין לאלבומים של מאדי ווטרס והאולין וולף, וחיקה אותם, תו לתו, משמיעה. קלפטון עשה כנ"ל עם היוברט סומלין. בארט וגילמור ישבו בהפסקה בין השיעורים בביה"ס, וחיקו את נגינתו של ריצ'ארדס, תו לתו, משמיעה. מעטים מאוד מנגני הרוק של הדור ההוא ידעו תווים. ריק רייט, כמדומני, היה בין הבודדים האלו. נדמה לי גם שבארט זכה לשיעורי מוסיקה כילד, אולי בפסנתר (אולי אני טועה). אבל הפלוידים באו מהמעמד הבינוני, שם השכלה מוסיקלית וקריאת תווים נחשבו לחלק מההשכלה הכללית, וההורים יכלו להרשות זאת לעצמם. מרבית הרוקרים לא באו מרקע כזה.

למעלה