כמה תגובות לכמה חברים

taro

New member
מקרי אונס בתוך המשפחה הם בילדים!

אישה מחוייבת לשכב עם בעלה אם הוא רוצה, כשם שגבר מחוייב לשכב עם אישתו כשהיא רוצה. מקרי האונס במשפחה בחברה החרדית מבוצעים בילדים, ואין פסיכולוג אחד שיערער על העובדה שמדובר בסטיה, בחריגה, וכו´, ולא בתופעה של הטבע האנושי שנגרמת כתוצאה מפיתוי!

גוססי

New member
תיקון

לפחות לפי החוק האזרחי (=חילוני) אשה נשואה לא חייבת לקיים יחסי מין עם בעלה בניגוד לרצונה. נסיון של הבעל לכפות יחסי מין על אשתו הוא עדיין אונס לכל דבר וענין. לא ידוע לי מה עמדת ההלכה (אני מנחש היא דומה), ואשמח אם מישהו יבהיר זאת.

taro

New member
החוק החילוני לא רלוונטי

שכן האישה מאמינה, כמו בעלה, שהיא מחוייבת לשכב עמו כאשר הוא מעוניין ביחסי מין, וזה מה שטוען החוק ההלכתי. עם זאת, מובן ששימוש באלימות אינו לגיטימי, אך אם אישה מסרבת לשכב עם בעלה, היא בוגדת בהסכם שהיא חתמה עליו ביודעין.

גוססי

New member
אהה, הבנתי

זאת אומרת שהאשה לא יכולה לומר "לא בא לי היום" אם לבעלה מתחשמק... נו טוף, לאשה לא אמורים להיות רצונות משלה.

taro

New member
כנראה שאתה לא קורא

אבל גם הגבר לא יכול להגיד "לא בא לי היום". נו טוף, לגבר לא אמורים להיות רצונות משלו?

גוססי

New member
עוד יותר גרוע

נראה שהיהודי (משני המינים) משועבד ליצר המין של בן זוגו.

taro

New member
אתה רואה את זה ככה

האדם הדתי רואה עצמו כמשועבד למצוות פרו ורבו, מה שכזכור לי, הינו עדיין זכותו המוסרית. מעבר לכך; אולי בחברה החילונית הדבר אכן כפי שאתה מתאר, ולכן זה מטופש לקיים מוסדות נישואין בחברה חילונית; אולם בחברה הדתית הדבר אחר לגמרי, כיוון שיצר מיני לא נתפס כערך עבור שניהם, ומן הסתם הבעל יתחשב באשתו והאישה תתחשב בבעלה, ואם לא - הם לא היו מתחתנים.

אנדרי ז

New member
סליחה?

"ומן הסתם הבעל יתחשב באשתו והאישה תתחשב בבעלה, ואם לא - הם לא היו מתחתנים." אתה רוצה לומר שגבר ואישה בחברה החרדית נהנים מהיכרות רצינית לפני הנישואין? בטח שהיו מתחתנים. ההורים החליטו וזה מה יש.

taro

New member
מה פתאום?

כל אישה וכל גבר רשאים לדחות את השידוך שלהם. אף אחד לא מחייב אותם להתחתן; אתה מדבר על מצב שהיה קיים לפני אלפי שנים.

אנדרי ז

New member
ממש מעניין

עוד לא שמעתי על בת של אדמו"ר ששודכה לתלמיד "חכם" וסירבה לשידוך. ועל סמך מה תסרב בעצם? הרי זה לא שנותנים לה להכיר קצת את החתן, או כל שטות דומה שעולה במוחנו החילוני הקודח.

אנדי, יש לי חדשות בשבילך..

היום אין כפיה לנישואין, אם היא או הוא לא מעוניינים אז אין חתונה, ולא חשוב מה מעמדם של ההורים. כך ש"טארו" צודק, זה היה פעם.

גוססי

New member
לא לא לא....

נא לא לבלבל בין שני עניינים שונים. הנושא הוא לא מצוות פרו ורבו אלא מילוי רצונו המיני של בן הזוג ללא התחשבות ברצון העצמי. מצוות פרו ורבו לא תיפגע אם הענין יידחה למחר... שלא לדבר על כך שכשהאשה בהריון ממילא מצוות פרו ורבו מפסיקה להיות רלוונטית לפחות עד כמה שבועות לאחר הלידה.

taro

New member
אני לא חושב שכשהאישה בהריון,

מקיימים יחסי מין, אני די בטוח שזה מסכן את העובר. עם זאת אנסה לברר האם מותר לשכב עם אישה הרה. באשר למשכב עצמו - הן הבעל והן האישה שהם מסייעים בכך למצוות פרו ורבו; שהרי, היו יכולים להגביל עצמם מההתחלה בהסכם נישואין, בו איש מהצדדים לא ירצה יותר משלושה ילדים נניח (קרי, שלושה משכבים מלאים).

גוססי

New member
טעות

יחסי מין בעת ההריון מותרים (אלא אם כן זהו הריון בעל רמת סיכון גבוהה) ובמקרים מסויימים אפילו מומלצים (יש בהם כדי לסייע לזירוז לידה שמתעכבת). בכל אופן, לא זה הנושא. את מצוות פרו ורבו ניתן לדחות למשך יום-יומיים גם אם לאחד מבני הזוג יש כאב ראש, והיא כלל לא רלוונטית לנושא העבדות המינית של בני הזוג כפי שאתה מציג אותה. אציין שגם לפי ההלכה יחסי מין בני בני זוג הם מצווה נפרדת שאינה תלויה בפרו ורבו.

taro

New member
לא אמרתי שכל יחסי המין הם למען מטרה

זו; אמרתי, שאם זוג מעוניין להמנע ממצב שכזה, הוא יכול להתחייב בברית הנישואין ולהגביל עצמו למספר מסויים של משכבים. אבל הם לא עושים את זה, כיוון שמה לעשות, הם מאמינים שהמשגל מניב ילדים. ובקשר ל"שיעבוד" - אף אחד לא הכריח אותם להתחתן. מן הסתם אם הם מתחתנים זה עם זה, הם מחוייבים לדאוג לא רק למזון של השני, אלא גם לסיפוקו.

גוססי

New member
למה שיגבילו?

אין שום סיבה להתחייב מראש על מספר מסויים של משגלים, ואי-התחייבות כזו אין משמעה שאחד מבני הזוג צריך להיות עבד לתאוותו של השני. אגב, מהיכן לקחת את החוק המוזר הזה שלך, אודות ההכרח להענות בכל עת לסיפוק תאוות בן הזוג? אני די משוכנע שאין כל חיוב הלכתי לכך.

taro

New member
כל בעל מחוייב לספק לאשתו -

מזון, בגדים, ומין. באשר להתחייבות - אם הבעל או האישה מוטרדים מכך שהם יהפכו לעבדי מין (למרות שיש כ"כ הרבה מקרים בהם אסור להם לגעת זה בזו, למשל זמן מחזור) הם יכולים להתחייב מראש לפי הסכם מסויים. מן הסתם זה לא כ"כ מעניין אותם, ולכן הם לא עושים זאת.

גוססי

New member
כן, ההתחייבות שרירה וקיימת

אבל אף הלכה לא אומרת "עכשיו ובזה הרגע!". הכוונה היא תוך פרק זמן סביר וכשהנסיבות מאפשרות זאת.

taro

New member
אני לא בטוח בכך

כשם שכשאישה רעבה, הוא מחוייב להאכילה ברגע זה, וכשם שכשקר לה, הוא מחוייב להלביש אותה ברגע זה. פרו ורבו מתייחס באופן כללי, ולא נקודתי.

גוססי

New member
המממ... האמנם?

כלומר, אם הגבר שלנו נמצא בישיבה ושוקד על תלמודו ולפתע מתקשרת אליו אשתו בסלולרי ואומרת לו "אני רוצה אוצך בזה הרגע", האם עליו להשליך את ספריו ולרוץ הביתה כנשוך נחש כדי למלא את המצווה?

למעלה