כמו שהבטחתי ושכחתי: סיכום קורס זמן אמיתי ת"א.

  • פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
כמו שהבטחתי ושכחתי: סיכום קורס זמן אמיתי ת"א.

אז ככה, היום סיימתי את הקורס (אך אולי אבוא לתוספות כאלו ואחרות...) וכמו שהבטחתי, כל התלונות, החסרונות והיתרונות - כאן. מה שהיה היום- מבחן מעשי - עשיתי 14 משקאות מתוך 14 שזה מה שצריך, ואמר שעשיתי אותם טוב מאוד, לאט (יחסית) ובטוח, לא היו כמעט הערות חוץ מפעם בודדת ששכחתי להחזיר משקאות לדיספליי (שבדר"כ אני תמיד מקפיד) וששאלתי איך הוא רוצה את הסמירנוף שחור הקפוא שלו... סה"כ הוא אמר שהיה טוב מאוד ונתן לי כמה טיפם הלאה. מבחן עיוני - ככל הנראה אקבל 96, עם טעות אחת שמציק לי כי המבחן היה לי מאוד קל בלשון המעטה... השאלה היא: שמפניה היא: יין מבעבע ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז שמפיין יין נתזים ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז גרנד שמפיין אז את המוגז ישר פסלתי, וחשבתי בין נתזים למבעבע - כי פשוט לא ידעתי את התשובה בוודאות, זכרתי שנתזים זה שם כללי ליינות שאינם שמפניה ושתמיד אומרים "זה לא שמפניה, זה יין נתזים" ו"מבעבע" היה נשמע לי הגדרה כוללת מדי שכוללת גם יינות שמכניסים בבקבוק CO2 במקום שמרים ותסיסה בבקבוק, אז רשמתי נתזים ואני מאמין שזוהי הטעות היחידה. לאחר מכן היה קוקטיילי שכבות - B52, פליימינג למבורגיני, בייבי גינס, שיתוק, בלו ג'וב, מונמייסטר, לה קוקרצ'ה, ראסטי נייל ועוד. אני אישית שתיתי ראסטי נייל שת'אמת די הפך אותי בתוספת החצי ליטר בירה שמזגתי (שימו לב, שישי בבוקר ! ! !) לאחר מכן נפרדנו והיה משוב, הבעיה היא שגילו את את המשובים ה"רעים" שלי ושל חבר שלי, וקראו לנו מבחוץ והחליטו שהם רוצים לדבר איתנו על מה שלדענו לא היה בסדר (יש לציין שבשאלה האם היית ממליץ לחבר על הקורס רשמתי בגדול: "לא."). אז מה שאמרתי להם אני רושם גם כאן בתור החסרונות: וויסקי - טעמנו הכל ביחס 1:1 עם מים, ללא טעימה השוואתית עם נקי, בעצם לא שתינו וויסקי נקי וזה היה די "משקר", ובכלל היה לטעמי ולטעם רוב הכיתה קטע לא לעניין כי זה לא כמה טיפות מים כדי לפתוח טעמים זה הרבה יותר, הם טענו מנגד שככה זה טעימה מקצועית אמיתית אבל אנחנו צודקים וזה באמת יכול להראות לא טוב וכנראה צריך להשוות בין נקי לתוספת מים. ליקרים - מתוך השיעור עם הכי הרבה מותגים טעמנו מעט מאוד דברים, ובעיקר את הזולים ביניהם, שהכי יקר היה סאות'רן, ובנוסף דחפו לנו דברים לא קשורים כמו HOT SHOT HONEY וכל מיני דברים הזויים כאלה, או אמרטו מתוצרת שטוק. שאר טעימות - וודקה, טטאקילה ום, ג'ין - טעמנו דברים יחסית בסיסיים, חוץ מLEVEL, ודון חוליו רפוסדו (שאגב ממש לא התלהבתי) לא היה לנו שום מותג באמת מעניין או יוקרתי, כנ"ל קוניאק, רק קורווזיה VS. תרגול מעשי - התרגול היה מאוד מאוד דל, סגירה ופתיחה הסתכמו במילוי מים וסידור כוסות, רק היום (!!!) גיליתי שסינגפור סלינג וקולינס אמורים לנער ואז לסנן ולסגור עם סודה, כל מיני דברים שפשוט לא אמרו, לא ייעצו לנו. אמרו בטלפון ואף יש בברים עמדות מחשב על מנת שנדע לעבוד עם קופה ממוחשבת - ולא נגענו בזה בכלל. בברמאסטר לדוגמא ששמעתי על רמת התרגולים המעשיים שם - זה שמיים וארץ מאיתנו, יש שימוש בפירות, מלח, סוכר ועוד שלל דברים שאצלינו אין ייחוס. כנ"ל טעימות. בירה - שיעור דל מבחינת פרקטית, לא דובר מילה אחת על סטאוס ואיך צריך להתנהג איתו (ואף עם לקוחותיו), היה לנו רק (!!!) קרלסברג, (שזו אחת הבירות אם לא הכי - שנואות עלי) והיו שם איזה 7-9 ברזים שכנראה רוב הזמן מיותמים. קוקטיילים - 70% מהקוקטיילים לא עשינו כי פשוט "אין במלאי" חלק מהמרכיבים ומה שכן עשינו לרוב היו הפשוטים והזולים ביותר. הבטחות - בטלפון הבטיחו הרבה תכנים שפשוט קיימים רק בקורס המורחב וספציפית דובר על הקורס הקצר, כמו - מיקסולוג'י (שזה שיעור שהוא MUST לכל ברמן) כמו סדנת מכירות, שירות, משהו עם מורה למשחק... הבטיחו שיהיה לנו את הפאנל טעימות הכי גדול מכל הבתי ספר, שכל תלמיד יפתח בקבוק יין ריק (שזה בדר"כ קורה, אבל משום מה לא קרה) כל מיני הבטחות שהיו בפועל בדיוק להיפך - אם זה בכוונה או לא. טעויות אנוש - חבר שלי בא באוטובוס מרחוק אחרי הרבה קומבינות בשביל להשלים שיעור ברנדי שבסוף התחלף לשיעור בירה שהוא לא היה צריך להשלים - ולא אמרו לו בטלפון אחרי שהוא בירר וקבע לבוא אליו. ביום רביעי השארתי חוגר כפקדון על ערכה (לאימון) ושבאתי להחזיר אותה גיליתי שהמשרדים סגורים, ולאף אחד מהמדריכים לא היה מפתח. אמרתי להם שזה קריטי ואין לי איך לנסוע לבסיס בלי חוגר ולבסוף שילמתי והם צריכים להחזיר לי לפי הקבלות שהבאתי להם. מעבר לכך הייתי בבעיה להכנס לבסיס בלי חוגר אבל בסוף התקמבנתי בזכות חבר עם חוגר ספייר שהציל אותי. היה לא פעם ולא פעמיים שהיינו צריכים לרדת ולעלות מהמשרדים לבי"ס כדי לחפש אצל מי חותמים על ערכה, היו פעמים שאמרו לנו ששיעור מסתיים עוד חצי שעה ויהיה אפשר להתאמן, בפועל הסתיים אחרי שעה וחצי, ועד שהתמקמנו וארגנו את הכל - מדריכה אומרת לי שעכשיו מתחיל להם שיעור. מקרה שהיה בקורס מקביל - פשוט איחדו שני קורסים ועשו להם שיעור בירה משותף, היו בערך 40 איש בכיתה, אנשים ישבו כבר ב2 שורות מעבר לבר, בתוך הבר... איפה שלא תרצו, בקיצור - עמוס ולא מקצועי. אני מנסה לחשוב על עוד דברים אבל לא כל כך מצליח... מאמין שיעלה עוד בקרוב. בקיצור- המון "פאקים" יש בבית ספר הענק הזה, יש לציין שמדובר בסניף ת"א בלבד ושמעתי בסניף בירושלים המצב שונה לגמרי (כנראה)... המדריכים ישבו ובאמת התעניינו וקצת לקחו אישית את העניין אבל אני מציין שאלו לא המדריכים ש"אשמים" ודווקא המדריכים לטעמי מעולים ומבינים וללא ספק מקצועיים ומנוסים (ואף כיפיים ומצחיקים) אבל פשוט הרגשנו שלא משקיעים בנו, גם מבחינת אלכוהול, מבחינת תרגול פרקטי וכלים לתרגול מעשי, מבחינת ערך-מוסף של דברים קצת מעבר לחומר הבסיסי, על המים במקום אלכוהול אמיתי אני לא מציין כי ידעתי מראש שככה זה יהיה - ויש לזה חסרונות ויתרונות. סה"כ קורס שישי הוא יחסית בעייתי בגלל השעה המציקה וגם כי עובר שבוע בין שיעור לשיעור וזה לא הכי אידיאלי. אני מקווה שלפחות המחלקת השמה לא תפשל ותהיה איתי בסדר! אם הייתי הולך עכשיו לעשות קורס - הייתי בוחר בברמאסטר, ומתעניין במצב של ברטנדר אם הם סיימו את כל המהפכים שלהם שם. למרות הכל, זה רק קורס ברמנים, את הידע העיוני והפרקטי אני רוכש ברובו - לבד, ועדיין היה מאוד כיף ואחל'ה אנשים ובהחלט שינוי מרענן מהשגרה. אז עד הפעם הבאה, לחיים!
 

moon light9

New member
אוקיי, אני עשיתי קורס לפני שנה וחצי

וההבדל בין מה שאתה אומר למה שהיה אצלי הוא שמיים וארץ (עשיתי בת"א), יכול להיות שהדברים השתנו מאז שאני למדתי. ממה שאתה מתאר המצב באמת עגום וממש לא מה שהיה כשאני למדתי. גם מבחינת רמת המוכנות למבחן נשמע קצת רע, אצלנו המינימום היה 16, והיה אולי תלמיד אחד שבאמת עשה רק 16 הרוב עשו קרוב ל20, כמה עברו את ה20 ואני בציון הגבוה ביותר עשיתי 23, בהחלט עושה רושם שהתרגול שלכם לא היה מספק (זה כמובן בהתעלמות מהאפשרות שאתה לא היית מוכן כמו שצריך). בקיצור, לא יודעת, הכל יכול להיות. שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.
 

obbb

New member
תגובה

רמת המוכנות למבחן הייתה יחסית על הפנים. ע"ח הפקדון אני חושב שהמינימום הוא 16, אבל אני לא מבין למה צריך לדרוש פחות מהקורס ה"בסיסי". זה שאני לומד פחות שעות אומר שאני צריך לעבוד פחות מהר? לגבי מוכן כמו שצריך - אולי תרגול מחוץ לשעות הקורס לא עשיתי המון, באתי סביב 4 פעמים, כשפעמיים טחנתי המון. בכל הנוגע ללדעת קוקטיילים צורות הגשה - אני מדקלם את זה בלי לחשוב רגע, וגם לא חזרתי על זה אפילו למבחן. ואת האמת? הייתי יכול לעשות יותר מ14, אבל: 1. לא ממש ראיתי סיבה לעשות יותר מ14, זה לא נותן כלום. 2. העדפתי לשדר בטחון ורוגע מאשר טיפת לחץ. 3. היה קצת בזבוז זמן במבחן שלא היה באשמתי אבל לא משנה. בקיצור - לא בעיה לעבור את ה14, תלמידים הרבה פחות טובים עשו יותר... ועדיף לעשות 14 מושלמים על פני 20 סבירים, לא?
 

moon light9

New member
עשיתי קורס בסיסי לא ע"ח הפקדון

כנראה שדרשו מאיתנו יותר... ואגב בלי אגו או משהו עשיתי 23 עם 100% בכל הקרטריונים :) אז עדיף 23 מושלמים מאשר 14 :) וככה רוב החבר'ה שעשו איתי קורס.. כמו שאמרתי יכול להיות שהתדרדר. לא מאשימה אותך.
 

moon light9

New member
ד"א לגבי בירות אנחנו טעמנו קרלסבג טובורג

קילקני ועוד כמה בקבוקים ממה שאני זוכרת אז בהחלט עושה רושם שהרמה או התקצוב ירדו... חבל היה לי מדהים!
 

obbb

New member
תגובה

יש שם ברזים של: ויינשטפן, לף בראון, לף בלונד, הוגארדן, טובורג, קרלסברג, גינס, קילקני. ומכלללל זה - רק קרלסברג. שלא נדבר על בקבוקונים.
 

rustynail

New member
בקש לעשות שוב את הקורס בסניף אחר....

למעט טיולים והרצאות אורח...בירה? יין? ביקשת לטעום משהו שהיה בדיספליי ולא נתנו לך? אני מאוד הייתי נהנה לעשות קורס חוזר לאחר ה6 שנים בשביל לראות מה השתנה מה התחדש... סה"כ קיבלת בסיס טוב ותעודה שאני מנחש שזה מה שחיפשת.
 

obbb

New member
לא בדיוק...

לעשות את הקורס מחדש זה לא כל כך פרקטי ומשתלם... זה לא מעט זמן - שאין לי בשפע. במידה והוא יהיה מעט יותר מוצלח - ההבדל שיהיה בי הוא זניח. הדיספליי שלנו היה עם בקבוקים עם מים, הבקבוקים האמיתיים היו במחסן, ופשוט לא ביקשתי לטעום... לגבי התעודה - זה מה שבת'כלס עושה את רוב ההבדל, אבל השקעתי המון בסינון בתי ספר ובחירת הבי"ס שאמור להיות הכי טוב. לגבי טעימות - רוב הדברים שלא טעמנו - אני טעמתי באופן אישי... אבל זה לא הופך את זה לבסדר. נגיד שיעור בירות אם שתינו רק קרלסברג, גם אם היה את השיעור בירות הכי נרחב מבחינת טעימות... קשה לי להאמין שיהיה אולי מותג אחד בלחץ שלא טעמתי.
 

lizush17

New member
רק קרלסברג??

אתה לא רציני... בר מאסטר נתנו לנו לטעום בסביבות ה-14 בירות, לאגר אייל וסטאוט...כולל בקבוקים יקרים כמו שימיי... ודובל..הוגרדן הפרי האסור..
 

BlueWhite

New member
אוקיי תגובה...

אני סיימתי שבוע שעבר, אני הייתי בימי שני רביעי בקורס בסיסי ולכן לא נראה שאני ראיתי אותך שם. בקשר למבחן המעשי, 14 זה מינימום וזה לא המספר שאתה היית צריך לשים את הצפיות שלך. בקשר לעיוני 85-100 זה ממש לא משנה. העיקר שאתה שולט בבר ויודע את המשקאות והבקבוקים שלפי מה שרשמת זה הבעיה שלך - מה זאת אומרת לא ידעת שסינגפור סלינג וקולינס עושים בשייקר? אפילו אם המדריכים אמרו לך (המדריכים שאני מכיר שם ותיקים, לא יודע מי היה אצלך) זה רשום לך בחוברת וישר לראות שלימון עושים בשייקר (פרט ללונג איילנד). אני ממש לא מבין איך עשית אותם כל הקורס בבילד ואף אחד לא אמר לך אחרת. זה לא נתפס. האימונים בסוף כל שיעור לא מספיקים וגם המדריכים אומרים את זה לא פעם אחת לבוא להתאמן. אני למשל אם היה לי שיעור ב-6 כבר ב-2 אני שם מתאמן וככה רוב הקורס שלי היה. אף פעם לא היה מצב שלא היה לי בר להתאמן, יש שם 4 ברים! ועד שעה-6 בדרך כלל יש שם רק פליירינג אז כולם פנויים. אני לא הרגשתי שקימצנו בטעימות בכלל, ואפילו ציפרו אקסטרות מספר פעמים בדברים שלא קשורים לאותו שיעור ספיציפי. בוויסקי שמו ממש מעט מים וממש לא יחס של 1:1 בנוסף לכמה כוסות נקי\קרח כדי שמי שלא שותה וויסקי שידע את ההבדל. קוניאק נדמה לי שהיה לנו גם vsop אחד אבל אני לא סגור על זה. למה ציפית XO? אני לא עמדות מחשב באמת לא נגענו גם אנחנו, מן הסתם בעבודה יראו לך איך לעבוד בתוכנה של המקום אז זה לא קריטי. גם בעניין הבירה אני דיי מסכים איתך, לא היה מורחב מספיק מעשית. זה ממש בא לי בהפתעה הדברים שלך מפני אצלנו אף אחד לא הרגיש כמוך.
 

oh-da

New member
כמה שאצלי המצב היה שונה...

אבל אני עשיתי בסניף חיפה. היה לנו 16 משקאות מינימום ב 12 דקות היה גינס וסטלה הרבה טעימות ותרגולים... מפתיע אותי כמה שזה שונה מזמן לזמן (תרתי משמע? D:)
 

תום איי

New member
זמן אמיתי - קורס הברמנים הטוב בישראל. נקודה.

אין לי מושג מאיפה הבאת את התלונות האלה. גם אני עשיתי קורס ימי שישי בזמן אמיתי בתל אביב וזה היה קורס מעולה. נהיננו וטעמנו ולמדנות והכי חשוב - לימדו אותי איך להיות ברמנית. סיימתי רק לפני חודשיים ואני כבר עובדת כברמנית ( האמת, ההתחלה היתה קשה, אבל עברתי אותה).גם מחלקת ההשמה שלהם עזרה לי מאד.ניראה לי שאתה סתם מתלונן סידרתי, אבל שיהיה לך בהצלחה.
 

obbb

New member
כמו שכתבתי לאחרים

אין לי שום דבר אישי נגד הבי"ס, ובאמת שזה לא "מסע נקמה". ואני לא מתלונן סדרתי, אני נוטה לבקר דברים שאני משלם עליהם. לטוב ולרע, כמו שלגיטימי להגיד "היה קורס פצצה", לגיטימי להגיד - טעון שיפור. לגבי מחלקת ההשמה - עדיין לא השתמשתי בה, אני לא תולה בה תקוות, אבל יכול מאוד להיות שהיא מעולה. לגבי לימדו אותי להיות ברמנית - לא כל כך מסכים (ואני לא אכנס לכל הדברים שלדעתי צריך ללמד או טענו שאמורים ללמוד בקורס שכן קריטיים למקצוע). יש עוד מליון פרמטרים במקצוע הזה שלא לומדים בקורס... הקורס מכין אותך, לא מביא אותך במצב מושלם. אתה מקבל את המקצוע תוך כדי נסיון. וכמו שאמרו פה - הקורסים בארץ ברמה נמוכה מאד. תקראו על הקורס סומלייה של אור (OR83) בארה"ב ותבינו מה זו רמה קיצונית (לטובה) של קורס.
 

Symbolic

New member
איך אתה משווה קורס סומלייה לקורס ברמנים?

והקורס שאור עושה (והוא יסכים איתי על כך) הוא בכלל לא ב"רמה קיצונית" כהגדרתך (ואני ממש לא מזלזל בקורס שלך, אור) לימודי סומלייה בצרפת לדוגמא מקצועיים מאוד ומקצוע לכל דבר (בסביבות שנתיים) גם בארץ יש את ה"אקדמיה ליין" ברמת גן שהיא מאוד טובה ומקצועית וואנס אגיין, אתה מחרטט על משהו שאין לך חצי מושג בו.
 

or83

New member
אתה צודק

הקורס מעולה, אבל לא ברמה קיצונית. כולה קורס מתקדם, לא לימודי תעודה. זה קורס יין ולא קורס סומלייה. גם לי יש המון ביקורת לגבי הקורס אותו אני עובר (ושילמתי עליו הרבה יותר כסף מהקורס ברמנים) אבל צריך גם לדעת להפריד בין ציפיות מהקורס למה שאפשר ללמד בפועל.
 

obbb

New member
אוקיי אז ככה

אם הוא לא ברמה קיצונית, אז אפשר להשוות לקורס ברמנים - כי שניהם לא לימודי אקדמיה, ושניהם יותר בכיוון של או תחביב או "התכל'ס של התכל'ס" - לא? הכוונה שלי שהקורס שהוא עובר מעמיק בצורה יוצאת דופן לעומת הרמה של הקורסי ברמנים בארץ, כל אחד בתחומו. נכון - תחומים קצת שונים, מטרת קורס קצת שונה...
 

Symbolic

New member
לא, אי אפשר להשוות

"כי שניהם לא לימודי אקדמיה, ושניהם יותר בכיוון של או תחביב או "התכל'ס של התכל'ס" - לא?" נו באמת. זה כמו להגיד שקורס פורצי מנעולים מעמיק בצורה יוצאת דופן לעומת קורס רפואה אלטרנטיבית
 

adibiton1

New member
14 קוקטיילים ב14 דקות?!.. אתה אדיש פצצות..

שאני סיימתי את הקורס גם בזמן אמיתי עשיתי 33 קוקטיילים ב14 דקות...
 

obbb

New member
תגובה כללית לכל מי שהגיב על כמות הקוקטיילים

1. עשיתי 14 מתוך 14 שהיה צריך לעשות. 2. שימו לב - היה צריך לעשות 14. 3. לא היה נותן לי כלום לעשות יותר. 4.לא הייתי לי בעיה מיוחדת לעשות יותר, העדפתי להיות רגוע ולעשות מה שצריך, ואם יהיה עוד אז עוד. 5. לא התאמנתי המון, סה"כ 4 פעמים באתי, מתוכם פעמיים באמת טחנתי אימונים. 6. בשביל להגיע לכמות גבוהה של קוקטיילים, הייתי צריך לבוא עוד הרבה פעמים להתאמן. 7. אני חייל, מעבר לזה, אין לי אוטו (גר בכפ"ס), מעבר לזה, אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע, מעבר לזה, אני גם אוהב לנשום בין לבין. 8. כמו שאמרתי, אצלינו ספציפית הכי הרבה היה 17-16, וגם הם היו לרוב מלווים בהערות. 9. 14 משקאות, 7 קוקטיילים ו7 צורות הגשה. 10. הכי חשוב - לא השתמשנו במזיגה חופשית! אני לא יודע איך אתם עשיתם, אבל אנחנו לא דיברנו על זה בכלל... אני מניח שאם השתמשתם במזיגה חופשית (מדודה כמובן) אז זה מקצר ב-ה-מ-ו-ן את זמן הכנת הקוקטייל. 11. שוב, אני מדגיש, לא היה לי חשוב לשבור שיאים, כי ידעתי של30+ אני לא אגיע מבלי לישון שם. 12. אמרו לנו שהשיא הוא 32... ומעניין אותי באמת איך מגיעים לכמות כזאת, מזיגה חופשית, הכנת כמה קוקטיילים במקביל, עד כמה סדר ארגון ונקיון היה באותו זמן וכו'. 13. 12 דק', לא 14 דק'.
 

obbb

New member
הארה קטנה

בסעיף 7 הכוונה ב"להתאמן" - לחדר כושר, לא לאימונים של הקורס.
 
למעלה