כמו שהבטחתי ושכחתי: סיכום קורס זמן אמיתי ת"א.
אז ככה, היום סיימתי את הקורס (אך אולי אבוא לתוספות כאלו ואחרות...) וכמו שהבטחתי, כל התלונות, החסרונות והיתרונות - כאן. מה שהיה היום- מבחן מעשי - עשיתי 14 משקאות מתוך 14 שזה מה שצריך, ואמר שעשיתי אותם טוב מאוד, לאט (יחסית) ובטוח, לא היו כמעט הערות חוץ מפעם בודדת ששכחתי להחזיר משקאות לדיספליי (שבדר"כ אני תמיד מקפיד) וששאלתי איך הוא רוצה את הסמירנוף שחור הקפוא שלו... סה"כ הוא אמר שהיה טוב מאוד ונתן לי כמה טיפם הלאה. מבחן עיוני - ככל הנראה אקבל 96, עם טעות אחת שמציק לי כי המבחן היה לי מאוד קל בלשון המעטה... השאלה היא: שמפניה היא: יין מבעבע ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז שמפיין יין נתזים ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז גרנד שמפיין אז את המוגז ישר פסלתי, וחשבתי בין נתזים למבעבע - כי פשוט לא ידעתי את התשובה בוודאות, זכרתי שנתזים זה שם כללי ליינות שאינם שמפניה ושתמיד אומרים "זה לא שמפניה, זה יין נתזים" ו"מבעבע" היה נשמע לי הגדרה כוללת מדי שכוללת גם יינות שמכניסים בבקבוק CO2 במקום שמרים ותסיסה בבקבוק, אז רשמתי נתזים ואני מאמין שזוהי הטעות היחידה. לאחר מכן היה קוקטיילי שכבות - B52, פליימינג למבורגיני, בייבי גינס, שיתוק, בלו ג'וב, מונמייסטר, לה קוקרצ'ה, ראסטי נייל ועוד. אני אישית שתיתי ראסטי נייל שת'אמת די הפך אותי בתוספת החצי ליטר בירה שמזגתי (שימו לב, שישי בבוקר ! ! !) לאחר מכן נפרדנו והיה משוב, הבעיה היא שגילו את את המשובים ה"רעים" שלי ושל חבר שלי, וקראו לנו מבחוץ והחליטו שהם רוצים לדבר איתנו על מה שלדענו לא היה בסדר (יש לציין שבשאלה האם היית ממליץ לחבר על הקורס רשמתי בגדול: "לא."). אז מה שאמרתי להם אני רושם גם כאן בתור החסרונות: וויסקי - טעמנו הכל ביחס 1:1 עם מים, ללא טעימה השוואתית עם נקי, בעצם לא שתינו וויסקי נקי וזה היה די "משקר", ובכלל היה לטעמי ולטעם רוב הכיתה קטע לא לעניין כי זה לא כמה טיפות מים כדי לפתוח טעמים זה הרבה יותר, הם טענו מנגד שככה זה טעימה מקצועית אמיתית אבל אנחנו צודקים וזה באמת יכול להראות לא טוב וכנראה צריך להשוות בין נקי לתוספת מים. ליקרים - מתוך השיעור עם הכי הרבה מותגים טעמנו מעט מאוד דברים, ובעיקר את הזולים ביניהם, שהכי יקר היה סאות'רן, ובנוסף דחפו לנו דברים לא קשורים כמו HOT SHOT HONEY וכל מיני דברים הזויים כאלה, או אמרטו מתוצרת שטוק. שאר טעימות - וודקה, טטאקילה ום, ג'ין - טעמנו דברים יחסית בסיסיים, חוץ מLEVEL, ודון חוליו רפוסדו (שאגב ממש לא התלהבתי) לא היה לנו שום מותג באמת מעניין או יוקרתי, כנ"ל קוניאק, רק קורווזיה VS. תרגול מעשי - התרגול היה מאוד מאוד דל, סגירה ופתיחה הסתכמו במילוי מים וסידור כוסות, רק היום (!!!) גיליתי שסינגפור סלינג וקולינס אמורים לנער ואז לסנן ולסגור עם סודה, כל מיני דברים שפשוט לא אמרו, לא ייעצו לנו. אמרו בטלפון ואף יש בברים עמדות מחשב על מנת שנדע לעבוד עם קופה ממוחשבת - ולא נגענו בזה בכלל. בברמאסטר לדוגמא ששמעתי על רמת התרגולים המעשיים שם - זה שמיים וארץ מאיתנו, יש שימוש בפירות, מלח, סוכר ועוד שלל דברים שאצלינו אין ייחוס. כנ"ל טעימות. בירה - שיעור דל מבחינת פרקטית, לא דובר מילה אחת על סטאוס ואיך צריך להתנהג איתו (ואף עם לקוחותיו), היה לנו רק (!!!) קרלסברג, (שזו אחת הבירות אם לא הכי - שנואות עלי) והיו שם איזה 7-9 ברזים שכנראה רוב הזמן מיותמים. קוקטיילים - 70% מהקוקטיילים לא עשינו כי פשוט "אין במלאי" חלק מהמרכיבים ומה שכן עשינו לרוב היו הפשוטים והזולים ביותר. הבטחות - בטלפון הבטיחו הרבה תכנים שפשוט קיימים רק בקורס המורחב וספציפית דובר על הקורס הקצר, כמו - מיקסולוג'י (שזה שיעור שהוא MUST לכל ברמן) כמו סדנת מכירות, שירות, משהו עם מורה למשחק... הבטיחו שיהיה לנו את הפאנל טעימות הכי גדול מכל הבתי ספר, שכל תלמיד יפתח בקבוק יין ריק (שזה בדר"כ קורה, אבל משום מה לא קרה) כל מיני הבטחות שהיו בפועל בדיוק להיפך - אם זה בכוונה או לא. טעויות אנוש - חבר שלי בא באוטובוס מרחוק אחרי הרבה קומבינות בשביל להשלים שיעור ברנדי שבסוף התחלף לשיעור בירה שהוא לא היה צריך להשלים - ולא אמרו לו בטלפון אחרי שהוא בירר וקבע לבוא אליו. ביום רביעי השארתי חוגר כפקדון על ערכה (לאימון) ושבאתי להחזיר אותה גיליתי שהמשרדים סגורים, ולאף אחד מהמדריכים לא היה מפתח. אמרתי להם שזה קריטי ואין לי איך לנסוע לבסיס בלי חוגר ולבסוף שילמתי והם צריכים להחזיר לי לפי הקבלות שהבאתי להם. מעבר לכך הייתי בבעיה להכנס לבסיס בלי חוגר אבל בסוף התקמבנתי בזכות חבר עם חוגר ספייר שהציל אותי. היה לא פעם ולא פעמיים שהיינו צריכים לרדת ולעלות מהמשרדים לבי"ס כדי לחפש אצל מי חותמים על ערכה, היו פעמים שאמרו לנו ששיעור מסתיים עוד חצי שעה ויהיה אפשר להתאמן, בפועל הסתיים אחרי שעה וחצי, ועד שהתמקמנו וארגנו את הכל - מדריכה אומרת לי שעכשיו מתחיל להם שיעור. מקרה שהיה בקורס מקביל - פשוט איחדו שני קורסים ועשו להם שיעור בירה משותף, היו בערך 40 איש בכיתה, אנשים ישבו כבר ב2 שורות מעבר לבר, בתוך הבר... איפה שלא תרצו, בקיצור - עמוס ולא מקצועי. אני מנסה לחשוב על עוד דברים אבל לא כל כך מצליח... מאמין שיעלה עוד בקרוב. בקיצור- המון "פאקים" יש בבית ספר הענק הזה, יש לציין שמדובר בסניף ת"א בלבד ושמעתי בסניף בירושלים המצב שונה לגמרי (כנראה)... המדריכים ישבו ובאמת התעניינו וקצת לקחו אישית את העניין אבל אני מציין שאלו לא המדריכים ש"אשמים" ודווקא המדריכים לטעמי מעולים ומבינים וללא ספק מקצועיים ומנוסים (ואף כיפיים ומצחיקים) אבל פשוט הרגשנו שלא משקיעים בנו, גם מבחינת אלכוהול, מבחינת תרגול פרקטי וכלים לתרגול מעשי, מבחינת ערך-מוסף של דברים קצת מעבר לחומר הבסיסי, על המים במקום אלכוהול אמיתי אני לא מציין כי ידעתי מראש שככה זה יהיה - ויש לזה חסרונות ויתרונות. סה"כ קורס שישי הוא יחסית בעייתי בגלל השעה המציקה וגם כי עובר שבוע בין שיעור לשיעור וזה לא הכי אידיאלי. אני מקווה שלפחות המחלקת השמה לא תפשל ותהיה איתי בסדר! אם הייתי הולך עכשיו לעשות קורס - הייתי בוחר בברמאסטר, ומתעניין במצב של ברטנדר אם הם סיימו את כל המהפכים שלהם שם. למרות הכל, זה רק קורס ברמנים, את הידע העיוני והפרקטי אני רוכש ברובו - לבד, ועדיין היה מאוד כיף ואחל'ה אנשים ובהחלט שינוי מרענן מהשגרה. אז עד הפעם הבאה, לחיים!
אז ככה, היום סיימתי את הקורס (אך אולי אבוא לתוספות כאלו ואחרות...) וכמו שהבטחתי, כל התלונות, החסרונות והיתרונות - כאן. מה שהיה היום- מבחן מעשי - עשיתי 14 משקאות מתוך 14 שזה מה שצריך, ואמר שעשיתי אותם טוב מאוד, לאט (יחסית) ובטוח, לא היו כמעט הערות חוץ מפעם בודדת ששכחתי להחזיר משקאות לדיספליי (שבדר"כ אני תמיד מקפיד) וששאלתי איך הוא רוצה את הסמירנוף שחור הקפוא שלו... סה"כ הוא אמר שהיה טוב מאוד ונתן לי כמה טיפם הלאה. מבחן עיוני - ככל הנראה אקבל 96, עם טעות אחת שמציק לי כי המבחן היה לי מאוד קל בלשון המעטה... השאלה היא: שמפניה היא: יין מבעבע ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז שמפיין יין נתזים ממחוז שמפיין יין מוגז ממחוז גרנד שמפיין אז את המוגז ישר פסלתי, וחשבתי בין נתזים למבעבע - כי פשוט לא ידעתי את התשובה בוודאות, זכרתי שנתזים זה שם כללי ליינות שאינם שמפניה ושתמיד אומרים "זה לא שמפניה, זה יין נתזים" ו"מבעבע" היה נשמע לי הגדרה כוללת מדי שכוללת גם יינות שמכניסים בבקבוק CO2 במקום שמרים ותסיסה בבקבוק, אז רשמתי נתזים ואני מאמין שזוהי הטעות היחידה. לאחר מכן היה קוקטיילי שכבות - B52, פליימינג למבורגיני, בייבי גינס, שיתוק, בלו ג'וב, מונמייסטר, לה קוקרצ'ה, ראסטי נייל ועוד. אני אישית שתיתי ראסטי נייל שת'אמת די הפך אותי בתוספת החצי ליטר בירה שמזגתי (שימו לב, שישי בבוקר ! ! !) לאחר מכן נפרדנו והיה משוב, הבעיה היא שגילו את את המשובים ה"רעים" שלי ושל חבר שלי, וקראו לנו מבחוץ והחליטו שהם רוצים לדבר איתנו על מה שלדענו לא היה בסדר (יש לציין שבשאלה האם היית ממליץ לחבר על הקורס רשמתי בגדול: "לא."). אז מה שאמרתי להם אני רושם גם כאן בתור החסרונות: וויסקי - טעמנו הכל ביחס 1:1 עם מים, ללא טעימה השוואתית עם נקי, בעצם לא שתינו וויסקי נקי וזה היה די "משקר", ובכלל היה לטעמי ולטעם רוב הכיתה קטע לא לעניין כי זה לא כמה טיפות מים כדי לפתוח טעמים זה הרבה יותר, הם טענו מנגד שככה זה טעימה מקצועית אמיתית אבל אנחנו צודקים וזה באמת יכול להראות לא טוב וכנראה צריך להשוות בין נקי לתוספת מים. ליקרים - מתוך השיעור עם הכי הרבה מותגים טעמנו מעט מאוד דברים, ובעיקר את הזולים ביניהם, שהכי יקר היה סאות'רן, ובנוסף דחפו לנו דברים לא קשורים כמו HOT SHOT HONEY וכל מיני דברים הזויים כאלה, או אמרטו מתוצרת שטוק. שאר טעימות - וודקה, טטאקילה ום, ג'ין - טעמנו דברים יחסית בסיסיים, חוץ מLEVEL, ודון חוליו רפוסדו (שאגב ממש לא התלהבתי) לא היה לנו שום מותג באמת מעניין או יוקרתי, כנ"ל קוניאק, רק קורווזיה VS. תרגול מעשי - התרגול היה מאוד מאוד דל, סגירה ופתיחה הסתכמו במילוי מים וסידור כוסות, רק היום (!!!) גיליתי שסינגפור סלינג וקולינס אמורים לנער ואז לסנן ולסגור עם סודה, כל מיני דברים שפשוט לא אמרו, לא ייעצו לנו. אמרו בטלפון ואף יש בברים עמדות מחשב על מנת שנדע לעבוד עם קופה ממוחשבת - ולא נגענו בזה בכלל. בברמאסטר לדוגמא ששמעתי על רמת התרגולים המעשיים שם - זה שמיים וארץ מאיתנו, יש שימוש בפירות, מלח, סוכר ועוד שלל דברים שאצלינו אין ייחוס. כנ"ל טעימות. בירה - שיעור דל מבחינת פרקטית, לא דובר מילה אחת על סטאוס ואיך צריך להתנהג איתו (ואף עם לקוחותיו), היה לנו רק (!!!) קרלסברג, (שזו אחת הבירות אם לא הכי - שנואות עלי) והיו שם איזה 7-9 ברזים שכנראה רוב הזמן מיותמים. קוקטיילים - 70% מהקוקטיילים לא עשינו כי פשוט "אין במלאי" חלק מהמרכיבים ומה שכן עשינו לרוב היו הפשוטים והזולים ביותר. הבטחות - בטלפון הבטיחו הרבה תכנים שפשוט קיימים רק בקורס המורחב וספציפית דובר על הקורס הקצר, כמו - מיקסולוג'י (שזה שיעור שהוא MUST לכל ברמן) כמו סדנת מכירות, שירות, משהו עם מורה למשחק... הבטיחו שיהיה לנו את הפאנל טעימות הכי גדול מכל הבתי ספר, שכל תלמיד יפתח בקבוק יין ריק (שזה בדר"כ קורה, אבל משום מה לא קרה) כל מיני הבטחות שהיו בפועל בדיוק להיפך - אם זה בכוונה או לא. טעויות אנוש - חבר שלי בא באוטובוס מרחוק אחרי הרבה קומבינות בשביל להשלים שיעור ברנדי שבסוף התחלף לשיעור בירה שהוא לא היה צריך להשלים - ולא אמרו לו בטלפון אחרי שהוא בירר וקבע לבוא אליו. ביום רביעי השארתי חוגר כפקדון על ערכה (לאימון) ושבאתי להחזיר אותה גיליתי שהמשרדים סגורים, ולאף אחד מהמדריכים לא היה מפתח. אמרתי להם שזה קריטי ואין לי איך לנסוע לבסיס בלי חוגר ולבסוף שילמתי והם צריכים להחזיר לי לפי הקבלות שהבאתי להם. מעבר לכך הייתי בבעיה להכנס לבסיס בלי חוגר אבל בסוף התקמבנתי בזכות חבר עם חוגר ספייר שהציל אותי. היה לא פעם ולא פעמיים שהיינו צריכים לרדת ולעלות מהמשרדים לבי"ס כדי לחפש אצל מי חותמים על ערכה, היו פעמים שאמרו לנו ששיעור מסתיים עוד חצי שעה ויהיה אפשר להתאמן, בפועל הסתיים אחרי שעה וחצי, ועד שהתמקמנו וארגנו את הכל - מדריכה אומרת לי שעכשיו מתחיל להם שיעור. מקרה שהיה בקורס מקביל - פשוט איחדו שני קורסים ועשו להם שיעור בירה משותף, היו בערך 40 איש בכיתה, אנשים ישבו כבר ב2 שורות מעבר לבר, בתוך הבר... איפה שלא תרצו, בקיצור - עמוס ולא מקצועי. אני מנסה לחשוב על עוד דברים אבל לא כל כך מצליח... מאמין שיעלה עוד בקרוב. בקיצור- המון "פאקים" יש בבית ספר הענק הזה, יש לציין שמדובר בסניף ת"א בלבד ושמעתי בסניף בירושלים המצב שונה לגמרי (כנראה)... המדריכים ישבו ובאמת התעניינו וקצת לקחו אישית את העניין אבל אני מציין שאלו לא המדריכים ש"אשמים" ודווקא המדריכים לטעמי מעולים ומבינים וללא ספק מקצועיים ומנוסים (ואף כיפיים ומצחיקים) אבל פשוט הרגשנו שלא משקיעים בנו, גם מבחינת אלכוהול, מבחינת תרגול פרקטי וכלים לתרגול מעשי, מבחינת ערך-מוסף של דברים קצת מעבר לחומר הבסיסי, על המים במקום אלכוהול אמיתי אני לא מציין כי ידעתי מראש שככה זה יהיה - ויש לזה חסרונות ויתרונות. סה"כ קורס שישי הוא יחסית בעייתי בגלל השעה המציקה וגם כי עובר שבוע בין שיעור לשיעור וזה לא הכי אידיאלי. אני מקווה שלפחות המחלקת השמה לא תפשל ותהיה איתי בסדר! אם הייתי הולך עכשיו לעשות קורס - הייתי בוחר בברמאסטר, ומתעניין במצב של ברטנדר אם הם סיימו את כל המהפכים שלהם שם. למרות הכל, זה רק קורס ברמנים, את הידע העיוני והפרקטי אני רוכש ברובו - לבד, ועדיין היה מאוד כיף ואחל'ה אנשים ובהחלט שינוי מרענן מהשגרה. אז עד הפעם הבאה, לחיים!