כמו שהבטחתי ושכחתי: סיכום קורס זמן אמיתי ת"א.

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
ציונים + משהו מוזר

96 עיוני, 94 מעשי, 95 סופי. אמרו לי בטלפון ששאלתי לגבי מצטיין קורס, שעד כמה שהיא יודעת "אין מצטיין בקורס הזה". יכול להיות כזה דבר?!?! יש לציין שמבחינת ציונים אני לא רואה סיבה למה לא לקבל, ובטח ובטח מבחינת השתתפות התעניינות וכו' וכו' וכו'.

moon light9

New member
לפי מה שסיפרת לא מפתיע שאין לכם מצטיין קורס

למה היה כדאי לך לעשות יותר מ14 כדי לקבל 100 ולא 94 :) עוד לא שמעתי עם מצטיין קורס שקיבל פחות מ100 בכל המבחנים, אז כנראה זה למה אין לכם מציין קורס :)

obbb

New member
די עם ההגזמות...

לעשות עוד קוקטיילים לא נותן בונוס ואמרו את זה... זה מה שהיה צריך. כמו שספיידי1 בקורס שלו עשה את המכסה והתיישב עם המדריך לפני שנגמר הזמן. ותתפלאי, אני אישית כל המצטיינים ששמעתי - לא קיבלו 100 לא בעיוני ולא במעשי. וואלה אנחנו בני אדם, וגם מצטיינים יכולים להתבלבל לרגע. זה שברח לי ההגדרה של מבעבע מול מוגז, או שפעם אחת שכחתי להחזיר לדיספליי ואחרי זה התעשתתי - זה לא מה שמונע את המצטיין (לפי דעתי). יש הבדל בין להכנס ללחץ מטורף ולעשות שטויות (כמו שקרה לחבר'ה אצלינו) לבין דברים לגיטימיים לפעם ראשונה שמתפקדים מול אנשים ונבחנים על זה.

tal1g

New member
חבר אתה חופר!

את כל האינפו תעביר לבעלים/הנהלה. בתור אחד שיצא לו להכיר את תוכן הקורס הוא מספק להתחיל לברמן. לא תצא מקורס מדריך ומקצוען קיבלת כלים להפתח ולהבין עולם זה. וחאללה תמצא עבודה בתחום והמון בהצלחה. דפדף את הקורס.

Symbolic

New member
ואולי רחמנא ליצלן

אני יודע שזה ישמע לך תלוש, מוזר, לא הגיוני אבל פשוט לא הגיע לך לקבל מצטיין? חשבת על אפשרות כזו? אחי באמת כולה קורס ברמנים. כולה.

obbb

New member
חשבתי, ו...

אני לא טיפוס מושלם, ואני לא חושב שהכל מגיע לי, וחשבתי על האפשרות, אבל נשמע לי מוזר שאף אחד לא קיבל מצטיין, מילא מישהו אחר, אז זה לפחות היה לי הגיוני בראש, אוקיי אולי לא מהמניעים הכי מוצדקים אבל עדיין. אז בלי מצטיין בכלל? כמו שאמרו כאן, קל מאוד לקבל מצטיין וזה לא באמת רף גבוה במיוחד, אז שאף אחד לא יקבל? לגבי אני אישית - הגעתי לכל השיעורים, תמיד התעניינתי, שאלתי, קצת יותר לעומק, לא הפרעתי, לא עשיתי בעיות, לא רבתי עם אף אחד, השקעתי, וכו' וכו' וכו'. הקטע היחיד שאווווווווווווווווולי היה יכול "לפגוע" במוניטין שלי, היה הקטע בסוף שרשמתי משוב שלילי ואז קראו לנו לדבר איתם, ובאמת זה היה ברוח טובה, ולא "תקפתי" אותם, וחזרתי שוב ושוב שהטענות שלי הן לא ישירות נגד המדריכים, וברחתי שלא להגיד להם את זה באמצע כי זה היה נראה לי מעכיר את האווירה ולא מתאים כל כך, בקיצור זה היה דו שיח מקצועי ואני לא רואה איך אפשר לקחת את זה לרמות של "הוא מתלונן ומתפלצן אז לא ניתן לו מצטיין", וגם אם כן, אז מה, אין עוד אנשים בקורס? ואומנם זה "כולה" קורס ברמנים, אבל בכל זאת שילמתי עליו לא מעט מהכסף שלי, השקעתי בו המון זמן, בקיצור לא איזה סתם משהו ככה דרך אגב. אני מודע כמה זה זניח בעוד כמה שנים שאני אעבוד ואני אחשוב שזה שטויות...

Symbolic

New member
שמע

לדעתי אתה חי בסרט, ויש מצב שהמדריכים שנאו אותך. חחח סורי.

obbb

New member
אז..

אם הם שנאו אותי, למה אף אחד אחר לא קיבל מצטיין? תקשיב אני יודע שהיו לנו "ויכוחונים" קטנים פה ושם ולא הסכמנו על כל מיני דברים, אבל תאמין לי שהדברים לא שחור ולבן, לפי מילים בלבד קשה להבין מי יושב מאחורי המסך ואולי הצטיירתי בעיניך כאדם שלילי מפן מסויים כלשהו. אני לא יהיר בנושא, ואני לא בלתי פגיע, אבל גם אם יש מצב - אני לא חושב שזה ככה ולא חושב שהם מספיק ילדותיים בשביל לעשות קטע כזה... כתבתי פה כמה פעמים שרציתי להעיר להם על טעויות ונמנעתי מכך ושמרתי לעצמי רק בגלל הדברים האלה.

Symbolic

New member
אז ההסבר הפשוט ביותר הוא

שלא קיבלת מצטיין כי לא עמדת בדרישות של מצטיין ופשוט לא הגיע לך. אני יודע שאתה חושב שמגיע לך בגלל א-ב-ג שאתה חושב שאתה ראוי המדריכים שלך כנראה לא הרגישו ככה, וכנראה שיש להם מדד יותר טוב, הרי אחרי הכל הם מדריכים ואתה חניך. לא חייבים בכוח לתת מצטיין, אם אין בכיתה אחד כזה לא נותנים. מצטיין מקבל לפי דרישה מסויימת, ולא לפי "זה שהיה הכי טוב בקורס". אקיצר אל תתבעס מזה, זה שטויות ולא מדד לכלום.

obbb

New member
אני אגיד לך מה

אני הבנאדם האחרון שיש לו בעיה להתמודד עם ביקורת, בייחוד ביקורת בונה. שיגידו בפירוש "לא היו תלמידים שעמדו ברף" או משהו כזה. אני אקבל את זה, אני אסתום את הפה. נשבע לך. אבל נתנו תשובה חפיפניקית כזאתי שאי אפשר להבין אם הם החליטו שלא מגיע לאף אחד או פשוט לא חשבו על זה או שאין לי מושג מה היה שם. וכמו שאמרתי זה היה נראה יותר טבעי אם מישהו אחר היה מקבל במקום שאף אחד לא היה מקבל. אני לא ממש מתבאס מזה, סתם מוזר ומציק לי שאני לא יודע מה באמת הסיבה.

lizush17

New member
באתי לכתוב- נו אולי מספיק... אבל שמתי לב...

שהפסקתם להתווכח.... הוויכוח הזה היה נוראי... הצצתי מהצד וקראתי בר מאסטר יותר טוב זמן אמיתי יותר טוב ברטנדר יותר טוב את מי לעזאזל זה מעניין?? די תפסיקו כבר עם הוויכוחים האלה! יש אחד שאומר שבר מאסטר בית ספר הכי טוב.. ויש מישהו שיגיד ההפך וכך גם על זמן אמיתי או כל בית ספר אחר אם זה לאלכוהול או כל בית ספר אחר... לחמן VS יואל גבע - נו נו יאלה! מלחמה! מי יותר טוב!? יש כאלה שיהיה להם טוב בר מאסטר ויש כאלה שיהיה להם טוב זמן אמיתי... בקשר למצטיין, אופיר...במשך כל הקורס אני היתי הכי בולטת.. לא בכוונה.. לא יצאתי באיזה מעשה בשביל מטרה לצאת הבולטת והמצטיינת... בחיים לא הצטיינתי בכלום.. בבית ספר הייתי תלמידה גרועה..לא חשבתי שילך לי כל כך טוב ושכל כך כיף לי ללמוד ולדבר על אלכוהול... קיבלתי המון פידבקים הן מתלמידים והן מהמדריכים.. ולקראת סיום הקורס הבנתי שבאמת מגיע לי לצאת מצטיינת הקורס בלי להיות שחצנית יותר מידי, השתלבתי בין התלמידים כרגיל והייתי חברה ולא זו שחושבת שהיא הכי טובה... אבל תמיד שאפתי ליותר והמדריכים ראו והעריכו את זה... בשיעור האחרון, מבחן מעשי.. הלך לי מעולה.. עשיתי הכל ועוד נשאר לי זמן לצחוק עם המדריך, אכלתי הרבה התקלות במבחן עם ימבה שאלות אם זה על אלכוהול או על החיים שלי בכללי שורה תחתונה, גם ברבע שעה האחרונה של כל הסיפור הזה... רציתי מאוד את המצטיין הזה אבל הייתי בטוחה שהוא הולך לתלמיד אחר... כמובן שכעסתי כי אולי אני לא אקבל את זה ותכלס אני הכי מתאימה לזה.. אבל הבנתי שיקבל את זה מי שזה מגיע לו, וכמובן שגם חשבתי על האפשרות שלא יהיה מצטיין בכלל.. וגם את זה הבנתי... כל היופי זה שקיבלתי את המצטיינת ואת הבושמילס הופתעתי כאילו לא באמת ידעתי שאני אקבל את זה.. הייתי בשוק לא נורמלי... קיצור אופיר... אנחנו מקבלים מה שמגיע לנו.. כולה מצטיין.. גם אם לא הייתי מקבלת את זה- שום דבר לא היה משתנה... יכול להיות שאתה תצליח יותר ממני בתחום.. העבודה בזה לא נמדדת באם היית מצטיין או לא.. אל תתעצבן שלא קיבלת מה שרצית.. זה ממש שטויות.. תתמקד בלהוציא אנרגיות בלמצוא עבודה ולא בלהיות מתוסכל למה לא קיבלת מצטיין.. קצת חפירה..מצטערת

obbb

New member
מיצינו הבנו הפסקנו

לצערי לא יצא כלום מהשרשור הזה... אבל לא נורא. גם זה קורה.

lena1231

New member
זמן אמיתי הבי"ס הכי טוב בארץ!!!

כמה שטויות אתה מדבר! נראה לי שאתה פשוט בן-אדם ממורמר ביסוד שלך. אני סיימתי קורס בזמן אמיתי לפני חודש וחצי בערך וזה היה הקורס הכי מקצועי שיכולתי לבקש. גם אני עשיתי השוואות עם בוגרי בתי"ס אחרים וידיד שלי שכנראה מטעמי קמצנות הלך ללמוד בבר-מאסטר, פשוט לא למד חצי מהדברים שאני למדתי בקורס.לפני שלושה שבועות כבר מצאתי עבודה בתור ברמנית (דרך וורקוהוליק), ואני ממליצה בחום על זמן אמיתי. גם אני יכולה לשבת ולרשום עכשיו מגילה שלמה על כמה זה בי"ס מעולה, אבל יש לי חיים..... בקיצור, זמן אמיתי הוא בי"ס מדהים, המדריכים שלי היו שני תותחי על והקורס היה מהנה ברמות אחרות! מומלץ ביותר.

obbb

New member
אני מניח

אולי הציפיות שלנו מהקורס היו שונות, פשוט מאוד, באתי עם רקע די נרחב ככה שהם חידשו לי, אבל יחסית מעט מאוד. כנ"ל טעימות, אני מניח שאנשים בלי הרבה ידע ובלי הרבה נסיון היו אולי מתרשמים הרבה יותר לטובה. על החומר העיוני אין לי תלונות יותר מדי, זה גם החומר שלדעתי פחות אפקטיבי בפועל שאתה מברמן. הוא היה מספק ללא שום צל של ספק.

moon light9

New member
מאמי לסיכום הנושא

שיהיה לך המון הצלחה במציאת עבודה טובה בתחום. רק טיפ קטן לגבי החיים והעבודה הזאת בפרט: אל תעשה אף פעם את המינימום- כי זה יעשו עוד 20 כמוך, תמיד תמיד תעשה את המקסימום ואז אולי תצליח להתבלט :)

obbb

New member
זה מובן מאליו

וזה מקביל בדיוק לקטע של המצטיין...

rustynail

New member
שירשור המירמור, סיכום?

גם אצלי בקורס לפני 6-7 שנים לא היה מצטיין, לא זוכר כמה קוקטיילים עשיתי, לא קיבלתי בקבוק בושמילס,ייגר,פידג' או וודקה אלסקה, מאוד נהניתי, קיבלתי הצעת עבודה במהלך הקורס, לא יצא מזה כלום טוב שכך, עזרו לי במציאת עבודה ולא יצא מזה כלום שוב וטוב שכך בדיעבד, סיימתי בהרגשה שהייתי מאוד מוצלח יחסית לשאר הקורס וחוץ מכרטיס עם התמונה שלי מלפני 10 שנים לא יודע אם יש לי איזו תעודה קבורה איפשהו בטוח לא עם ציון! עבדתי במשך שנתיים בבר וחשבתי שאני יודע הכול ואז עברתי לליגה של הגדולים וגיליתי שלא ידעתי כלום, גם היום אני נהנה ללמוד דברים חדשים מברמנים חדשים בעלי כישרון ומוותיקים שלא בהכרח מברמנים כבר. האם לעשות קורס? כן לבעלי ממון ולא לבעלי הכישרון! האם לעשות קורס בהמשך גם אחרי שצברת ידע וניסיון? כן אם לא עשית מעולם זו חוויה שאין שני לה בתחום אפילו מתנה מומלצת למשוחררים טריים או סתם גברים בגיל המעבר!, ועוד תעודה חביבה שאפשר לתלות על קיר הזכרונות! איפה לעשות קורס? קרוב לבית, מחיר נוח, ורצוי מקום עם ניסיון או שמכירים מישהו שעשה והתרצה! ברבנדר,ברמאייסטר,וביזבוז זמן אמיתי כל אחד מהם שעונה על הדרישות תקף מבחינתי! גילוי נאות סיימתי קורס ב2002 בברטנדר נהנתי והמלצתי השתמשנו בצבעי גואש במקום באלכוהול וגם טעמנו אותם! אחרי זה כתבנו על זה פוסט שלם וגילינו שהצבע הכחול והצבע הצהוב התגלגלולולולו והתבלבולולו וכך נולד הצבע הירוק... חבר אתה חופר, גברת את חופרת סיימנו?

למעלה