כמעט תשיעי
והשאלות עולות...

אם פי 3 - בגדים ארוכים לתינוק -שאלה

בבגדים ארוכים - את מתכוונת לשרוולים לידיים ארוכים וגם ברגליים? גם אם לידה ביולי? או שכדאי להכין גם ביגוד קל יותר? מה עדיף, בגד גוף שלם, שנפתח עם תיקתקים במפשעה, או חולצה ומכנסיים?

אשכר ש

New member
בימים הראשונים מלבישים ארוך

אפשר ארוך דק אם ממש חם גם בתוך הבית. הכוונה בארוך בכל הגוף. לדעתי האישית, האוברולים עם התיקתקים לכל האורך מאוד נוחים. הרבה פחות מסורבל מאשר להלביש גם מכנס וגם חולצה.

אני דווקא מקבלת חלסטרה מהתיקתקים

ומעדיפה מכנסיים וחולצה... כנראה שזה עניין של העדפה אישית
כל החלפת חיתול למשל, אני מתעצבנת מכמה תיקתקים צריך לתקתק ומזה שאף פעם (אבל אף פעם!!!) הם לא מיתקתקים טוב לפי הסדר וצריך לעשות את זה שוב. ארוך בקיץ - באמת רק בהתחלה. אצלי נולדו ב-10 ביולי וב-4 באוגוסט, ובמיוחד בבית הממוזג היה צריך ארוך. אבל די מהר (קשה לי לזכור כמה מהר... תזכירי לי עוד כמה שבועות אחרי שאלד
) עברנו גם לבגדים קצרים כי היה ברור כשמש שהתינוקות רותחות מחום. מקסימום, אפשר לשים שמיכה מעל התינוק אם יש עליו בגדים קצרים ונכנסים למקום ממוזג, וכשיוצאים להוריד אותה. אם לובשים אותו במנשא, אז הוא גם חם מחום הגוף שלך

Manty

New member
מה עם בגד שימלה

שאפשר לתקתק ישר כמו שמלה או לתקתק בין הרגלים להפרדה? כשזה בסגנון שמלה, צריך רק להרים למעלה בלי להתעסק בתיקתקים..

את זה בכללללל אני לא סובלת ../images/Emo3.gif

כי תמיד זה מתקבץ למעלה ולא מכסה בסוף את הרגליים. כנראה שזה עניין של העדפה אישית... התרגלתי להלביש מכנסיים + חולצה ברוב המקרים, או מקסימום אוברולים עם תיקתקים שזה עדיף מבחינתי על השמלות האלו.

Manty

New member
זה הדרך שלי לתאר את

זה. ניתן לסגור את התיקתקים בין הרגלים (ליצירת "מכנסים") ומלפנים\מאחור בנפרד (ליצירת שימלה).

צימעס

New member
מכנסיים בנפרד חשובים

אם מגדלים בלי חיתולים. לא פחות חשוב לחימום - כובע (אפשר במקום מכנסיים ארוכים).

Manty

New member
מה לגבי מה שאני הצעתי למעלה

(בגד שימלה)? גם עובד מצויין ללא חיתולים! (זה לא מכסה כפות רגלים. בשביל זה צריך גרבים).

צימעס

New member
אכן מוצלח

הכי אהבתי בחורף שני מעילים שהיו לנו, והיו קצת ארוכים ככה שהגיעו לאמצע הירכיים. (זה היה בלת"ק.)

אם פי 3

New member
../images/Emo45.gif

בהתחלה צריך בגד ארוך. בהמשך עוברים לקצר - אבל מתי בדיוק זה תלוי בילד, אז עדיף לא לקנות מראש. כובע - אכן חשוב מאד להתחלה. בלידה הראשונה, אהבתי מאד את בגדי הגוף השלמים, שעוטפים טוב את הגוף, ולא חושפים שום בטן אקראית. בלידה השניה דווקא העדפתי מכנסיים וחולצה בגלל נסיונות בלי חיתולים. משום מה, הפעם לא נחשפו חלקי גוף לא רצויים (מסיבות קור). אבל אולי זה קשור לגודל ומבנה הגוף שלו, השונים מאד משל אחיו.

nitsanem

New member
מממ...

אתמול רכשתי לילד כמה אוברולים קצרים, חולצות מעטפת לשים מעל אם יהיה לו קר, <ניצן בגישה מודולרית> מכנסיים כאלה עם גרביים וחולצות. מאד בסיסי וראשוני. אבל... לא לקנות קצר? לא להלביש קצר? גם ביולי וגם אם הילד כבר מרופד היטב במשמנים? וגם אם הוא על הגוף של אמא ועטוף במנשא? פשוט ראיתי כבר המון תינוקות בני יומם מזיעים כמו סוסים בגלל ההמלצה הזאת להלביש חם בימים הראשונים ביי הוק וביי קרוק... נראה לי שיש מקום לשיקול דעת ולתשומת לב לתגובה של התינוק לטמפרטורה מסביב. אנחנו בכל זאת חיים בישראל. זו שאלה, אם זה לא היה ברור

אני איתך. בכלל, יש המלצה להלביש

"שכבה אחת יתר מאתנו" אבל הכוונה בעצם, היא שכבה אחת יותר ממה שלנו היה נעים ללבוש... לא מה שאנחנו בהכרח לובשים. ובקיץ במיוחד, יש ימים או מצבים בהם הכי נעים היה לנו לא ללבוש שום כלום, אבל אנחנו בכ"ז לובשים בגלל... אהממ... מוסכמות חברתיות מסויימות שמורות על כך שללכת עירומים ברחובות זה לא הכי נעים. אז במקרה כזה, אני מלבישה שכבה אחת ובהחלט מפעילה שיקול דעת אישי שלי אם היא צריכה להיות קצרה או ארוכה. בטח בטח אם הוא במנשא (שמהווה שכבה נוספת, את התינוק כולו מעורסל בפנים ומכוסה). וגם צריך לזכור שכל הקטע הזה של תינוקות שלא יכולים לווסת היטב את חום גופם, פועל לשני הכוונים... הם גם לא יכולים לווסת טוב כש*חם להם מידי*. <כל זאת מיומנה של אמא לשתי תינוקות קיץ + עוד אחת בדרך. מה עושים עם תינוקות חורף - את זה אל תשאלו אותי
>

אם פי 3

New member
אני בעד להתחיל עם ארוך

אפילו שבקיץ רק שכבה אחת. נכון שלא כדאי לקנות הרבה. אחר כך כבר רואים מי זה התינוק הספציפי שלך, ומתי הוא יכול לעבור לקצר. הבכור שלי, עשה את זה רק בגיל 4+ חודשים אם אני זוכרת נכון (כולל התיעוד באלבום) - אז נכון שהוא נולד פיץ אמיתי (1.860 ק"ג) ובאביב - אבל עד שהוא עבר לקצר - כבר היה שלהי הקיץ. הצעיר לעומתו, עבר הרבה יותר מהר, למרות שהם נולדו בתאריכים קרובים. גם יותר זמן-מנשא, וגם עד היום הוא מהמזיעים וסובלים מחום. אבל מכיוון שבהתחלה הם לא מראים סימני קור, אני מעדיפה להתחיל בחם, ולראות מתי אפשר לקצר - ובאמת אם חם, אפשר עירום (או עירום בחיתול לאיסטניסים
במנשא/שמיכה.

nitsanem

New member
טוב, הוא היה פיצי

שלי כבר בשבוע 32 הוערך להיות כמעט חצי קילו יותר ממשקל הלידה של בכורך... (אמא'לה) שלא לדבר על הערת הזיסלעך של הדוקטור כשהציץ לו בלחיים...
כל מה שאני אומרת זה בדיוק את זה: שיקול דעת. לשים לב מה התינוק משדר, מצד אחד לבדוק אם מזיע, מצד שני לבדוק אם כפות הידיים שלו/כפות הרגליים שלו/האוזניים/האף (מה שנקרא "אקסטרמיטיז") קרים, גם אם אנחנו כבר נמסים מחום. ולא להלביש יותר מדי אם לא צריך רק בגלל שיש "המלצה". ערום במנשא + כובע נגד שמש בילוי נשמע לי ממש יופי

למעלה