כמשקיף זמן רב על פורום פאלם

• פותח הנושא ohev1
  • פורסם בתאריך

ohev1

New member
כמשקיף זמן רב על פורום פאלם

וכן משקיף על פורום פי סי. אני רוצה לרכוש מכשיר חדש לאחר שימוש ארוך בT3 ולדעתי אין לפאלם פשוט אין. בנוסף הנושאים בפורום קצת נדושים וחוזרים על עצמם..לא הקבועים אשמים אלה פשוט אין לפאלם מכשירים חדשים..האם מקומו של פאלם יורד מהמדפים בעתיד הקרוב? האם אני צריך לאחר שנים של שימוש והנאה כן פשוט כך...צריך לעבור לפי סי הלא אהובים עלי..?? מה דעתכם ? אולי יש כאן גורמים שיודעים יותר על העתיד?

Rockem

New member
מה בדיוק רע

במכשיר שיש לך כעת ? ה T3 למה אתה רוצה להחליף בעצם את המכשיר ?

alonhzn

New member
סליחה?? אתה טועה ובגדול!

נראה לי שאתה לא מודע למה שהמכשיר שלך יכול לעשות! קודם כל, גלישה אלחוטית עם שן-כחולה ניסית? לרדיו אינטרנט הקשבת? באלפי המשחקים מהדור של Golden Axe בחינם שיחקת? בעשרות הquests בסגנון "אי הקופים 2", "יומו של הטנטקל", "סיימון המכשף"... בחינם שיחקת?? כמסוף נייד למחשב שלך, השתמשת בו? אפליקציות flash הרצת עליו? במשחקים המיתולוגים DOOM, DUKE 3D, HERETIC, Hexen בחינם, כבר שיחקת?? חידושים יוצאים כל יום! לא צריך חומרה חדשה אם אתה לא מגרד את היכולות של החומרה הקיימת... אה, וקצת הצצה לעתיד הקרוב: צפייה בסרטים streaming של winamp שזה מלא מלא תחנות טלביזיה פרטיות... לדעתי יהיה מעניין! אתה רק צריך לעקוב אחרי חידושים... יש את אתר www.mypalm.co.il שכל הזמן מתעדכן בחדשות בנושא פאלם ויש לך את האתר שלי שבו אני מרכז את כל הדברים המגניבים שאפשר לעשות עם הפאלם! אז לך תגלה את העולם....

2cookie

New member
אתה צודק, החומרה של פאלם תקועה

הרבה מאחור ואני בכלל לא רוצה לדבר על התוכנה. בשביל זה יש מתחרים...

ohev1

New member
אתם מתעלמים מבעיית הסינכרון

בחצי שנה האחרונה יש במכשיר כל הזמן בעיות סינכרון של הדיגיטציה. למרות כל התוכנות שהומלצו כאן בפורום ע''י איילת ( שעושה עבודה יפה ) וכל החברה, לא ניתן לטפל בבעיה. כמו כן, ראיתי שאני לא היחיד עם הבעיה הזו......... מנגד הפי סי לאחרונה לאט לאט מתקדם בצעדי ע נ ק. אני שונא אותו .............

AYELET1

New member
מה לדעתך תמצא בפוקט שאין בפאלם?

מה אתה בעצם מחפ/ש במכשיר חדש? וכמו כן לפרט לנו מה דרישותיך ממכשיר חדש. ניווט? משולב סלולאר? מקלדת? מהירות פעולה? מסך טוב וגדול? מה עיקר השימושים שלך? כמו כן אני מציעה לך לעיין במאמרים אלו אודות פאלם.

ohev1

New member
הדרישות הן מעטות

GPS והרבה . כתיבת עיברית בגרפיטי, מסך גדול וברור, שילוב מלא לעיברית מכיוון שהפאלם משמש כמשרד נייד עם הרבה נתונים. אמינות ולא כל שעתיים לאפס את הסטילוס. ואם אפשר להתחיל להוריד מיילים ולשלוח פקסים .

AYELET1

New member
בפאלם אני מורידה מיילים בכמויות

ישנן פה ושם בעיות עם העברית (למשל מיילים מבוססי WEB כמו הוטמייל , GMAIL וכד') מגיעים בג'יבריש ויש צורך בתוכנה נוספת (חינמית ) לתרגמם מסך גדול וברור- בפוקט יש את ה-VGA ואת ה-QVGA בפאלם יש HVGA וכמובן 320*320 זה פחות מ-VGA אך יותר חד (רזולוציה גבןהה יותר) משאר מכשירי הפוקט GPS יש בפאלם ובפוקט אני לא מאפסת כלום כל שעתיים - מדובר ב-TX

ohev1

New member
בהתבסס על הנסיון הרב שלך,

האם לעבור ל HP או לרכוש TX ?. בעיקר כותב עברית בגרפיטי. תודה ( במה את משתמשת ליום יום? )

AYELET1

New member
אני ליום יום משתמשת בפאלם

אבל אני שונאת גראפיטי... (וכמוך אוהבת פאלם...) מצד שני יש תוכנה (לא חינמית) לגראפיטי - Teal Script יש מדריך הנוגע לתוכנה במאמרים וסקירות ב-PDACE על איזה HP חשבת?

ohev1

New member
חשבתי על HX2790, דעתך ?

איך עובד השילוב בין הטלפון לבין ה TX ?

AYELET1

New member
ווי איז מייר...

מכשיר מעצבן ה-2790 השילוטב בין TX לטלפון מצויין

Tamir 69

New member
הפוקטים הרבה יותר מתקדמים מהפאלמים!

ה 2790 מעצבן ? על סמך מה המסקנה ? מדובר במכשיר הטוב ביותר היום שאינו בעל מסך VGA. למכשיר 2 חריצי הרחבה - לפאלם אף פעם לא היה מכשיר עם חריצי הרחבה כפולים וגם לא יהיה. אבטחה על ידי טביעת אצבע ביומטרית- להגנה על נתונים. 192מגה זכרון - פי כמה יותר מפאלם למרות "זלילת הזכרון" של הפוקטים. מעבד 624MHZ -פי 2 מהמעבד של ה TX. מערכת הפעלה מתקדמת כל הזמן- שפאלם עוד תקועים עם מערכת הפעלה 5 (מה עם ה cobalt?) כאשר לדוגמה, היומן לא התעדכן מספר שנים עם הצלצולים המעצבנים. מבחינת מולטימדיה ומשחקים, הפאלם לא מהווה כלל תחרות לפוקט ושלל האפשרויות שלו. הפוקטים מתקדמים היום הרבה יותר מהפאלמים (למרות שגם שם אין דגמים חדשים לאחרונה). בכל מקרה נראה שפאלם זנחה כליל את שוק מחשבי כף היד ועברה לסמארטפונים. פאלם היום הנו לכל היותר ארגונית טובה ובזה הוא עולה על הפוקט.

מזמן לא היה לנו כזה שרשור....

"לפאלם אף פעם לא היה מכשיר עם חריצי הרחבה כפולים" היו אפילו הרבה בתקופת סוני, והיה גם את זודיאק. נכון, עכשיו אין אף אחד אבל לפחות בוא נדייק בעובדות. "אבטחה על ידי טביעת אצבע ביומטרית- להגנה על נתונים" אחד הפיצ'רים היותר מיותרים שיש. בעיקר בגלל שזהו אחד המנעולים הכי קלים לפריצה. עדיף כבר להגן על המכשיר בסיסמה. "192מגה זכרון - פי כמה יותר מפאלם למרות "זלילת הזכרון" של הפוקטים." פי כמה? ל TX יש 128 מגה. בהתחשב בזה שתוכנה לפוקט לוקחת בממוצע (נדיב מאוד) פי 2 זכרון מהמקבילה לפאלם, אז דווקא כאן פאלם מנצחת. "מעבד 624MHZ -פי 2 מהמעבד של ה TX" השאלה היא כמה ממנו נשאר לטובת האפליקציות אחרי שמערכת ההפעלה והתוכנות הפתוחות (שאינן נסגרות) לקחו ממנו. תנסה לפתוח את אותו מסמך וורד על המכשיר הזה ועל TX ונראה מי יעלה קודם. "מערכת הפעלה מתקדמת כל הזמן- שפאלם עוד תקועים עם מערכת הפעלה 5" חוץ מלשנות את השם של מערכת ההפעלה וכמה שינויים בממשק, מה החידוש הגדול של מערכת ההפעלה המתקדמת של פוקט? הזכרון הבלתי-מחיק? את זה פאלם ישמו ראשונים, הם פשוט לא ראו את הצורך לקרוא למערכת ההפעלה שלהם בשם אחר לצורך זה ונשארו עם אותו שם ומספר גרסה. "היומן לא התעדכן מספר שנים עם הצלצולים המעצבנים" הPIM התעדכן הרבה, נוספו לו המון שדות חדשים (כמו תמונה, יום הולדת ועוד). עד כדי כך שלא תוכל לסנכרן נתוני יומן של מכשיר חדש עם תוכנת הסנכרון של מכשיר ישן. אבל אם אתה שופט לפי הצלצולים, אז זו כבר באמת בעיה (גם טלפונים סלולרים נשפטים אצלך לפי מגוון הצלצולים?). "מבחינת מולטימדיה ומשחקים, הפאלם לא מהווה כלל תחרות לפוקט ושלל האפשרויות שלו" חוץ מלנגן סרטים וסטרימים בפורמט הקנייני של מיקרוסופט (WMA, ASF) מה לא יכול הפאלם לעשות מבחינת מולטימדיה? "בכל מקרה נראה שפאלם זנחה כליל את שוק מחשבי כף היד ועברה לסמארטפונים" מסכים עם כל מילה "פאלם היום הנו לכל היותר ארגונית טובה ובזה הוא עולה על הפוקט" המשפט הכי חשוב כאן - מה עוד אתה רוצה מ PDA? זה לא אמור להיות לפטופ! הוא אמור להיות סייען אישי נייד. ואם כאן הוא עולה על הפוקט, אז בעצם אמרת הכל.

AYELET1

New member
העכבר ענה על הרוב אבל יש לי

כמה דברים להוסיף: חריץ הרחבה כפול היה גם להנדרה (שהריץ פאלם תומר!) , ולמיטב זכרוני הרבה לפני שהיה בפוקט לא פוקט ולא פאלם הם לאפ טופים. תומר על סמך מה אתה קובע את אשר אתה קובע? אני למשל מכירה היטב את ה-2790 כי פשוט... אני בעליו הבלתי גאים בעליל. ה"ארגונית " הזו משמשת אותי להורדת מיילים, גלישה (מעט, כך גם הפוקט, כי המסך אינו נוח), צפיה בסרטים- מועדף על ה-2790 כזכות הרזולוציה הכפולה שלו, צ'יטוט (בעברית
), האזנה למוסיקה, קריאת מסמכים (נוח יותר מ-2790 בזכות הרזולוציה אותה הזכרנו), ניווט הוא הרבה יותר מהיר מהפוקט וזה מה שאני מחפשת במכשיר כזה.

Tamir 69

New member
תגובה לעכבר

נהנתי לקרוא את ההתייחסות שלך לתגובה שלי, ולהלן התייחסותי לתגובתך. ציינתי שאין היום מכשיר עם חריצי הרחבה כפולים- להביא את סוני כדוגמה נראה בעייתי לאחר שסוני יצאה כלל משוק מחשבי כף היד - שזה לבדו אומר דרשני... לגבי זיהוי על ידי טביעת אצבע- העובדה שאתה חושב זה מיותר לא הופכת את הפיצ'ר הזה למיותר, מה גם שהרבה אנשים ביחוד משתמשים עיסקיים וארגונים חשובה להם אבטחת המכשיר. לגבי הזכרון - בWM5 יש זכרון RAM וזכרון ROM עם עדיפות ל ROM. ניהול הזכרון הנו שונה ולפאלם יש 128 מגה זכרון הכולל הכל. בפאלם אין כלל ניהול מערכת קבצים שלדעתי הנו חסרון. לגבי מהירות המעבדים- תנסה לפתוח תיקיית תמונות בפאלם מול הפוקט ותראה איזה תיקייה עולה מהר יותר, ולהזכירך שמעבד 624 MHZ הנו המעבד המהיר ביותר בשוק היום. לגבי הוורד- בפאלם צריך להתשמש להמרה ב documents to go ללא הצורך בהמרה בוורד בפוקט- למרות שאני מסכים שנוח לעבוד גם בפאלם עם וורד. מערכת הפעלה - לדעתי פה אין עוררין שמיקרוסופט מעדכנת ומוציאה מערכות חדשות- בין אם אוהבים את זה או לא, ופאלם עדיין עם אותה מערכת הפעלה -למרות שהיה מתוכנן לצאת עם cobalt שהיתה אמורה לתמוך בעבודה ביישומים מקבילים - מה שאין בפאלם כיום. מערכת הפעלה חדשה אינה הוספת שדות חדשים, אלא יותר מכך. ה WM5 שינתה את ניהול מבנה הזכרון, הוספת WM10 ועוד מספר אלמנטים (חלקם טובים - חלקם פחות). הצלצולים היו דוגמה רק לחוסר השינוי - ואם אינני טועה הצלצולים האלה היו עוד בימי הפאלם פיילוט הראשונים. עניין נוסף- כל הפוקטים יש להם סוללה חיצונית- בפאלם משום מה לא מאמינים בזה והסוללה הנה פנימית, מה גם שאיכות חיי הסוללות בפאלם היא לא משהו, ובהפוקטים יש להם סוללות חזקות יותר, ואופציות לסוללות מורחבות. מבחינת המולטימדיה - "חוץ מלנגן סרטים וסטרימים בפורמט הקנייני של מיקרוסופט (WMA, ASF)" תוסיף גם WMV ותמצא חלק נכבד מהפורמטים של המולטימדיה הקיימים כיום. יש דווקא לפאלם יישום טוב - "media שעושה המרות מתאימות. קח לדוגמא נגני mp3 כמה יש לפוקט וכמה לפאלם, ואל תשכח שפאלם לפני שיצאו הפוקטים בכלל לא נגנו mp3. דרך אגב, לא ציינתי את איכות המסכים שאין פאלם עם מסך VGA אלא רק HVGA. דרך אגב גם בפוקט פיסי הנטייה היום יותר לסמארטפונים, שזו כנראה ההעדפה של האנשים. PDA לא אמור להיות לפטופ, אבל יכול להיות תחליף לא רע בכלל. דעתי האישית, ובהחלט מותר לך לחלוק עליה, שפאלם נתקעו מאחור והותירו את הבכורה למכשירי פוקט שהיו מתקדמים יותר טכנולוגית. מישהו פעם אמר שפאלם זה כמו מקינטוש - הייתי מסכים עם האבחנה הזו בעבר. הT3 לדעתי היה המכשיר המוצלח האחרון שלהם ולאחר מכן רק נסיגה. בעבר פאלם נהנתה ממוניטין של מערכת הפעלה יציבה יותר, אולם כיום, לפחות מניסיוני האישי עם ה LD, גם זה כבר לא ככה, ייתכן שזה שונה עם ה TX.

AYELET1

New member
מערכת ניהול קבצים-

קרא אודות NVFS גם באתר PDACE וגם בכלל. רוצה להגיע למפגש לנסות לפתוח וורד ע"ג 2790 ולבצע תחרות? אני מניחה שיש לך 2790. קנפג איך שתרצה. וורד בעברית או באנגלית - לבחירתך. מצידי מכשיר נטול עברית נפתח את אותו מסמך, ללא המרה כלל - מסמך NATIVE - על 2790 ועל TX. מעוניין?

Tamir 69

New member
תגובה לאיילת

תודה על ההזמנה ואשמח להגיע למפגש ללא קשר. העובדה שיש לך (כמו לי- אין לי 2790 אלא dell X51v ולייף דרייב) מכשירים עם 2 מערכות ההפעלה ממחישה את מה שאמרתי ואת יודעת על מה דיברתי. גם אם המסמך בפאלם ייפתח שניה או שתיים מהר יותר, לא יהפוך את הפאלם עדיף יותר בעייני. יש להסתכל על התמונה כמכלול, וכמכלול, מבחינה טכנולוגית הפוקט עדיף על הפאלם.

AYELET1

New member
הקשב היטב: הוורד נפתח בהבדל

של יותר מדקה מהר יותר על הפאלם!!! (מסמך בן מגה אחד) טרם פ-רטת מה בפועל עדיף בפוקט. אל תביט על החומרה אלא על ביצועים. אבל עזוב, אל תניח לעובדות לבלבל אותך...

למעלה