תגובה לעכבר
נהנתי לקרוא את ההתייחסות שלך לתגובה שלי, ולהלן התייחסותי לתגובתך. ציינתי שאין היום מכשיר עם חריצי הרחבה כפולים- להביא את סוני כדוגמה נראה בעייתי לאחר שסוני יצאה כלל משוק מחשבי כף היד - שזה לבדו אומר דרשני... לגבי זיהוי על ידי טביעת אצבע- העובדה שאתה חושב זה מיותר לא הופכת את הפיצ'ר הזה למיותר, מה גם שהרבה אנשים ביחוד משתמשים עיסקיים וארגונים חשובה להם אבטחת המכשיר. לגבי הזכרון - בWM5 יש זכרון RAM וזכרון ROM עם עדיפות ל ROM. ניהול הזכרון הנו שונה ולפאלם יש 128 מגה זכרון הכולל הכל. בפאלם אין כלל ניהול מערכת קבצים שלדעתי הנו חסרון. לגבי מהירות המעבדים- תנסה לפתוח תיקיית תמונות בפאלם מול הפוקט ותראה איזה תיקייה עולה מהר יותר, ולהזכירך שמעבד 624 MHZ הנו המעבד המהיר ביותר בשוק היום. לגבי הוורד- בפאלם צריך להתשמש להמרה ב documents to go ללא הצורך בהמרה בוורד בפוקט- למרות שאני מסכים שנוח לעבוד גם בפאלם עם וורד. מערכת הפעלה - לדעתי פה אין עוררין שמיקרוסופט מעדכנת ומוציאה מערכות חדשות- בין אם אוהבים את זה או לא, ופאלם עדיין עם אותה מערכת הפעלה -למרות שהיה מתוכנן לצאת עם cobalt שהיתה אמורה לתמוך בעבודה ביישומים מקבילים - מה שאין בפאלם כיום. מערכת הפעלה חדשה אינה הוספת שדות חדשים, אלא יותר מכך. ה WM5 שינתה את ניהול מבנה הזכרון, הוספת WM10 ועוד מספר אלמנטים (חלקם טובים - חלקם פחות). הצלצולים היו דוגמה רק לחוסר השינוי - ואם אינני טועה הצלצולים האלה היו עוד בימי הפאלם פיילוט הראשונים. עניין נוסף- כל הפוקטים יש להם סוללה חיצונית- בפאלם משום מה לא מאמינים בזה והסוללה הנה פנימית, מה גם שאיכות חיי הסוללות בפאלם היא לא משהו, ובהפוקטים יש להם סוללות חזקות יותר, ואופציות לסוללות מורחבות. מבחינת המולטימדיה - "חוץ מלנגן סרטים וסטרימים בפורמט הקנייני של מיקרוסופט (WMA, ASF)" תוסיף גם WMV ותמצא חלק נכבד מהפורמטים של המולטימדיה הקיימים כיום. יש דווקא לפאלם יישום טוב - "media שעושה המרות מתאימות. קח לדוגמא נגני mp3 כמה יש לפוקט וכמה לפאלם, ואל תשכח שפאלם לפני שיצאו הפוקטים בכלל לא נגנו mp3. דרך אגב, לא ציינתי את איכות המסכים שאין פאלם עם מסך VGA אלא רק HVGA. דרך אגב גם בפוקט פיסי הנטייה היום יותר לסמארטפונים, שזו כנראה ההעדפה של האנשים. PDA לא אמור להיות לפטופ, אבל יכול להיות תחליף לא רע בכלל. דעתי האישית, ובהחלט מותר לך לחלוק עליה, שפאלם נתקעו מאחור והותירו את הבכורה למכשירי פוקט שהיו מתקדמים יותר טכנולוגית. מישהו פעם אמר שפאלם זה כמו מקינטוש - הייתי מסכים עם האבחנה הזו בעבר. הT3 לדעתי היה המכשיר המוצלח האחרון שלהם ולאחר מכן רק נסיגה. בעבר פאלם נהנתה ממוניטין של מערכת הפעלה יציבה יותר, אולם כיום, לפחות מניסיוני האישי עם ה LD, גם זה כבר לא ככה, ייתכן שזה שונה עם ה TX.