כמשקיף זמן רב על פורום פאלם

• פותח הנושא ohev1
  • פורסם בתאריך

AYELET1

New member
ודבר נוסף: אני יודעת למה יש לי 2 מכ

מכשירים אתה יודע למה? לא
יש לי את שניהם לא כי צריך אלא מסקרנות. ואגב, תוכל למצוא כאן ופבפורום השכן עוד "משוגעים" כאלו

shed

New member
---> באמת הרבה זמן

עבר מאז שמענו סיסמאות וסטיגמות. 1. " לגבי זיהוי על ידי טביעת אצבע- העובדה שאתה חושב זה מיותר לא הופכת את הפיצ'ר הזה למיותר" הפיצ'ר הזה לא רק מיותר, אלא מסוכן, שכן הוא נוטע תחושת "אבטחה" אצל המשתמש בעוד שהוא לא מוסיף כהוא זה לאבטחת המכשיר. חמור מכך, על המכשיר עצמו יש את המפתח (הווה אומר טביעת אצבע). שאל מי שאחראי לאבטחת מידע של ארגונים גדולים או גורמי מודיעין ותבין למה זיהוי ביומטרי, תמיד יהיה פחות עדיף על זיהוי בעזרת סיסמא. 2. " לגבי הזכרון - בWM5 יש זכרון RAM וזכרון ROM עם עדיפות ל ROM. ניהול הזכרון הנו שונה ולפאלם יש 128 מגה זכרון הכולל הכל. " ב-WM5 אין הרצה במקום וכל תוכנה צריכה להיטען מהרום ל-RAM - מה שלוקח לא מעט זמן. בנוסף, ניהול הזכרון בכל מערכות WM הינו בזבזני, ומכיל שרידי מנגנונים של win ce כמו ניהול DLLים ועוד. הדבר גורם למערכת ההפעלה להיות איטית, לזליגת זכרון מתמשכת במכשיר, ולתוכנות להיות כבדות ומסורבלות יותר. רוצה דוגמא? נסה להפעיל תוכנת ניווט על פוקט שיש לו פחות מ-1 מגה זכרון פנוי להרצה. הפאלם שלי, דרך אגב, ידע לחשב במצב הזה מסלול ניווט מסן פרנסיסקו לפורטלנד. 3. "פאלם אין כלל ניהול מערכת קבצים שלדעתי הנו חסרון. " לא נכון. בפאלם יש מערכת ניהול קבצים, היא פשוט שונה ממה שאתה מכיר. אין מבנה "מסורתי" של תיקיות. 4. " לגבי מהירות המעבדים- תנסה לפתוח תיקיית תמונות בפאלם מול הפוקט ותראה איזה תיקייה עולה מהר יותר, ולהזכירך שמעבד 624 MHZ הנו המעבד המהיר ביותר בשוק היום. " ניסיתי. בפאלם העסק ה-ר-ב-ה יותר מהיר. 5. " לגבי הוורד- בפאלם צריך להתשמש להמרה ב documents to go" - לא נכון. אני מקבל קבצי word במייל ישירות לפאלם (כן, אני מוריד מיילים בפאלם) ופותח אותם מיידית על המכשיר ללא צורך בהמרה. מכשירי פוקט פיסי אינם מסוגלים לתפקד באופן שוטף ומלא ללא נוכחות של PC לידם. הן לצרכי סנכרון, הן לצרכי התקנת תוכנות. עבור מי שמסתובב בדרכים לא מעט - זה חסרון עצום. עם הפאלם אני יכול להיות בניו יורק ולהסתנכרן מול הפגישות והלו"ז במשרד, עם פוקט זה בלתי אפשרי. עם הפאלם אני יכול להוריד, להתקין, להסיר ולשחק עם תוכנות כמה שבא לי - עם פוקט זה קשה עד בלתי אפשרי. אני עם פאלם כבר מספר שנים, ועל המחשבים שלי לא מותקנת palm desktop - כי אין לי צורך בה. הפאלם מתפקד בדיוק כמו שאני רוצה, באופן עצמאי לחלוטין. עם פוקט, זה בלתי אפשרי.

2cookie

New member
סטרימים בפורמט של מייקרוסופט

לדעתי זה אחד היתרונות החשובים של הפוקט. ויש לי הערה חשובה לגבי מערכת ההפעלה: בכל גירסה מייקרוסופט מחדשת משהו חשוב. עם WM5 זה בעיקר שימוש כמעט ללא סטיילוס במכשיר ובנוסף תמיכה ב-A2DP (מכשירי הטראו בקושי עובדים עם אוזניות BT רגילות...) וב-push email, וכמובן עיצוב מחדש (מעודד שמייקרוסופט עיצבה מחדש את המערכת, פאלם בכלל לא עיצבה אותה עדיין) שהופך את המכשיר נעים לעין גם למשתמשים הבסיסיים ולא רק לאלו שיתקינו 20,000 תוכנות שונות לשיפור המראה. אני גם לא מסכים עם הקביעות לגבי זיהוי ביומטרי, הפיצ'ר הזה הוא גורם הרתעה לא רע בכלל ואני עוד לא מכיר גנב שיהיה חכם מספיק בשביל לעבור את זה. ולמרות שתוכל להגן על הפאלם מכל זוית, עדיין אין פאלמים שמסוגלים לבצע שיחות וידאו, עדיין אין פאלמים שמשלבים גם GPS וגם סלולארי, עדיין אין פאלמים שיאפשרו גלישת דור שלישי בארץ, עדיין אין פאלמים זולים עם WIFI, עדיין יש פאלמים עם משטח גרפיטי "קשה" ועדיין אין פאלם שמשלב את כל הטכנולוגיות החדישות במכשיר אחד.

תגובה לתגובות

"יהול הזכרון הנו שונה ולפאלם יש 128 מגה זכרון הכולל הכל. בפאלם אין כלל ניהול מערכת קבצים שלדעתי הנו חסרון." הרעיון הוא שבפאלם אין צורך לניהול קבצים כי כל הקבצים נמצאים באותו מקום. אין תיקיות ותת-תיקיות ואין רג'יסטרי. מערכת ההפעלה של פאלם בנויה כך ולכן ניהול קבצים לא רלוונטי. אם אתה בכל זאת מתעקש, אז יש תוכנות חינמיות יותר ופחות כדי לנהל קבצים. " לגבי הוורד- בפאלם צריך להתשמש להמרה ב documents to go" לא רק שזה לא נכון - זה הפוך. אם תמיר את המסמך הוא יתחרבש. אם תעתיק אותו בדיוק כמו שהוא תוכל לעבוד עליו ולשנות אותו ולהחזיר אותו. זה עובד ככה אם תשים מסמך על כרטיס זכרון, אם תקבל אותו במייל ואפילו אם תגדיר ל D2G שלא לבצע המרה כשהוא מעביר את המסמך לפאלם. "תמיר: ה WM5 שינתה את ניהול מבנה הזכרון..... קוקי: עם WM5 זה בעיקר שימוש כמעט ללא סטיילוס במכשיר". כל השינויים האלו נוספו למערכת ההפעלה של פאלם בין גרסה 5.2 לגרסה 5.4 רק שהם לא בחרו לשנות את כל השם של מערכת ההפעלה. גם אפליקציות חדשות נוספו ושודרגו במערכת החדשה של פאלם. "לא ציינתי את איכות המסכים שאין פאלם עם מסך VGA אלא רק HVGA" גם הפאלמים הנחותים כיום (Treo, TE2) מציגים רזולוציה גבוה מזו של 2790 ובעצם של רוב הפוקטים. נכון שאין לפאלם מכשיר עם VGA, אבל בפוקט זה או זה או רזולוציה שהיא נמוכה משל הפאלם הנמוך ביותר. תראו, לי יש ה-מ-ו-ן טענות לגבי מיצוב המכשירים של פאלם. זה שאין WiFi בדגמים חדשים, זה שאין מיקרופוון ורטט, היעבר מצלמות בדגמים השונים, היעדר מכשירים משולבי GPS ועוד הרבה. אבל כל אלו הם פיצ'רים. מי שאומר שהוא חייב מכשיר עם מצלמה, GPS, WiFi ו BT ביחד, אז פאלם לא מתאים לו. כנ"ל למי שחייב מכשיר עם VGA. אבל כל זה זה כמו להגיד לקאיה יותר טובה ממרצדס כי יש לה מראה פנימית חשמלית ושקע מצית למושב האחורי. הפיצ'רים הם לא המדד היחיד לקביעת איכות המכשיר

2cookie

New member
זה שיש לפאלם רזולוציה בין VGA

ל-QVGA לא אומר שזה משהו טוב, מה שחשוב זה הרזולוציה הגבוהה ביותר שניתן להשיג (יש פוקטים משולבים טלפון, משולבי GPS וסתם פוקטים ואת כולם אפשר לקנות עם מסך VGA)

+++

זה שיש מגוון גדול זה בהחלט יתרון של פוקט. אבל זה נובע מזה שיש הרבה חברות בתחום. אחת מייצרת טלפון עם VGA, לשניה יש GPS עם WiFi, לשלישית יש קורא טביעת אצבע ומצלמה. ולכן אם מישהו זקוק למכשיר עם פיצ'רים כאלו, אז עדיף לו פוקט. אבל אם מישהו זקוק לסייען דיגיטלי אישי, שיתן מענה כולל על מה שהוא מתיימר לעשות, ככה שיגיב מהר, יהיה יציב ואמין, יספק מגוון רחב של תוכנות ותוספות כדי לקסטם את המכשיר לצורה הנוחה ביותר, אז, לדעתי פאלם עדיף. אצלי למשל, הייתי מוותר על המצלמה בטראו, גם אם היו לה 4 מגהפיקסל וזום אופטי, אם רק היה בו קצת יותר זכרון. אם ל TX היו מיקרופון, מצלמה, רטט ומלכודת עכברים מובנית, הוא היה PDA יותר טוב? ואם לעומת זאת היה לו קליינט VPN מובנה שתומך בכל הפיירוולים הקיימים? ההגדרה שלנו למה עושה PDA לטוב יותר או פחות היא כנראה קצת שונה. זה אמנם נחמד ומאגניב לראות את המצלמות של איילון בפוקט, אבל זה יותר נחמד להיות מסוגל לשלוח למישהו במייל פגישה שעכשיו עשיתי ביומן.

2cookie

New member
סייען דיגיטלי אישי חייב להיות מכשיר

נכה שכל מה שהוא מסוגל לעשות זה PIM? מי שרוצה מכשיר כזה בכלל לא צריך מסך צבעוני או סוללה נטענת... ברגע שמישהו שרוצה לקנות מכשיר מבקש תכונה נוספת, כל תכונה, שאינה PIM- הפוקט יבצע את מבוקשו טוב יותר בכל תחום. אם זה גלישה (במליון צורות שונות בו זמנית באותו מכשיר), עריכת מסמכים (עברית שניתן לסמן, מסכי VGA), מולטימדיה (עשרות נגני מדיה שונים ויכולת הרבה יותר טובה מאשר בפאלם- כרטיסי מסך ומסכי VGA), צילום (4 מגהפיקסל באחד הפוקטים), שיחות (כל השיפורים האפשריים ל-PHONE EDITION), ניווט (2 תוכנות שונות וזולות, עשרות מכשירים בתקציבים שונים), משחקים, חיי סוללה (סוללות מתחלפות!! וואו!), מקלדת מובנית (כבר קשה לספור כמה פוקטים עם מקלדת מובנית יש), דור שלישי (כרגע 2 מכשירים), גודל פיזי (מכיר פאלם קטן כמו ה-JAM?), תצורות שונות (סליידר וטאבלט אצל HTC, פולדר אצל סמסונג) ועוד ועוד ועוד. אז מה בעצם הפאלם עושה יותר טוב? יש לו מהירות תגובה קצת יותר טובה? הבדלי המהירות בין פוקט לפאלם כל כך זניחים שאני אפילו לא מתעכב על זה יותר. כל הקינפוגים המוזרים האלה שאתה ושד מדברים עליהם? מה זה עוזר לי אם אני לא יכול לגלוש עם WIFI במקדונלדס או בארומה? וגם פוקט יכול לשלוח פגישה שעשית ביומן דרך אימייל, בשביל מה יש copy ו-paste וגם מולטיטאסקינג, שזה בכלל מובן מאליו...

+++

מה עוזר לי שאפשר לסמן עברית בוורד אם בחזרה למחשב כל המסמך מתחרבש? מה עוזר לי גלישה במליון צורות אם הן לא מפעילות Javascript (תוסיף תגובה בפורום של תפוז)? מה עוזר לי בחירה בין 2 תוכנות ניווט שונות (שעולות בדיוק כמו זו של פאלם) אם הן מתבססות על אותו DB כמו זו של פאלם, ולפי השמועות, יציבות פחות? ה עוזרת לי סוללה מתחלפת אם החלפתה גוררת הארד-ריסט (גם אם יש סוללת גיבוי)? מה עוזר לי פאלם קטן כמו JAM אם הוא מגיב לאט ולא מצליח להחזיק את עצמו יומיים בלי ריסט (טלפון חייב להיות זמין 24/7)? מה עוזרות לי שיפורי השיחה (שלא ממש הצלחתי להבין מה הן) אם הווליום של הרמקול חלש מאוד (כשהשוויתי טראו ל JAM לפחות). מה עוזר לי מכשיר עם סליידר/טאבלט ומקלדת מובנית, עם עדיין אני צריך להוציא את הסטיילוס כמעט לכל פעולה? כן עוזר לי שאני יכול להגדיר יותר מחשבון מייל אחד. כן עוזר לי שבמקרה של HR כל מה שאני צריך לעשות זה לחבר למחשב ולסנכרן. ועוזר לי מאוד שאני לא צריך להוציא את הסטיילוס בכלל. לא, copy+paste זה לא פתרון. כי כשאני שולח פגישה, אני רוצה שהיא תופיע כזימון אצל מי שמקבל אותה. בנוסף, אני גם לא רוצה: לסמן ללחוץ edit-copy לסגור יומן לפתוח מייל לפתוח הודעה חדשה לשים את הסמן במקום ללחוץ edit-paste אני רוצה ללחוץ menu-send לבחור שישלח במייל (בניגוד לBT וכו) וזהו שוב, אין לי ויכוח איתך שלפוקט יש מגוון עצום של אפשרויות מבחינת הפיצ'רים והתצורה שלו. הלוואי ולפאלם היו עוד חברות שמייצרות אותו ושיהיה מגוון כזה (איפה סוני איפה?). עדיין יש פיצ'רים שיש לפאלם ואין לאף פוקט (זכרון של 4 גיגה, טלפון עם רזולוציה של 2^320), השאלה שנשאלת היא: בסוף היום כמה אתה באמת משתמש בפיצ'רים האלו? במה תשתמש יותר במצלמה או ביומן, במדיה-פלייר או במייל? יכול להיות שבכלל הכי מתאים לך PSP, שיש לו נגן מדיה מעולה ומשחקים מצויינים. לי מתאים PDA יותר ממכונת מולטימדיה. נכון להיום יש לי משחק אחד על הפאלם (שאני לא משחק כבר אבל חשוב לי לשמור על התוצאה) ורק קובץ MP3 אחד בכרטיס (הרינגטון שלי). לכל אחד יש צרכים אחרים. מי שרוצה כלי בידורי, עדיף לו שלא יקנה פאלם אלא פוקט עם VGA ומקסימום יעשה ריסט פעם ביום-יומיים. מי שרוצה מכשיר שיעזור לו לנהל את החיים בצורה פשוטה ואמינה, עדיף שיקנה פאלם.

../images/Emo32.gifובלי ממש קשר לדיון...

(טוב אולי קצת קשר
) כמה 2 תלתן יש בחבילה אחת של קלפים? התמונה נלקחה מכאן

2cookie

New member
לאט לאט...

1. עוזר שאפשר לסמן עברית כי הטקסט לא מתחרבש, לדעתי במסמך הטקסט הוא בעדיפות ראשונה. 2. תגובה בפורום של תפוז דרך ממשק ה-WAP עדיין אפשרית, זה עבד לי ב-MPX גם כשגלשתי באמצעות WIFI! וב-JAVASCRIPT תומכת נט פרונט. 3. יציבות פחות, וכל נהגי המוניות משתמשים בהן. כן בטח. גם אם מדובר באותו DB, יש להן קהל משתמשים יותר גדול ולפיכך כמה אפשרויות ש-UDRIVE לא מספקת, וממשקים שונים- כל אחד והעדפותיו. 4. לא יודע עם איזה מכשיר. עם ה-MPX, ה-X30 והלוקס 410 אני מחליף סוללה בלי שום הארד ריסט, גם בלי סופט ריסט. 5. עם ה-MPX החזקתי כמה חודשים בלי ריסט, ממש נס
הוא גם הגיב לא רע בכלל למרות שיש בו מעבד נחות משמעותית מזה של ה-JAM. 6. אתה לא צריך להוציא את הסטיילוס ברוב הפעולות, עם ה-MPX לא היה לי סטיילוס ב-SILO בכלל! וזה היה מכשיר עם WM2003SE.... 7. היו לי 4 חשבונות מייל שונים ב-MPX, באחד מהם 451 מיילים והתפקוד ללא תקלות. 8. כפי שציינת בעצמך, עם WM5 לא צריך אפילו לסנכרן אחרי ריסט... וכמובן, כפי שאמרתי כבר עשרות פעמים, יש בכל פוקט מהדור הקודם תוכנת גיבוי מובנית אפקטיבית. 9. לסגור יומן לפתוח מייל זה דברים שפאלמיסטים עושים. פותחים את היומן, מסמנים, מעתיקים (קליק ארוך! איזה קסם! ואגב, גם בשביל זה לא צריכים סטיילוסים), חוזרים למייל שכבר פתוח ברקע ומדביקים בו את הפגישה. יכול להיות שאפשר אפילו לשלוח ישירות, אין לי PPC לידי כדי לבדוק לצערי (פאלם דווקא יש
) אהממ. אני רק רוצה לציין שלפוקטים מסוימים אפשר להוסיף 32 ג'יגה (אם אתה יכול להרשות לעצמך), 4 ג'יגה זה כבר לא בעיה וגם לא ממש יקר. אבל בוא לא נציין איזה כישלון אדיר הוא ה-LD. אני צריך לכתוב שלפאלם אין טלפון עם מסך VGA? או בכלל מכשיר עם מסך VGA? פוקט משולב כזה דווקא יש. יש גם מכשיר שמריץ WM5 על מסך 800*480... (dualcor) בין מצלמה ליומן אין התלבטות, ב-MPX צילמתי למעלה מ-1500 תמונות בתקופה של שנה. את כל התמונות האלו לא הייתי מצלם אם היה לי סתם PDA, או טראו שההבחנה שלו הרבה פחות טובה והתמונות פשוט לא היו משרתות את המטרה. היומן בפוקט הוא לא תוכנת hello world, הוא עושה את העבודה היטב ולא השתמשתי בו מסיבה אחת- הפוסיל. וכפי שכתבתי, תוכנת המייל בפוקט גם היא מעל לדרוש לרוב המשתמשים ולא חסרות תוכנות שיכולות להחליף אותה ולעשות הרבה יותר- אתה לא שומע עליהן כי המובנית מספיק טובה. אתה כזה מיושן, לי על הפאלם יש 16 משחקים (אני מקווה שאני לא צריך להזכיר לך באיזה פאלם מדובר) והם בהחלט חמודים, על הסוני היו לי יותר. נכון שגם מי שמחפש משחקים יוכל להסתפק בפאלם, סתם נעים לכתוב שלפוקט יש מבחר טוב יותר. אני חושב שכדאי שנתנער מהתפישה של ריסט פעם-פעמיים ביום, אלה סתם עלילות דם.

AYELET1

New member
עברית ב-WORD אפשר לסמן גם ב-D2G../images/Emo3.gif

בלי שהסמן יסע לשם כך יש צורך לפתוח את המקלדת דרך ה-MENU מלמעלה, ולא להשתמש במקלדת התחתונה (זו שב-TT3 היא בעלת מקשי תכלת וב-TX המקשים אפורים)

2cookie

New member
ואז מקבלים:

מקלדת נוחה פחות (בלי גרפיקה), פחות טקסט על המסך, יותר לחיצות ולא רואים את שאר המסמך- תמונות וטבלאות, שבשביל זה עורכים מסמך בפאלם...

haim9798

New member
רק הערה קטנה ממחזיק LD

זה נכון שהמכשיר עצמו לא טוב הנדסית ,יש בו בעיות שפשוט מוציאות את המהנדס שבי מדעתו אבל: 1. אני לא יכול לספור על כמה ידים הזיכרון הגדול שיש במכשיר הפך זמן אבוד בנסיעות לזמן הנאה צרופה , וכמה סרטים יש לי עליו בכל רגע נתון (בבדיקה כרגע יש לי 3 פרקים של SG Atlantis מהעונה החדשה , 2 אירועי MMA , ועוד כמה פרקים של משפחת סימפסון), נוסיף לזה שאני יכול והולך עם כל המסמכים החשובים שלי עליו , הוא נותן לי תמורה מצויינת , ואני לא צריך לקנות שום דבר נוסף . 2. סנכרון התיקיות עוזר לי בצורה מצויינת , ושוב זה הגודל , כי אני לא חושב אם יהיה או לא יהיה מקום , פשוט הולך עם כל מה שאני אי פעם יצטרך אצלי בכיס. 3. אני יכול להעיד כי לא ביצעתי ריסט משהו כמו חודשיים , וזה לא שאני לא משתמש בו , פשוט לא הייתי צריך, וזה כולל גלישה באינטרנט , ועידכונים של קבצי WORD ו EXCEL שאני מדי פעם עובד עליהם. 4. כמה שהוא איטי , והוא איטי , גם לזה מתרגלים . בסופו של דבר , להיות עם מכשיר שגם נותן לי שליטה על המחשב מכל מקום עם WIFI , גם לעשות שימוש בPIM הכי נוח , ולגלוש קצת באינטרנט , יחד עם המשחקים הפשוטים (כי זה מה שאני אוהב..) והמוזיקה שאני לא זז בלעדיה , שווה לי את כל האיטיות.

2cookie

New member
ב-MPX היו לי 40 ג'יגה של סרטים

תודות ל-ORB. בקשר ל-4 שלך, כל מה שציינת הפוקט היה עושה, ועושה יותר טוב. היית יכול לשלוט במחשב עם רזולוציה כפולה, להוסיף יותר זיכרון לבחירתך, לשחק גם במשחקים פשוטים שהיו עובדים יותר טוב ויותר יפה וגם מוזיקה בתוכנות הרבה יותר טובות.

amitp

New member
דבר אחד שתפס לי את העין מכל

הדיון המיותר הזה... "מערכת הפעלה מתקדמת כל הזמן- שפאלם עוד תקועים עם מערכת הפעלה 5" - ועכשיו סוף סוף באמת גם במייקרוסופט הגיעו לגרסה 5...

2cookie

New member
לפי מה שהבנתי משד רק באמצעות

הרשת הסלולארית בארה"ב, וגם אם כן- מדובר רק במכשיר אחד שזה די עלוב. (יש בכלל 700P GSM?)

haim9798

New member
אני בטח מקפיץ דיון מת

מצטער , אבל כמו שחלק מהאנשים יודעים אני קצין בצבא , ובגלל הלחימה בצפון בקושי יש לי רג לנשום. נתחיל בכמה בדיוק היו עולים לי 40 ג'יגה ל MPX ? כי בסה"כ אני לא רוצה להוציא 2000 ש"ח על המכשיר , ועוד 2000 על הכרטיס ? בטח שלא בא לי להחליף כרטיסים , כי יש לי נטיה לאבד.. ככה קיבלתי מכשיר עם רזולוציה טובה הרבה יותר מהפוקט הנפוץ (יש גם VGA, אבל זה כבר היה עולה לי יותר ממה שיש לי), זיכרון מובנה עם תוכנה נוחה מאוד להעביר אליו דברים , הארד דיסק נייד מובנה , עברית טובה מאוד שלא מאיטה את המכשיר עד כדי עצירה מוחלטת , וידאיו בתוכנה חינמית שקורא כל סוג פורמט ללא המרה חוץ מפורמטים קניינים של MS שבדרך אגב לא נתקלתי בהם בסרטים/סדרות שאני רואה בערך כ4 שנים , תוכנת מוזיקה משולבת במכשיר שלא עלתה לי אגורה יותר ושליטה טובה מאוד לצרכים שלי במסמכי OFFICE , ללא המרה כמובן. אני עוד מחכה לראות את הבבל שוטר עובד יותר טוב על פוקט מעל פאלם , וכבר 3 מפגשים שלא יצא לי לראות את הפלא הזה ובזה אני יסגור את נושא המשחקים בשבילי. אני לא מבין מה יכול להיות יותר טוב בתוכנות המוזיקה ? היא תומכת לי בכל הפורמטים שאני משתמש בהן , נותנת לי שמירה אוטומטית של רשימות השמעה וכמובן קריאה של רשימות השמעה שאני יוצר במחשב בלי המרה , אני שולט בכל הפרמטרים החשובים בלי להוציא סטילוס , והאיכות שמע מעולה דרך האוזניות . הייתי רוצה לדעת מה חסר לי , אולי אני יגלה משהו ? נ.ב. מה זה ORB ?

2cookie

New member
לא דיברתי על 40 ג'יגה בכרטיס זיכרון

כי אין עדיין SD כזה, ORB היא תוכנה שמזרימה מדיה (תמונות\MP3\וידאו בפורמט WMV) ישירות מהמחשב האישי דרך האינטרנט ללא צורך בשרתים לכל מכשיר שיכול לקלוט וידאו בפורמט 3GP או WMV. ככה צפיתי בכל קטע וידאו שהיה שמור במחשב שלי בכל מקום באמצעות GPRS (זה עבד לא רע בכלל) או באיכות מדהימה באמצעות WIFI. כל זה בחינם- גם ככה היתה לי חבילת GPRS גדולה מאד שהצלחתי לגמור בקושי חצי ממנה בלי ORB. VGA לא היה עולה לך הרבה, כיום ניתן לרכוש DELL X50V משומש ב-1200 שקל כש-LD משומש עולה 1600 שקל, זה משאיר עודף מספיק לכרטיס SD של 2 ג'יגה ועוד נרתיק נחמד, או CF עם 4 ג'יגה אם אתה מזמין מארה"ב- וזה זיכרון FLASH, לא כונן קשיח מועד לתקלות בתוך מכשיר ענקי ומכוער עם סוללה שאי אפשר להחליף ומערכת הפעלה שצריכים חודשים בשביל להתרגל אליה כך שתעבוד מהר מספיק ובלי ריסטים. תוכנה להעביר דברים: ממתי צריכים תוכנה כזאת? ואם אתה מדבר על המרת פורמטים, WINDOWS MOVIE MAKER שמגיעה חינם עם כל גירסה של WINDOWS XP מסוגלת להמיר ביעילות וידאו לפוקט ברזולוציית VGA או QVGA באיכויות שונות לפורמט שהפוקט קורא מהקופסה. TCPMP היתה לפוקט לפני שהיתה לפאלם, ועל ה-X50V המדובר היא היתה עובדת הרבה יותר טוב מאשר על ה-LD שלך. בקשר לפורמט של מייקרוסופט, כפי שכבר ציינתי, לא בעיה להמיר לפורמט הזה (גם ככה צריכים להמיר וידאו לפני שמעבירים אותו) וכמעט כל אתר שמציע שירותי וידאו זורם עובד עם WMV, ואת ORB כבר הזכרתי. OFFICE ללא המרה- באמת חידוש גדול של מכשירי פאלם. ושלא נזכיר את אפשרויות סימון הטקסט המגוונות של הפאלם ואת נוחות השימוש עוצרת הנשימה בעברית. BS על הפוקט- עזוב, משחק מגעיל. DINOMYTE עובד הרבה יותר טוב על הפוקט מאשר על הפאלם, כמו כל שאר המשחקים של ASTRAWARE שאין צורך לציין שהם הכי ממכרים שיש. תוכנת מוזיקה- את כל מה שציינת הפוקט עשה הרבה לפני הפאלם (אני מדבר על התקופה שעד ה-TT5 בערך... עד אז לא היו תוכנות שהשתוו ל-conduits pocket player מבחינת תמיכה בפורמטים שונים, סקינים, אקולייזר גרפי, אפקטים ויזואליים וכל מה ש-WINAMP עושה) וכן- אם יש משהו שהפאלם לא עושה כמו שצריך והפוקט עושה בקלות מבחינת האודיו, זה תחנות רדיו ב-streaming. גם כאן הפורמט של מייקרוסופט מאד נפוץ והפאלם לא יכול לנגן את זה. וחזרנו לשאלה שלך על ORB, כפי שהסברתי בהתחלה- בשבילי לפחות זה הכרחי, ואתה לא יכול להגיד שבשבילך זה לא כי לא ניסית
נ.ב., היא ממירה ל-WMV אוטומטית את הוידאו תוך כדי ההזרמה שלו למכשיר, אין צורך להמיר את כל אוסף הסרטים והשירים מראש.

קובביס

New member
גם אני בסיפור

כן, גם אני נמנה עם משתמשי הפאלם ומהותיקים שבהם. כיום פאלם T3 אותו רכשתי ממש "כשנולד" והוא השלישי במספר. זה למעלה משנה שאני תוהה לגבי המכשיר הבא וקשה למצוא בפאלם את המכשיר שאיתו ארגיש "קפיצה" נוספת. להבדיל, מכשירי פוקט שונים (לטוב ולרע) ואם ארכוש מכשיר פוקט תתבצע "קפיצה". אני ממש לא מתלהב ממערכת ההפעלה של הפוקט אבל....

למעלה