כניסה לחופה? איך עושים את זה?

שירי71

New member
כניסה לחופה? איך עושים את זה?

כיוון שהמועד מתקרב (עוד יומיים) הייתי שמחה לשמוע הצעות שלכם לכניסה: יש לנו הורים (אצלו יש אבא, אצלי יש זוג) ויש אותנו. ויש 2 שושבניות שהן לא אחיות שלנו אבל הן באות, ויש לי 2 אחים(אחד עם חברה) ויש לו אח (נשוי עם ילדים). וזהו. לצערנו אין סבא וסבתא. ויש חופה אחת, מחרותיים, ואין לי שמץ של מושג איך נכנסים לחופה. ואני ממש אשמח לרעיונות, גם לגבי מי צריך להיות מתחת לחופה, מכל ההרכב שהזכרתי, וגם איך נכנסים באיזה סדר והאם כל הנוכחים צריכים "שהשיר חופה יקבל אותם" או שחלק נכנסים לחופה כבר אחריו, והאם יש דרך להכנס שבה ההורים לא אוחזים את הכלה משני צדדיה?

הי שירי , אז ככה , אצלנו היו אנחנו

ההורים שלו , ההורים שלי ושני שושבינות שרצינו שיזרקו פרחים לפנינו ולכן מצאנו לנכון להיכנס בצורה הזאת: ההורים של החתן ראשונים , הורי הכלה אח"כ , ואז רויטל ולירון כאשר השושבינות לפנינו . לאחר מכן שהמנגינה פסקה, עלו לחופה גם סבא וסבתא שלי, ובאופן ספונטני גם 2 אחים שלי (אחד רווק ללא חברה, השני נשוי אבל רק הוא עלה), וזהו , אין פה חוקים, הכל הרגשה שלכם, מי יעמוד לצידכם החופה, ומי ילווה אתכם. וככה ההורים לא חאזו אותי משני צדדי .....

ניצניצ

New member
אני אפילו לא חשבתי ../images/Emo88.gif ../images/Emo4.gif

על האחים שלי (שניים רווקים) ושלו (אחד רווק ואחת נשואה) איתנו מתחת לחופה זה אגואיסטי מצידי
מה מקובל

אחים - מה דעתכם על זה ?

אולי זה אגואיסטי, אבל אני והגבר מתחתנים, לא הם... אחותו כבר נשואה ואחותי סתם עם החבר שלה מאה שנה, אבל אני לא מרגישה שהם שייכים למקום הקדוש (בלי ציניות) הזה, שבו אנחנו הופכים משפחה אחת... ושלא יפתחו ציפיות... לדוגמא, אחותי רוצה שהורי החבר שלה (שלא פגשתי אבל דיברתי איתם בטלפון) גם יוזמנו, וכמובן כמה חברים שלה. זה נראה לכם סביר ?

אתי@

New member
בהחלט סביר להזמין את הורי החבר שלה

וגם קומץ חברים טובים של האחים. הרי ההורים מזמינים כל מיני שכנים של סבתא של דודה רוחמה מחדרה, והאחות לא תזמין את החברים שלה??? נראה לי סביר ביותר. חוץ מזה שכמה שיש יותר צעירים ככה יש יותר שמח
ותחשבו על זה...

*שיר

New member
מסכימה!! סביר בהחלט

גם אנחנו אפשרנו לאחים להזמין כמה חברים טובים (שגם אנחנו מכירים), וזה היה אחלה - הם באו עשו שמח והיה ממש כיף איתם. בנוסף, אני חושבת שזה נותן להורי החבר תחושה שהם חלק מהמשפחה ושמתייחסים אליהם ברצינות, וזה חשוב מאוד.

יעלי2

New member
להילה

אם אחותך וחברה רציניים אין ספק שיש מקום להזמין אותם. ולגבי בחברים של האחות, לי יש אח צעיר ממני (רווק בלי חברה, בן 26, פצצה של בחור אם אתן מכירות מישהי נחמדה), בכל אופן הוא הכין לי רשימה חלקית של 20 מחבריו הטובים ביותר!!! אז נכון שזה אחלה שיש חברה צעירים אבל הרגעתי אותו וסיכמנו שאני מחליטה את מי להזמין לפי מידת הקירבה שאני מרגישה אליהם. לגבי מי יעמוד מתחת לחופה, זו כבר דילמה ממש כבדה. אחי הצעיר שהוזכר לעיל הוא מנישואין שניים של אבי. אני מאוד אוהבת את אחי ואחותי מנישואיו הראשונים וגם את ילדים שלהם, ואם חשבתי לעשות את זה רק הורים, אז בחיים אני לא אוותר על נוכחותו, מצד שני מה עושים עם אחי ואישתו ואחותי והילדים שלהם????????????!!!!!!!!!!

ניצניצ

New member
אני חושבת שזה נורא אישי ../images/Emo76.gif

אני שלחתי הזמנה להורים של החברה (שנה) של אחי (21) כי הוא ביקש ואני מאוד אוהבת את החברה ורוצה שתרגיש הכי במשפחה שאפשר (כך חושבים גם ההורים שלי). בקשר לחברים של האחים, אני ביקשתי לצמצם למינימום ועמדתי על שלי

שירי71

New member
השאלה היא לגבי אבא שלו

משום שהוא אלמן. לא נראה לי שהוא יצעד לבד... מעבר לזה איך שעיתם נשמע לי אחלה!

אתי@

New member
בד"כ נהוג (וזה גם נחמד) "להחליף"

(להבדיל אלף אלפי הבדלות!) את ההורה החסר במישהו אהוב וקרוב. למשל דודה, אחות גדולה וכו´.

שירי71

New member
רק שאין לו אחות גדולה והמשפחה

כולה מאד מצומצמת... יש אח של האמא שנפטרה. אולי ככה?

אתי@

New member
העיקר שזה מישהו שמספיק אוהבים כדי

לתת לו את הכבוד הזה!!! זה עניין שלהרגשה ולא של הגדרת קירבה משפחתית... אני אתן לך דוגמא: לאמא שלי יש חברה שהיא הרבה יותר חשובה לי וקרובה אלי מכל הדודות שלי ולכן הרבה פעמים בחיים היא מקבלת ממני את כל מה שהדודות שלי לא מקבלות. ואם חס וחלילה הייתי צריכה לתת למישהו תפקיד כזה, היא היתה הראשונה בתור.

shelycat

New member
אפשרות נוספת...

יש נוהג שהחתן מלווה באבות (אואב אחד+מלווה נוסף) והכלה באמאות. אנחנו דרך אגב סרבנו בתוקף שלחופה יעלו אנשים שהם לא הורים,רב או אנחנו. התמונות גם יוצאות טוב יותר ופחות צפוף והמוני על החופה. חוץ מזה יש לנו המון סבים וסבתות ולבעלי ההורים גרושים ויש להם גם בני זוג חדשים אז העיניין הזה לא היה נגמר. לגבי הליכה לחופה בעלי סרב בתוקף ללכת לפי הטקס אז הוא פשוט חיכה שם עם הוריו ואני באתי עם הורי ואז הוא ירד מהחופה להזמין אותי פנימה ולשים לי הינומה. וזהו.

שמופית

New member
שירי71, אני התחבטתי עם אותה שאלה...

אבא שלי נפטר לפני 6 שנים, ואמנם לאמא שלי יש חבר, אבל לא נראה לי מתאים לשלב אותו. ההחלטה הסופית היא שהרב יקרא למשפחה אל מתחת החופה - ההורים של תמיר, אמא שלי, אחותי ואחי ו2 האחים שלו. ואז הדיג´יי ישים את השיר שלנו ואנחנו נצעד לנו שלובי זרוע לעבר השקיעה... אה - החופה
זה פשוט נראה לי הפתרון הטוב ביותר...

שמופית

New member
הם לא יצעדו...

הם פשוט יעלו על הבמה ויגיעו. ראיתי את זה בכמה חתונות וזה פשוט הפתרון שהכי התאים לי... כאילו - לא לעשות ענין מהמשפחה. הענין הוא החתן והכלה

יעלי2

New member
לשירי 71

אולי שבן זוגך יצעד עם הוריו ואת תצעדי עם אביך. זה ממש לפי כללי הטקס בחו"ל בו באב מוסר את ביתו לחתן.

למעלה