כניסה לחופה? איך עושים את זה?

nikit1

New member
עוד שאלה בנושא ההליכה לחופה-

אמא שלי נפטרה- זה יהיה מוזר שרק אבא שלי יעמוד בחופה כנציג הצד שלי או שכדאי לבקש ממישהו נוסף? (אני לא מרגישה בנוח לבקש מחברה של אבי- נראה לי לא מתאים) מחכה להצעות...

nikit1

New member
הבהרה- החלטנו שבהליכה לחופה נהיה

רק אסף ואני, יד ביד. אני מתכוונת למעמד החופה בהודעה למעלה.

שמופית

New member
ניקיט1, אנחנו די באותו מצב...

אבי נפטר ואני לא רוצה לבקש מהחבר של אמא שלי שיעמוד איתנו בחופה. לפיכך בנוסף לאמי ולהוריו של תמיר, יעמדו גם האחים שלנו. לו יש 2 ולי 2 כך שזה לא יותר מדי ולא משאיר את אמי לבד. לחופה נצעד תמיר ואני ביחד...

נופר30

New member
לפי ההלכה צריך

שזוג נשוי יכניס אותך לחופה על מנת שיהיו לך חיי זוגיות ולכן את פשוט צריכה שיהיה עוד זוג נשוי מתחת לחופה והכל נגמר

הילית*

New member
פעם ראשונה שאני שומעת את זה

אבל אני מניחה שהורים גם כן נחשבים...

נופר30

New member
את זה אני יודעת מבדיקה שנעשתה

אין לי אב ובזמנו גם אני התלבטתי באותו נושא בת דודתי החרדית סיפרה לי שזה מה שעושים לדוגמא אםיש זוג הורים גרושים חייבים להכניס עוד זוג נשוי מתחת לחופה

שמופית

New member
נופר, אפשר הבהרות... ../images/Emo35.gif

מספיק זוג הורים נשוי אחד מתחת לחופה או שצריך עוד זוג נשוי
אם מצרפים את גיסתו של תמיר לבעלה (אחיו), יהיו לנו 2 זוגות נשואים... זה בסדר

נופר30

New member
צריך שני זוגות נשואים מתחת לחופה

אם יש לך שני זוגות נשואים זה בסדר

pumpkin

New member
אם ההורים של החתן גרושים ../images/Emo35.gif

אז אני צריכה להזמין עוד זוג נשוי לחופה ?!

shelycat

New member
ההורים של בעלי גרושים וזה מה שבררנו

כמו שכתבתי ההורים של בעלי גרושים ולכן ניצבנו בדילמה הזאת גם ושאלנו את הרב שלנו, וזה מה שהוא אמר:אין חוק והכל נוהג ואפשר לעשות מה שרוצים. הנוהג הוא לגבי הליווי של החתן והכלה לא לגבי נוכחות של ההורים מתחת לחופה, אין איסור על גרושים לא ללוות ולא להיות מתחת לחופה. הנוהג הוא שאל החופה מלווים את החתן והכלה שתי זוגות נשואים, עיניני מזל וקארמה וכו", אבל הוא לא מחייב הרי לא תקחו להוריכם את התענוג. אצלנו החתן חיכה עם הוריו (הגרושים) מתחת לחופה ואני והורי(הנשואים) צעדנו אליהם. חברה שלי שיתומה מאם לוותה ע"י אחותה הנשואה ואם החתן ובעלה לווה ע"י שני האבות. העצה הטובה ביותר שיש לי וגם הדיפלומטית ביותר כשצריך לבשר להורים היא לשאול את הרב ולהתייעץ איתו לגבי מה לעשות וכך לא דורכים על יבלות.

אלונהב

New member
עדכון מהשטח ....

היי, אחותו של אבי (החבר שלי) התחתנה לפני כשנתיים - הוריה פרוקים כ-8 שנים והוריו גרושים מספר שנים זהה. הרב שאל אותם מי אמור להובילם את החופה ואז שאל למצב ההורים כשהם סיפרו לו על המצב , הוא אמר להם חד משמעית שהוא מעדיף שהם יעלו לבד לחופה, כי חתן וכלה הם בפתיחת חייהם המשותפים ואין צורך להכניס להם מזל רע . אנחנו במצב די דומה- הוריו של אבי הם פרודים, כמו שהזכרתי ואבא שלי נפטר ,כך שאמא שלי גם היא אינה מוכנה להובילני, אז, מה שנעשה הוא בעצם שהם יוזמנו לעלות לחופה בדרך כזו או אחרת ואז אנחנו נעלה והאפשרות שאני מעדיפה היא שכל אחד מאיתנו יוזמן לבד ( כי אני אוהבת את השיר - "בואי כלה" - הוא פשוט גורם ליל לבכות בכל פעם מחדש) והם כבר יחכו לנו למעלה.

לא נכון !!!!

אין כל איזכור לנושא זה בהלכה. יש הרבה דברים אחרים אבל לא זה שזוג נשוי יכניס אותך לחופה! מה קורה כשההורים גרושים או שחלילה אין הורים????

גם אצלנו אביה של אשתי הטריה נפטר...

ותיכננו שמישהו קרוב (מעין אח חורג) יהיה שם, לצד אמה של הכלה. בסופו של דבר, לא היה מקום תחת החופה (עם האחים והעד...), ולכן האם עמדה עם שני האחים. ואגב, התחתנו עם רב אורתודוקסי ואין שום בעיה עם עניין ההורים והחופה. דרך אגב 2, הרב הסכים - במקרה שלנו - שאת מקום האב, במהלך חתימת הכתובה, תתפוס האם, מה שהפך את העניין לנחמד ומשפחתי (גם הכלה, אגב, היתה בחדר).

למעלה