כניסה לחופה? איך עושים את זה?

בעיקרון אין כללים, רק מסורת

המסורת אומרת ששיר העליה מתחיל להתנגן, החתן מלווה בשני אבות עולה ואח"כ הכלה מלווה בשתי אמהות. זו המסורת. מכאן זה תלוי רק בך, בבן-זוגך ובכמה המשפחה מקפידה על המסורת. אנחנו החלטנו שמתחת לחופה נעמוד רק עם ההורים (והאחיות ובני זוגן וסבימסבתות ישבו בנוחות), ונלך כל אחד עם הוריו. בעינינו זה מסל איחוד משפחות, וזו אחת ממשמעויות החתונה. הייתי בחתונה שההורים הגרושים היו מסוכסכים (לא עלינו) והילדים החליטו שלחופה ילוו אותם חברים טובים, וליד החופה חיכו ההורים - החברים חיבקו והלכו לשבת בצד. אצלכם יש הרבה אנשים שיעמדו מתחת לחופה - וגם שושבינות. אז אופציה אחת יכולה להיות לבקש מההורים ומהאחים לעמוד מתחת לחופה ולחכות לכם, ושאתם תכנסו לחופה אחד אחד, כשהשושבינות מקדימות אותך. אז תשומת הלב כולה אליכם. אופציה אחרת היא כניסה עם הורים/אחים באיזושהיא ואריאציה, ואז שהרב יזמין גם את האחרים להצטרף. בקיצור, הכלל היחידי שמומלץ לשמר (בשל האורתודוקסיות) הוא שתבואו בנפרד, ועדיף את אחריו (נותן לך יותר תשומת לב). תחשבו כמה ארוך השיר וכמה ארוכה העליה לחופה (בחצר נצר, למשל, זה טיפוס של יליארד מדרגות) ומי חשוב לכם שיהיה אתכם (שיהיה את מי להחזיק ועל מי להישען). על תבנו על כללים - לכו על מה שנכון לכם.

אתי@

New member
נכון מאוד ../images/Emo45.gif גם אנחנו בחרנו

להיכנס כל אחד עם הוריו בגלל הסמליות שבעניין. לי זה נראה כאילו כל זוג הורים "מוסר" את הילד שלו... מן הסתם אמא של רונן לא מוסרת אותי...

באותו עניין - כיסוי בהינומה

האם חובה שהחתן יכסה את פני הכלה בהינומה, א-לה רחל ולאה, או שאפשר שמישהו אחר יעשה את זה?

אתי@

New member
מי למשל ../images/Emo35.gif

לדעתי זה חובה, ככה החתן מוודא שזו האישה שאיתה הוא רוצה להתחתן

אבא, סבא, אח, רב, אמא וכו´

הקטע הזה באמת בא, לפי המסורת, מקטע של וידוא-הריגה, שלא יעשו שוב תרגיל רחל ולאה, וגם בקטע של פרישת חסות. אני לא ששה לזה, וחשבתי לבדוק אפשרות של מישהו אחר - לא קריטי כ"כ מי רק לא הגבר שלי או מישהו מטעמו, אלא דווקא מישהו מטעמי שכאילו "מוסר אותי" (לאו דווקא אבא, לפמיניסטיות). אבל אמרו לי שזה קטע הלכתי שאסור לחרוג ממנו... אז תהיתי האם זה נכון...

*שיר

New member
אני חושבת שזו המסורת

ובעיני זה גם מאוד יפה זה גם הרגע של החתן ללחוש לכלה מילים אחרונות לפני הטקס..

אתי@

New member
אני בקטע הזה שלחתי לרונן נשיקה ../images/Emo9.gif

באויר ורואים את זה בתמונות...

*שיר

New member
אני איבדתי את ההכרה בשלב הזה ../images/Emo8.gif

איך הצלחת לחשוב על
? כל הכבוד לך!!

shelycat

New member
חתני קרץ לי בקטע הזה ואני...

אוטומטית מתחילה לבכות. זהו מפה לא בורחים יותר.

*שיר

New member
../images/Emo42.gif אצלנו...

אצלנו המשפחה מורכבת משלושה אחים (או אחיות) בכל צד. כשהאחיות שלי נשואות + . את הכניסה לחופה עשינו באופן מסורתי עם מקצה שיפורים. החתן הלך עם האבות, ונעמד בחופה. אחריו הלכו האחייניות הקטנות שלי (עם האמהות שלהן) ופיזרו עלי ורדים על השביל. אחריהן אני צעדתי עם האמהות. בחופה עצמה עמדנו חתן, כלה ושני זוגות ההורים. האחים והאחיות והילדודס עמדו בצד החופה, היות והם הקריאו את הברכות והיו צריכים לעמוד קרוב

J-סיקה

New member
ווואו איזה חמולה וכל אלו מתחת לחופה

יקירתי תשארי עם ההורים בחופה ואחים מסביב אצלנו נכנסו ההורים עם שיר חמוד (לא זוכרת איזה)וכשהם עמדו בחופה עם הרב הוחלף השיר ואנחנו נכנסנו לא רציתי להיות מובלת על ידי ההורים כי זה נראה לי כאילו מנסים להפטר ממני
איזה דמיונות יש לי ...

צוקה

New member
ג´סיקה היסטריקה - את מכירה את הדמות

שלה במועדון ה"דיווה"? גם החלום שלך בנוגע למקווה כ"כ שיעשע אותי! את כ"כ אמיתית, כנה ומקסימה!

אתי@

New member
לפעמים ה"הובלה" הזאת נראית כאילו

מכריחים אותנו להתחתן...
ככה זה תמיד נראה לי בחתונות שהייתי (לפני שהחתונה נהייתה רלוונטית עבורינו). לכן, צריך לדעת איך לעשות את זה. רונן הלך עם ההורים שלו - לא יד ביד או בשילוב זרועות, אלא הם הלכו חבוקים. אין לי מושג איך אני הלכתי עם ההורים שלי (מי זוכר...), אבל זה לא היה כמו "עקדת יצחק". מזה הכי פחדתי!!!

אנחנו

לטעמנו, סגנון ה"שניים אוחזין" כבר די מיושן, ורצינו להיות ביחד בדרך לחופה ולכן נכנסנו ביחד. ההורים והאחים (7 בסה"כ) ביחד עם הרב והעד חיכו מתחת לחופה. שתי שושבינות (לא אחיות שלנו גם כן) הלכו לפנינו), וזהו. היה מאוד מרגש, הפוקוס היה עלינו, היינו ביחד והתרגשנו מאוד.

הילית*

New member
אנחנו צעדנו יד ביד כאשר מלפנינו

הלכו השושבין והשושבינית החמודים שלנו. הם הלכו כמה צעדים לפנינו. ההורים חיכו לנו בחופה. אנשים אמרו לנו אח"כ ששברנו מוסכמות ולדעתי זה היה נורא כייף הצעידה ביחד כזוג לעבר החופה. והייתי מוכנה לחזור לצעידה הזאת שוב ושוב. חבל שהיא נגמרה כ"כ מהר... בחופה עמדו ההורים והשושבינים ישבו על הרצפה.

nikit1

New member
גם אנחנו רוצים ללכת לבד יד ביד,

לא ידעתי שזה כ"כ לא מקובל, נראה לי טבעי למדי אם המשפחות חילוניות...רצינו לבקש מהאח הקטן של אסף (בן 5)
להיות השושבין. נראה לכם מתאים שהוא ילך לפנינו או שעדיף שיחכה לנו כבר בחופה?

רחלי1

New member
זה מזכיר לי... ../images/Emo5.gif ../images/Emo62.gif

בשלב הטעימות, לפני שבוע, ניצלתי את הכינוס כדי לדון בסוגיית הכניסה לחופה. ואתן מכירות אותי...יצא לי משפט בסגנון: "לא מוכנה שיובילו אותי לחופה כשה לטבח!" (כשבסך הכל יכולתי להגיד שאני מעדיפה להיכנס לחופה שלובת יד עם החתן, או משהו בסגנון הזה). כ-ו-ל-ם נעלבו. שופדתי במבטי תדהמה ותרעומת קשים וצולבים. בצדק. אוף. גם לכן יוצאות מהפה פנינים חסרות טאקט בימים שלפני החתונה? אצלי זה הפך ממש לאיזה ילד רע שיושב לו בפנים ולוחש לי אילו מילים מקוממות לפלוט בכל רגע נתון...כמה מביך...

למעלה