כניסה למילאנו עם רכב

אסף563

New member
כניסה למילאנו עם רכב

אני מתחיל טיול של כשבוע באזור מילאנו. הטיול עצמו יהיה ברכב כך שניקח רכב כבר משדה התעופה. אני מתכנן להיות יומיים בערך במילאנו ולהסתובב שם רגלית רוב היום, אבל רוצה להגיע לנקודות ההתחלה של הסיבוב בעיר ברכב. השאלה היא האם יש טעם להיכנס לתוך העיר עם רכב ולחנות בחניון ציבורי, או שעדיף להחנות מחוץ לעיר (להשאיר את האוטו במלון מחוץ לעיר לדוגמא) ולהגיע לעיר בתחבורה ציבורית.
בנוסף - האם יש מלון מומלץ קרוב לעיר (לא חייב בעיר עצמה, רק שיהיה קרוב לדרכי הגעה לעיר עצמה) במחיר טוב (סוף מאי)?

תודה.

moco10

New member
מה זה "מחוץ לעיר" ?

אתה בהחלט יכול להיכנס עם רכב לתוך העיר באזורים לא מרכזיים.
להגיע למרכז התיירותי של העיר כדאי לנסוע בתחבורה ציבורית.

אני יכול להמליץ על מלון ששהיתי בו אך קח בחשבון שזה אומנם זול אבל גם מאוד פשוט - רק מקום לשים את הראש. יש להם חנייה שלהם ברחוב.
50 מטר משם יש שדרה ראשית עם קו חשמלית ישר למרכז.

https://www.booking.com/hotel/it/rossovino.html

yossialef

New member
למה לשלם עבור יומיים השכרה + חניה ? אתה מטייל בעיר

אולי ישנם דברים לא מובנים לי אבל....
במילאנו (כמו בהרבה ערים גדולות אחרות באירופה), ההתניידות המומלצת היא בעזרת תחבורה ציבורית. לכן, באם אתה מגיע ישירות משדה התעופה להסתובב בעיר, מדוע אתה שוכר רכב ליומיים שאתה לא אמור להשתמש בו ?!
מה עוד, שאתה גם משלם עבור חניה לרכב בימים האילו וגם השכרת רכב
בשדות תעופה, כוללת תוספת למחיר (בדר"כ).
המלצתי, תגיע לעיר משדה התעופה ישירות למלון טוב במרכז העיר ואו באיזור תחנת הרכבת המרכזית של מילאנו. תסתובב בעיר ותהנה.
ביום היציאה לטיול באיזור, קח את הרכב השכור מאיזשהו משרד בעיר מילאנו.

נדמה לי שהרעיון הזה יחסוך לך בסביבות 100 אירו ומעלה באם איני טועה.
כל זאת כמובן, באם מחיר ההשכרה לשבוע כדאי יותר.

בהצלחה.

moco10

New member
אני יכול לענות מדוע אני עשיתי בזמנו בדיוק אותו דבר

והתשובה היא שזה היה יותר זול וגם יותר נוח.
בשכירה משדה התעופה מצאתי הצעות טובות משמעותית מאשר ממרכז העיר והצורך במונית מהשדה לעיר כבר בכלל עשה את זה לא בר השוואה.
ההבדל של עוד יומיים של השכרה היה מינורי.

זה גם יותר נוח, שאפשר בסוף השהות במילנו לצאת על הבוקר ליעד הבא ולא להתעסק בלקיחת האוטו, מה שבקלות יכול לקחת שעתיים (בעוד שבשדה התעופה, מנקודות ההשכרה הם כבר בדיוק איפה שאתה נמצא).

אסף563

New member
זה גם יותר נוח וגם יותר זול

במקום להסחב עם מזוודות משדה התעופה למלון ואז מהמלון למשרד השכרת רכב, כל זה בהנחה שבמלון שבו אשהה תהיה חניה לרכב ואז לא אשלם על חניה. לגבי המחיר - מניסיון שלי, יותר זול להשכיר מהארץ בנמל התעופה, אבל פה יכול להיות שאני טועה כי לא בדקתי את זה באיטליה ספציפית.

אבל בעיני זה פוגם בחוויה. זה כרך ענק ויש אזורים יפים במרכז

כמו בררה, Brera - יפהפה בערבים - או לא רחוק מהטירה, ודווקא לשהות כל כך קצרה, כדאי ללון שם. נכון, זה יקר. אחר כך לקחת את הרכב.

אסף563

New member
לא הבנתי...

לוקח רכב, מחנה אותו במלון בתוך העיר ומתנייד שם עם תחבורה ציבורית/ברגל בתוך העיר עצמה. חוסך לי הלוך חזור למשרד שכירות רכב, חוסך לי תחבורה משדה התעופה למלון ומהמלון לשדה התעופה בסיום הטיול.

עשה כרצונך. אני לא בטוחה שתמצא מקום חניה ממש במרכז מילנו

אבל אולי כן. בעיני זה לא שיקול נכון אבל שוב, שיהיה בהצלחה. מה-6 שעות שביליתי שלשום ואתמול במרכז מילנו, נראה לי שלזמן קצר יש חשיבות ללינה ממש במרכז, כי יפה ונעים שם בערבים, בעיקר ב-Brera. וספק אם שם תימצא חניה לרכב שכור. אבל אם השיקולים אחרים, שיהיה כך.

אסף563

New member
חניה של המלון

נמצא על תחנת רכבת, בערך 30 דקות הליכה ממרכז העיר. גם המחיר של המלון הוא בערך חצי ממחיר של מלון ממש במרכז, וקצת הליכה ברגל לא ממש מפחידה אותי.

RonspotNL

New member
אז בשביל מה התשלום על רכב שכור?

אתה יכול לנסוע עם תחבורה ציבורית וללכת ברגל כשצריך

moco10

New member
קרא בתחילת השרשור, זה פשוט יותר זול

יומיים רכב נוספים יותר זולים מהתחבורה מהשדה ואל השדה, ולרוב כל השכירות יותר זולה כשנקודת הקצה היא שדה התעופה.

וגם אם זה לא יוצא יותר זול, זה בוודאי יותר נוח.

RonspotNL

New member
איך זולים יותר?

ברכב יש לך תשלום על ההשכרה לפעמים שמים פקדון בנוסף למקרה ומשהו יקרה עלות ביטוח עלות על חנייה למקרה ואין חנייה חינם עלות דלק ואם אתה הולך ברגל במקום להשתמש ברכב אתה גם משלם על זמן יקר על חשבון הטיול שלך אז איך בדיוק זול יותר ונח יותר? הרי בתחבורה ציבורית אולי יש הליכה קצרה בין התחנה למקום בו אתה לן בזמן החופשה ותשלום על התחבורה הציבורית ( שלרוב בחו"ל בהרבה מקומות מאוד יעילה ולא יקרה בכלל )לא יותר מזה

moco10

New member
כשאלטרנטיבה X עולה פחות מאלטרנטיבה Y, אז היא זולה יותר

אין משהו שאני יכול להוסיף על כך ואת הפרטים איך זה שX פחות מY אתה יכול לראות בהודעה שלי במעלה השרשור בכותרת "אני יכול לענות מדוע אני עשיתי בזמנו בדיוק אותו דבר".

חוץ מכך, יש לך כמה הנחות מוטעות פה:
- אין תשלום על חנייה. הרי באלטרנטיבה הזו לא לנים במרכז העיר ובוחרים מלון עם חנייה כלולה. (זה היה לפני מספר שנים כך שאיני זוכר את המספרים, אבל אני חושב שאפילו אם הייתי צריך לשלם חנייה (לא במרכז העיר כמובן) זה היה עדיין יוצא יותר זול.
- דלק? הדלק לנסיעה משדה התעופה לעיר, לא רק שהוא זניח יחסית לעלות מונית, הוא אפילו פחות מנסיעת אוטובוס מהשדה לעיר.
- לא הבנתי בכלל את עיניין הזמן היקר. 10 דקות בחשמלית ואתה במרכז מילנו, אז אולי 20 דקות (הלוך ושוב) זה נחשב אצלך לזמן יקר, אבל מלון במרכז העיר הרבה הרבה יותר יקר.
- לא הצלחתי להבין את הכוונה במשפט האחרון שלך. עיניין הנוחות הוא שמאוד נוח להגיע למלון משדה התעופה במכונית. מונית נותנת נוחות דומה אך יקרה מאוד, להיסחב באוטובוס עם מזוודות זה מאוד לא נוח, זה גם לא מביא אותך לפתח המלון שלך.
זה גם הרבה יותר נוח ביום עזיבת מילנו, כפי שהסברתי בהודעה הקודמת.

RonspotNL

New member
הממ

איך יוצא יותר זול? אתה משלם על שכירות האוטו אתה שם פיקדון למקרה וקורה משהו ואתה עדיין משלם על דלק (כי צריך להחזיר מיכל מלא ) אם 10 דקות בחשמלית ואתה במרכז בשביל מה אתה צריך אוטו? הרי אתה בכל מקרה משתמש בתחבורה הציבורית אז בשביל מה להשכיר אוטו?אני לא פעם ולא פעמיים התניידתי באוטובוס עם מזוודות אם יודעים לעשות את זה בצורה נכונה זה נח גם ברכבת עשיתי את זה דרך מילאנו כמה פעמים ( לא בעיר עצמה אבל) ללא כל בעיה צריך פשוט לדעת איך לעשות את זה בצורה נכונה ואולי צריך פחות להתפנק

אסף563

New member
אני חושב שדיי מיותר להסביר אבל ננסה בכל זאת...

רכב אני צריך לשכור בכל מקרה כי אני יוצא ממילאנו לטיול שמצריך שכירת רכב. שלושה ימים נוספים של שכירת רכב זולים יותר מעלות המוניות/תחבורה ציבורית משדה התעופה למלון ומהמלון לשדה התעופה, שלא לדבר כמובן על הנוחות. לגבי מיכל מלא - את זה בכלל לא הבנתי... אתה ממלא את מה שצרכת, לא סמ"ק דלק אחד יותר...

RonspotNL

New member
אם אתה יוצא מהעיר זה עניין אחר לחלוטין

אם כי אני טיילתי באיטליה לא רק ברכב אלא גם בתחבורה ציבורית ללא בעיה בכלל גם לשדה התעופה וממנו די בקלות שכירת רכב לא זולה יותר מתחבורה ציבורית אולי נוחה יותר כשיוצאים מהעיר אם אתה רוצה להגיע למקומות שאין גישה אליהם עם תחבורה ציבורית אבל את זה לא ציינת בכלל

moco10

New member
טוב, כדאי פשוט לקרוא את השרשור ולדעת במה דנים ...

טוב שלא כתבת על איזה מחזות אתה ממליץ בלונדון

בעיניין פינוק, אני דווקא רחוק מהמתפנקים, אבל אם אני צריך להחליט בין שתי חלופות, אחת יותר נוחה מהשנייה וגם לא יותר יקרה מהשנייה, אבחר את הנוחה.
וגם להתפנק, למי שחשוב, זה לגיטימי בהחלט.

לא רק שלא הבנתי איך משלמים על דלק שלא נשרף ונשאר במיכל, גם לא הבנתי את עיניין הפיקדון - אתה מקבל אותו חזרה (אני מניח שהתכוונת למצב בלי כרטיס אשראי אם זה בכלל אפשרי היום, כי אף פעם לא נדרשתי לפיקדון על רכב שכור).

RonspotNL

New member
קראתי את כל השרשור

ועדיין יש הבדל בין ביקור מלא בעיר ויציאה מהעיר כשרוב הזמן אתה משתמש בתחבורה ציבורית ולא במכונית כשאתה בעיר עצמה אם אתה משתמש בדלק אתה עדיין צריך למלא את המיכל בכל מקרה כשאתה מחזיר את הרכב ( גם נסיעה של שעה מחוץ לעיר הלוך חזור שורפת דלק)ועדיין משלם עליו בכל פעם כשהזמנתי רכב בעבר (היום לא צריך למזלי) בשביל הנהג בטיול זה לא משנה איך ביצעתי את ההזמנה עדיין נדרשתי לשלם פיקדון על סיכון או על ביטוח או על שני הסעיפים הנ"ל לרוב כשמשלמים פיקדון מקבלים אותו בחזרה אם לא קורה דבר ואין לך כל מושג אם זה מה שיקרה ככה שזה עדיין הימור גם אם לרוב לא קורה דבר

moco10

New member
עדיין נראה לי שיש פה אי הבנה של התוכנית שלו

שהייתה מאוד דומה לתוכנית שלי.
הכוונה להתחיל טיול בשהות של כיומיים במילנו, ואח"כ לצאת לטיול לא במילנו של כשבוע ברכב שכור.
ברור שביומיים שנמצאים במילנו משתמשים בתחבורה ציבורית ורגליים, והשאלה היא רק אם לשכור את הרכב בנחיתה , הוא ישמש לנסיעה למלון ואח"כ ינוח יומיים עד היציאה ממילנו להמשך הטיול, או שלשכור אותו רק לפני היציאה ממילנו.

אתה צריך למלא דלק רק במקום דלק שצרכת. בחלק הטיול של אחרי מילנו ממילא תצרוך דלק . בשהות במילנו לא תצרוך טיפה אחת. את הדלק מהשדה למלון בהחלט תצרוך, אך זה יותר זול מהאלטרנטיבה.

פיקדון זה לא עלות, זה רק סיכון של עלות (כמו ים סיכונים אחרים). אתה יכול לתת לזה מחיר בתוחלת לפי ההסתברות שמשהו יקרה, אבל זה יהיה סכום מאוד נמוך. אתה מתאר את זה כאילו זו עלות שמתווספת למחיר הטיול..

RonspotNL

New member
הממ אז כמו שאמרתי

זה מיותר להשכיר ליומיים שבהם אתה לא משתמש ברכב לטעמי זה מיותר אפשר להשכיר רכב לפני שיוצאים ממילאנו לטיול מחוץ לעיר (למשל יום לפני הטיול )ולהחזיר את הרכב בעיר או אם אתם מסיימים את הטיול בסמוך לטיסה חזרה אפשר להחזיר את הרכב אם אפשרי בנמל התעופה וזהו

למעלה