כניסה למילאנו עם רכב

moco10

New member
מיותר לחסוך כסף וגם לקבל נוחות? עדיף להוציא יותר כסף ולסרבל?

RonspotNL

New member
איך בדיוק אתה חוסך אם

אתה משכיר את אוטו ליומיים נוספים משלם עליהם כשאתה לא משתמש באוטו בכלל?בשביל מה להשכיר רכב מבלי להשתמש בו איפה הנוחות אם אתה לא משתמש ברכב ביומיים האלה?אפשר להשכיר רכב אם יוצאים מהעיר לטיול יום לפני הטיול ולהחזיר את הרכב כשאתה מסיים את הטיול או בשדה התעופה לא מבין מה הבעיה עם זה

yossialef

New member
נראה לי לצערי שאתה מפקשש את את ההמלצות שקיבלת

א. נושא ההגעה לשדה התעופה לצורך הטיסה חזרה. אתה מגיע עם הרכב
השכור לשדה התעופה. כך, שמה שכתבת לגבי עלות מונית/תחבורה ציבורית
מהמלון לשדה התעופה, לי נראה לא רלבנטי. ניתן לשכור רכב בעיר ולהחזיר
בשדה התעופה !! כך רובם של המטיילים עושה במקרה כמו שלך.
ב. בכוונה ציינתי מלונות ליד תחנת הרכבת. מקווה שבדקת את אלטרנטיבת
הרכבת משדה התעופה למלון. לא חייבים מונית. אלא באם קיימת
סיבה ללקיחת מונית משדה התעופה לעיר (שעת טיסה, הרבה מזוודות,
מגבלות בריאות ועוד...).
ג. לגבי מילוי טנק דלק צדקת. אתה מחזיר/ממלא את אותה כמות שקיבלת
תחילת ההשכרה. הבעיה היא לדייק, וזה קשה מאוד. לכן בדר"כ
מחזירים טנק דלק עם כמות יותר גדולה. אלא באם אתה מעוניין לשלם את
המחיר לליטר דלק ע"פ תעריף חברת ההשכרה.

ההחלטות הן אך ורק שלך, אני פה רק לעזור.

בהצלחה.

moco10

New member
אופציית הרכב יצאה יותר זול במקרה שלי, גם בלי להתחשב בחיסכון

בתחבורה מהשדה.

עיניין טנק הדלק לא שונה אם שוכרים רכב ל7 ימים או ל5 ימים, אז עדיין לא ברור למה זה ניתן כטיעון נגד שכירות לעוד יומיים. מה הקשר?

אגב, לא נכון שבדרך כלל מחזירים טנק עם כמות יותר גדולה. חברות ההשכרה מסתכלות על מד הדלק, ולא מנסות לדחוף בכוח עוד כמה ליטרים שאולי יצליחו להיכנס. הטנק שאתה מקבל הוא הטנק שהשוכר הקודם השאיר. מלא זה בדיוק של בוא נגיד 3-4 ליטר. לפעמים תקבל טיפה יותר לפעמים טיפה פחות. גם כשאני מחזיר אני לא עושה מאמץ למלא דלק בדיוק בקילומטר האחרון.
מה שכן, כדאי לסרב לקבל מיכל לא מלא (על פי הצג במכונית) כי אז באמת יש סיכון של להחזיר יותר מידי. אתה אמור לקבל מיכל מלא, ומקרים שלא זה בגלל עצלנות של עובד ההשכרה וזה בניגוד לחוזה שלהם. הרי הם גבו מחיר מהשוכר הקודם תמורת מילוי בפועל.

אסף563

New member
מודה שלא בדקתי במקרה הספציפי הזה אבל...

א. עד היום כל פעם ששכרתי רכב ובדקתי אופציה לקחת ביעד מסויים ולהחזיר ביעד אחר (גם אם הם היו קרובים), ההפרש היה לא קטן, בדרך כלל יותר מעלות יום שכירות (או נסיעה במונית/רכבת), כך שאין פה חיסכון אמיתי בדרך כלל, מודה שלא בדקתי הפעם, אבל אין סיבה שזה יהיה שונה הפעם.
ב. אני גם כך אצטרך לשכור רכב וכמו שכבר כתבתי - ממה שאני מכיר עד היום, לא יחסוך לי, ובטח שיהיה הרבה פחות נוח (בטח שברכבת ואפילו במונית).
ג. מעולם לא מילאתי דלק יותר ממה שלקחתי, מעולם לא עשו לי עם זה בעיות, גם אם המחוג לא הראה מיכל מלא.

RonspotNL

New member
למה שיהיה לך פחות נח ברכבת?

אני הרבה פעמים נסעתי בתחבורה ציבורית גם ברכבת באיטליה והרכבות דווקא מאוד נוחות התחנה במילאנו גם די קלה לשימוש יחסית המקום היחיד אולי בו צריך מונית לפעמים זו ישראל בזמנים מסויימים ...

moco10

New member
רכבת יכולה להיות מאוד נוח

עדיין, כשמגיעים עם מזוודות, אפילו עוד יותר נוח ליסוע במכונית עד פתח המלון.
אם גם חוסכים כסף בכך, אז כבר בכלל אין שאלה.

וזו רק הנוחות ביום הראשון. יש גם את נוחות ביום שיוצאים ממילנו. נכנסים למכונית על הבוקר ונוסעים. לא צריך ללכת לסוכנות השכרה, לחכות שם קצת, לחזור עם האוטו למלון לאסוף את המשפחה + מזוודות, לבזבז עוד זמן ביציאה מאמצע העיר בשעות העומס.

RonspotNL

New member
איפה החיסכון בדיוק?

הרי אתה משלם על השכירות ושם פיקדון למקרה שקורה משהו ואם אתה אתה לא משתמש באוטו למשך יומיים שלמים אז שוב מה הצורך להשכיר רכב ליומיים האלה ?אתה רוצה לצאת מהעיר? מצויין הזמן אוטו יום לפני ועל הבקר אתה יכול לצאת איתו הרי גם ביום הראשון בהגעה עלייך לחכות ולהמתין בסוכנות בכל מקרה וכשהגעת מטיסה ואתה אולי עייף כמו שאר בני המשפחה לא מיותר קצת? אי אפשר להמתין עם זה יום נוסף? הרי אתה בכל מקרה לא משתמש בו יומיים שלמים ...

moco10

New member
מרים ידיים, אנו חוזרים על עצמנו

הסברתי בהודעות הראשונות שזה יצא יותר זול. זה לא עיניין של דיעה, זה עיניין של השוואת שני מספרים לראות מי הקטן יותר.
ההתעקשות שלך שזה חייב להיות בזבוז מיותר כי לא משתמשים יומיים ברכב זה כמו המשפט "לא משנה כמה שזה ייעלה לנו, העיקר שייראה חסכוני".

נוחות זה כן סוביקטיבי ועיניין שלדיעה, ולדעתי החלופה עם האוטו המוקדם יותר נוחה במובהק. הסברתי בהודעות קודמות מדוע, אבל כל אחד עם הנוחות שלו.

בזאת אני פורש מהדיון המפתיע באורכו, אין לי מה להוסיף.

RonspotNL

New member
הממ

שוב איך זה נח אם אתה לא משתמש באוטו? הרי אתה לא עושה כל שימוש במשך יומיים שעליהם אתה משלם איפה הנוחות פה?אז יופי אתה מגיע למלון אחרי הטיסה עם האוטו השכור אפשר לעשות את זה גם בדרכים אחרות נוחות לא פחות אבל איך זה חסכוני אם אתה משלם על היומיים האלה כשאתה לא משתמש באוטו בכלל מעבר להגעה במשך היומיים האלה ? מה הקטע לשכור אוטו ולא השתמש בו במשך יומיים? עדיין רוצה להבין את זה

לאונידס

Active member
הוא אומר שהוא לא משלם על היומיים האלו

כי שכירת רכב לשבוע ול-5 ימים עולה אותו הדבר, לכן הוא לא מרוויח מחיסכון של יומיים.
הוא אומר שצריכת הדלק בנסיעה בודדת לתוך העיר היא זניחה לעומת כל הטיול וכנראה זולה יותר מהאלטרנטיבה של כל תחבורה ציבורית.
הוא מעריך שחניה לא תעלה לו כסף.
&nbsp
הנוחות שלו לדעתו לא נפגעת מהעובדה שהרכב עומד בחניון של המלון בדיוק כמו שהיא לא נפגעת אם הרכב יעמוד בחניון של חברת ההשכרה.
&nbsp
אני כנראה הייתי מגיע למסקנה שונה וכן הייתי נוסע בתחבורה הציבורית לעיר בגלל עוד שיקולים, בעיקר בגלל שלא הייתי רוצה שאחד הפרמטרים החשובים לבחירת לינה יהיה החניה.
אבל עדיין ההעדפה שלי לא מעלימה את השיקולים שלו.

RonspotNL

New member
אני אענה על זה כך

גם על היומיים שבהם הוא לא משתמש באוטו הוא משלם הרי האוטו הוא לחמישה ימים ועל זה משלמים צריכת דלק בנסיעה בודדת היא אמנם זניחה אבל עדיין לשלם על חמישה ימים ולתת לאוטו "לנוח" בחנייה כמעט חצי מהזמן זה קצת מיותר לטעמי אני הייתי מזמין יום לפני הטיול מחוץ לעיר את האוטו ומגיע בתחבורה ציבורית או מונית או שילוב של השניים (תלוי ביעד ובנגישות שלו )למקום הלינה במקום לשלם על ימים שבהם אין לי כל שימוש באוטו אבל שוב לכל אחד ואחת ההגיון שלו או שלה

לאונידס

Active member
בוא תסביר לי איך הוא משלם על יומיים אם היומיים הם בחינם

כדי לא ללכת במעגלים בוא נפתור את הדברים צעד צעד, נתחיל בתשלום לחברת ההשכרה.
התשלום לחברת ההשכרה ל 5 ימים ולשבוע הוא בדיוק אותו הדבר ברמה של יורו-סנט.
איך אתה מגיע למסקנה "במקום לשלם על ימים שבהם אין לי כל שימוש באוטו" אם העובדה היא שחברת ההשכרה לא גובה יורו סנט בודד על היומיים האלו?
&nbsp
בוא נדון קודם כל בעובדות ורק אחרי כן אפשר לקבוע העדפות בהתאם לעובדות, לא לקבוע את העובדות בהתאם להעדפות.

RonspotNL

New member
אם אתה משלם על 5 ימים

אתה משלם גם על היומיים בהם האוטו נח בחנייה אם אתה משלם על שבוע זו תקופת ההשכרה שלך אבל מה הקטע להשכיר אוטו ולא להשתמש בו כמעט חצי מתקופת ההשכרה?אפשר יום לפני הטיול להשכיר את הרכב וזהו אלא אם כן תקופת ההשכרה היא למשל לחודש אז אם האוטו נח ליום זה קצת יותר סביר

moco10

New member
נדהמתי לראות שהדיון עדיין נמשך. עוד במעלה השרשור כתבתי לך

לקרוא את השרשור כדי לדעת במה דנים וענית לי "קראתי את כל השרשור".
אז מסתבר שלא קראת.

מאיפה הבאת את ה5 ימים שמתוכם יומיים הרכב לא בשימוש?
לא בשאלה של פותח השרשור, לא במקרה שלי שאני סיפרתי עליו ולא בשום תגובה אחרת, אף אחד לא ציין מספר כזה של ימים.

טוב שלא כתבת שלא הגיוני לשכור רכב ליומיים ולא להשתמש בו בכלל ביומיים הללו, כי אז בהכרח היית צודק.

RonspotNL

New member
מספיק שתקרא את ההודעה שפתחה את הדיון

"אני מתחיל טיול של כשבוע באזור מילאנו. הטיול עצמו יהיה ברכב כך שניקח רכב כבר משדה התעופה. אני מתכנן להיות יומיים בערך במילאנו ולהסתובב שם רגלית רוב היום, אבל רוצה להגיע לנקודות ההתחלה של הסיבוב בעיר ברכב. השאלה היא האם יש טעם להיכנס לתוך העיר עם רכב ולחנות בחניון ציבורי, או שעדיף להחנות מחוץ לעיר (להשאיר את האוטו במלון מחוץ לעיר לדוגמא) ולהגיע לעיר בתחבורה ציבורית.
בנוסף - האם יש מלון מומלץ קרוב לעיר (לא חייב בעיר עצמה, רק שיהיה קרוב לדרכי הגעה לעיר עצמה) במחיר טוב (סוף מאי)?"
בפירוש הוא אומר שהוא רוצה להשכיר רכב לשבוע ולתת לאוטו לנוח במשך יומיים ולהסתובב רגלית בעיר כנראה שאתה עצמך לא קראת את השרשור אפילו לא את ההודעה שפתחה את השרשור והדיון ואז הדיון המשיך ודיבר על השכרה של 5 ימים ו3 ימים נסיעה ברכב ואני שאלתי מה הקטע להשכיר רכב אם חצי מהזמן כמעט שאין שימוש בו תעשה טובה לעצמך וקרא שוב מחדש את השרשור

moco10

New member
שבוע זה 7 ימים , לא 5.

זה הבדל משמעותי בהשכרה כי יש כל מיני דילים שיותר זולים בתקופות ארוכות יותר.

RonspotNL

New member
יש הבדל בין 5 ימים לשבוע

אבל דילים לרוב מושכים אותך להשכיר לתקופה ארוכה יותר אבל אין טעם אם אתה משכיר לתקופה קצרה שכזו ומשאיר אוטו יומיים שלמים לנוח אלא אם כן ההשכרה היא לחודש שזה יותר סביר

לאונידס

Active member
תתיחס לעובדות, 7 ימים ו 5 ימים עולים בדיוק אותו הדבר

בוא נניח שהשכרה ל 7 ימים עולה 1000 יורו והשכרה ל 5 ימים עולה גם כן עולה בדיוק את אותם 1000 יורו.
איך לדעתך 1000 יורו הם יותר הרבה מ 1000 יורו?
&nbsp

למעלה