כניסה לעולם הקלאסי. צריך עזרה

dvirus01

New member
כניסה לעולם הקלאסי. צריך עזרה

שלום לכולם, מאז ומתמיד מוסיקה קלאסית סקרנה אותי, מדי פעם מצאתי את עצמי קונה דיסק במבצע ב 10-20 שקל בחנויות הספרים או מוריד יצירות בודדות מהאינטרנט (באיכות זוועתית יש לומר). הייתי מעוניין ליצור לעצמי ספריית דיסקים קטנה שתכלול מוסיקה קלאסית "למתחילים", במילים אחרות כל אותן יצירות מוכרות ואהובות. חשובה לי האיכות, אך אני לא יודע מאיפה להתחיל: - איזה יצירות/ דיסקים הייתם ממליצים - לפי מה ששמעתי ליצירות שונות יש מבצעים שונים. איך אדע שהיצירה שרכשתי הינה איכותית ולא "גירסאת cover" - היכן הייתם ממליצים לקנות. המחיר מהווה שיקול מבחינתי. אשמח לעצות נוספות שלא חשבתי עליהן. תודה. דביר

Petrus

New member
למה שלא תתחיל...

...בלספר לנו קודם כל מה אתה אוהב לשמוע כיום. יספיקו כמה שמות של מלחינים, ז'אנרים מוזיקליים או אפילו תקופה. כך נוכל להמליץ לך באופן יותר ספציפי במקום סתם להתפזר.

dvirus01

New member
להלן כמה שאהבתי:

אלו נמצאים ברשותי - 2 דיסקים, כל השאר יצירות בודדות ב mp3 beethoven 9th, 5th (דיסקים) mozart symphony 25, 40 tchaikovsky - swan lake Tchaikovsky - Vals De El Lago De Los Cisnes Wagner - Ride of the Valkyries אני מזכיר שאין לי מבחר רב וכמובן שאשמח להרחיב אופקים למלחינים נוספים.

L m a o

New member
יצירות נהדרות.

יש בחנויות אוסף בשם "הקלאסי הראשון", זה כמה דיסקים- זה כל היצירות הטובות להתחלה, ואת רובן בטח תכיר.

yonti261

New member
אני לא חושב שזה כדאי

היצירות שם חרושות עד שעמום,אפילו למתחיל,וחוץ מזה,אי אפשר להכיר באמת ככה יצירות.אפשר להכיר רק קטעים מתוך יצירות,כך שבסופו של דבר,אחרי שאתה שומע את ה"קלאסי הראשון" אין לך משהו ביד שאתה יכול לומר שאתה מכיר.

L m a o

New member
אז מה אם הן חרושות? הן יפות והביצועים טובים

והוא יהנה מהן מאוד, הרבה יותר מיצירות שלמות.

cut2

New member
אם בא לך משהו במיידי

אני חושב שזה בהחלט רעיון טוב להתחיל ממוזיקה סימפונית. הפנינים של המוזיקה הקאמרית (מוסיקה למספר מצומצם של נגנים) או המוסיקה לפסנתר וכו' מתאימים לשלב מאוחר יותר. בקיצור - תמשיך בכיוון שהתחלת. מלחינים סימפוניים בולטים הם היידן (שייתכן ובשלב ישמע לך מעט משעמם), מוצרט (קונצ'רטו לפסנתר ברה מינור, אם אתה בראש פתוח אפשר גם את המיסה הגדולה בדו מינור, וכמובן הרקוויאם הנודע ברה מינור), בטהובן (נסה את הסימפוניות השלישית והשביעית), שומאן (סימפוניה מס' 4 - נהדרת), דבוז'אק (לך על סימפוניה מס' 9 'מן העולם החדש', מפורסמת ומצויינת), מאהלר (אשר כתב יצירות רחבות-יריעה במיוחד, אך לדעתי די תופסות גם מאזינים מתחילים - כך אני נכנסתי למוזיקה הקלאסית... ממליץ על הסימפוניה השניה בדו מינור או על החמישית בדו דיאז מינור). יש עוד כמובן. אלו דברים שלי עשו מאוד מאוד טוב בשלבים שונים של ההיכרות שלי עם העולם הזה. אולי חלק מזה יתאים גם לך. תהנה!

L m a o

New member
לא ממליץ על מוסיקה קאמרית למתחילים..

מצד אחד היא לא מגוונת כמו תזמורתית, מצד שני- אין לכל כלי "וירטואוזיות" כמו ביצירות סולו. זה יכול לשעמם מאוד.

Petrus

New member
אולי לא לממש מתחילים

אבל חשוב לזכור שבמוזיקה קאמרית, בעיקר ברביעיות, מוצגים רוב המלחינים בשיאם היצירתי והאמנותי.

L m a o

New member
בוודאי, אך היא יכולה לשעמם אנשים ללא מיומנות

האזנה.

Molchansky

New member
זה לא נכון

אני יכול להמליץ לך על כמה יצירות קאמריות שבהן תשמע וירטואזיות עצומה, אפילו מתקופת הבארוק ואפילו של ויואלדי
ולגבי גיוון, אם אתה מחפש גיוון בכלי נגינה ולא במוסיקה עצמה אז אתה בבעיה רצינית ומשעמם זה עניין אישי אז אני ממליץ לך לחדול מההכללות שאתה עושה.

L m a o

New member
בסך הכל אומר את דעתי.

אני בכלל לא משועמם ממוסיקה קאמרית, אבל היא פשוט לא הכי קליטה.

Molchansky

New member
תשים לב

שבאופן קבוע אתה לא אומר את דעתך אלא מביע את זה כעובדה... וקליטה זה עניין יחסי, כל בנאדם הוא שונה אני התחלתי לשמוע בארטוק ומוסורגסקי ומשם עברתי למוצארט, באך וכו' ככה שלכל בנאדם מתאים להתחיל עם משהו אחר, וכל אחד קולט בצורה אחרת.

L m a o

New member
גם אני הגעתי למוצארט מאוחר.

לא לטורקיש מארש, כמובן, למוצארט בכללו.

אני תמיד אהבתי את בטהובן ומוצרט...

אבל בטהובן אצלי תמיד המקום הראשון כי אצל בטהובן אני תמיד התעמקתי מאד מאד חזק ביצירות שלו, בעיקר ב-32 סונטות לפסנתר ובעיקר ב-9 הסימפוניות שלו. אני עד כדי כך אוהב אותן שכמעט את כולן אני מרבה לזמזם לעצמי כשאני בעבודה
מלחין שהגעתי אליו מאוחר הוא שופן, היום אני מכיר מלא יצירות שלו

L m a o

New member
שופן נהדר..

אני מכיר את כל היצירות שלו, וגם בתקופות שאני לא מאזין להן הוא מקום ראשון אצלי.

L m a o

New member
היצירות הלא מוכרות הן הכי יפות

ביניהן הרונדו א-לה קרקוביאק, הפנטזיה הפולנית, הפנטזיה בפה מינור(אני מנגן אותה), והווריאציות.

אין מילים, שופן מדהים!!! ../images/Emo13.gif

אתה יודע שאני הייתי במשלחת לפולין לפני 6 שנים עם בית הספר? כשהייתי שם שמתי לעצמי בדיסקמן מוסיקה של שופן על רקע הנופים המדהימים של פולין שאותם ראיתי באוטובוס. עשיתי את זה כדי להתגבר על הזוועות הקשות שראיתי בכל אתר ואתר(הכוונה למחנה אשמדה כי המסע היה לרגל הכרת נושא השואה של העם היהודי), וזה עזר לי בהחלט!!! תמיד אמרתי לעצמי שבכל פעם שאבקר במחנה אשמדה או בגטו, אני אתעסק בנושא השואה(אחרי הכל, בשביל זה נסעתי לפולין) ובכל פעם שאצא משם, אני אסתכל על הנופים המדהימים של פולין וברקע אני אשים לעצמי מוסיקה של שופן. וזה היה מ-ע-נג!!! שמתי את "טיפות הגשם", "ולס הדקה", ועוד כל מיני יצירות אחרות

למעלה